Inlägg

Inlägg som Hjemrdeil har skrivit i forumet
Av Hjemrdeil

Har inte sett nåt gnäll från YouTube om reklam på mitt konto där jag har laddat upp videos, men så fort jag går in på mitt andra konto som jag inte har videos på så gnäller YouTube om reklam på alla sidor. Firefox och Malwarebytes Browser Guard som reklamblockerare.. Misstänker lite smått att YouTube lägger reklam på ens egna videos för att täcka upp förlusten av intäkter? Ser inte själv några annonser men jag har AdSense aktiverat så man vet ju inte vad YT hittar på.

Av Hjemrdeil

Annonsen är avslutad

Av Hjemrdeil

Har tysta fläktar för det mesta, men jag har en 200mm fläkt i fronten som är inne på sin sista vers. Den låter lite när den spinner runt men gör sitt jobb för det mesta och levererar bra kall luft till mitt 960 när jag spelar tunga spel som det nya ARK. 60c max på GPU när grafikkortet ligger på 100% konstant. Har dock en bordsfläkt som låter betydligt mer än datorn och som alltid är igång när jag spelar, kan inte spela med varma händer utan det måste vara konstant kylning mot händerna så levererar man bättre i alla skjutspel.

Av Hjemrdeil

Detta är väl sidor där folk spelar med kryptovalutor och inte svenska kronor dock.. Lycka till med detta Spelinspektionen, verkligen!

Av Hjemrdeil
Skrivet av GuuFi:

Inget kort driver ARK bra om det följer mönstret från förra generationen så spelar ingen roll vilket kort man köper.

ARK är det sämsta jag någonsin sett och upplevt i hela mitt liv när det gäller optimering.

Sen är ARK 2 inte släppt så vi vet inte, men håller den samma nivå som gamla så är det misär i minst ett år som gäller oavsett hårdvara.

När det gäller befintliga ARK och alla expansioner så rullar det på bra med både 5700xt och 5950XT för min del ( efter första året som sagt ), har några tusen timmar i det så...

Det är inte ARK 2 jag syftar på här, utan det gäller det nya ARK: Survival Ascendancy med Unreal Engine 5 som släpptes förra veckan. AMD funkar inte alls bra i ARK: Survival Ascended, jag spelar med folk som har RX 6700 XT och liknande kort och de får i vissa fall sämre FPS än vad jag får med ett GTX960 på allra lägsta inställningar, det har varit drivrutinskrascher och allt möjligt och under samma tid har jag knappt haft en enda krasch.

Spelet är optimerat för NVIDIA, och det är ingenting som de direkt döljer utan de har marknadsfört spelet för NVIDIAs räkning nästan, med DLSS som en av många säljpunkter för denna remaster.

Av Hjemrdeil

Undvik grafikkort från AMD om det är ARK: Survival Ascended som skall spelas, så här dåligt optimerat är "ASA" på ett av de bästa AMD grafikkort som finns tillgängliga. https://www.youtube.com/watch?v=c-0KzrjUu18 Man ser överallt på både Discord och spelets subreddit att folk med AMD har problem efter problem med att spela det nya ARK, det är allt från svarta skärmar så fort de kommit in i spelet till att drivrutinerna kraschar konstant. Spelet verkar flyta på bäst på RTX 3070, 3080 och samtliga 40-kort just nu.

Av Hjemrdeil

Söker GPU

Söker "nytt" grafikkort för burken, mitt 960 har gjort sitt.. Har ingen gigantisk budget tyvärr så något billigt helst, kom med förslag. Vore extra trevligt om kortet orkar 1080p på bra till bättre inställningar då man för nuvarande kör 720p och lägsta i allt.

Kvittar helt om det är AMD, NVIDIA eller någon missnöjd med ett Intel Arc kort.

Ett plus om det finns att hämta på hemmaplan runt Örebro så det slipper utstå Postmord eller övriga alternativ.

Läs hela annonsen här

Av Hjemrdeil
Skrivet av gaillard:

Jag har ett 4090 och kammar ut 50-80fps i 1440p epic. Det är okej men för ett sådant biffigt kort kunde man önskat mer lol.
Kör med ett 7950X-3D och 64gb 6000mhz ram

Man får komma ihåg att ARK är i Early Access igen också, det kommer bli bättre med tiden.. De var stressade för att få ut spelet i oktober enligt gällande avtal med Nitrado.

Av Hjemrdeil

Har jobbig RGB inbyggt i mitt moderkort och sen finns det i chassits startknapp samt en liten detalj på sidan av chassit som lyser upp glaset.. Hade gärna stängt av RGB i moderkortet om det vore möjligt, störande jäkla ljus när man gibbar. Tangentbordet är ett Corsair Vengeance K95, men det är första generationen från 2013 så tack och lov är det bara vita ledlampor under tangenterna.. Det har hållit i 10 år och jag hoppas det håller i 10 år till så jag slipper den hemska RGB-looken.

Av Hjemrdeil
Skrivet av gaillard:

"Alan Wake 2 har precis släppts och har några av de högst ställda systemkraven i något spel hittills."

Njaa håller inte riktigt med, Gå o kolla ARK: Ascended Survival, inte ens ett 4090 är tillräckligt för spelet.

4090 verkar funka bra för de större streamers jag tittat på, de stora problemen med optimering som fanns löste dem efter två dagar av patchningar.. Mitt GTX 960 orkar med low 720p med lite ändringar i GameUserSettings.ini, det är kanske dåligt optimerat men systemkraven är inte särskilt höga egentligen. 3080 rekommenderas, men allt ner till GTX 1080 verkar rulla på fint när man stänger av molnen med r.VolumetricCloud 0 i console..

