Inlägg

Inlägg som sorkki har skrivit i forumet
Av sorkki
Skrivet av CubaCola:

Har ingen aning om den är bra eller ej, men den har ju bra specifikationer.

Motorola mobiltelefon Edge Plus med 12GB ram och 256GB lagringsutrymme, 6.7" skärm samt Snapdragon 865 cpu och Android 10 samt 5G.

https://www.webhallen.com/se/product/317981-Motorola-Edge-Plu... nedsatt ifrån 8090kr till 4990kr.

Väl värt att känna till om man är intresserad är väl att det verkar förekomma rikligt med rapporter om skärmproblem. Beställde en själv i samband med Webhallens festival och har redan fått problem med gröna fält på skärmen efter inte ens en veckas användning. Väntar fortfarande svar från Webhallen angående åtgärd... Men telefonen verkar bra i övrigt, så bor man nära en fysisk butik och vill vara med i skärmlotteriet så varför inte?

Av sorkki

Har svårt att förstå varför man skulle journalföra något annat än som faktiskt sagts under besöket. Jag har nog med administration som det är. Har jobbat som läkare under ett antal år och kan inte se att det skulle innebära något annat än problem för alla parter. Självklart måste jag filtrera i journalen, allt som tas upp under besöket behöver verkligen inte finnas i patientjournalen, men det som står bör ju rimligen vara sant, annars blir journalen värdelös. Uppenbarligen förekommer felaktigheter enligt ovan och det är illa

Råden att spela in besök i smyg ger jag inte så mycket för. För det första blir det väldigt märkligt om det skulle uppdagas och inspelningen lär väl inte ge särskilt mycket. Om man har ett stolpskott till läkare som man inte litar på är det bättre att i sådana fall föregå problemet och söka till annan klinik eller be att få träffa en annan läkare. Har man blivit felbehandlad är det klokt att kontakts vb verksamhetschef alt patientnämnd eller anmäla till IVO så att ärendet kan ses över. Att sätta igång med hobbyspionage för vedergällning låter lite tveksamt.

Står det rena lögner i journalen, vilket dock borde vara ovanligt, bör man kräva rättning eller destruktion av aktuellt journalavsnitt.

Av sorkki

Hygglig CPU kylare till en rätt bra peng.
http://cdon.se/hemelektronik/nzxt_havik_120_cpu_cooler-18660282

Av sorkki
Skrivet av XPerion:

Gratis frakt gäller endast om man bor i UK och är ALDRIG gratis till Sverige. Står tydligt om det: "Price: £53.45 & this item Delivered FREE in the UK with Super Saver Delivery."
Har beställt en hel del saker från Amazon UK och Amazon DE. En del tar har billigt frakt, medan andra lägger hutlöst dyr frakt för ta igen på det "låga" priset på produkten och då gäller det att testa sig fram. Vem som har billigast frakt på samma produkt.
Den produkten kostar 600 + 65:- i frakt. Man ser alltid total priset vid sista steget, innan betalningen och bara lägg den på varukorgen. Klicka fram tills det är dags att betala.

Fast nu har du fel. Beställde saker där senast igår... Över 25£ = free super saver delivery till Sverige. Gäller som sagt dock bara varor som levereras från Amazon själva och vissa partners.

Av sorkki
Skrivet av xpanterx:

Usch vad hemskt ja! Hoppas de lägger ned massor med resurser att gripa honom och andra mördare och pedofiler!...

Nu har de ju inte direkt lagt ner en massa resurser på att gripa honom, utan han lyckades alldeles själv bli arresterad på andra grunder. Om han bara hade haft grundläggande intelligens så hade han legat lågt istället för att leva rövare och bli upptäckt.

Vidare har jag svårt att förstå att man tycker att det är konstigt att man vill ha hit honom till Sverige så att han sitter av sitt straff. Han har dömts för ett brott och då förväntas man sitta av sitt straff, det är liksom så det fungerar i en rättsstat. Att han dessutom blev erbjuden senare rättegång och inte behagade dyka upp är ingen annans fel än hans eget.

