Inlägg

Inlägg som Densetsu har skrivit i forumet
Av Densetsu

Något som jag tycker borde nerfas är jump-kick. Den har auto-lock on med alldeles för hög range. Antingen ändra det, eller nerfa skadan.

Vad som gör attacken ännu mer frustrerande är ping skillnaderna. Dock så gör pingskillnader mig ganska frustrerad under gunfights också.

Av Densetsu

https://www.youtube.com/watch?v=RwTecpewdWA - Titanfall rap!

Jävla skön ^^

Hur går det för folket?

Är själv lvl 31 - gen3. 167 spelade - 137 vunna. 82% winratio - 110 MVP. Gillar spelet fortfarande, håller på att experimentera lite med gearet just nu, har hittat lite favoriter. Kör Hardpoint samt Attrition i stort sätt hela tiden just nu, finner dom roligast.

Av Densetsu

Ligger lite "efter" i spelandet pga leveransproblem från dom första jag köpte från, men men, köttar för fullt just nu.

15 timmar spelade, lvl 34 second gen. 106 matcher spelade, 90 vunna(85% win percent). Det går framåt. Kör solo just nu, inte många jag känner som lirar det tyvärr, men ska nog få dom att börja för det är ju så jävla KUL.

Hoppas snabbt på privata lobbys(som är påväg) samt något slags klan/ranked-system.

Edit:

Förövrigt verkar folk haft/har problem med spelet. Jag jag har spelat det felfritt hittills, glider på fint och inga krascher.

Av Densetsu
Skrivet av Mange43:

Be-quiet eller noctua är kvalitetsfläktar näst intill ljudlösa.Eftersom du var och fibbla runt i Bios med volt.Testa välj optimized defaults o kolla sedan tempen .(Jag vet jag skrivit detta innan ) Och sen du väl lagt kylaren mot processorn lyft den ej igen,utan skruva åt direkt
Vad har du för nätagg??

Blir nog ett par Noctua, 140mm http://www.inet.se/produkt/5321471/noctua-nf-p14-flx-140mm-12... - en för taket och sidan på chassit. Alternativt 2x http://www.inet.se/produkt/5322344/be-quiet-purewings-2-140-m... - om jag inte har budget för Noctua.

Jag har nog det mesta på default just nu. Hade ganska stabila grader idag när man spelade Titanfall. Dock tror jag mitt chassi står väldigt taskigt till, lite väl isolerat och luften som går uppåt fastnar lite väl mycket där den står.

Har ett http://www.inet.se/produkt/6909591/corsair-tx-650w-v2-80-bron...

Av Densetsu

Hmm öppnade sidan av chassit för att lyssna lite, då hörs det som "coil whine" från processorn/moderkortet, dvs i mitten av det hela. Det brukar oftast vara GPU'n/PSU'n som har detta fenomen om jag inte missminner mig, och det låter absolut inte som det kommer därifrån.

Har detta något med hur kylaren sitter eller problem med CPU'n/moderkortet? Kanske därför jag har lite högre grader än vad jag egentligen skall ha.

Av Densetsu
Skrivet av Mange43:

Hur mycket kylpasta lägger du på? (Kan bli sämre med för mycket) Jag bytte ut min kylare mot en Noctua NH-D14.Tempen sjönk ca 5 grader.
Ligger på 40 grader när jag spelar bf4 mm och prime 95, 57 grader.
Är en rejält stor kylare men har du plats i chassit så ......

Som en ärta/riskorn ungefär.

Jadu, så gott om space har jag inte. Jag fick denna http://news.softpedia.com/news/Thermalright-Releases-Silver-A... - av min bror förra veckan då han inte fick plats med den i sitt chassi som han ville, den kanske kyler bättre än min http://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2 - vad tror du/ni?

Om den nu får plats i mitt chassi, har ett "Fractal Design Arc Svart" och inga lp-minnen. Är även rädd att det slår i moderkortet - http://www.inet.se/produkt/1902052/msi-990fxa-gd65-990fx - där det står "military class", den sticker upp lite.

Sen tänkte jag inhandla nya fläktar till chassit tror jag, vad skulle ni rekommendera? Som flyttar bra med luft och är relativt tysta(dock får dom låta lite, np)

Av Densetsu

Satt och körde Titanfall i drygt 1,5h - graderna skifta mellan 45-49 på nästintill maxade inställningar(Titanfall är inte direkt krävande men ändå). Graderna ploppa ibland till 50-51, men sjönk nästintill direkt igen.

Får se om man nöjer sig med detta för tillfället, tills man köper antingen ny kylare eller går över till Intel.

