Inlägg

Inlägg som macmann1 har skrivit i forumet
Av macmann1
Skrivet av tcntad:

Som är totalt värdelöst för spelande

Vad har spelande med saken att göra?

Av macmann1
Skrivet av Meizter:

Bra tråd, är på.gång att fixa en server jag med med vänner, där jag ska ha servern hos mig. Min erfarenhet har ju varit VNC så det kanske jag ska testa igen men bra att kunna läsa om fler alternativ här.
Dock har jag en fundering, dock inte kollat upp så mycket, men mest optimala operativsystem för hemma server för spel är? Tänkt mig windows 10 till att börja med eftersom jag redan har den, men senare updatera till 11 om de gör nån nytta. Alternativ linux, men ingen erfarenhet mem går ju att lära sig.
Används win server eller är det gammalt?

Tack för svar

Ett tips är någon smak av linux och LinuxGSM på det förutsatt att spelen du vill hosta finns med där. Enkelt att komma igång med

https://linuxgsm.com/servers/

Annars så skulle jag ärligt talat säga att ta det du är van vid, att hosta lite servrar hemma är inget som kräver Windows Server, man klarar sig bra med 10 eller 11.

Av macmann1

Oavsett vilken variant så är det ju trevligt med valmöjligheter. Äldre Tesla har ju bara två steg av regen som går att ställa in, låg och normal (50 och 100%). Nyare har inte ens inställningen kvar. Det tycker jag är rätt kasst. Nu kan man ställa in det ändå med tredjeparts-grejer, men det är lite tråkigt att behöva.

Av macmann1

Och såklart fortfarande bara en extern skärm med basvarianten av M3. Tröttsamt.

Av macmann1

För ren lagring i vardagen, nej. Jag har förvisso en ssd inkopplad i bilen för lagring av kamerainspelningar från den och minneskort i systemkameran, men annars är det väldigt ovanligt att jag skyfflar filer via externt media. Då är det väl främst vid ominstallation av Windows.

Av macmann1
Skrivet av Chibariku:

Ger astra/308 något så när de 40+ mil de lovar och inte tappar allt för mycket på vintern bör det vara fullt tillräckligt för vår del. Men kommer så klart vänta tills man får se lite siffror från verkligheten.

Ja alltså om uppgiften på 51kWh användbart batteri stämmer så ska man alltså ner i en förbrukning på 1,25kWh/mil för att nå några 40+ mil. Det är väldigt lågt är min spontana tanke, uppnåbart i vindstilla sommarväder i 80km/h kanske, om inte dessa bilar är betydligt mer effektiva. Så fort det är mildare och du kör motorväg lär det sticka iväg.

Exempelvis i Bjørn Nylands räckviddstest på en VW ID3 så kom han ner i 1,36 vid körning i 90km/h och 20°C yttertemp, jämfört med 2,05 i 120km/h med 12°C yttertemp.

Så det är väldigt beroende på omständigheterna, men det kan ju funka för er ändå och jag kan såklart ha helt fel. Som du säger, man får vänta på verkliga siffror

Av macmann1
Skrivet av marcusOCZ:

I 100% av fallen, och jag har testat, så tar de ca dubbelt så lång tid att svara på ett mail än den som är på plats fysiskt på arbetet.

Är det ett sätt att mäta produktivitet då? Att man har tid att sitta och svara på mail snabbt? Ett irritationsmoment som jag ser det med arbete på kontoret är alla som ska sticka in huvudet och fråga saker istället för att skicka det via mail eller chat, då blir man avbruten och innan man fått tillbaka fokus så har det kommit ytterligare en fråga. Med mail och chat kan jag själv välja när jag svarar på det, men ja då kan det ju också dröja ett tag.

Självklart är det på individnivå, men då tycker jag också att man ska hantera det på individnivå och ha en dialog med sin chef. Jag får mycket mer gjort när jag arbetar hemifrån. Jag har bättre skärm, stol, hörlurar osv. Det gör mycket att kunna ta en paus på egna villkor med några minutes hundmys, snöskottning, trädgårdshäng. Har inte något som helst dåligt samvete för att jag går ifrån då och då med tanke på hur mycket folk på kontoret sitter och slösurfar, fikar, pratar osv.

Sen finns det såklart mycket andra personliga fördelar. Behöver inte hitta hundvakt, kan sova längre på morgonen, är hemma direkt efter jobbet. Som tur är så har jag fortfarande möjlighet att arbeta hemifrån, och min chef litar på att jag åker in om det behövs eller om jag behöver det sociala.

Av macmann1
Skrivet av Fade:

Ta det inte på garantin, reklamera den istället (då har du 3 år på dig). Däremot har du använt en tv som monitor, är väldigt osäker på hur de ställer sig där. Hur har du använt deras OLED care grejjer? pixelskiftning på etc? Såg att du nämnde skärmsläckare efter 15 min. Min C1 har en skärmsläckare efter knappt 1 minut.

Jo allt sånt är på också,. Så länge den har signal så går väl inte TVns egen skärmsläckare in efter 1 minut? Däremot om den står orörd i nån meny utan signal så går den igång på min också.

Och nej precis, det är ju ett medvetet risky användningsområde och den säljs ju inte som datorskärm.

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Ok – det är runt 10 timmar dagen på två år. Hur länge har den gått med den bakgrunden tro? Försöker fiska lite runt vanor för att kunna ge bättre råd runt sådant som hur man ska hantera bakgrundsbilder, taskbar etc.

