Inlägg

Inlägg som LekandeSanden har skrivit i forumet
Av LekandeSanden
Skrivet av Meto:

Precis den är feature att du hör allt omkring dig. Det är för att man inte ska prata högre än nödvändigt så att du inte stör din omgivning.

Jag har även fått för mig att det är för att ens egna röst blir väldigt burkig när öronen isoleras, testa kupera handen över eller prata med hörlurarna avstängda. Släpper man in ljud utifrån normaliseras rösten. Men håller med om att det kan vara störande i stökiga miljöer och jag vill själv bestämma när den är på/av.

Av LekandeSanden

Använder fortfarande ett 980 Ti GTX! Funkar klockrent på 1440/1080p@60Hz, men får såklart inte max FPS eller högsta upplösning men funkar för mitt behov så inte känt nöden att uppgradera.

Av LekandeSanden

Haft så länge jag kan minnas (30 år i år), men för ca 1½ år sedan ökade det rätt rejält (innan var det relativt lågt och jag tänkte aldrig på det). Nu är det i form av brus och olika toner strax under samtalsnivå någonstans, inga problem att fokusera i en diskussion. Gick till specialist då jag hade smärre panik när det hände, men det enda läkarvården kan erbjuda är undersökning (kolla att örat mår bra) och vid behov KBT vilket är terapi för att hjälpa dig leva med det. Läkare kan inte heller diagnostisera tinnitus, det är inget man kan mäta annat än genom det som patienten berättar..

Läste ett tag sedan en intressant artikeln om att tinnitus kan vara pga skadade nervtrådar i snäckan, och när dessa skadas så saknar hjärnan vissa signaler från örat. Det hjärnan i sin tur gör är att ersätta dessa signaler med annat som ger upphov till det vi kallar tinnitus. Minns tyvärr inte vart jag läste detta.

Kom ganska plötsligt på kvällen efter nyårsafton, dock inga smällare som small i närheten och inget annat särskilt som hände för den delen heller. Håller på mycket med musik, men har alltid varit noga med skydd men ibland har man tyvärr slarvat.

Jobbar i kontor men i anslutning till industri (inget krav på hörselskydd), när jag går ut i produktionen drar jag numera på mig ett par kåpor så jag sticker ut och ser lagom dum ut
Annars har jag alltid proppar med mig utifall jag kommer till stökiga miljöer, typ krog, folksamlingar etc etc

Skulle säga första 2 månaderna var absolut värst, och första veckorna var det musik som gällde. Jag ville dock vänja mig att sova som vanligt utan hjälpmedel eftersom det är såklart enklast. Har idag inga problem att somna och har nog lärt mig hantera det relativt bra. Jag tänker på det hela tiden eftersom det är *där*, men knepet är att släppa det direkt efter så det inte hänger kvar i tankarna.

Av LekandeSanden

Nu kanske bara jag är blind eller dum, men skickades paketet från Australien?

Inom EU ska det ju inte vara någon avgift (eftersom den redan är tullad/momsad, och än så länge är UK medlem.

Av LekandeSanden

Du vill kunna döda ett program via aktivitetshanteraren utan att behöva klicka någonstans, eftersom spelet/programmet fryst (och det går inte att klicka av diverse anledningar)?

Eller är det något annat syfte?

EDIT: Gör isåfall som Killbom beskrev ovan, funkar för mig.

Av LekandeSanden

@antonliilja: Happ, var visst en skruv/popnit som jag misstog som någon form av knapp.

Av LekandeSanden

@antonliilja: När jag kikar på hur interfacet ser ut på bild så ser jag en knapp bredvid XLR ingången som heter "MIC/LINE". Nu har du redan beställt ett nytt, men du kan ju prova ifall du inte redan gjort det.

Signalstyrkan mellan dessa är ganska stor, har man valt fel kan det vara som du beskriver ditt problem. En mikrofon måste förstärkas (som görs av interfacet) för att ligga på normal nivå. Valet finns för att man kan välja att antingen koppla in en XLR eller en telekabel i samma ingång.

EDIT(saxade från en hemsida):
Connecting a microphone to a line-level input will result in almost no sound at all, because the mic-level signal is too weak to drive the line-level input
Connecting a line-level source to a mic-level input will cause the sound to be loud and distorted because the line-level signal is much stronger than what the mic input will accept. (Note: Inputs and outputs on some higher-end mixers are mic and line level switchable.)

Av LekandeSanden
Skrivet av andreas_dock:

Dessa tre fästen på en träskiva som du sedan monterar på väggen så blir det som en "tavla", och dessutom kan fästa i de lodrätta reglarna på CC60 -måtten vanliga innerväggar brukar ha, så kommer de inte lossna ens om ett tredje världskrig bryter ut...

Blir både stabilt och relativt billigt, och lämnar inte några jättestora spår efter sig.
För att få det lite snyggare kan man ju tex måla träskivan i samma färg som väggen/rummet eller ha djupdämpande material på för att få en tystare miljö där man sitter.... Många bra ideér nu känner jag!

Exakt! Hade tagit plywood, kapat den avlång (finns kapservice på ex bauhaus) och målat efter behov. Feg som man är så hade den nog blivit svart Blir stabilare och förmodligen en jämnare höjdnivå mellan skärmarna eftersom du kan rikta in fästena när skivan ligger plant mot golvet och från en gemensam kant istället för att rikta in fästena direkt mot väggen och använda golvet som referens (finns ingen garanti att golvet inte lutar).

Vill du sen någon gång flytta fästet är det bara ta loss skivan från väggen och sätta upp på nästa ställe, utan att behöva passa in fästena igen.

