Inlägg

Inlägg som BlackscorpioZ har skrivit i forumet
Av BlackscorpioZ

Får väl erkänna först att jag har blivit lite ringrostig på Kinas tekniska makt och hur mycket som tillverkas där resten av världen är beroende av. Men minns jag inte helt fel är väl en viktig ingrediens i mobilbatterier som kommer från kina med mera. Imponerad de faktiskt håller sig rätt lugna än så länge. Än bara stoppar allt till USA i 1-2 månader. Känns som något Kina skulle ha råd med.

Av BlackscorpioZ
Skrivet av Treant:

De ansvarigas hemsidor: https://www.applion.se/se https://www.voiceintegrate.com/se

Ska man skratta eller gråta?

Haha ser ut som sidor från tidigt 2000 tal Inte som ett större IT bolag.

Av BlackscorpioZ

Lär sluta som alla 100 olika streamingtjänster om några år. Får ha 20 olika för att göra samma sak. Kanske dags att bara lösa så man får köpa direkt från utgivarens hemsidor som man sedan kan köra från en enkel guiluncher man inte ens kan handla ifrån (neutral ful launcher).

Eller go full GOG.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BlackscorpioZ

Well om du var ute på sidorna och hade trevligt är det nog bara dålig timing Sen hade du ens en webcam inkopplad? Om inte så faller det direkt där. (Även som du säger man inte behöver skämmas för att några andra är perv och vill titta på en.

Gällande mejlet från egna adressen är det 99% Spoofing det handlar om. https://sv.wikipedia.org/wiki/Spoofing

Av BlackscorpioZ

@Silverräven: Fick samma namn som dig igår, på min "riktiga" mejl i officiella sammanhang. Finns inte med i läckta databaser men ligger ju ex som på linkedin, Artstation och andra "offentliga" sidor.

Av BlackscorpioZ

Som tidigare chef och rekryterat en del under mina dagar och unga individer ska jag ge mina tips. Tänk på att chefer ibland tittar olika beroende på vilken generation och även deras fördomar. Men de flesta som är seriösa jag pratat med tänker rätt lika.

Är du ung vet alla arbetsgivare om att man inte hunnit skaffa sig så mkt erfarenhet. Här blir dock alla "små erfarenheter" viktiga erfarenheter. Har du sommarjobbat en vecka är detta bra att ha med.
Jag personligen gillar ett generellt CV som visar det mesta. Dessa är dock svåra att utforma bra. Har du med bra egenskaper ska du kunna förklara dem och inte sitta som ett frågetecken när man frågar om dem. Personligt brev skriv efter tjänsten, syns tydligt annars. Dock behövs inte allt skrivas om. Halv A4 räcker. Jag gillar personer som har självförtroende i sina personliga brev och inte skriver lite snällt jante utan varför den är min nästa anställde.

* Linkedin börja med detta tidigt och ha detta på ditt CV . Här sker mkt av jobben idag och här vill vi ofta titta. Här kan du även ha mer information som inte får plats på ditt CV.
* Arbetsgivare tittar ibland/ofta på eran FB och kan tyvärr döma er efter den eller bara för att se om bilden du målar ut på intervjun stämmer. (ex en individ som ALDRIG dricker och är jätte lugn. Har flera festbilder på sin FB).
* Har du gjort "misstag" tidigare i livet var ärlig med dem och förklara. Det visar på karaktär och självinsikt och du får förklara dig än om det syns senare.
* Skicka inte med dina betyg i en ansökan. Ta endast med om arbetsgivaren vill se vilket de flesta jag vet skiter i om det gäller enklare jobb. Din personlighet kommer vara viktigare. Efter ditt första längre jobb kommer gymnasiebetyg aldrig upp på tapeten igen.
* Förbered för nya frågor på intervjuer. Nya tekniker och frågor har börjat användas som är bättre i mitt tycke. Istället för de klassisk skitfrågorna ge 3 bra saker om dig själv yada yada. Som omotiverade arbetsgivare använder så använder vi ofta idag situationsbaserade frågor. Du är i denna situationen hur gör du och vad gör du. Kan du ge ett exempel när du var i en sådan och hur löste du den?
* Ha med bild, flesta jag vet som inte har det åker i papperskorgen tyvärr.
* Läs annars annonsen väldigt noga. Står det skicka in BILD, CV, Personligt Brev (+ något). Då ska dessa med. Någon som inte enkelt kan följa detta åker oftast i papperskorgen. Skickar du inte bild då visar det du inte ens kan följa en enkel beskrivning.
* Har du lång erfarenhet räcker CV 5 år bakåt.
* Ha inte med referenser på ditt cv utan endast att du ger dem "gladeligen på begäran". Kan bli jobbigt om arbetsgivaren ringer och du inte förberett referensen och han står som en fågelholk. Har de mkt folk som kommer och går är det svårt minnas utan att blivit förberedd. (Samt välj dem noga, fel referens kan bli jobbigt om den säger det du inte vill höra)

Viktigast av allt, du är ung och många unga är arbetslösa och slåss om de få enkla jobb som finns. Samt drunknar arbetsgivare för samma jobb av folk som bara söker alla jobb för att kunna rapportera till soc/akassa. På en tjänst kunde jag få 200 ansökningar. Man tar då de översta 30 och resterande kommer tyvärr arbetsgivaren sällan läsa. Så ni som tyvärr inte får svar eller inte bli kallade är detta ofta anledningarna. Ni blir inte alltid ratade för att det är dåligt CV/PB utan arbetsgivaren har aldrig ens läst det.

Vill du ha sabbatsår och enkelt jobb hade jag (om du har råd) åkt till Australien och jobbat på en farm eller något. Bra erfarenhet och slår högt på ett CV i ung ålder

Lycka till.

