Inlägg

Inlägg som johanssonGBG har skrivit i forumet
Av johanssonGBG
Skrivet av qlulp:

Tjena!
Under längre tid har jag haft problem med min dator och detta sker tror jag pga. mitt nätaggregat. Antingen har alltför många komponenter på datorn eller så är det något helt annat. Mitt nuvarande är Corsair TX750 750W som jag köpte 2009 (snart 6 år sedan), och under den tiden har jag uppgraderat min dator antal gånger med samma nätagg.

Jag funderar på att köpa nytt nätagg som ska räcka till alla nuvarande komponenter, något på 1000 watt eller högre iallafall.

Mina komponenter finns nedan men utöver det, använder jag en stor låda HAF932 (5 fläktar, två är 250mm), och ca 5-6 usb enheter kopplade. Card reader.

Ej överklockad atm.. skulle jag överklocka datorn så antigen startar den inte mer, utan bara rebootar hela tiden eller så startar den men får ett meddelande (boot failure detected) varje uppstart. Ibland fungerar överklockningen, ibland inte. Att använda 1600mhz kan jag drömma om, då startar datorn inte mer utan får starta backup bios.

Det som börjar sker nyligen är att när båda grafikkortens power når 100% (ca 200% sli) så börjar spelet (AC unity) lagga. Liten shutter varje 3-4 sekunder. Men när sli är avstängd så körs spelet smooth (lägre fps självklart).

Jag hade som sagt tänkt köpa ett nätagg på 1000w+ och ville höra vad ni tycker.
Tänkte spendera 1200-1700kr, max 2000kr. Nätaggen som jag hittade och är bra:
Corsair RM1000 1000W
Super Flower Leadex Gold 1300W
EVGA SuperNOVA G2 1300W
Eller, men inte troligt. Då jag vill ha ett nätagg med bra kvalité..
Lepa B1000-MB 1000W

Har ni andra förslag, kom gärna fram.
Regards

http://www.inet.se/produkt/6909969/seasonic-platinum-860w
du har detta och detta är inget annat en kvallite , har de själv fast 760w typen och de funkar väldigt bra , tror ens inte fläkten nån gång gått igång.
ja de är dyrare en de andra men de är Seasonic och bara de säger de mesta

Av johanssonGBG

www.inet.se/produkt/6606450/steelseries-4hd-mousepad
kör denna och den funkar väldigt bra till min corsair m60 mus.

Av johanssonGBG

har du tur så kanske de finns rör lagda med plats för en fiberdukt dragen till ditt hus så kommer de nog sluta med minst 20+ , har du otur så ligger de i luft eller rakt i backen och då är de kört stort sett.
billigaste alltenativet är att köra 3G/4G om du har vettig mottagning

Av johanssonGBG

varför inte köpa såna värme gel påsar man kan ha till fötterna/händerna och lägga i väskan så håller dom sig nog varma

Av johanssonGBG
Skrivet av AquaRelliux:

Hej Sweclockers

Börjar inse att jag köpte för lite akrylrör till mitt bygge och skulle vilja få tag i detta snabbt. Finns det någon svenskbutik som säljer 10/12 mm rör och har det i lager? Jag använder bitspower fittings och skulle behöva ett par meter rör till snabbt.

Edit: Hittade denna: http://www.slojd-detaljer.se/kategorier/tra-metallslojd/akryl...
Någon som köpt rör härifrån förut?

http://www.inet.se/produkt/5331283/slang-ek-hd-tube-10-12mm-5...
inet har annars akrylrör

såg dock nu att du kör med bitspower och dom kanske inte passa till dina anslutningar

Av johanssonGBG

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/194575-b...
har den själv och trivs med den sjukt bra, väldigt lätt atthöja och sänka tilt och allt de om du behöver de

Av johanssonGBG

berätta lite mer vad d u har för chassi och hur m,ånga fläktar du har märken och sånt på de där inne.