Av LekandeSanden

Kul med hemmabyggen! Dock brukar det alltid springa iväg lite med kostnader, så var beredd på det. Speciellt om man vill få det att se bra ut. Fästelement, färg, material, bågfil, slip, borr etc etc. Bygger man själv ska nog nöjet vara bland största motiverande faktorn, och såklart om det måste vara helt skräddarsytt. Är det själva byggandet eller kostnaden du är ute efter?

Om man endast kör med en platta som du tänkt kommer alla skärmar peka åt alla håll, dvs ingen "runt-om" känsla, TFT skärmar märks ju då extra eftersom man inte tittar rakt på. Om du ändå vill bygga och ha "runt-om" känslan så får du hitta någon lösning där man vinklar plattan för sidoskärmarna, bästa förslaget blir då svetsning så att inget börjar ge sig under belastning så skärmarna hamnar i olika höjd.

Jag är allt för att bygga eget, men 3 stycken av fästena nedan är nog billigare, enklare och snyggare, men det beror såklart på kunskapen och utrustning! Med dessa finns även lite flexibilitet att separera på skärmarna i förhållande till varandra:
https://www.inet.se/produkt/2202220/deltaco-vaggfaste-for-ska...

Av LekandeSanden

Har den vita fläcken alltid varit där eller har den uppkommit med tiden?

//Micke

Av LekandeSanden
Skrivet av Peppar2014:

@LekandeSanden: Ska du syssla med musikproduktion är Intel bättre lämpade, har läst att AMD skall ha problem med latency något.

Ajdå, hoppas det blir bättre drivrutiner med tiden.

Tack för allas svar! Nu körde jag i princip denna build, dock något modifierad. Plockade ett EVGA G3 på komplett rean, behöll chassit samt hittade ett beggat 980ti. Köpte även en annan kylare för processorn, annars vart det samma! Flyter på rätt bra jämfört med det jag hade innan, dock inte hunnit fullskaliga stabilitetstester än, men allt verkar vara OK utan klock:) Blir att testa mer samt klocka under helgen!

//Micke

Av LekandeSanden

Nu är jag verkligen ingen expert. Men det du gjort hittills är att skriva under ett köpekontrakt och inget mer?

Som jag förstår är köpekontraktet mer en överenskommelse mellan säljare och köpare att bostadsrätten ska överlåtas enl. villkoren som bestämts (pris etc). Sen är det först efter själva överlåtelsen där köpebrevet skrivs under som köparen faktiskt äger bostaden. Sen vet jag inte hur det blir i just din situation.

Men som jag förstår äger du inget rent juridiskt förrän köpebrevet skrivs under. Känns kanske vettigt att kontakta jurist ifall hon nu försöker ta sin halva av lägenheten. Om det är en större mäklarfirma har de ofta egna jurister som du kanske kan få prata med om du frågar mäklaren snällt.

Av LekandeSanden

Tänk på att det verkar vara mATX eller Mini-ITX som gäller med ett fractal design mini c.

Av LekandeSanden

Nytt Ryzen bygge, vettig spec.?

Hej!

Har knåpat ihop datorn nedan. Sitter idag på ett 7 årigt system med en i5-750 & GTX460 som börjar bli lite trötta. Har byggt själv förut och försökt leta upp komponenter folk verkar gilla. Kommer klocka upp detta så mycket jag kan utan att pressa för mycket, CPU kylare har jag inte bestämt ännu men kommer skaffa en 3'e part. Det är ett budgetbygge som jag ändå gärna vill att räcker lika länge som senaste bygget. Har inte jättekrav på grafik, bara det går att spela någorlunda (som referens spelar jag idag ex Overwatch och warhammer total war på min burk). Har en SSD på 120GB och två lagringsdiskar som flyttas över.

Främst spel och musikproduktion (tungt på RAM och cpu) är det jag sysslar med hemma. I framtiden blir det nog uppgradering av 16GB RAM till, men börjar såhär. Hade funderingar på 1440p men behåller min gamla skärm och kör 1080p.

Är det några konstigheter eller något som är onödigt? Har ett gammalt Define R2 chassi som jag tänkte byta upp till nyare, men det funderar jag på om jag inte kan behålla det jag redan har? Är det så stora skillnader för ljud eller luft? Allmänna tips?

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10482066/

Tacksam för svar!

Mvh Micke

Av LekandeSanden

Snabb googling hittade detta: https://nordicaudi.com/forum/thread/119637

Verkar som att standard högtalarna inte har så hög klass.

Av LekandeSanden

Kan flika in att jag senaste tiden upplevt markant sämre batteri än då den var ny (köptes vid nyår), även innan nya mjukvaran. Det var i februari jag började undra att jag nu behövde ladda så ofta till skillnad från början när den "höll hur länge som helst". Måste ladda telefonen på jobbet innan jag åker hem, annars dör den mot kvällen.

En timme youtube/film per dag samt vanliga surfandet och chattandet. Nu vid lunch har jag 56% kvar, dock är det då ca 1 timmes youtube eftersom jag åkte från annan ort än normalt.

Har inte testat något annat än att stänga av onödiga appar, men ska prova lite av tipsen här!

Av LekandeSanden

Hej!

Jag vet att det står nyskick, men hur länge har komponenterna använts? Finns kartonger vid eventuell hämtning?

Mvh
Micke

Av LekandeSanden

400kr för tangentbord med upphämtning bjudet!

//Micke

Av LekandeSanden

150 + frakt från mig.

Rätt tolkat att priset gäller båda mössen tillsammans?

Av LekandeSanden

Vad för moderkort sitter på? Och ålder på paketet?

//Micke