Man kanske kan få ner graderna lite till om jag finputsar inställningar osv.

Av Densetsu
Skrivet av Ratatosk:

Verkar bra.
Vill du sänka lite till är det enklaste att slå på strömsparfunktionerna i BIOS, tex Cool n Quit, volten och klockan brukar då sänkas när belastningen minskar.
edit Verkar du redan gjort, vad blir tempen i load?

Startade Far Cry 3 - haft igång det ett tag, när jag tabbar ner för att kolla temps står det typ 60 grader ibland, men sjunker efter någon sekund till 53-55 och stannar där.

Så är det 60 grader när jag spelar spelet eller är det 53-55 grader när jag har programmen uppe som det läser av korrekt? Hur som helst är det en klar förbättring iallafall. Om det nu skulle bli 60 grader, är det enligt mig lite för varmt fortfarande, eller?. Men ligger det på 53-55 så får det duga för tillfället.

Det verkar som programmen läser av korrekt när man har dom uppe och inte minimerade.

Är det någon idé att köra Prime95 när man inte har klockat?

Av Densetsu

Har nu rengjort och satt dit kylaren på nytt. Just nu säger HWMonitor cirka 23-25 grader samt CoreTemp säger likadant i idle. Dock så har jag sidan av chassit öppet just nu, ska testa att stänga det snart. Hur som helst ser det iallafall bättre ut för tillfället.

Bios säger att CPU temp ligger på 40 grader och System Temp 27-28 grader, vilken av dessa är det man ska följa när det kommer till CPUn?

Hur var det nu också med fläktarna, kunde man ändra RPM manuellt?

Tack för hjälpen!

Edit: Kollade Speedfan 4.49 - den säger Temp1 44-46 grader och Temp3 28 grader, jag hoppas och antar att Temp3 är prollen eller?

Kan man sänka stock volten på 8350, för att få ner lite värme? Om det funkar att spela med lite lägre skulle det vara trevligt.

Av Densetsu
Skrivet av Mange43:

http://i62.tinypic.com/2qu2p8h.jpg

Kolla noga på min bild så ser du pilar på fläktarna.Kabeln är för att sänka hastigheten

Ok, tack. Förstod inte riktigt pilarna, men har förhoppningsvis förstått dom rätt.

http://minfil.org/JeTce8b6ba/fl_kt.jpg - första pilen visar hur den suger den andra hur den roterar? eller har jag helt fel Alltså skall jag montera dom som på bilden jag länka?

Tackar för hjälpen och tålamodet.

Av Densetsu
Skrivet av Mange43:

Jag hade min monterad som din i början och har den med luftsrömmen bakåt nu.Ingen direkt skillnad.Nu har jag en stor fläkt i taket på chassit som drar ut luft.Ska du vända kylaren behöver du ett nytt fäste.NM-A90 Har du kvar kvittot på nylaren så kontakta noctuas support så skickar dom ett gratis till dig.
Kör du fläktarna på full fart eller använder du kablarna som sänker farten?

Aha, trodde man fick med ett sådant fäste. Men tack för tipset, skall kollas upp. Fläktarna ser inte ut att köra full fart, just nu kör den 1350-1360 rpm, det står att den kan köra 1600rpm, har försökt ändra hastighet i bios, men hittar inget alternativ. Går man in på hardware monitor så finns det info samt CPU smart fan target(disabled), Sys fan1 control(auto) / Sys fan 2(auto).

Vet inte riktigt vilka kablar det är (datorn var monterad vid köp, gratis kampanj vid tillfället), vilka kablar är det exakt? CPUFAN kontakten används iallafall.

En till fråga så det verkligen blir rätt med fläktarna. Kommer att montera så luftflödet skall uppåt, hur ska fläktarna sitta? Den undre fläkten ska ha etiketten utåt och den övre skall ha etiketten inåt?

Skrivet av Ratatosk:

Se till att växeldra skruvarna när du skruvar dit kylaren, efter det att en skruv bottnat öppna den då 1/4 varv och dra den andra i botten, dra aldrig mer när de väl bottnat, jag har tom öppnat mina 1/8 dels varv så det är fjädern som pressar kylaren mot CPU:n.

Okej, tack för tipset. Skall strax testa att montera om och rengöra ytterligare en gång, se om det hjälper.

Av Densetsu
Skrivet av Densetsu:

Jag har just nu luftflödet uppåt och skall förhoppningsvis vara rätt installerad, men ska nog installera om den så luften skjuts ut bakåt, det ska väl inte vara några problem att köra raminnena i slot 2+4?

