Inlägg

Inlägg som Mattedatten har skrivit i forumet
Av Mattedatten
Skrivet av totte1015:

Produkt: Logitech G Pro X 2 Lightspeed Wireless
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingtillbehor/gami...
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10788266
Pris: 2490

Hah, jag höll precis på att skriva detta tipset. Finns både i vitt och svart.
Amazon har samma kampanjpris.

Har försökt hitta ett vettigt trådlöst headset med löstagbar mick, landade mellan detta eller Corsair Virtuoso. Har genom åren haft ett par stycken Corsair HS70 som jag visserligen verkligen har gillat ljudet i, men hållbarheten är sämst med batterier som slutar hålla laddning efter strax över ett år. Så lutar mot att se om Logitechs dito är bättre.
Någon med starka åsikter åt ena eller andra hållet?

Av Mattedatten

10+, är väl någonstans mellan att "kan vara bra att ha" och "orkar inte ge mig på att sälja saker", och ett hörn av nostalgi, som gör att jag har hamnat här.

Kompletta stationära datorer:
4 st, varav 1 används.

Kompletta bärbara datorer:
3 st. 2 i användning, 1 är jobbdator.

Övrigt:
1 NUC
1 Rpi
1 Zyxel dum-NAS som snurrar diskar i ett hörn
2 surfplattor, 1 används
2 Android-telefoner som används (Privat + Jobb)
3+ telefoner som i ligger i någon låda någonstans

Av Mattedatten

Ännu en LG OLED B1 77" här, efter flera goda råd här i forumet. Kanske @Laxpudding har en hand med i hur väl OLEDs är representerade bland forumanvändarna.
Eller är det helt enkelt så att tekniken är överlägsen om man kan sträcka ut plånboken lite extra.

I vilket fall, fint är det

Av Mattedatten
Skrivet av Komplett:

Det kan vi ordna. BLunda och mata in ditt nick som rabattkod så blir priset 219kr

Blundande, slog in mitt nick och köpte. Guld, tack!
Nu har jag ett sommarstädningsprojekt framför mig.

Av Mattedatten

Hrm, gillar inte att spamma, men vet inte riktigt hur ni håller koll på alla inlägg här i tråden, om det är senaste inlägg eller slumpat.
Går snabbt ibland

Vad sägs om att låta en annan återvinna någon gammal disk, samt städa lite i disk-lådan för att ta reda på vad som ens ligger där, med en kabinett för 3.5" hårddiskar. Bonus om det är för så små pengar att man bara blundar och köper?

Nu ska jag vara tyst, kul tråd att följa dock. Och kul med Bonanza, uppskattas verkligen även om det är skrala fynd-tider!

Av Mattedatten

Höll på att skriva nästan exakt samma som @Daemon . Hårddiskar är perfekta exemplet där man kanske vill köpa i alla fall 2.
RAM-kit kan också vara applicerbart, eller monitorarmar för en skärm.

Annars, bra beslut med lägre gräns! 4 över alla produkter känns lite väl högt, även om det inte har slagit mot mig personligen

Av Mattedatten
Skrivet av UtanGrafikkort:

Är jag dum eller försvinner gratisfraken med rabattkoden? @komplett

Fri frakt från 500kr, så antar att om du köper kaffemaskinen för 499kr så är du precis under.
Här är en lista över Kompletts billigaste produkter att ha som utfyllnad om det saknas några enstaka kr:
https://classic.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=33&lista=prod&o=...

Av Mattedatten

Har en vid det här laget gammal Fossil Carlyle Gen 5 smartklocka som laddar "fullt" på nolltid och slocknar helt vid 60% kapacitet. Är rädd för att den är en brandfara vid det här laget, haha.

Skulle egentligen inte... Men Samsung-klockan i silver/grått lockade för mycket. Någon som kan tipsa om metallänk som passar på den och ser vettigt ut?

--

Tusan också, var ju inte ens det jag skulle köpa. Ni fick mig, Komplett. Ett bra fynd i rätt tid är svårslaget ändå. Tack!
Men, kan vi få igenom två spontanköp, tros?

Skrivet av Mattedatten:

Hmm, av alla lustiga saker att fundera på om man behöver eller inte.
Kan ni trolla fram ett chassi/hölje/kabinett till en 3.5" hårddisk för så små pengar att man bara blundar och köper?
Då blir det datajakt vad som ligger och skräpar på diverse dammiga diskar.

Av Mattedatten

Hmm, av alla lustiga saker att fundera på om man behöver eller inte.
Kan ni trolla fram ett chassi/hölje/kabinett till en 3.5" hårddisk för så små pengar att man bara blundar och köper?
Då blir det datajakt vad som ligger och skräpar på diverse dammiga diskar.