Av sorkki
Citat:

Arbeta ihop pengarna. Lär dig lite ansvar att hushålla med pengar.
Nog för att pengar aldrig har varit ett problem för oss så sett så har mina föräldrar ändå aldrig
köpt mig nöjessaker, om man kan uttrycka sig så. Det har jag alltid fått betala själv.

T.ex. ville jag ha ett Playstation 2 stenhårt när jag var mindre,
inte fick jag det, utan det var bara att arbeta ihop pengarna.
Jobb fanns det alltid jag kunde göra hemma, och det var bara att bita ihop och göra.
Sen nog för att de kanske gav mig något spel någon gång, men det var liksom det på sin höjd.

Mitt Xbox 360, betalat själv.
Min första egna dator köpte jag när jag var 17. Slet och planterade några hektar skog för att få råd med den.
Då hade jag visserligen riktig anställning den sommaren, men det var fortfarande slita för att få ihop pengarna.

Och det var kanske ändå bra. Jag vill tro att jag är lite mer redo för att klara mig själv nu när jag flyttar hemifrån permanent Måndag för att plugga till Civilingenjör i Luleå än om mina föräldrar serverat mig allt på ett silverfat.

Är helt övertygad om att man blir mer förberedd för sitt framtida liv genom att inte serveras allting så fort man önskar det. Barn nuförtiden verkar ha en osund inställning till pengars värde. Arbete gör dem bara gott!

Av sorkki
Skrivet av DeluxXxe:

Fan, du sparar 14000kr om du köper SSDn på nätet jämfört med i butik! KÖÖÖP!

Skön rabatt! Om man skulle ta ett par stycken, alltid bra med extra lagring.

Av sorkki

Jag tror, liksom många med mig, att det kan bli svårt att övertyga dina föräldrar om att de skall lägga 5000kr bara så där, utan att få en ordentlig anledning till detta. Motivera vad du behöver och varför! Gör även som i princip alla har sagt, erbjud dig att jobba för pengarna. Det faktum att du erbjuder dig att jobba visar att du är mer engagerad i frågan än om du sitter vid köksbordet och gnäller på att du inte kan spela de senaste spelen.

Sedan kan jag tycka att det är väl mycket att be sina föräldrar om 5kkr till en dator så där utan vidare om man bara är 12 år gammal. Nu är jag visserligen dubbelt så gammal som TS (om han är 12 vill säga) så det kanske är annorlunda nu för tiden, men mina föräldrar hade garvat om jag som tolvåring hade sagt att jag behövde 5kkr till en dator för att den gemensamma var för dålig. Nu kanske du brukar få födelsedagspresenter för den summan, så då är det ju inget problem, vänta i så fall till att du fyller år och önska dig pengar eller just en dator.

Till syvende och sist borde detta dock vara en icke-fråga. BF3 är väl från 15 år, så det ska du väl ändå inte spela, och att hitta en dator som klarar minecraft borde väl inte kosta så mycket som 10kkr

Av sorkki
Skrivet av Falcon:

ehm, grattis får jag väl säga och hoppas du blir nöjd. Även om jag personligen fullständigt hatar Yamaha's mindre pjäser. En Pio-527 hade varit ett bättre val. Har haft båda hemma. Men nog om det, hoppas som sagt du blir nöjd!

Till talarna; Zensor1 har en något bredare "fyllighet", detta antagligen för att den går något lägre och låter inte riktigt lika platta som NS-333. Dock tycker jag personligen att båda behöver en sub för att blomma ut. NS-333 imponerade mycket stort på mig tillsammans med sub.

Oavsett vilka du väljer så behöver du en sub, enligt mig.
Inte för att jag gillar mycket eller "bummlig" bas, utan den ska spelas med kontroll också.
Jag tycker de flesta stativare upp till 4-5k låter väldigt platta, det blir ett helt annat liv med en sub.
Ljudupplevelsen blir helt annorlunda, tweakar man in allt detta rätt, så kan slutresultatet bli hur bra som helst. Och bara för att man lyfter in en sub så behöver man inte störa grannarna nämnvärt mycket mer. Lite "bröööl" kan faktiskt vara skönare än en skrikig diskant.

