Inlägg

Inlägg som Razer-T har skrivit i forumet
Av Razer-T
Skrivet av RayNoWay:

Bytte precis den mekaniska disken mot en ssd, och la in win7 istället för win8, innan använde jag datorn ca en vecka mellan laddningarna och nu med ssd och win7 så håller den 3-4 timmar, och då spelar jag inte eller kollar film utan bara surfar.

har fått in alla drivrutiner så allt funkar och inte en massa asusprogram inne.

borde inte batteritiden bli längre istället för kortare..

lägger till att jag har stängt av blåtanden och kör datorn i strömsparläge.

tankar på det?

Testa att kalibrera batteriet enligt guiden: http://batterycare.net/en/guide.html#descTot

Av Razer-T
Skrivet av Runar4595:

Har kollat runt lite mer. Funderar på http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/163292-asus_ux32vd-r4002h-i7-3517u-4gb-500gb__24_gb_ssd-133_led-gt620-windows_8 istället. Då är det ju bara till att köpa till en 256gb och lite ram. Men det väcker några frågor.

1: Vilken typ av ram? (edit: ah står visst SO-DIMM DDR3 1600 MHz)
2: Lätt att byta?
3: Försvinner garantin när man bryter upp den?

Jag köpte UX32VD på Misco när priset var 6300kr. Jävligt prisvärd

1: SO-DIMM DDR3 1600 MHz CL11 --> det är viktigt att det är just CL11 och inte t.ex CL10 då ramet körs i en lägre hastighet annars.
2: Nja.. 12 torx-5 skruvar ska bort från bottenchassit, sen har man tillgång till RAM-sloten. Hdd är lite knepigare då det kräver att man skruvar loss batteriet och flyttar den lite (se till att inte riva några kablar!)
3: Nej. Det har Asus själv gått ut och sagt så länge man inte skadar datorn under uppgraderingen och river några warranty sigiller. Se till att behålla den gamla hårddisken och minnet ifall du behöver skicka in den för garantiäranden.

Här är en bra uppgraderingsvideo:
http://www.youtube.com/watch?v=8xC-osS0scU

Av Razer-T

På tradera brukar man få ett slutpris som brukar ligga mellan de supersnåla swec priserna och ockerpriserna på blocket. Se till att lägga upp tre-fyra bilder av bra kvalité och beskriva datorn utförligt och sätt annonslängden på 14 dagar.

Se t.ex den här värdelösa asus vivobook som ligger på 2500kr
http://www.tradera.com/asus-vivobook-core-i3-3217u-4gb-ram-50...

Eller varför inte en 6 år gammal budget-bärbar för över 1000kr?
http://www.tradera.com/lg-e300-med-4gb-ram-och-500gb-harddisk...

Av Razer-T

Efter att ha kalibrerat batteriet så räcker den ca 5h på energisparläge. Nice! Jag följde denna guide: http://batterycare.net/en/guide.html#descTot
uppdatering: programmet "8gadgetpack" som återställer windows 7 gadgetar till windows 8 är tydligen ett ganska stor batterislukare.

Av Razer-T
Skrivet av Idumhet:

Se om dessa screenshots fungerar bättre då:

Och oavsett vilka energiinställningar jag använder, testat både Balanserat, P4G battery saving, energisparläge eller vad sjutton det heter osv..

Edit: Sjukaste var att nu när jag testade så fungerade det utan problem att hitta inställningarna igen :S

Disablade några saker i BIOS och så fungerade det helt plötsligt.. Dock vet jag inte riktigt vad jag disableade..

Skönt att det löste sig till sist. Är en uppgradering till senaste bioset (214 tror jag) att rekommendera tycker du?

Av Razer-T
Skrivet av Idumhet:

Jag har ett problem med min ASUS..

Jag köpte datorn för ungefär 9 månader sedan, och jag bytte ganska snart till en SSD och uppgraderade RAM. Sen jag uppgraderade till en SSD så har min processor flippat ur totalt... Den kör alltid på max hastighet, dvs 2800MHz, även när bara 3% processorkraft används enligt aktivitetshanteraren.

Detta ger såklart KASS batteritid och väldig värmeutveckling vilket förstör rätt rejält när man sitter på föreläsningar och liknande...

Jag mailade asus-supporten och fick svaret

Jag har testat att installera drivrutinerna men inte BIOS, tror ni att det kan hjälpa någonting?

Jag har också tagit en screenshot på CPU-Z och aktivitetshanteraren:
http://lookpic.com/O/i2/54/ckNE737B.png

Tack för hjälpen på förhand
Anders

Edit: Jag kan inte heller ändra processor MIN och MAX under avancerade inställningar, den inställningen finns inte ens..

