Inlägg

Inlägg som andra94 har skrivit i forumet
Av andra94
Skrivet av downup:

Jag sitter och kliar mig i huvudet nu.

Köpte en Ryzen 9 5000 med en nzxt kraken 360

Datorn startar och displayn visar 37 grader vatten.
Men datorn går från 60 grader till 100 på 1 minut sen dör den.

Testade sedan koppla in min gamla nzxt som satt i gamla burken och det är samma fel där.

På den äldre pumpen känner man att vattnet rusar fram och på den nya känns det ytterst lite.

Vad kan jag felsöka?

Låter dyrt med en 5900x för 35 lax 😶 men ja mest troligt kylpasta eller död pump

Av andra94

Skönt för alla som kör airtags osv för att inte bli av med saker såsom nycklar, elscootrar , cyklar mm. Nu är elsparken inte säker längre :/

Av andra94
Skrivet av Yamato:

Nä, det fungerar inte heller nu har jag hållit på och meckat detta i flera timmar. Prova olika saker. Öppnat upp port 8080 i brandväggen också för säkerhets skull. Men den hittar INGENTING i "network application".

Jag kommer åt AP/switch via SSH dock, har testat att manuellt set-inform också mitt DNS-namn. Det ska vara det mest idiotsäkra sättet visst. Men det fungerar inte, ser bara ut såhär:

https://i.imgur.com/yrDyvpJ.jpg

Det verkar ju nåt helgalet med min "network application" eller något, eftersom det aldrig dyker upp något där. Har ju ändå tre enheter. Varav en sprillans ny, aldrig adoptad tidigare (ja nu har jag provat resetta den också några ggr iofs).

ps. det fungerar inte via android heller och trådat.

Kör en full återställning på grejorna, se till att senaste firmwaren är inne på edgeroutern och att du kopplar dom direkt till routern Dvs återställ din kontroller också

Av andra94
Skrivet av Enviro:

Vi får kompromissa och säga platåat. Det ska verkligen bli kul att se vad Quest 3 har att erbjuda. Om det blir en lika stor "revolution" som med Q1 och Q2 samt att prisbilden är rimlig, kommer det ju förhoppningsvis kicka igång intresset ordentligt.

Någon revolution blir det nog inte förens next gen snapdragon alternativt oled skärmar. Största anledningen varför vi platåat är just pga meta köpt upp alla spelstudios och sen inte släppt några spel

Men hörde jag swec-VR kväll?

Av andra94
Skrivet av Enviro:

Segmentet i sig lever och frodas, men det är fortfarande väldigt nischat. Det syns även i våra siffror. Allmänintresset för VR/AR har dippat, men det finns förstås en del som är intresserade och passionerade inom segmentet.

"dippat" - stagnerat om jag får be, vänta bara tills Quest 3 kommer och faktiskt erbjuder en uppgradering.

Av andra94
Skrivet av Molotov:

Jag undrar vad skribenten utgår ifrån med "Intresset för VR-headset har svalnat de senaste åren och ännu lägre verkar intresset vara för mer kraftfulla, och dyrare, headset"
senaste åren har snarare intresset ökat.
Vad räknar du som "peaken" som det nu dalar ner från? Pandemin, ja då är det myclet som intressen svalnat kring.

Tror det skribenten letar efter är att intresset stagnerat, det har helt enkelt inte kommit något fräsigt på VR sidan. Clickbait :/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om vi tittar på vad en Quest2 erbjuder kontra quest pro för den gemena mannen.

Upplösningen - Ja lite högre, härliga linser men inget WOW som direkt är att gå från 480p till 1080p

Ögon och ansiktspårning - Jaha vart ska vi använda detta? Jo Vrchat mm och det stödet är fortfarande ganska meh och ca 0.0001% av skaran. Dynamic foveated rendering är inte på plats och funkar än. Saknas spel och stöd från någon officiel meta mjukvara som bara funkar över alla spel.

Kontrollerna - Ja visst dom är bra men batteritiden mm o priset nej tack jag gillar mina Index kontroller mer.

Priset - Ja men 20 lax vi kör? Helt klart ej prisvärt och erbjuder inte ens förstklassig prestanda lite som att AMD skulle släppa 7950xtX och det prestera 10% bättre än 7900xtx fast kostade dubbelt upp.

Av andra94

Hallå tänker flika in o se om några har som jag ett VR headset o en Ubiquti acesspunkt där allt inte riktigt lirar 100%

Scenario: Spelar Pavlov VR med Virtual Desktop - får MS latenser upp emot 7-8ms och VD tror att jag tappar bitrate även om jag bara kör 10mbps

Inställningar: U6 enterprise där jag testat både 80/160 - Olika signalstyrkor varvid headsetet ligger på -35 till -40 dbm, olika kanaler och inget stör utan det verkar vara ett networking issue. Antingen tar Pavlov över nätverket och tycker nej du. Kör jag med Vives egna mjukvara så funkar det galant dock är det HVEC o inte H264 så mer game latens.