Ja, tack antar jag. Jag har väl förvisso fortfarande chansen att ångra mig. Vad är det som gör just Yamaha så mycket sämre än pioneers varianter i samma prisklass? Med tanke på att det specifikationsmässigt inte verkar skilja nämnvärt så torde de väl vara hyggligt likvärdiga, åtminstone på pappret.

Sub blir det troligtvis inte just nu, men det står på listan längre fram. Detta då jag måste hitta en sub som får plats även den i en expedithylla, vilket ger maxmått på 33x33x39cm. Men det kanske kryllar av subbar med de måtten och i så fall blir det nog köp ganska snart

Av sorkki

Troll?

Av sorkki

Liten uppdatering i halvtid. Slutade med Yamas 671a då jag hittade den till ett för mig ok pris. Skall hämta ut den på posten nu i dagarna, efter att den blivit felsorterad på vägen (tack posten!). Sitter nu och grubblar över högtalare. Har kollat runt lite och känner att jag är intresserad av antingen Yamahas ns-333 eller Dali Zensor 1, då dessa passar in bra estetiskt, samt att de fysiskt har en storlek som får plats i hyllan. Skall iväg och provlyssna på Dali högtalarna imorn tänkte jag, men kommer troligen inte att hinna med att lyssna in Yamaha högtalarna. Någon som har hört båda som har någon åsikt i frågan. Så där på förhand så talar ju priset för Yamaha, då de kostar ca 1500 på amazon (eller ca 1300 på pixmania) men då tar det ju en stund att få dem. Dali kostar ju ca 2000, så ingen jätteskillnad, samt att jag kan gå förbi och köpa dem på väg hem från jobbet. Det som avgör är trots allt ljudet, så vore därmed intressant med input i frågan.

Av sorkki
Skrivet av Lindgren92:

Frustrerande, jag behöver och vill ha en nu men vill inte köpa en mer än 1 år gammal produkt och när jag vet att det borde komma en ny snart. Och det går inte hitta någon begagnad eftersom folk tror de kan sälja sina slitna gamla burkar för nästan nypris, suck..

Jo tack, frustrerande är vad det är. Har också funderat på en sådan, men väntar som sagt för att se hur nästa generation ser ut. Särskilt med tanke på att priset inte påverkas nämnvärt vid skifte. Har även jag kollat på beg, men det är som du säger. Folk vill ju ofta ha flera tusen för sina PPC baserade Mac mini, men det är klart, räknas väl som retro vid det här laget.....

Av sorkki
Skrivet av Marcusk:

Läste du ens vad han skrev? Om man använder klarnas faktura så finns det ingen risk alls, om varan inte stämmer så behöver du inte betala fakturan.

Varför skulle det inte kunna vara bluff trots ätt han beställer mot faktura? Tror du på fullaste allvar att det kommer att komma någon vara? Visst att han inte behöver betala om det inte kommer ngt, men företaget kan ju vara bluff ändå, eller?

Av sorkki
Skrivet av PatrikNystrom:

Anser att det är värt att testa om Klarna står som fakturautställare som sagt!

Absolut. Eftersom det är halva priset mot vad du får betala om du köper direkt från Apple är det ju jättebra. Inte borde det väl vara en bluff, jag menar, allt ser ju så seriöst ut, och de har en riktigt fräsig hemsida.

Av sorkki
Skrivet av hasenfrasen:

Låt VPN-servern vara i samma sub-nät som ditt vanliga nät t.ex. 192.168.1.0. Om din DHCP delar ut från 192.168.1.128 till 192.168.1.156, låt då PPTP dela ut t.ex. från 192.168.1.64 till 192.168.1.69. Att låta PPTP köra i ett anant sub-nät hade även jag problem med när det begav sig.