Minns inte när jag bytte till Windows 11 men det är väl kanske nåt år sen. Tycker ju dock det är väldigt sällan som jag har skrivbordet uppe, jobbar ju alltid med något, kollar nån serie eller spelar.

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Försöka går ju alltid. "värt" är en tolkningsfråga.

För nyfikenhetens skull, hur har du haft det med skärmsläckare och hur mycket har den gått som datorskärm?

Ja jag är väl inte helt sålt på att ta ett bråk med elgiganten där den är köpt, har inga större problem att stå ut med det egentligen.

Har kört den 100% som datorskärm, i augusti hade den gått 7225 timmar. Datorn är väl inställd på att släcka skärmen efter en tid, kanske 15 min och då brukar den tappa signalen och stänga av efter en stund.

Av macmann1

Svaret från LG är att produkten är utanför garanti, och hänvisar direkt till närmsta serviceverkstad. Nåt som är värt att försöka reklamera mot ÅF istället?

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Då borde något av en smoking gun för faktiskt inbränning vara att en 50% grå testbild har ett gult mönster som följer brocollins former.

Så här såg det ut

https://i.imgur.com/s3p8k3o.jpg

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Kör du skrivbordet som 21:9 (gissningsvis 3840x1600) med tanke på trädet, swooschen, broccolin (eller vad det är?) som syns där men inte fyller skärmen i över och underkant?

Hur ser originalbilden ut?

Yes, 3840x1620 med black bars.

Så här ser Windows 11 broccolin ut

https://i.imgur.com/z20f3Ze.jpg

Av macmann1
Skrivet av Jumpcut:

Köp två och kör target display mode på den ena.

Target display mode har väl dock inte varit aktuellt på typ 10 år nu?

Jag ser gärna att dom smäller ut en större. Visst, 27" saknas just nu också, men 32 eller större hade också varit fint.

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Lite mer deduktion kan hjälpa om du vill få igenom någon form av reklamation. Likt ifall det är samma problem med andra källor, till exempel köra jpeg-bilderna med heltäckande färg du har som test på en USB-sticka direkt in i TV:n. För räkna med att LG-supporten kommer ställa sådana motfrågor.

Det har ju hänt mer än en gång att det man ser som "fel på skärmen" är något annat. Likt att mjukvaran du använder för att lägga upp testbilderna har en viss nivå av genomskinlighet som gör att bakgrundsbilden på datorn blöder igenom. Inget man ser på sina semesterbilder eller liknande bildspel, men som blir synligt med testbilder.

Bra förslag. Testade med en bild direkt från USB. Som vanligt tydligare IRL men ja.

Helhet:

https://i.imgur.com/H1v8fdW.jpg

Antydan till ikoner på skrivbordet:

https://i.imgur.com/w07LvJi.jpg

Startmenyn (kör ultrawide med black bars, därav höjden)

https://i.imgur.com/kpXZc8J.jpg

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Då ska det mycket till för att du har faktiska inbränningar. Panelen har i princip arbetat på 50% av sin kapacitet och den värme som alstras med Peak brightness: Off brukar inte ens räcka till att skapa kortsiktig retention (glödande/ljusare retention) när jag försökt stresstesta.

Vad det än är så är det ju extremt tydligt utefter bilder som varit på skärmen.

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Den viktigaste inställningen på en OLED är "Peak brightness" eller "Högsta ljusstyrka" eftersom det avgör vilken fysiskt ljusstyrka panelen producerar. OLED-Light/Pixelljus är endast ett reglage för utväxling inom den nivå man har valt på Peak brightness.

Kör du med Peak brightness: Off kommer panelen sällan gå över 200 nits i SDR och kanske nå 350–400 i HDR. Då körs den väldigt konservativt och säkert, plus att det minskar ABL.

Även Peak brightness är satt till Off

Av macmann1
Skrivet av headphoneninja:

Bara för det är intressant att veta, vad för brightness % har du kört denna 48CX på? HDR i skrivbordsmiljö?

Ingen HDR i Windows.

OLED LIGHT 70
Contrast 85
Brightness 50

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Japp, du har en ojämn panel och frågan är om det blivit så med tiden eller inte. En inbränning hade gett samma sort strukturer när du kör alla färger. Nu ser ju blå och grönt helt olika ut där då grå (alltså vitt i varierande luminansnivåer) är summan av R+G+B.

Kan fortfarande vara något som LG ordnar eftersom det kan tolkas som en kvalitetsbrist. Skadar därför inte att påpeka och kontakta LG.

Det har garanterat blivit (värre iaf) med tiden, dels har jag kollat i omgångar efter "inbränningar" tidigare utan att ha noterat dessa, men dessa är så påtagliga att de syns när jag spelar och har annat rörligt framför liksom.

Om jag tar ett fönster med blå färg och för det över bakgrundsbilden på skrivbordet så måste jag slå på skrivbordsikoner för att inte tro att jag bara har ett transparent fönster.

Tillfällig videolänk
https://streamable.com/aszi81

Men vi får väl se vad LG säger, jag skapade ärendet som inbränningar men dom ber väl om mer info antar jag.

Av macmann1
Skrivet av Laxpudding:

Typisk för den typen av ojämnheter är att det går kant till kant och inte bara där exempelvis undertexterna brukar finnas.

Faktiska inbränningar däremot ska synas mot en 100% röd bakgrund som att det saknas rött, dvs är gråare/blekare fält av det som bränts in.<Uppladdad bildlänk>

Nej det ser faktiskt inte ut som att det saknas rött på min, utan mer som skuggor. Så det kanske inte är inbränningar då, men likväl väldigt framträdande måste jag säga.