Av Mattedatten
Skrivet av anon315148:

Det står:
Dödsbo Namn
Min adress

Jag bor alltså i dödsboet eller vad man säger, personens senaste adress före sin död. Detta var dock över 1 år sedan jag fick lägenheten (mer exakt 1 år och 4 månader).

Vet inte vad som menas med eftersändning men personen som bodde i min lägenhet lever inte längre så jag antar att brevet ska till anhöriga.

Då är jag med, i så fall är det nog en gammal eftersändning som har tagit slut, som joakim99 var inne på. Tl;dr så betalar man för eftersändning för att få post som skulle ha gått till t.ex. dödsboet, till en ny mottagare tillfälligt så att någon har ansvaret för posten, och man har eftersändningen i ett år.

Antagligen har den ettårs-perioden tagit slut nu.

Sedan vad du ska göra? För att bli av med problemet nu, antar jag du kan tejpa över adressen med någon inte genomskinlig tejp, skriva som andra har föreslagit t.ex. "Avflyttad" någonstans på kuvertet och lägga i en vanlig gul postlåda.
Vill du dra det ett steg längre, eller om det kommer fler brev, kan du dra ett kort mail till din lokala Länsförsäkringar och skriva att du får post från dem som inte är till dig. De borde kunna luska ut vart den ska ta vägen.

Av Mattedatten
Skrivet av anon315148:

Fått post från Länsförsäkringar som gäller personens dödsbo (ej öppnat såklart men står personens namn plus dödsbo utanpå). Jag fick lägenheten för över 1 år sedan. Vad gör jag med brevet? Skriva "Åter avsändare" bara? Går inte att stryka över adressen utan att öppna då det är bakom plastfilm, täcka över med tejp kanske?

Hanterar själv posten för ett dödsbo atm, är din adress på brevet någonstans?
De breven jag får är skickade till

Namn Efternamn dödsbo
dödsboets adress

Sedan underst på framsidan av kuvertet stämplas eller klistras adressen det ska till

c/o Mitt namn, adress, postnummer osv

I så fall någon kanske har lagt eftersändning till fel adress. Inte säker om det hjälper dig något, men tänker om det börjar trilla in mer post för samma dödsbo så kan du ha ett spår.

EDIT: Läste en gång till, missförstod nog först. Du bor alltså på adressen det har skickats till från början?

Av Mattedatten

Långsökt att någon annan skulle behöva infon, men för sakens skull:
Kontaktade säljaren av den där 6-pin -> 2x Sata kabeln, COMeap. De bad mig om några bilder av moderkortet och kollade sedan internt.
De kom fram till att Optiplex 3020 troligen har en annan pinout än Inspiron 3653/3650 som kabeln var ämnad för. Så den var inte kompatibel.

Tradigt. Blir väl att köra Y-splitter på den ena SATA'n som finns, eller undersöka om jag kan köra och boota från någon M2-disk via befintlig PCIe-port.
Eller bara köpa en ordentlig NAS, men det är ju inte lika kul

Av Mattedatten
Skrivet av mrqaffe:

Du kan troligen också löda ihop nått eget om du köper en vanlig adapter och letar reda på rätt kablar i "Dellhärvan" och kopplar in dig på dem.
Dell, Compaq och Packard bell har haft egna "standarder" på äldre maskiner jag stött på men det har gått att runda problemen med lite hempul med lödkolven och borr och slipmaskin.

Hah, mjo, borde nog ge mig på och lära mig att pula och löda någongång. Men skulle jag ge mig på det idag, så kan jag garantera att Kina-kablarna är mindre brandfarliga än vad jag skulle lyckas med
Tack för tipset, dock!

--

Köpte båda adaptrarna jag länkade, för de hade leverans i slutet av veckan. Får se om jag använder SATA Y-splittern och returnerar den andra, eller vad jag gör. StarTech kablar skulle inte vara fy skam, så kanske går att använda.

Av Mattedatten

Dell: Adapter eller återvinning?

Halloj.

Fick en Dell Optiplex 3020, med en i3-4130. Tänkte att jag gör rent den, stoppar i 2 diskar (Blir troligen 1 7200 HDD och en SSD) och kör någon form av nätverkslagring.

Mest som lite "för skojs skull" projekt. Men jösses vad Dell har egna påhitt alltså...
I korta drag, går inga SATA (eller annat användbart, för den delen) från nätagget, utan i stället matar nätagget moderkortet. Sedan har moderkortet en 6-pin kontakt som delar upp sig i en SATA, och en egen anslutning som har används för att ge ström till dvd-läsaren.

https://http2.mlstatic.com/D_NQ_NP_629485-MLB51887892860_102022-...

https://m.media-amazon.com/images/I/41ZYHVz6iUL.jpg

Och efter att ha insett att detta blev lite mer omständigt än jag tänkte mig, och suckat en gång extra åt Dells ingenjörskonst, så tänkte jag, vad gör man nu?