Någon som har en aning om vart jag bör titta? alla portar mm ska vara öppna och har även fått skaparen av VD att börja titta om det kan vara något internt men har även upplevt problem om jag kör streamen via UDP istället för TCP via vives mjukvara.

Multicast är på men slänger ut ett fiskespö lite var över nu om det är någon som sitter på ett trådlöst headset och kan ev dela sina inställningar.

Av andra94
Skrivet av Kevlarheart:

Hej såg en annons med en i7 4790k, men ser att de finns som en repa på ovansidan , hur mycket påverkas ?

Och såg även det står Vietnam, dom flesta står det malay, vad är skillnaden ?

<Uppladdad bildlänk>

Repan är på IHS:en dvs kylplattan för processorn, den påverkar ingenting då kylpasta fyller ut repan

Av andra94
Skrivet av izzie:

I morse var min kyl översvämmand av koffeinfri fucking coca cola IGEN eftersom EU-politiker av allt att döma är ett gäng sadister som medvetet vill försämra livet för miljoner läsksugna oskyldiga individer. Vad FAN är det frågan om?

Det måste väl gå att göra en kork som inte sitter fast så tight att den skruvas på snett 9/10 gånger?

Vad gör man? Kan vi starta ett medborgargarde?

Vad gör man? - Man lär sig hur man faktiskt ska skruva på korken?

Av andra94
Skrivet av Traesket:

Min gamla dator håller på att falla isär så jag tänkte köpa en ny.

  • Vill kunna klara Half-Life: Alyx / Cyberpunk / Starfield på ganska höga inställningar med 1440p skärm (har skärm).

  • Inte AMD processor. Lägger hellre några extra tusen på Intel.

  • Kommer nästan säkert inte uppdatera den i framtiden.

  • Vill helst inte överklocka något.

  • Kan bygga själv.

  • Bryr mig inte alls om RGB/Wifi. Blir det billigare med/utan så är det bra.

Flikar in här att du säger nej till den absolut bästa VR processorn, 3D cachen är riktigt riktigt grym för VR. Notera att det bör noteras vilket VR headset du ska använda då det spelar roll för val av grafikkort.

Trådlöst såsom Quest 2 - Nvidia som gäller, trådbundet som Valve Index spelar ingen roll.

Av andra94
Skrivet av SCORPIUS:

https://www.youtube.com/watch?v=f8f6ZHCPVpw

Någon som gjort så här eller liknande?

Köp bra thermal pads istället... Glider kopparplattorna så kortsluter du kortet och så blir det RIP

Av andra94

Ovanligt enkelt quiz

Av andra94
Skrivet av fenicks:

TLDR; Vår lokala IT-enhet är väldigt förtjusta i att pusha ut uppdateringar, installera program, kräva lösenordsbyten och annat som sammantaget leder till att jobbdatorn tvingas starta om så ofta att det har blivit ett problem. Min enhet, en Windows-laptop, har ett vanligt användarkonto (ej admin) och jag vill veta vilka möjligheter jag har att stoppa eller senarelägga uppdateringar.

Förra veckan installerade man ett plugin till Microsoft 365 på alla Windows-enheter (nästan 1 000 medarbetare fick ett speciellt plugin typ 5 pers använder) vilket krävde att Office-programmen startade om två-tre gånger följt av omstart av enheten. En relativt teknisk medarbetare behövde pausa sin presentation mitt i chefsmötet för låta datorn jobba klart innan de kunde leta reda på rätt fil och fortsätta där de var. Mindre tekniska medarbetare förstod inte vad som hände alls. Veckan innan det var det ett gäng säkerhetsuppdateringar som inte skickades ut samtidigt, utan med några dagars mellanrum. Idag, och det som blev "droppen" var en oidentifierad uppdatering som gjorde att jag förlorade en stor del av gårdagens arbete (delvis mitt eget fel).

Man kan alltid anpassa sitt användarbeteende och jag har bl a tagit för vana att öppna så mycket som möjligt i webbläsaren och kör shutdown /a för att få respit, men det räcker inte hela vägen. Jag inser självklart säkerhetsaspekten i att hålla både Windows och appar/program uppdaterade. Men som IT-avdelningen håller på är det direkt skadligt för verksamheten. Ofta är det "bara" för oss medarbetare att försöka öppna allt man hade öppet igen (bara det stör flowet), men både jag och andra förlorar ibland flera timmars arbete. I förra veckan fick OneDrive synkroniseringsfel pga plugin-installationen och jag fick sitta i söndags och återskapa ett bildspel manuellt.