Länken till din screenshot funkar inte. Har du testat olika energiinställningar? Om du har den på High performance läge kommer processorn köra på turboboost läget 2.8Ghz trots att cpu-z endast visar några % användning. Är du säker på att du inte ser inställningen" Energisparfunktioner för processor" under avancerade inställningar? Det går att ställa in max processorhastigheten där.

Av Razer-T
Skrivet av johan.sallman:

Hur använder du din dator egentligen? Jag måste belasta min rätt hårt för att komma under 5 timmar i batteri.

Enkel ordbehandling och webbsurfandet för det mesta. Jag undrar om batteriet kan vara defekt. Den visar 5% slitage trots att jag bara haft datorn i två veckor. Innan uppgraderingen till SSD och 10GB RAM och en ominstallation av win8 var batteritiden 4-4.5h vilket är väldigt konstigt.

Av Razer-T

Lösning för Win8 installation på de nyare UX32VD modellerna

Skrivet av dlm100:

Jag kan inte rekommendera denna dator till någon utifrån mina erfarenheter. Jag har returnerat tre exemplar nu pga diverse problem. Asus måste verkligen ha problem med tillverkningen av dessa datorer.

Jag har råkat ut för kraftig backbleeding, tangenter som fastnar, svampig trackpad, fläkt som varvar kontinuerligt, skevt chassi och ett exemplar med usel ljusstyrka med ett gult "filter" över hela skärmen (den skärmen hade iaf minimalt med backbleeding ). Det första exemplaret var faktiskt bäst och hade "bara" kraftig och ojämn backbleeding och vissa tangenter som fastnade(!) i chassit vid nedtryckning...

Nu har jag gett upp att få ett bra exemplar och provar Sony Vaio Pro istället, även om det bär mig emot pga Sonys riktigt usla kundsupport.

Av de problem du har nämnt är det bara backlight bleeding som jag har. Det är inte särskilt störande för mig dock. Gällande det skeva chassit, provade du att skruva åt torx-5 skruvarna i botten på chassit? Mitt stora problem med datorn är batteritiden som är rakt av urusel för en ulktraportabel. Jag får knappt 3h på energispar-läget.

Skrivet av Zelloxy:

Jag har en UX32VD-R4002H som jag köpte för lite över 1 år sedan. Nu hände något med min installation av Win8 (som jag installerat själv). Så då tänkte jag, kan lika väl formatera om datorn. När jag försöker boota från min usb-sticka med Win8 så kommer jag inte längre än till loadingscreenen för ett par minuter får jag "Something went wrong" och datorn startar om sig och försöker igen. Jag har provat med ett annat usb-minne, annan usb-port och även annan ISO-fil till usb-stickan.

Steg 2 tänkte jag, då provar jag uppdatera BIOS och la in version 214 som finns tillgängligt på Asus hemsida. Efter det verkar allt gått åt h*lvete. Nu har jag inte ens tillgång till menyn i BIOS där jag flashar om BIOS, vilket gör att jag inte kan gå tillbaka till en äldre version. Jag kan fortfarande inte heller installera Win8.

Allt jag läser på nätet om varför det inte går att installera Win8 är pga. Secure Boot, men jag har inte ens någon inställning för att ändra det i BIOS. Mitt BIOS är väldigt avskalat, finns knappt några inställningar alls. Någon som har någon erfarenhet av detta?

Jag hade en massa krångel med att installera win 8 på datorn men följande tips hjälpte. Problemet är att hitta rätt ISO för vårt system. Jag använde et windows 8 Pro N från MSDNA Dreamspark sidan.

Citat:

"Found a working solution... just in case anyone else runs into an OEM computer that has product keys embedded it the UEFI firmware.

The solution was very simple and easy to complete. First you'll need a copy of your original Windows 8 Professional DVD or an ISO of it. You'll also need an empty USB thumb drive 4GB or larger.

Using the steps on this website - complete the formatting of the thumb drive:
http://www.blogsolute.com/create-windows-8-usb-bootable-pendr...

Then create a file named PID.txt (as described below).
http://www.blogsolute.com/windows-8-clean-installation-produc...

After many hours of banging my head against the UEFI firmware, the PID.txt solution works great. When the windows installer find PID.txt, it uses that product code and ignores the one embedded in the computers firmware.

Be sure to complete the formatting of the thumbdrive for UEFI, its necessary for the secure boot requirements of many new PCs. You could try booting in Legacy mode, but it wouldn't work on my computer.

Cheers."

Tagen från följande forumstråd: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-wi...

Av Razer-T

Jag har start8 på alla tre datorer hemma. Det är det första jag skaffar vid en ren windows 8 installation.

Av Razer-T
Skrivet av dallasen8:

Ingen som vet? Skulle någon då kunna lista vilka uppdateringar ni anser nödvändiga för min del? Är RAM-minnet värt det exempelvis, eller är det onödigt för min del tror ni?

