Inlägg

Inlägg som bailer har skrivit i forumet
Av bailer
Skrivet av EdBrgs:

Hej tråden!
Jag har länge haft problem mad hackig bild och störningar med min IPTV från bredbandsbolaget. Jag har försökt att ställa in min egen Asus ac66u med inställningar från denna tråden men hackningarna har ändå fortgått.
Jag har efter att ha slitit mitt hår ett längre tag nu hittat en lösning som fungerar för mig, jag tänkte därför dela den till andra som haft samma problem som jag.
Genom att söka på internet hittade jag att bredbandsbolaget verkligen använder VID, och att IPTV använder VID 45. Genom att ställa detta i min router har jag nästan fått bort alla hackningar och problem med bilden.
LÄNKTEXT
Mina inställningar:

LAN port
ISP-Profil: Manuell
LAN Port4: VID 45

Speciella applikationer:
Använda DHCP vägar: Microsoft
IGMP Proxy: aktivera
IGMP Snooping: aktivera

Hoppas det kan hjälpa någon!

Detta funkade fint för min AC66U, tack så mycket!!

Av bailer
Skrivet av coopish:

Låter mer som disc overload-problem du har.

Pinsamt nog så verkar du har rätt.... vilket bidrar till att mina misstankar om att resten av problemen i min dator beror på hårddiskarna. Jag ska i framtiden göra en mer noggran undersökning innan jag börjar klaga på annans utrustning

Av bailer
Skrivet av Sweden8:

Nu förstår folk kanske varför jag frågade... + jag tar gärna en förklaring varför?

Idé - är ComHem modemet dåligt på "packet shaping"? Kan kanske förklara instabiliteten avseende torrents och varför en del får så dåliga/instabila utfall då de mäter bandbredd på Bredbandskollen, Speedtest etc.?

Det var detta jag menade med QoS. Jag tror definitivt att det finns något sådant protokoll igång i modemet som man av någon anledning inte kan komma åt i inställningarna. Det känns underligt dock att inte alla har detta problem. Som sagt, för mig så maxar jag linan i några sekunder och så fort jag kommit upp i 8-9 MB/s så dyker hastigheten och hålls nere runt 1-2 MB/s. Händer på mer än bara denna dator och det hjälpte inte att stänga av NAT och sätta en router imellan. Detta är väldigt irriterande och underligt...... har aldrig problem med bredbandskollen eller speedtest dock, bara torrents vad jag vet iaf.

Av bailer

Jag testade att stänga av NAT men det blev exakt samma sak. Kom upp i 9.4 Mbit/s som max i utorrent efter någon minut så dök det ner till 2-0.7 Mbit/s. Om det nu finns en QoS i modemet så stängdes den i alla fal inte av tillsammans med NAT:en. Ingen som har någon idé?

Av bailer
Skrivet av Sweden8:

Logiskt sett borde den vara nästan lika stabil - i grunden samma uppkoppling - fast mer maxad.

Hade själv problem med hastigheten första dagen tills jag kopplade ur NAT och satte en egen router mellan modemet och mig (frivilligt val - om man inte kör trådlöst förståss).

Sen är det som du säger - Bredbandskollen i all ära - men när behöver man 200 - om man ser streamad film, laddar ned mycket från nån torrent eller ftp.

Jag kör 200/10 idag, men trappar nog ned till 100/10 när rabattmånaderna tar slut. Tecknade abon. och sa upp det på samma dag - så jag har ett fritt val.

Jag fick mitt bredband idag och det verkar väldigt instabilt för mig med. Första gången jag drog igång utorrent så stack hastigheten upp till 7+ Mbit/s men sen sjönk det och nu ligger jag mellan 2-0,7 Mbit/s. Det spelar ingen roll om jag har flera torrents igång eller bara en. Hastigheten splittas mellan torrentsen så den ligger fortfarande mellan 2-0,7 Mbit/s. Kör jag bredbandskollen samtidigt så ligger den på 60+ Mbit/s och utan utorrent igång så låg jag på 90+ Mbit/s. Kan det finnas QoS i modemet som förstör? Vad tror ni?

Av bailer

Vill också tacka för tipset om studentrabatt. Hade ingen aning! Beställde så fort jag såg

Av bailer

Ingen som har nå tips? =(

Av bailer

Minifrysningar

Hejsan!

