Inlägg

Inlägg som beatles-3122 har skrivit i forumet
Av beatles-3122

Så ska vi se efter två år med denna lag hur mycket mer barnpornografibrott och illegala nedladdningar som stoppats. Vi vill också gärna se hur många åtal som väckts, hur många häktningar som gjorts och hur många domar som fällts som inte kunnat fällas innan lagen trädde i kraft. Så vill vi också gärna se hur mycket försäljningen av musik och film har ökat och hur mycket mer bolagen (och Per Gessle) har tjänat på sin försäljning.

Min gissning: Mycket ensamma nollor i statistiken

Av beatles-3122

Det har väl antagligen sagts tidigare i tråden men om man förbjuder tillhandahållande av krypterad röstkommunikation (vilket det låter som vad det är som avses här) så kommer de som lagen är avsedd att komplicera för (terrorister, maffia och dylikt) att använda sig av sina egna lösningar istället. Resultatet blir att polisen lättare kan avlyssna människor som är oskyldiga medan de kriminella kan kommunicera som tidigare med ännu mindre risk för avlyssning genom vad som är fullt laglig kommunikation eftersom det inte är en allmänt tillhandahållen tjänst.

Av beatles-3122
Skrivet av Nagel:

tror ni detta kommer påverka prissättningen?

AMD har säkerligen en hel drös med avtal som ger en gräddfil hos Globalfoundries så jag skulle inte tro det.

Av beatles-3122

Ingen mer än mig som ser säkerhetsrisken i detta?

Det är ju så många pixlar intryckta i telefonen att den riskerar att explodera!

Av beatles-3122
Skrivet av zerozam:

Min Nokia 5150 var grym att ringa på till skillnad från min HTC som är extremt seg...

Du får väl helt enkelt prata långsammare...

Av beatles-3122

Jag hade väldigt svårt att bestämma mig men till slut röstade jag för 500kr. Skulle jag själv ge 500kr? Nej, det anser jag mig inte ha råd till. Men jag tycker att det är en rimlig summa.

Av beatles-3122

Hade mina Koss-pluggar i nästan åtta år. Jag använde dom inte dagligen men ofta. Fungerade fortfarande när jag bytte i höstas. Men basen hade börjat låta lite bumligt och av någon anledning så ville inte pluggarna riktigt sitta kvar.

Av beatles-3122
Skrivet av Jay-C:

Känns som gränserna mellan mobiltelefon/surfplatta/laptop/TV/bildskärm/dator suddas ut mer och mer. Frågan är om man vill ha en enhet som gör allt hyfsat bra eller flera som gör varje separat del mycket bättre.

Folk har sagt att "i framtiden kommer man bara att ha en enda pryl" ändå sedan det började pratas om hur gränserna mellan dator och TV (och nu senare ännu fler saker) suddades ut mer och mer. Men jag köper inte den idén. Jag tror snarare att det bara gör att det blir ett mer flytande spektrum som gör att det bättre kan avvägas till vad den enskilde individen själv behöver och vill ha.

Istället för att tvingas välja mellan rött och blått så kommer man kunna välja en nyans av lila. Så tror jag.

Av beatles-3122
Skrivet av Startgas:

Ja, jag ska ringa de idag och höra vad de säger.

Så för att kolla på tunga filmer går det lika bra med en "green"?

Edit: Skulle ett nätagg på 850w orka driva detta system?
http://www.inet.se/produkt/6909603/nzxt-hale90-850w-80-gold-m...

Tunga filmer är inga som helst problem från en Green-disk.

850W räcker till ditt system sålänge du inte ska göra några massiva överklockningar.

Av beatles-3122
Skrivet av Startgas:

Undrar om jag vågar köpa en inteldisk då, fast den var ju bra mycket snabbare.

Frågan är hur länge det kan tänkas ta för Inet att få hem grafikkorten och nätagget.

Såhär ser kundvagnen ut nu.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1540871/2012-02-26

Nätagget har jag faktiskt ingen aning om men troligen kan det bli till att vänta eftersom det står att den endast tas in vid beställning. Grafikkortet kan nog också ta ett tag eftersom 7970 är en ny modell som inte riktigt har kommit upp i full produktionshastighet än och som därtill har väldigt stor efterfrågan.

Det enda jag tänker i övrigt är hårddisken. Eftersom den bara ska användas som lagringsdisk så är det inte direkt nödvändigt att ha en 7200rpm-disk. Man kan få två TB för samma pris (25kr billigare rent av) om man väljer en 5200rpm.

Har fallit lite utanför SSD-kollen så jag känner inte att jag kan svara på den frågan.