Till frågan; Vad kan jag göra inom ramen för ett vanligt användarkonto att avbryta eller senarelägga uppdateringar? Tex spara dem till fredag eftermiddag. Kan jag ta reda på vilket internt IP-nummer de använder redigera nån .ini-fil/hosts? Svartlista "Software Center" i antivirusprogrammet/brandväggen och stoppa det från att köra? Finns det några processer som kör med min användarbehörighet som jag kan döda i aktivitetshanteraren eller stoppa i Tjänster? Kommandon att köra i cmd/WPS?

Som ni hör är det med viss desperation jag söker er hjälp 😄

Du hör av dig till ansvarig chef för IT o respektive överchef. Där frågar du om detta är gjort i samband med någon säkerhetspatch som strulat eller om det finns något dom kan göra för att inte störa dig i arbetet.

Av andra94

Det beror helt på spel till spel, men jag föredrar såklart båda. Om det är som nu när AMD är "lite" billigare och har sämre RT prestanda så väljer jag Nvidia. Om det är stor skillnad så hade jag nog valt rast prestanda men samtidigt så köper jag ofta topp of the line korten.

Av andra94
Skrivet av Gustav-P:

Finns ju andra trådar som beskriver att UPS inte är en förtroendeingivande aktör för att leverera paket (som #19821993.

Jag missade att jag fått ett SMS från dem, i princip hade jag 4 timmar på mig att svara "2" för att de skulle leverera mitt paket hem till mig annars skulle det till en pickup plats.

Hur i helvete kan detta vara rimligt. Jag har beställt att något ska levereras hem till mig och så tycker transportören att det är OK att ändra detta för att jag inte svara på ett SMS?

Majoriteten av oss vuxna jobbar, och kan inte ha åtkomst till mobilen hela tiden.

Hu har det blivit en så där ~2 timmar med att försöka uppdatera min UPS profil på deras hemsida, felmeddelande där jag ringt supporten enligt deras anvisningar - blivit felkopplad och fick ringa om från början igen.
Ingen lösning utan de ska ringa mig ... jojo hur sannolikt är det att det händer.

Till slut hittar jag någon knapp på deras röriga sida om att jag kan omboka ombokningen av min leverans (som alltså skulle levereras till en pickup point för att jag inte svara på SMS:et) så att det ska levereras till min dörr.

Eller jag hoppas det iaf för det bekräftas inte på något super tydligt sätt utan bara att vi levererar paketet på Fredag ... sedan kan jag gissa mig till att det är till min hemadress.

Nåväl.

Känns lite bättre nu iaf

Så i princip - kass support men orginella problemet är att du inte läste sms:et. Var glad att dom ens faktiskt åker ut med paketet xD

UPS SUGERRRRRRRRRR

Av andra94
Skrivet av andreas_dock:

Hade de inte varit för priset hade jag köpt direkt…

Jag har tydligen inte hängt med i prisutvecklingen på chassin… va fan hände ?!

China o krig

när kommer c4 sfx på listan då? Kanske ev något swec vattenkylningsbygge i den lådan som en kul sommardag? 👌

Av andra94
Skrivet av RCA56:

Skönt att Googles massövervakning får på nöten för en gångs skull.

Grejen är att det inte riktigt är ett skämt heller. Antalet verktyg med mera vi på en it avdelning får säga nej till är enorma. Någon någon tyckte detta såg bra ut och bara kör utan att vi godkänt eller bra säger kör.

Av andra94

Gigabyte Aorus B450i Pro 100 + frakt

Av andra94

Lägger in ett bud på 1000 + frakt om du behöver bli av med det

Av andra94
Skrivet av Clasito:

Tjenare,

Har tänkt att lämna mesh nätverket och gå över till router och accesspoint. Då jag har hört mycket gott om Ubiquitis lösningar tänkte jag ge dem en chans.

Huset är en 210m^2 tvåplansvilla i trästomme. Den gröna cirkeln är routerns position och den blå cirkeln är var den tilltänkta APn ska sitta (i taket). Till vänster är alltså våning 1 och till höger våning 2.
<Uppladdad bildlänk>

Det jag undrar är över hur väl en AP på övervåningen täcker för rummet under, vill helst få 5ghz överallt i huset. Har nämligen inte möjlighet att sätta en AP på samma plats fast på undervåningen då det inte finns ethernetkabel.

Har kikat på U6 Long range och U6+ men tar gärna ert omdöme om vad ni tror är lämpligast. Har ni tips på en passade router får ni gärna nämna en sådan med.

Mvh Claes

I regel bör du inte slänga in dig på vilken modell du ska köpa utan

1. Router helst utan wifi för att separera modulerna 2. Switch om du behöver massor av portar 3. Acesspunkter efter hur huset är byggt osv.

Det du bör kolla efter är deadspots med ex Ubiqutis Wifiman app