Mitt hjärta blöder medan jag sitter här och skriver om mitt problem jag har =( Det är nämligen så att jag har nyligen köpt en ny dator som jag har byggt ihop själv där processorn och grafikkortet är köpt i USA, övriga delar är från Inet. Det problem som jag upplever är att min dator "laggar till" lite då och då. Det är som om den fryser fast bara i någon halvsekund. Detta kan uppstå antingen flera gånger i timmen eller bara någon gång om dagen, det är väldigt olika fast på senare tid har tid blivit oftare.

Mina specs som borde vara relevanta är:
Intel Core i7 2600K
Gigabyte Z68X-UD3H-B3
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1866Mhz VENGEANCE RÖD

Jag tänkte att det skulle vara mina minnen så jag testade att köra med ett i taget men det ger samma resultat. Så även om jag bara har ett av mina minnen i så får jag dessa minifrysningar. Detta kändes väldigt jobbigt för då finns det en chans att det är processorn som det är fel på men den är som sagt köpt i USA så det blir nog svårt att få ut någon garanti på det antar jag. Det finns ju också en chans att det är moderkortet men jag vet liksom inte hur jag ska kunna felsöka detta.

Det konstigaste och mest irriterande är att jag hade exakt det här problemet med min förra dator och det var en av anledningarna till att jag faktiskt köpte mig en ny. Då antog jag dock bara att det var fel på minnena på grund av att jag har haft en del strul med dem från start. Jag använder samma hårddiskar i nya som jag hade i gamla fast formaterade men det borde väl inte spela någon roll för ett sådanthär problem?

Är det någon som har något förslag på hur man skulle kunna felsöka vidare? Jag testade att uppdatera BIOS med gigabytes @BIOS verktyg men det verkar inte ha gjort någon skillnad.

Tack på förhand!

Av bailer
Skrivet av Failbygge:

Har du pengar så kör på något av dom (kom ihåg att det kanske behövs läggas 100-200kr till för fläktar också(om du inte har):)

Tack för all hjälp

Av bailer
Skrivet av Failbygge:

Aha då vart det jobbigt... Jag har ett raven 03 chassi och är nöjd, är snyggt enligt mig. Nog den bästa kylningen du kan få för gkorten utan att ha sidofläkt som blåser rakt på dom. Men är lite små plastig top tyvärr... Men inget du tar sönder eller så. Sen finns det ju nzxt chassin eller ett FD ARC/XL då?

Edit: http://www.inet.se/artikel/6911316/corsair-carbide-400r-svart värkar trevligt med,

Jo jag kikar lite på 400r och 500r. Kanske blir ett av dem

Av bailer
Skrivet av Failbygge:

Eller köra som min kompis gjorde i sitt chassi ta en fil och filade bort dom 3mm som hans kort var för långt:p han tog 1mm från kortet och 2mm från hhd hållarna...;) annars går det nog att bara ta bort hårddisk hållarna där det behövs? Annars kan du kanske kolla på det chassit swec recenserade idag/igår? Antec p280 värkar riktigt trevligt!:-)

Tog reda på exakta längden och det saknas ca 3-4mm... Går nog göra en liten hemma lösning annars;)

Jag har p180 just nu och p280 skulle sitta fint men måste beställa datorn innan helgen för jag vill ha grejerna i början av nästa vecka så jag hinner sätta ihop datorn lagom till dreamhack och p280 släpps väl i decemeber?

Av bailer
Skrivet av DaBone:

Hade också dessa funderingar när jag köpte mitt Define R3.. men fick veta att det skulle gå.
Köpte det och grejerna i min sign.. har cirka 1 cm tillgodo på GTX 580..

Dock är ditt kort 11.5" och mitt MSI kort är 12" så det lät inte så lovande för min del x) 11.5" är 29.21 cm och 12" är 30.48 cm så om det är 1 cm tillgodo så funkar det ej. Skulle du kunna mäta lite mer exakt?

Av bailer

här är tråden som jag läste om ett par som fick plats ändå: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=151756.0
men det skulle vara betryggande om någon mer kunde säga sitt om denne har ett define r3. Moderkortet jag har tänkt att köpa är http://www.dustinhome.se/gigabyte-ga-z68x-ud3h-b3-ddr3-s-1155... och budget för chassi är väl dryga tusenlappen.

Av bailer

En liten följdfråga. Har kollat runt lite och det verkar som om Fractal Design Define R3 ska kunna sluka mitt grafikkort ändå men jag är inte helt övertygad. Är det någon som har ett Define R3 som skulle kunna göra en liten mätning? Om det får plats med ett grafikkort på 30,5 cm. Skulle vara enormt tacksamt! Grafikkortet som är påväg till mig heter MSI GTX 580 Lightning vilket är längre än andra GTX 580 vilket är ganska dumt.....