EDIT: Hade skrivit GB istället för TB

Av beatles-3122

Jag tänker på:

1) i7 2700K, precis samma processor som 2600K förutom 100MHz högre klockfrekvens (med marginell prestandavinst) och eftersom det är en upplåst modell kan man lika gärna överklocka den till samma frekvens och bra mycket mer.

2) CPU-kylare, ja absolut, skulle väl själv rekommendera en Noctua U12 men du kan alltid titta lite i Sweclockers kylartest.

3) Om du nu redan har en såpass hög budget så kan du få bra mycket mer prestanda med ett par 7970 tillsammans med betydligt lägre strömförbrukning och värmeutveckling. Prestanda per krona är ungefär desamma (åtminstone inte mycket sämre) om jag minns rätt och skalar bättre i SLI (eller Crossfire).

4) Om du absolut vill ha GTX580 så tycker jag nog inte att Gigabyte-kortet är värt pengarna. Då kostar det ungefär som ett 7970 och även om det har en väldigt bra kylare så förtas det ändå av att 7970 är en svalare modell.

Av beatles-3122

Trodde först att det var fråga om att bygga en riktig fransk tunnelbanestation i Minecraft. Sen förstod jag att det var nåt ur BF3, då var det kanske inte lika intressant. Känns som om jag fått en mindre julgran över mig...

Av beatles-3122
Skrivet av christeribaren:

Japp från början trodde jag så klart att det kom från grafikkortet, men tar man ut nätagget från lådan och lägger örat till går det ej att missta sig.

Ett nytt är dock på väg från dustinhome nu (fast en senare version, TX650 V2) dom vill inte ens att jag skickar tillbaka mitt gamla... kan det va ett vanligt fel månne...

Det är ganska vanligt tyvärr.

Själv har jag besparats sådana bekymmer från nätagg men jag har förstått att det är svårare att bli av med det än när det kommer från grafikkortet. Grafikkort brukar kunna rätta till sig efter en tid med lite belasningar som får kortet att värmas upp. Det har det iallafall gjort för mig på de två kort jag har haft de besvären.

Av beatles-3122
Skrivet av skog1s:

Du förstår inte, och jag förstår inte att du inte förstår att SweClockers.com är en webbtidning om datorer och hårdvara. Med mer än 160 000 registrerade medlemmar besöks webbplatsen av en bred grupp datorentusiaster som inte bara tar del av dagliga nyheter, artiklar och recensioner utan också utbyter åsikter och idéer i ett av landets största diskussionsforum.
Och det är just det vi diskuterar nu dagliga nyheter!! Gillar man inte en nyhet så behöver man inte klicka upp den o läsa, jag själv läser inte nyheter som inte tilltalar mig här, och framförallt, jag skriver inte och kastar skit för att nyheten inte passade mig! Vi har alla val

Absolut 100%-igt stöd till dig (och Sweclockers). Sidan har breddats med tiden till att innefatta det mesta inom datorer.

Intressant nog kan jag inte minnas att det var sånt här liv när Emil och Jonas testade en Asus-surfplatta. Eller har tiden skönmålat mina minnen?

Av beatles-3122
Skrivet av Sgt. Stinger:

Så det är DÄRFÖR man nu börjar prata om att FN skulle bestämma över internet: http://www.idg.se/2.1085/1.433867/sa-ska-internet-regleras-av...

Jag hoppas att Square Enix stämmer FN då. Dom har ju snott hela konspirationsteorin rakt ur Deus Ex!

Av beatles-3122
Skrivet av Slipknot882222:

Kommer cpu hastigheten vara fläktarna då eftersom standard kylaren är en fläkt?

Du får se efter om fläktarna är inkopplade på CPU_FAN på moderkortet.

Av beatles-3122

http://www.sweclockers.com/image/red/2012/02/22/Noctua_nh_12_3.j...

Kunde dom inte ha gjort värmeledningsrören lite mer lodräta så hade man kunnat montera 120mm-fläkten på undersidan? För det ser inte ut som att det går.

Av beatles-3122
Skrivet av klacko:

Som rubriken säger... vilket är bästa 2.1 för ca 500?
Ska ha till datorn på jobbet.
MVH

Hittar en enda för under 700 på Prisjakt.

Ett Denver-paket för 600kr på CDON.

EDIT: OK, jag tittade nog lite fel eftersom andra hittat fler...

Av beatles-3122
Skrivet av riktigninja:

hur länge måste man hålla handen i flytande kväve för man ska kunna krossa den med en hammare så det flyger skärvor överallt?
eller kokar skiten bort innan man blir fryst? måste testa nu bara för det

Mordförsök eller mentalt sammanbrott?

Av beatles-3122
Skrivet av Meantek:

pots (pottar/tuber, hur man nu säger det i plural)

Gissar på pötter. En fot, flera fötter, en pot, flera pötter, jo det låter rätt.