Av johanssonGBG
Skrivet av gabbelino:

Okej, den nuvarande laptopen jag har är också en acer aspire 5742G, men den klara knappt minecraft i ca. 20min utan att överhettas om man inte låter den "hänga" med ventilen fri, då orkar den typ minecraft dota 2 i ca. 1-2 timmar, annars blir drakeld och problemet börja för ca. 2 år sen. kanske var kylplattan som gjort skillnad?

anledningen varför den blir var är ju att kylningen är för slim typ lyft upp den typ 1 cm så får den andas mycket mer, sen vet jag att de fanns prat om slarv med kyl pastan på dom datorerna men när jag öppnade min för typ 2-1,5 årsen så var de inget fel med kylpastan så kan också vara att du har fått nåt sånt.
kylplattan hjälpte ja men de är ju nästan ett krav till alla bärbara man spelar på nu för tiden typ om man inte kör Asus G series eller Msi's nya.

skulle väl säga att alla bärbara i den storleken och prisklassen blir varma och är inte gjorda för spel precis men dim klara ju de , dock om du ska spela på den hemma också och de kanske du ska fixa en kylplatta till den ( ökar ju livs längden lite) , annars skulle jag rekomendera dig att kolla på typ asus nya dock blir ju priset de dubbla minst men då får du ju också mer hårdvara.

Av johanssonGBG
Skrivet av gabbelino:

Acer datorn har väldigt schyssta hårdvaror med tanke på priset Men undrar om det fortfarande är så att acer datorerna har seg uppstart och har lätt till överhettning?

körde en Acer Aspire 5742G som vid detta laget är runt 4 år gammal under bad company 2 och delar av bf3 tiden som den klarade sig väl när de gäller temp körde dock med kylplatta men var fortfarande inte över 70c då. min funkar fortfarande och använder den då och då men värme är fortfarande inga problem.

seg upp start har ju med hårddisken att göra och rekomenderar dig att lägga typ 1000 lapp extra och köpa dig en ssd

Av johanssonGBG
Skrivet av erirot:

tack för förslaget

gör så. tror du blir nöjd , de är jag iallfall

Av johanssonGBG

http://www.inet.se/produkt/2205181/benq-24-xl2411z-144hz rekomenderar denna har den själv och funkat väldigt bra dock inte ips men vet inte om du kommer hitta nån ips 144Hz för 2000-2500

Av johanssonGBG
Skrivet av jordgloben_Erik:

Hej jag undrar hu jag se hur mycket watt jag har. för jag tänker nämligen köpa ett nytt grafikort där man behöver 600watt.
Jag vill inte öppna upp min dator så jag undrar om man kan se det någonstans digitalt.

lättast är att lyfta sidopanelen och kolla om du inte har ett fönster.

Av johanssonGBG

de som är mest att vänja sig vid är brytarna i tagentbordet men där får du nästan testa dig fram själv och kolla vilken som känns bäst men att vänja sig vid mekaniskt är som han över sa , bara att köra tills man vänjer sig, själv gick jag från kört laptop i typ 5 år till ett mekaniskt och ja de tog nån dag men nu är de inga problem och rekomenderar mekaniskt över allt annat just nu

Av johanssonGBG
Skrivet av dinneman2:

Tja! Är ruskigt sugen på en BenQ XL2411Z skärm. Har just nu 2 stycken 60hz, den primära är 24", medans den sekundära bara är 20". Hade velat ersätta 20 tummaren med en ny 24 tummare, tänkte kanske köpa en 144hz skärm och ha som primär skärm då istället och ha min 60hz 24 tums som sekundär istället.
Men till min fråga, jag kommer spela en del CS, men jag spelar även väldigt mycket annat, som typ Minecraft spelar jag väldigt mycket, Men hur mycket påverkar 144hz ens spelande i just Minecraft?
Och är BenQn prisvärd? Kostar just nu 2499 på inet.

gillar min skarpt och märkte stor skillanad direkt dock har jag suttit med bärbar senaste åren så kan ha nåt med de att göra.
de är väldigt pris värd och för gaming är den guld , om du är en sån som stör sig av att bild skärmen flimrar så är denna verkligen nåt för dig då den har ganska litet flimmer i sig. jag tycker den är lätt värt sina pengar

Av johanssonGBG
Skrivet av zerloot:

God kväll!

