Inlägg

Inlägg som Drivknuten har skrivit i forumet
Av Drivknuten

Laga den trasiga? Ifall det är slutsteget som är trasigt, risken är stor att det är IC:n har själv bytt en på min Magnat sub, Leta reda på en servicemanual och kolla vilken krets det är i min Magnatsub satt denna. http://www.ebay.com/itm/2pcs-TDA7294-DMOS-Audio-Amplifier-NEW...

Edit: Ser att du är i Umeå, har en krets över som du kan få. Om du inte är så haj med lödkolven kan jag byta den för en 50lapp förutsatt att det är det felet.

Av Drivknuten

För 5k är begagnat marknaden din bästa vän. http://www.hifitorget.se/, blocket eller http://www.hifimagasinet.com/
Börja med reciver och 2st Golvhögtalare.

Recivers så köp aldrig det billigaste på Elgiganten, MM el mosv. För du kommer bli besviken.
Onkyos 6**-serie, Pioneers 9**-serie, Denon 23** eller HK 2** är bra mellanklass recivers som kan hitta för bra priser begagnat, eller högre om du hittar nån högre serie billigare.

Högtalare: Monitor Audios BR el BX-serier. Infinity Alpha, Beta-serier eller Elac är högtalar märken jag själv ägt och rekomenderar.

Av Drivknuten

Bjuder på lite bilder från min anläggning, tyvärr så är det bara 2.1 just nu pga av att det blev dyrt med nya frontar och reciver men kommer snart å komplettera med center, surround och matchande subwoofer.

Reciver: Pioneer SC-LX86
Högtalare: Elac FS197
Subwoofer: Magnat Alpha Sub 25A
Kablar: Sleevade Supra Rondo 4x4mm2
Övrigt: Sony vaio, xbox360, Sony Bravia Tv

http://i.imgur.com/5ezRoh9.jpg

http://i.imgur.com/Terf2SG.jpg

http://i.imgur.com/WUoSjqD.jpg

http://i.imgur.com/ZECHgJg.jpg

http://i.imgur.com/Muc778Q.jpg

Av Drivknuten

Skulle vilja slå ett slag för KEF äggen http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=269536 det är väl ungefär så bra det blir om man ska ha små högtalare.

Av Drivknuten

En uppföljare är ju som sagt på g men priset har ju sjunkit med 1000kr senaste månaderna så om du inte känner att du måste ha det senaste, så tycker jag absolut det är värt att köpa en 920. Kameran är för i övrigt riktigt bra, speciellt i mörker, även mikrofonen tycker jag funkar mycket bra vid filminspelning. Så köp en 920.

Av Drivknuten

Nja du skulle nog lägga mer pengar på reciver. HK 165 har en strömstyrka på ±25 Ampere och 95W med 2st kanaler i drift. Det tycker jag är för lite för ett par golvare.

Min rekomendation är om du är inne på HK köp en HK AVR 365 den är precis som HK AVR 165 en utgående modell som kommer ersättas med 370 resp 170.

www.ljudshopen.se finns AVR 365 för 4490:- riktigt prisvärt.

Av Drivknuten

Sony Vaio Z, kolfiber och en byggkvalité som jag skulle säga är helt i par med Apple. Sen om man skaffar en PMD så har man även lite vassare grafikkort.

Av Drivknuten

Intel Pentium Pro: 150 Mhz
AMD Athlon Thunderbird: 1100 Mhz
AMD Athlon 2400+: 2000 MHz
AMD Turion TL-50: 1600 MHz
AMD Athlon 64 X2 4800+: 2400 MHz
Intel I7 740QM 1730 MHZ
Intel I5 3570K 3400 Mhz

Av Drivknuten

Det verkar inte finnas typ Dolby Pro Logic II eller liknande på det där systemet vad jag kan se, annars är ju det som gäller för fusk surround ljud. För att få 5.1 ljud via optiska när källan har DTS el Dolby Digital ljud så måste du aktivera att ljudet ska skickas via S/PIDF i din codec/uppspelnings program. Annars kommer allt ljud att vara 2.0 PCM.