Asus har redan en ny zenbook med haswell som swec har recenserat UX31LA. Den kostar extremt mycket dock. Jag tycker att du ska ta Sony vaio pro och ta 256GB SSD Samt 8GB RAM. (Tänk på att de flesta ultrapoprtables är mycket svåra att uppgradera med undantaget ux32vd)

Av Razer-T
Skrivet av dallasen8:

Jag har fått ännu ett råd, den här datorn: http://shop.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/t-series/t430/?... vad tycker ni om den?
Är i valet och kvalet nu, och eftersom jag inte kan något om datorer egentligen behöver jag er hjälp, det är dags att göra min beställning nu om jag ska hinna få hem den innan terminsstart.

Thinkpaden är ju sämre på alla sätt: större, tyngre, saknar dedikerad grafik, långsammare processor, sämre skärm, mindre minne, ej hybrid mekansik hårddisk. Det är möjligt att tangentbordet är skönare dock

Asus Zenbook UX32VD-R4013H är inte särskild prisvärd längre då modellen fortfarande kostar 8500kr men saknar SSD och har en processor från Intel Ivy bridge serien istället för nya Haswell (fortfarande en bra processor, det enda som skiljer är att haswell är mer strömsnål). För lite mer kan du skaffa en Sony Vaio Pro 13 som du har varit inne på tidigare.

Av Razer-T

Creative Gigaworks T40 Series II http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=349840

Jag äger dessa och de är ganska prisvärda och låter riktigt bra för spel och film. För musik är säkert M-audio att föredra om man vill ha "ren" ljudåtergivning (därav benämningen studio monitors).

Av Razer-T
Skrivet av Annero:

http://www.misco.se/?sku=10556662
ASUS ZENBOOK UX32VD R4013H - 6300 kr från misco!

Kalasfin ultrabook för en riktigt bra penning. Normalt ligger den väl på runt 8500:- Använd mellanskillnaden till att kasta in en SSD för burken innehåller tyvärr en 5400rpm disk.

Tack till perik911 som lade till den i "dagens fynd" tråden!

Edit: Menade 5400rpm och inte 5200rpm.

Jag hade en pratstund med Misco.se kundtjänsten nyligen. Tydligen var det en felaktig prissättning på produkten och egentligen skulle det kosta 7590kr vilket de ändrade till några timmar sedan. Nu verkar de ha tagit ned produktsidan helt. Jag hann lägga in en beställning innan ändringen så förhoppningsvis får jag det lägre priset. Om min beställning inte går igenom blir det sista gången jag handlar från misco (det här är faktiskt ANDRA gången en misco beställning jag har lagt har haft felaktig prissättning.)

Av Razer-T

Audio Technica hörlur ATH-M50 Röd LIMITED EDITION för bara 999kr (vanliga kostar normalt 1348kr)
http://www.webhallen.com/se-sv/hemelektronik/172254-audio_tec...

Av Razer-T
Skrivet av Oskar.:

Köpte dead island riptide för 15kr, men var är min kod? Hittar ingen kod att aktivera någonstans.

Du får gå in under Mina sidor - Redownload --> klicka sedan på Dead Island Riptide (Europe) och verifiera/godkänna köpet.

Av Razer-T

Dead Island Riptide för PC nedladdning, 15kr
http://cdon.se/spel/downloads/dead-island-riptide-europe-2300...

Ytterliggare ett tips: 3 månader gratis VPN med Dold.se
Ange kupongkoden "DoldM3" i fältet "kupongkod" när dy registrerar ett nytt konto. Kom ihåg at välja 3 månader medlemskap.
https://www.dold.se/oeppna-konto

Av Razer-T

Klipsch Image S4 är riktigt bra för 299kr. Isolerar fint och låter riktigt bra.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=439519

Av Razer-T
Skrivet av Tavbe:

Den uppfattningen fick jag också efter lite läsning av recensioner osv. Verkar ju prestera bättre eller likvärdigt ett 580 i typ alla tester jag sett.
Jag är dåligt uppdaterad på hur marknaden ser ut, men Radeon ligger väl någon % sämre till i prestanda/krona om man ska ha ett kort i 1700 kronorsklassen?

Jag skulle rekommendera en 7870 i den prisklassen. Den presterar ganska nära en gtx 660, det beror väldigt mycket på vilka spel du spelar. En cool grej är att du får Biosock Infinite, Tomb raider och FC3 Blood Dragon gratis till AMD kortet. Spelen är riktigt bra men du kan alltid sälja de för några hundralappar om du vill det.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=769198&cks=ASS&assoc=B99...

Av Razer-T

Jag fick mitt Dragon Age 2 och Fifa manager 11, Det kostade mig totalt 8kr.

Av Razer-T

Det är ett bra grafikkort men din CPU kommer att vara en flaskhals i vissa spel. Du får försöka överklocka den till 3.8-4.0 Ghz.