Tror inte att Vulkan skulle vara någon direkt lösning för ASA, ARK Survival Evolved hade en native Linux klient som rullade på ganska uselt i alla år fram tills det att Steam Play blev en grej.. De kan inte sina grejer helt enkelt vad gäller optimering.

Av Hjemrdeil

Finns inte redan keycaps via svenska Maxgaming? Har för mig att jag köpte mina gröna keycaps till mitt Corsair Vengeance K95 där. Var väl typ 200kr + lite frakt på det för nordisk layout. Känns inte som om det är någonting man gör storkovan på om man säger så.

Jag tror inte många gamers bryr sig alltför mycket om hur tangentbordet ser ut när man bara sitter och kollar på skärmen in-game. Känns allmänt som en väldigt liten marknad även om du skulle inrikta dig på övriga EU eller Norden också.. Sen kanske det finns marknad för nån specifik typ av keycap men det är nog inte många som köper det heller.

Av Hjemrdeil

Har inte ens Edge installerat. Skönt med modifierat Windows som saknar allt bloatware och Chromium-skräp.

Av Hjemrdeil
Skrivet av Archibald:

Och usel om man värnar om sin integritet. Edge bör jämföras med Chrome, inte Brave…

Edge, Chrome, Brave.. De tre webbläsarna har alla något gemensamt. Chromium. Är integritet någonting du bryr dig om så kör du verkligen inte en Chromium-baserad webbläsare, utan då får man välja något baserat på Firefox.

Av Hjemrdeil

Jaha, får väl börja titta utloggad nu då. Verkligen avskyr alla tiggare på YouTube som inte bara kan komma till saken utan först ska dra sponsorer och sen "subscribe and like the video", kanske när man har kollat klart på skiten men inte mitt i. Usch.

Av Hjemrdeil
Skrivet av Magnus303:

Fast inte lika enkelt som med ublock.
På mobilen i Android tex så kräver det förmodligen extraarbete (behöver det "moddas om" vid varje månadsupdate för Android tex? Vet inte men det brukar gå åt det hållet då jag körde med system-adblockers på Android).
Sen har jag också en ipad. (Men lyssnar inte via den iofs).

Går det föresten att få exakt alla samma fördelar om man ad-blockar spotify med egna listor, off-line-läge (downloads), högsta ljudkvaliteten mm?
Dvs samma som med premium spotify på mobilen, men med ad-blocker, utan att betala för det?
Om inte så är det värdelöst för mig då jag föstås använder allt sånt.

Behövs ingen webbläsare för att blockera Spotify-annonser, finns tredjepartsklienter som blockerar annonser. Mycket enklare än att ha en viss webbläsare med t.ex. UBlock. I Android finns det moddade Spotify appar, går enkelt att ladda ner då Android stödjer appar från tredjepart utanför Google Play. Nä, fördelarna i Spotify ligger på Spotifys servrar, så det krävs så klart att du har en aktiv prenumeration.. Men allt som allt så är det mycket enkelt att lyssna utan annonser på allt utom iPhone.

Av Hjemrdeil
Skrivet av Magnus303:

Det här tror jag inte Spotify är speciellt glada för.
Anledningen är förstås att man kan välja Youtube Premium och få både reklamfritt OCH Youtube Music.
Verkar lockande i alla fall för mig att ditcha Spotify om nu inte annonsblockeringen skulle fungera.
Premium Lite för 69 kr extra ger ju inget mer än man hade innan, dvs reklamfritt.

Går att blockera annonser på Spotify också dock, enkelt på PC, någorlunda enkelt på Android men om du har en iPhone krävs jailbreak. Sen går det väl helt emot Spotifys terms of service men det gör väl adblockers i övrigt på YouTube också så..

Av Hjemrdeil

#ShikakuOfTheDay
#EASY231015 ⏱️ 01:44.17
#MEDIUM231015 ⏱️ 03:26.98
#HARD231015 ⏱️ 28:12.50
https://shikakuofthe.day
Första och sista försök någonsin, kan inte ens multiplikationstabellen så detta var bara jobbigt att försöka gissa sig genom.

Av Hjemrdeil

Detta är tråkigt att läsa, även om Blizzard kanske behöver sig en kick där bak för att komma på rätt vägar.. Ser bara negativt här, köpet leder antagligen till fler exklusiva PlayStation-titlar, vilket är negativt för hela marknaden men Sony måste ju ha en chans att slå tillbaks.

Av Hjemrdeil

Kvittar väl vem som följer en, eller har ni döpt era playlists efter lösenord på sweclockers? Onödig panik. Har många följare, men jag gör bra playlists också så det är helt omöjligt att leta bottar.

Av Hjemrdeil

Blandade antika grejer från tidigt 2000-tal

Gammalt skräp som samlat damm de senaste 10-15 åren.

1x1GB DDR2 SO-DIMM RAM-minne (för laptop)

ASUS P5LP-LE (HP OEM) moderkort och en Intel Pentium 4 3.6GHz som sitter i sockeln.

ATI Radeon 9600 256MB AGP 8x.

Har inte möjlighet att testa något av grejerna, men sakerna fungerade senast för väldigt länge sen. Om inte annat kanske det kan förgylla någons hylla i all evighet.

Endast avhämtning i Örebro.

Läs hela annonsen här