Inlägg

Inlägg som NiklasN har skrivit i forumet
Av NiklasN

ASUS ROG Swift PG279Q - 6990 kr på Webhallen

Prisjakt - Näst billigast - 8390 kr på Komplett

Av NiklasN
Skrivet av Ratatosk:

Länkat till den tidigare, men det är inte fel att tjata lite om den, den bör verkligen läsas.

Ah missade det! Japp riktigt bra och informativ tråd

Av NiklasN

Har en gammal tråd bokmärkt som kanske kan vara till hjälp.

http://www.sweclockers.com/forum/trad/975571-grafikkort-vs-mo...

Av NiklasN
Skrivet av perost:

Värt att notera är att Kobo precis lanserat en ny läsplatta, Kobo Aura H20, som är väldigt lik Aura HD men förbättrad på flera punkter: bättre skärm, chassi (subjektivt, men de flesta som känt på den verkar tycka att den är bättre), front-ljus samt att den är vattentålig. Jag har själv förbokat en sån hos Cyberphoto, men leveransdatum är än så länge okänt (har dock börjat levereras i andra delar av världen).

Nu ser jag att den har kommit in i lager, har du fått din än? Jag funderar själv på att skaffa en. Vad tycker du om den?

Av NiklasN
Skrivet av ljudnisse:

Bra spec till bra pris, inte så snygg och något tung.
Hur står sig denna mot Zenböckerna tro ?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2696429

Tacksam för alla som tycker till

https://www.dustinhome.se/product/5010796975/transformer-book...

Finns nu för 8000 om du är intresserad

Av NiklasN

Min polare köpte en, det som gör den attraktiv är ju flip-möjligheten tillsammans med touch. Han spelar rätt mycket Heartstone med den i tablet-mode, så till honom var den ju perfekt. Av vad jag testat den så är det sköna tangenter, okej touchpad, men känns klumpigare än min Sony Vaio Pro 13, som är tunnare och lättare. Bra bild, fast tror Vaion har högre maximal ljusstyrka. Om man inte är intresserad av flipfunktionen så finns det nog bättre val, men för dem som gillar det är ju riktigt bra.

Av NiklasN
Skrivet av KaZiSwE:

Tackar för ett koncist och bra svar Kör som sagt på stock för tillfället och får läsa på lite innan jag ger mig på det igen Får man fråga vilka temperaturer du har vid full load @3,8GHz?

Japp, här kommer dem:

Detta är efter 37 minuter Prime95 small FFTs. Så det är ganska okej tycker jag, blir typ 60 grader när jag spelar. Jag kan nog höja lite till men det räcker som det är.

Av NiklasN

1.4 volt låter väldigt mycket, inte konstigt att den blir 80 grader då. Jag kör min stabilt i 3.8 GHz på 1.28 volt. Så jag har svårt att tänka mig att din behöver så mycket volt.

Se upp med gamla automatiska överklockningsfunktioner, de vill ofta mata på med mycket mer volt än vad som behövs. Läs på om manuell överklockning så ska du se på fina resultat

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiklasN
Skrivet av BennyZ:

Testade med en fläkt kopplad till CPU_FAN och det funkade prima Så det var Akasa splittern som var problemet. Så de flög ut snabbt och in med min Bitfenix Recon igen Tack för tipsen

Var bägge splittrarna trasiga? I så fall är det maximal otur.

Av NiklasN

Testa först så att det går att styra bara en fläkt i CPU_FAN. Om du får det att fungera så kan du koppla in en fläkt till på CPU_OPT. Funkar bägge, plugga in en adapter med 5 fläktar. Funkar det sen, plugga in bägge adaptrarna. Jobba stegvis så hittar du säkert var felen sitter
Jag kör själv med samma fläktsplitter som fungerar fint, men det kan ju vara fel på den så inte styrningen funkar. Thermal Tuning kan jag inget om så det kanske nån annan kan svara på.

Av NiklasN

För under 500 spänn finns Thermalright Macho på CDON, tyst o trevlig kylare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiklasN

Hade nog tagit vattenkylningen, rätt smidigt att sätta den i toppen så du får lite mer rum i den lilla lådan efteråt. Kanske med en bättre fläkt till den också, typ Noctua NF-F12, men då blir det genast rätt mycket dyrare.

Av NiklasN

Tänk på det som ett helt vanligt nätagg med fläkt. Dvs om du har fläktfilter på nätaggsinsuget så är det bäst att ta kall luft utfrån, har du inte det är det att ta dammfri lite varmare luft inifrån chassit.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiklasN

Det är ett SFX-nätagg, alltså krävs det adapter för att den ska passa i monteringshålet. Silverstone Strider Gold är 140 mm lång vet jag, och fortfarande modulärt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiklasN

I ett så trångt chassi hade jag nog ändå satsat på ett nätaggregat med fläkt men du behöver verkligen inte mycket effekt för bara en processor med inbyggd grafik. Som nämnts innan finns ju Seasonic G450 men även G360 hade räckt länge.

Å andra sidan har du ju två 92mm fläktar rakt ovanför nätagget som kan ta hand om värmen om du väljer att köra passivt.

Kolla recensioner på johnnyguru. Kan även tipsa om realhardtechx.com som är en bra databas för nätagg med länkar till en massa recensioner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiklasN

Bland uppspelningsenheterns, högerklicka och välj Visa inaktiverade. Så bör det visas igen om det inte är nåt allvarligare fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiklasN

Det står på Fractal Designs hemsida.

Water cooling compatibility:

Front – 240mm radiator when HDD cages are removed or repositioned
Top – 240 and 280mm when using slim radiators
Bottom – 120mm radiators
Rear – 120 and 140mm radiators

Av NiklasN
Skrivet av jsundb02:

Jag snubblade in på ett silverstoneforum i japan och ställde lite frågor. Det resulterade (efter massor av smör om silverstones produkter) i detta brev som jag fick från silverstone i tyskland.

Hi Johan,

We will receive this case model in our warehouse at the end of May.
You can expect the availability of this case in Sweden in the beginning of June.

I’ll contact your preferred store Webhallen once we receive this model in our warehouse.

Best Regards

Marie Ehmke
SilverStone Technology GmbH

Så SG10:an kommer till lagret i tyskland i slutet av Maj och till sverige i början av juni.


Website: www.silverstonetek.de

Hej! Jag är inte intresserad av chassit men tack för du gör researchen, det uppskattar alla här

MVH

Av NiklasN

Om du kör på Asus P8Z77-I Deluxe istället för ditt Asrock-moderkort så slipper du köpa till Bluetoothadaptern (eftersom det är inbyggt) och får ett lite bättre klockbart moderkort för ungefär samma pris.

Sen antar jag att du ska ha Pro-versionen av SSDn till krypteringen? Det skiljer ju typ 500 spänn ner till den vanliga 840n, rätt mycket pengar som du skulle kunna lägga på en CPU-kylare. Jag tänker närmare på Noctua NH-L12 med toppfläkten borttagen.
Med rätt montering av heatpipesen så blir det nog rätt mycket bättre kylning än stockkylaren.

Av NiklasN

Har du kollat på Noctua NH-L9i?

Den ska tydligen va gjord för att inte krocka med PCIe-slot, minnen eller andra komponenter som sitter runt sockeln. Och den är låg o liten.