Jo, detta slog mig också, så jag provade just detta. Det hjälpte dock föga. Den anslutna enheten har nu ett ip inom samma subnät men fortfarande olika netmask och kan fortfarande inte komma åt varken internet eller nätverksresurser på LAN sidan.

Av sorkki

Problem med internetåtkomst vid anslutning till VPN server (WNR3500L)

Hej alla!

Jag har för några veckor sedan skaffat mig en ny router (WNR3500L) som jag flashat med shibbys tomato (kommer ej ihåg version, 93 kanske). Allt har fungerat prima, ända tills dess att jag nu försöker få den att agera VPN server. Jag tänkte använda mig av PPTP eftersom jag inte har möjlighet att använda Open VPN på telefonen. Jag vet att PPTP är dåligt/osäkert etc, men det är bättre än ingenting. Detta har dock visat sig vara svårare än jag hade väntat mig och jag sitter nu fast lite.

Jag har konfigurerat serverinställningarna så att man kan ansluta från valfri ip, och har ställt in vilket range som skall gälla för lokal ip etc. Jag har även lagt till användare och lösen för dessa. Så långt går allt bra. Det går även att ansluta från telefonen (en HTC desire) till mitt VPN men så fort jag ansluter så upphör internet att fungera på telefonen. Jag får heller inte åtkomst till nätverksresurserna på LAN sidan. Jag har mixtrat lite fram och tillbaka, men får inte ihop det.

När jag kollar i Routing under Advanced så ser jag att telefonens VPN ip finns med, men den har en annan netmask (255.255.255.255 istället för 255.255.255.0 eller något sådant). Kan detta vara problemet? Vad kan det annars bero på?

Jag har sökt förgäves efter detta problem men inte hittat något matnyttigt. Om det är så att det finns någon fantastisk guide som jag har missat så länka gärna, för jag har inte kommit över något sådant. Om någon har något tips så tar jag gärna emot sådana.

Tack på förhand!

Av sorkki
Skrivet av Ixos:

Vad som är fel är hur ett enda företag blivit så stort att de kan styra tillgång själv. Det är INTE marknadsekonomi utan något helt annat.

För att marknadsekonomi skall fungera krävs konkurrens och det har man inte när 1-3 aktörer sköter 95% av produktionen.

Varför skulle det inte vara marknadsekonomi? Det är inte optimalt, men det är resultatet av en (för) dåligt reglerad marknadsekonomi. Om det bara hade funnits ett företag som tillverkade kretsar och som ägdes av "staten" eller dyl så vore det inte en marknadsekonomi, men i detta fall så handlar det bara om ett företag som växt sig stort och tagit fler marknadsandelar.

Av sorkki
Skrivet av Patan77:

Inte bra :/

Skrivet av Jesperu97:

Scumbag Toshiba! Hoppas att inte dom andra tillverkarna minskar produktionen!

Skrivet av Atlas Tasume:

Ursäkta, va?

Jaha, då vet man vilka man ska undvika.

Skrivet av Schnitz:

SSD-priserna har ju varit sega med att minska som det varit. Det är ju först nu i sommar som de äntligen börjat dala lite.

Skrivet av Marticus:

Jaha då köper jag väll hos någon annan då? ...

Skickades från m.sweclockers.com

Varför skulle de tillverka mer om det inte finns någon egentlig efterfrågan? Hela marknadsekonomin bygger på en god balans mellan tillgång och efterfrågan. Toshiba är ett företag som, liksom alla andra företag, tjänar ett syfte, att dra in pengar till ägarna. Det kan man självklart tycka vad man vill om, men jag tycker inte att man borde bli förvånad över att detta händer.

Av sorkki

Nu tycks det som att Yamaha RX-V671 inte finns längre på fynda.se. Verkar bara finnas på typ Media Markt eller dyl för ca 3k. Typiskt bara för att man måste vänta på lön :S

Av sorkki
Skrivet av Dreas89:

Återkom! Jag står själv i valet och kvalet mellan 671 och 527.

Det skall jag göra! Blir dock inte förrän efter den 25e som köpet kommer att ske, av förklarliga skäl