Kylpasta tog jag lite större än en ärta i mitten på CPUn och satte sedan dit flänsen. Den kylpasta jag använde tyckte dock att man skulle smeta ut på hel kylflänsen. http://www.thermalright.com/html/products/accessories/thermal...

Nåt är ju galet iallafall, testade att köra Far Cry 3 igen, gick över 70 grader ganska fort och datorn stängde av sig

Skrivet av Mange43:

Jag har likadan prolle och kylare.Min är klockad till 4300 ghz.Och i idle håller den 30 grader och i bf4 och far cry 3 ca 45 grader.Kör jag prime 95 torture test så är den uppe i 62 grader (som lär va maxgräns) efter 5-10 min.Så har beställt en större kylare och ska prova klocka lite högre.

Ja det verkar ju som något jag är ute efter. Jag antar att du har luftflödet bakåt? Som jag ser det ska båda etiketterna på fläktarna peka bakåt i chassit för att få rätt luftflöde, stämmer det?

Av Densetsu
Skrivet av Rapp3:

sitter kylaren rätt? hur mycket kylpasta har du på?

Jag har just nu luftflödet uppåt och skall förhoppningsvis vara rätt installerad, men ska nog installera om den så luften skjuts ut bakåt, det ska väl inte vara några problem att köra raminnena i slot 2+4?

Kylpasta tog jag lite större än en ärta i mitten på CPUn och satte sedan dit flänsen. Den kylpasta jag använde tyckte dock att man skulle smeta ut på hel kylflänsen. http://www.thermalright.com/html/products/accessories/thermal...

Nåt är ju galet iallafall, testade att köra Far Cry 3 igen, gick över 70 grader ganska fort och datorn stängde av sig

Av Densetsu

FX 8350 - för varm?

Hej!

Har nyligen inhandlat en fx 8350 och använder min gamla kylare http://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2 och jag tycker att temperaturen är för hög både i idle och load. Har detta mobo http://www.inet.se/produkt/1902052/msi-990fxa-gd65-990fx

Startade nyligen Far Cry 3 för att testa nya grejorna(köpte även ett 780) kollar både i HWmonitor där står den på drygt 60°c+ samt CoreTemp 70-73°c. I bios står CPU tempen på 47°c.

Inställningar i bios
Cool N Quiet - auto
C1E - av
Core c6 state - på
Amd turbo core tech - auto

Kör allt på stock, men har testat att ändra på volten lite, men inte allt för mycket, ändrade tillbaka allt till auto.

Stängde av Cool N Quiet då står tempsen i idle just nu 25-30° hwmonitor samt 35-40° i CoreTemp.

Någon som har några tips, bättre inställningar? 70+°c i load är väl i det varmaste laget? Är kylaren så dålig att den inte kan hålla ner tempen bättre?
Har testat att ta bort kylaren och på med ny pasta(dock rengjorde jag utan sprit), får testa det imorgon annars.

Av Densetsu

Lånar tråden lite

Köpte nyligen en FX 8350 BE och tänkte ploppa in den i helgen tillsammans med min gamla kylare http://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2 - jag tänkte klocka upp den några snäpp.
Är inget proffs på att klocka och undrar vad för värden man man tänkas köra med(multiplier / volt?) eller är det mer man ska ändra/tänka på? Tänkte väl få upp den till 4.2/4.3GHz åtminstone. Tror ni det går att köra detta stabilt med denna kylare?

Tack på förhand

Av Densetsu

BenQ 24'' XL2411Z 144Hz vs ASUS VG248QE 24" vilken?

Hallå!

Tänkte köpa lite nya grejor till datorn, bland annat skärm.

Är ganska inställd på ASUS VG248QE 24" och har läst bra om den, men har även hört goda rykten om BenQ 24'' XL2411Z, så nu är frågan vilken man välja och tänkte rådfråga er på Sweclockers?

http://www.inet.se/produkt/2205181/benq-24-xl2411z-144hz
http://www.dustinhome.se/product/5010780672/asus-vg248qe-24-w...

Tack på förhand!

Ps

Skall även köpa en ny datorstol samt GPU

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/nvidi... - jag vet att detta är ett ypperligt kort, men skulle någon rekommendera ett annat före detta?
Blir även denna stol http://www.netonnet.se/art/dator/gaming/gamingstolar/Arozzi-E... - har någon denna eller har testat den? Är den totalt skräp för det priset man ger?

Av Densetsu

Ser mycket trevlig ut må jag säga.

Jag tänkte uppgradera min FX6100 till en FX8350, jag har för tillfället Noctua NH-U9B SE2 - http://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2 - tror ni att det är en mega uppgradering om jag köper denna kylare istället?

Av Densetsu

Har samma problem som jag har tagit tag i tillslut(gjorde även en tråd "no signal").

