Inlägg

Inlägg som Trazer har skrivit i forumet
Av Trazer

Gröna bubblor? Jag förstår ingenting. Kan någon förtydliga?

Av Trazer

Jag vill inte ha nån rakhyvel, jag vill ha brödrosten.

Av Trazer

Airlines 2 från 2002.

Av Trazer

Nu kanske du redan har löst problemet men du kan alltid beställa ett nätagg på valfri site som du öppnar varsamt och kopplar in. Du behöver inte skruva in det i burken utan ha det vid sidan av och koppla in kablarna. Funkar det så har du löst problemet och kan skruva i nätagget. Hjälper det inte så kan du utnyttja ångerrätten och skicka tillbaka det. Men som sagt, du kanske redan har hittat vad felet var?

Av Trazer
Skrivet av anon134512:

Varför ta risken? Avira och G-data är tyska. En allierad nation. Till skillnad från Kaspersky i en nation som i dagsläget bör klassas som en fientlig nation. Du ser inte skillnaden? Alright.

Avira är sedan 2021 amerikanskt. Uppköpt av NortonLifeLock som även kommer med en cryptominer på köpet... Har för mig jag läste att det även skulle implementeras i Avira.

Jag har genom åren kört ESET för att jag gillar deras svenska närvaro samt att de har alla sina företagsprogram översatta till svenska. Det underlättar mycket när användare får något meddelande på sin dator så man slipper en del ärenden till helpdesken.

Av Trazer

Gjorde 3 beställningar mellan 21-22 hos Webhallen. Visst, sidan var seg och det gick ibland inte ens komma till kassan men sååå jävligt var det inte. Blev sidan vit så refresha jag så kom den igång efter 2-5 försök. Tycker de va bra priser på en del grejer så tummen upp till Webhallen.

Av Trazer

ASUS ROG Strix GeForce RTX 3070 Ti Gaming OC 8GB
11 990kr 8st i lager slut

https://www.webhallen.com/se/product/336765-ASUS-ROG-Strix-Ge...

Av Trazer

"AOC GeForce RTX 3090 Ti 128GB AGON RedBull OC"

Av Trazer
Skrivet av Daemon:

Vad var priset när du kikade? Tyckte mig se 6290 en snabbis och sen ned till 6090 igen men kanske inbillar mig.

Jag köpte ett för 6090kr. Jag såg då aldrig 6290kr i alla fall. Men det kanske var något skumt med dessa, de var väl uppe tidigare idag för att sen försvinna och nu komma tillbaka igen.

Av Trazer
Av Trazer

Såg att webhallen fått in ett gäng 3070 ASUS GeForce RTX 3070 Dual OC 8GB så jag bokade runt 16:30 tiden och hämtade upp det efter jobbet. Brist?

Av Trazer
Skrivet av TobiasStockholm:

Jag har kört din pihole dns ganska länge men sedan några dagar blockerar den Blocket helt? Funkar om jag kör utan din dns.

Samma för mig, blocket funkar inte alls.

Noterade även att tjänsten bytt namn så man måste byta adress överallt. Tur man såg det annars hade det blivit många samtal från bekanta vars "internet har slutat fungera". De gamla adresserna borde pekas över mot de nya servarna för alla som inte går in på sidan och ser att man måste ändra

Av Trazer

Mycket intressant artikelserie Fortsätt med detta

Av Trazer

Finns en sjukt smidig tjänst för detta som gör allt åt dig https://epostflytt.se

Den har jag använt mig av när jag hjälpt bekanta med att flytta mail mellan konton.

Av Trazer
Skrivet av andra94:

@KingCobra: Samsung vill ju pusha exynos då det är deras egna processor inget nhtt, att de hamnat på efterkälken är inte bra men vi får leva lite med dry. Day2day use lär du inte märka jättemycket skillnad på telefonerna.

Känns som jag är Intels VD när jag nämner riktiga scenarion xD

Tyvärr verkar det vara stor skillnad när jag tittat jämförelser mellan Snapdragon och Exynos Jag kör just nu S20+, vilket är min första Samsung och batteritiden är total katastrof. Jag klarar knappt en hel arbetsdag utan att ladda och då använder jag inte den så mycket utan svarar på några samtal och några sms samt kollar Instagram några minuter. Med min gamla Huawei P20 Pro hade jag lätt 70% kvar vid hemgång med S20+ är jag nere på 20% om jag inte laddar.

Jag är så himla besviken och det blir aldrig mer någon produkt från Samsung även om de gör andra jättebra grejer.

Av Trazer

Jag följer båda era kanaler på YT och har notifikationer på för extrakanalen. Jag ser de flesta videos på båda kanalerna och tycker det är ett jättebra format. Text + video kompletterar varandra perfekt. Genom att se en video får jag mer personliga intryck än genom en text vilket jag tycker är viktigt. Det jag gärna hade sett är fler jämförelser eller genomgångar av moderkort och/eller UEFI mellan de olika tillverkarna.

Av Trazer

Min första var en Crucial RealSSD C300 64GB. Köpte den när komplett.se hade en 13:37 REA 2011-02-17 klockan 13:37 för 547kr. Minns att de var rätt bra drag här i forumet när de släppte den dealen. Jag har faktiskt kvar den i en htpc som står i källaren

Av Trazer
Skrivet av NoExitTV:

Ja det stämmer. Kommer det in donationer som täcker delar av kostnaden så utökar jag med fler servrar där användare önskar
Private DNS på Android kör DNS över TLS (DoT). Testa skriva in dot.centraleu.pi-dns.com istället.
Alla DoT-endpoints kan ses här: https://pi-dns.com/dns-over-tls/

Återkom gärna om det funkar!

Funkade perfekt! Tack så mkt

Av Trazer

@NoExitTv Såg att du lagt till servrar i Japan och Australien, kul! Jag hoppas det betyder att tjänsten växer och att du får fler användare för jag tycker den är kanon

Jag tänkte jag skulle köra denna DNS även på mobilen så man slipper reklam även om jag inte är hemma med wifi. La då in centraleu.pi-dns.com som DNS i min android-lur. Men tyvärr så verkar det inte lira alls får "name not resolved" på alla uppslag. Vad kan detta bero på? Jag lade in den I Settings > More connections > Private DNS

Av Trazer
Skrivet av MickeBoy:

Intressant detta.

Om det är omöjligt, eller väldigt svårt, att nå 25. Så svårt att det finns de som inte ens försöker, även med bra förutsättningar.

Varför skulle man då vilja börja "spela spelet" och ens försöka klättra uppåt på stegen?

För att även om du inte når level 25 så får du bra fördelar. Jag har inte betalat frakt på många år på webhallen och har även valt hemleverans vid flera tillfällen utan kostnad då jag använt perks som jag fått vid supply drop. Detta trots att jag inte är högsta level.