Av bailer

Hjälp med chassi till GTX 580!

Hejsan!

Jag har ett GTX 580 inkommande från USA som min kompis har köpt och ska bygga en ny dator med det kortet. Såg idag att grafikkortet är 12" långt alltså i stort sett 30,5 cm långt. Detta är jobbigt långt och behöver förslag på chassin som har plats för detta överdrivet långa kort. Fractal Design Define R3 klarar bara ungefär 29 cm vilket uppenbarligen är för lite. Någon som har något förslag? Det syns ju liksom inte i chassispecifikationerna hur mycket plats det finns för grafikkorten.

Tack på förhand!

Av bailer

Det är ingen som vet hur det ligger till med gtx 590 då? Eller med SLI i överhuvudtaget. Jag har läst att det ska bero på programmet om det går att använda båda GPU:na i windowed mode så att i vissa spel skulle det tydligen gå. Men det låter lite shady

Av bailer

I see, det var ju synd =/ då får jag tänka om lite inför mitt kommande köp då! tack för svaret

Av bailer

HD 6990 och GTX 590 i windowed mode?

Tja!

Tänkte höra om det är någon som vet hur det ligger till med crossfire och SLI när man kör windowed mode. Så som jag har förstått det så används bara ena GPU:n när man kör crossfire eller SLI i windowed mode. Gäller då det samma för HD 6990 och GTX 590 som bara är ett kort men som innehåller dubbla GPU:s? Jag ska nämligen köpa mig en ny dator men vill kunna ha möjlighet till att köra det mesta i windowed mode men fortfarande ha ungefär samma prestanda.

Någon som vet?

Tack på förhand!

Av bailer
Skrivet av majje:

Om inte musik är viktigt så fungerar Astro A40 mycket bra. Annars tycker jag att du skall kolla på HD558 eller HD598 om du vill kombinera musik och spelljud. Har själv detta till min Xbox 360. Ampen gör huvuddelen av positioneringsljudet och jag tycker att både HD558 och Astro A40 är likvärdiga på gamingfronten.

Så A40 presterar så dåligt för musik? Jag kan ju tillägga att jag lyssnar mest på elektronisk musik vilket antagligen har betydelse.

Av bailer

Hjälp med headset/hörlurssystem.

Hejsan!

Jag tyckte att det var dags för mig att skaffa mig en lite mer ordentlig uppsättning av hörlurar/headset.

Jag kan börja med att säga att jag har tänkt att köpa mig en Astro Mixamp 5.8 för att få en vettig amp till gaming som jag kan använda både till PC och PS3. Den stora frågan är dock vilka hörlurar/headset jag ska använda mig av. Dem det står mellan är Astro A40, Sennheiser PC360 och Sennheiser HD595 (och köpa typ en Zalman clip-on mic) för 100kr.

Jag kommer självklart använda lurarna till gaming men det är väldigt viktigt att man kan få bra ljud när man lyssnar på musik också. Så jag är mest intresserad av just ljudkvalitén på lurarna. Eftersom HD595 är just hörlurar och inte headset så antar jag att dem kanske har bäst ljud för musik men kanske inte alls bra för gaming? A40 blir billigast men det skiljer bara 200-300kr mellan dem alla tillsammans med en Astro Mixamp 5.8.

Kvalitén på mikrofonen är också ganska viktig. Jag hatar folk som har värdelösa mikrofoner när man pratar på skype/teamspeak/ventrilo/mumble och vill därför inte vara en av dem. Mikrofonerna på A40 och PC360 verkar vara vettiga men hur mycket sämra är egentligen en Zalman clip-on mic? Det verkar som folk tycker den är bra men dem kanske menar till förhållande av priset (100kr).

En liten extra fråga jag har är en fråga om ljudkort. Spelar det någon roll om jag använder ett onboard ljudkort eller ordentligt ljudkort om jag ändå ska använda optiskt toslink till Mixampen? Det är ju ändå bara digitalt så jag tycker inte att det borde vara någon speciell skillnad men jag kanske har fel?

Alla svar uppskattas men jag riktar mig mest till dem som kanske har erfarenhet av alla tre lurarna (vilket dock antagligen är ganska sällsynt).

Tack på förhand!