Får du "No Signal" eller dylikt, eller är det enbart svart?

Jag köpte iallafall del för del och allt är nytt förutom hdd / chassit. Samma problem kvarstår, får "no signal". Lämnade in skiten på felsökning, enligt dom som felsökt var det grafikkortet som var paj, men litar inte riktigt på det.

Men hur som haver har jag lämnat in grafikkortet hos Alina där jag köpte det och dom ska kolla upp det.

Funderar på att åka ner med hela burken till Alina(där gkortet är köpt) och låta dom kolla igenom den, för även Alina verkade lite osäkra på deras kompetens där jag först lämna in datorn.

Men har hört att Alina ska vara förbannat sega på saker man lämnat in, någon som har erfarenhet med dom? Dom verkar iallafall sega med mitt grafikkort.

Av Densetsu

Okey, har nu testat att koppla in det gamla grafikkortet och det gamla nätagget(utan hårddiskar/mus/tangentbord).

Så moderkort/ gamla gkortet/processor/ram/gamla nätagget var inkopplat, och jag fick nu bild, kom in i bios. (Inte monterat i chassit)

Jag testade även att koppla in det nya grafikkortet med det gamla nätagget men det funkade inte.

Står det att grafikkortet kräver 450w, klarar inte ett 400 watts ens att starta upp det?

Framsteg iallafall, det är antagligen det nya nätagget det är fel på.

Men testade att koppla in allt det nya förutom grafikkortet och nätagget till chassit den här gången, nu med hårddiskar/mus/tangentbord också. Och fick samma reslutat, no signal. Testade att dra ut hårddiskarna, fortfarande no signal.

Det som hade funkat tidigare, funkar inte längre? Dock monterat i chassit denna gång ( GAMLA nätagget med GAMLA grafikkortet ). Är det chassit som strular nu också?

Jag blir galen och ger upp snart, ska lämna in skiten hos någon som kan kolla upp det. Men tror inte ens dom kan lösa det.

Har ni några tips uppskattas det.

Kanske lite rörigt förklarat i min felsökningen, men hoppas ni förstod.:rolleyes:

Av Densetsu

"No signal"

Hej!

Jo nu är det så att jag har en dator som började strula för några månader sen, jag har inte orkat/haft tid att ta tag i problemet förens nu.

Det började med att jag satt och lira nåt spel så frös allt ihop, bilden var kvar men fastfrusen, ljudet loopades(samma ljud gick om och om). Jag startade om datorn och allt funkade igen.

Men problemet vart värre, när den frös till nu så vart skärmen svart och jag fick "no signal", ljudet tror jag hördes i bakgrunden(minns inte riktigt). Det räckte även här att bara starta om burken.

Tills den dagen jag startade om datorn efter samma problem uppstod, men då var "no signal" konstant. Det hjälpte inte att starta om eller stänga av burken. Jag trodde med största sannolikhet att grafikkortet eller moderkortet hade pajat.

Så jag började felsöka det jag kunde(utan resultat) och började inhandla nya saker(var ändå i behov av en uppgradering).

Inhandlat:

Moderkort: Asus, M4N78, AM2/+/AM3.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=445779#ProductTabs

Grafikkort: GeForce GTS 250, 512mb. (sparkle)
Nätagg: Rawdeal 620w, Ace

Processor: AMD Phenom II x3 720 Black Edition, 2.8ghz
http://www.netonnet.se/art/dator/datorkomponenter/processor/a...(124474,4025)

RAM: Crucial 2gb kit, 2x1gb
http://www.crucial.com/uk/store/partspecs.aspx?IMODULE=CT2KIT...

Processorn fick jag idag, men efter allt var inkopplat fick jag samma meddelande, "no signal".

Skärmen märker inte ens att datorn startas / stängs av. Ingen kontakt överhuvudtaget. Och jag har testat den nuvarande TFTn på en annan dator och den startar direkt. Jag testade även en CRT skärm på datorn och den var lika svart som natten, ingen signal alls.

Jag tror jag har testat det mesta, starta utan hårddiskar/bytt plats på ram(testat 1 sticka) / kopplat bort mus/tangentbord/ testat gamla grafikkortet / 2 olika skärmar. Det skumma är ju att jag inte fått igång BIOS ens en gång.

Det som finns kvar på listan är ju hårddisk / eller om någon kabel glappar, alternativt att något av dom nya sakerna har pajat. Det jag kom på nu är att jag inte kopplat in högtalaren på moderkortet, ska göra det, men tills vidare kanske någon har något tips?

Extremt tacksam för svar, nästan givit upp hoppet här. =/