Nu är det så att pappa ska starta eget företag med inriktning på kommunikation och media, och jag har fått ansvaret för att hjälpa honom med att välja dator, mobil och i allmänhet sköta IT kring företaget.

Jag har nu suttit och tittat runt på nätet lite efter vilken typ av dator man ska välja. Själv använder jag både PC och MAC, så kan hantera båda systemet.

I företaget så kommer han att arbeta med bland annat konsulttjänster inom kommunikation och media, men även med en del video/podcastproduktion. Därför tänker jag mig att datorn bör vara någorlunda kraftig, så att den kan användas allsidigt.

Känns som att MAC tilltalar mer med tanke på kvalité och hållbarhet, men att PC kanske är lättare att dras med (kompatibilitet med program och så vidare)?

Så vad säger Sweclockers? Har ni några tips kring detta med IT inom eget företag?

Det jag tänker är:

En dator som:
*Kan hantera lite tyngre program bra (även vissa redigeringsprogram som photoshop).
*Har decent batteritid (minst 5 timmar).
*13-15'' skärm
*SSD är önskvärt, men inte krav.
*Priset bör ligga under 12-13k exkl moms.

Om någon själv är egen företagare så skulle jag gärna ta emot tips på hur ni har löst IT!

Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag, och jag tackar på förhand för svar!

MvH

du har denna http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/200897-l...

Av johanssonGBG

seacsonic 760w har inte ens hört de sen jag byggde datorn och endå har jag testat att pressa de ganska

Av johanssonGBG

steelseries wireless H om du har budgeten till den. har den själv och tvekade länge ifall jag skulle överge G35 och testa trådlöst och blev dessa efter många om och men,

otroligt sköna att ha på sig
2 batterier som man kan skifta mellan (varje håller typ 10+ timmar)
bra räckvid .
finns massor av hjälp fulla funktioner på själva headsetet och i mjukvaran
väldigt bra ljud för att vara spel headset.
går att köra sladd om man vill + man får med en 3,5 mm med mic på för mobilen.

mindre bra är micen alltså micen i sig inte ljudet av den . är lite jobbig ibland att få till bra är dock van vid bom micar
du måste köra optical slad för att få 7.1/5.1 ljudet

Av johanssonGBG
Skrivet av Anelya:

Hejsan!

Jag ska bygga ny dator i början av september men har redan nu sett ut de flesta delarna jag ska ha, förutom just nätaggregatet.
De jag tittat på är:

https://www.komplett.se/corsair-cx-750m-750w-psu/773377
https://www.komplett.se/corsair-rm850-850w-psu/796968

Största anledningen att jag valde Corsair är för jag har använt det innan utan problem plus att jag vill har vita sleeves till alla sladdar, tex dessa:
https://www.komplett.se/corsair-professional-sleeved-cable-wh...
https://www.komplett.se/corsair-individually-sleeved-cable-wh...

Sleeva på egen hand känns det inte som jag har tålamod till så jag väljer (antagligen) att köpa de lösa istället.
Så frågan är vilket av de två aggregaten som är värt att skaffa, om ens något av dom två?

Pengar är ingen jättefråga, men mycket mer än 1200-1300kr vill jag inte ge.

Mvh Henrik

https://www.inet.se/produkt/6909968/seasonic-platinum-760w kör detta själv och funkar utmärkt så om du har budgeten så kör på seasonic

Av johanssonGBG

nu förtiden finns prisvärda chassin för en ok peng så varför inte köpa nytt så får du bättre luftflöde , damfilter och även mer funktioner . kör på nån av dom du funderar på

Av johanssonGBG

ok så de är bara att vänta på att steam eller mircosoft fixar problemet då?