Tänker mig att om datorn står igång 24/7 vill jag egentligen inte köpa ful-adaptrar... Men enklast hade ju varit Sata -> 2x Sata. De kanske fungerar ok? Har bara minnen av att ha läst hur det har gått när folk har anslutit med Molex -> Sata.

Alternativt finns, vad som ser ut att vara, samma 6pin -> 2x Sata. Men frågan är ju hur mycket bättre en Kina-kabel är, än att bara använda den där adaptern för 1/3 av priset.

Någon som vill tipsa om något? Bränner jag ner min lägenhet om jag börjar använda massa adaptrar till Dells hittepå-anslutningar?

Av Mattedatten
Skrivet av Wingdings:

Fick hem denna igår. Lite skavmärken på framsidan, någon saknad skruv för RS-232 på baksidan, men annars gott skick. Levererades med en SSD från Samsung och en RAM-sticka med 8 GB på 1600 MHz.

Det större problemet, för mig, är att det inte är 4590T (4 fysiska kärnor) som sitter i utan 4570T (två fysiska kärnor med HyperThreading). I recensionerna verkar man kunna få båda sorter. Hade tänkt att ha datorn som Plex-server bland annat, så flera kärnor vore att föredra.

Det var ju ändå en väldigt billig dator, så jag har inte bestämt mig än för om jag ska dra igång en reklamation.

Intressant. Har själv eventuellt en på väg.
Ingick det mera saker än själva datorn, t.ex. någon nätadapter? (Misstänker att den inte har plats för ett riktigt nätagg?)

Bra info, i vilket fall!

Av Mattedatten

Dammit, missade LGA-sockeln. Relativt ny i datorbyggarvärlden, och faktiskt bara byggt AM4-Ryzen från scratch.
Men nöjd ändå, och fint pris om man var på jakt efter en uppgradering, tack Komplett!

Av Mattedatten

Tack för behind the scenes, Sweclockers! Intressant att så relativt "enkla" lösningar men 3d-printer och Vive tracker, tillsammans med lite påkostad kamerautrustning och duktigt eftereffekters-folk, kan bli så bra på stora skärmen.

Missade Crazy Pictures i Ronneby igår, men hade fått se filmen själv då, såg den kvällen innan i Karlshamn i stället. Går sällan på bio, men har sett båda Crazy Pictures-filmerna där. Kul att stödja ett gäng som gjorde sketcher man växte upp citerandes under högstadietiden, haha.

Filmen var absolut bra, kan rekommendera den till folk med intresse av denna typ av sci-fi filmer, eller bara Svenska filmer överlag. Många scener som förtjänade dessutom ett skratt. Och trevliga effekter dessutom.
Märks att någon på Crazy Pictures gillar biljakter, men vem gör inte det

Av Mattedatten
Skrivet av Daemon:

Har du tagit något beslut? Blev det PICO?

Hah, jag är tyvärr rätt dålig på att ta beslut

Nejmen, har kvar Quest 2, fortfarande inte uppackad. Lutar mot att jag behåller den dock, om jag inte hittar något eller någon som övertygar mig i sista minut. Inet har 30 dagars öppet köp, hm.

I huvudsak verkar många som använder Pico inte vara helt nöjda med mjukvaran, och jag tänker mig att om detta någongång i framtiden blir "ta med till folk för att testa VR" så vill man ha stabilaste möjliga mjukvaran för folk som testar första gången.
Dessutom större utbud av standalone-spel/appar.

Båda lär vara ett steg upp från min Vive 1, en trevlig intro till trådlöst VR och smidigt format.

Slutligen är jag lite kluven över företagen bakom, är väl inte det största fan'et av något av dem. Någon data går antagligen till Meta, men kanske föredrar det något över företaget bakom TikTok.

Av Mattedatten
Skrivet av Kml:

Helt klart en nuc samt HA i docker

Efter lite googlande lutar det mot att det blir lösningen. Smidigt att lätt kunna ha backup och återställa.
Tack!

Av Mattedatten
Skrivet av Chibariku:

Celeron kommer vara snabbare än RPi så det är inget problem, enda nackdelen är väl förbrukningen som är något högre.
runt 4-8W Idle och upp till runt 20W vid full load. Skulle gissa på att en rpi4 ligger runt halva detta. Men säg att den snittar 5W mer än en rpi över tid så ger det ca 45 kWh/år.

https://www.notebookcheck.net/Intel-NUC-Kit-NUC7CJYH-Celeron-...

Har inte stenkoll på förbrukning för mina prylar överlag, men är det skillnaden så är den ju verkligen försumbar.

Ska fundera på om jag inte helt enkelt köper en NUC och börjar där, i stället för att börja jaga med ljus och lykta efter en RPi 4.

Du får ha tack för ett utförligt svar!