Av BlackscorpioZ

Well med tanke på hur mycket intressanta SP spel som kommer, samt 28 år+ och om man är som jag som gillar långa RPG och JRPG som alla gärna snittar på 50 timmar och uppåt och gillar klassiskt turn based action. Sitter just nu och trycker igenom hela Baldurs gate serien och Cold Steel. Så är MP spel inget alls som lockar eller skulle hinna lägga tid på. "Squad" är väl ett undantag för MP ibland.

Av BlackscorpioZ

Ser lugnt ut Väntar spänt själv på om man kommer in men med betyginflatation så troligtvis nej. Så man får satsa på HP i höst sen till våren igen

Av BlackscorpioZ

Ser riktigt nice ut. 3D-printing kommer bli riktigt stort om man lyckas få till rätt material osv.

Av BlackscorpioZ

Bor själv.

Hyra: 6000 kr
Bredband 269 kr
Mobil: 269 kr
Fack+akassa 320 kr
El: 200 kr.
gym: 199 kr.

Mat 2000-2500 kr.

Av BlackscorpioZ

Skärmen är ju inte "tänkt" för snabba spel överlag. Inte därför man direkt köper philipsskärmarna då de är tänkt först och främst för design och stor arbetsyta. 32-43" modellerna. De lägger kraften på färg, kontrast och de övriga.

Har den föregångaren 4065. Även om man spelade på den så var det endast strategi/turn based och ps4. I övrigt har man en klassisk 27 tums 144 hz som spelskärm när man vill lira bra och snabbt.

Av BlackscorpioZ
Skrivet av Shakermaker:

Har inte letat eller sett några döda pixlar. Det är bleeding i hörnen när jag öppnar en svart bild, främst de nedre hörnen, men inget jag tänkt på eller ens noterat vid vanligt användande.

Angående filmen så är det inget problem på min BDM4037UW.

Har du möjlighet hade jag gärna sett en bild på bleadingen i hörnen om du har möjligheten Tror många hade uppskattat. Skulle du säga att det är kraftigare än typiska skräckexemplen man sett på vissa IPS paneler eller är det mer "normalt"

Nöjd med skärmen för priset?

Av BlackscorpioZ

Info mannen! Hur är den? bleading, död pixel?

samt viktigast. Lider den av samma som lillebror? https://www.youtube.com/watch?v=ZnPrGXG_30o

Av BlackscorpioZ

Att alla mina 3 senaste skärmar på mindre en vecka av olika modeller har haft kraftig backlight bleed eller Röda pixelfel. Så blev förbannad och behöll min gamla skärm ytterligare för var väl budskap uppeifrån jag inte skulle ha ny skärm än....

Av BlackscorpioZ

Du kommer få leva med det. Pixlarna "dras" ut och ska skalas om och för att jämna till det så att säga enkelt förklarat.

Finns några få skärmar som kan skala om 1080p från 4k så det ser relativt lika ut som en vanlig 1080p skärm. Men för bäst kvalitet i 1080P så får du välja 1080p skärm från fabrik.

Av BlackscorpioZ

Har en z321q 32" curved 144hz VA. Trotts det är en 1080p så känns inte pixlarna alls dåligt i spel. Lite sämre i ren text men inget allvarligt. Men min gamla 27" benq hade helt värdelös kvalitet i 1080P jämfört med denna både i text och spel. Fina färger med VA panel och inga döda pixlar eller så. Nackdelen som jag sett på flera curves att den har lite backlight bleed i "curvorna" Så flyter spelen på otroligt bra. På med AA bara.

Kombinerar dock denna med Predator XB321 IPS 4K versionen för arbete, design och film. Minimalt med ips glow och den hemska gulaktiga backlightbleeden som många IPS paneler lider av. Asus pg279q är ju ett praktexempel.

Ska du bara köra med en skärm för allt i allo då är nog 1440P to go.

Av BlackscorpioZ

Jag kan väl säga jag har lagt lite mer på min dualsetup från ACER predator serien och är nöjd. Dock inte riktigt samma som OP

Har en z321q 32" curved 144hz VA. Trotts det är 1080p så känns inte pixlarna alls dåligt i spel. Lite sämre i ren text. Men min gamla 27" benq hade värdelös kvalitet i 1080P jämfört med denna. Fina färger med VA panel och inga döda pixlar eller så. Nackdelen som jkag sett på flera curves att den har lite backlight bleed i "curvorna"

Kombinerar denna med Predator XB321 IPS 4K versionen för arbete, design och film. Minemalt med ips glow och den hemska gulaktiga backlightbleeden som många IPS paneler lider av. Asus pg279q är ju ett praktexempel. Fick tyvärr en död pixel längst upp i ena hörnet. Försvinner hela tiden då den är så liten på en 4K display så får ha förstoringsglas för att hitta den.

Lol gammal tråd....:(

Av BlackscorpioZ

Vad gör ni med alla Fysiska Steamspel efter aktivering?

Alla ni som någon gång köpt fysiska pc spel som sedan ändå aktiveras på Steam. Vad gör ni med alla dessa? Då skivan,fodralet ändå blir en "slaggprodukt" för något som ändå laddas ner.

Jag sitter nu med ca 30 fysiska spel som ändå är låsta till ett Steamkonto. Sitter nu och funderar vad man ska göra av dessa. Slängas, sparas osv. (köpte fysiskt bara för att få koderna billigare).

Av BlackscorpioZ

32" är inte överdrivet, Jag har suttit med Philips 40" 4K 60hz och spelat på ett bra tag. Kommer dock skaffa en 32" 144 hz nu mer för ren gaming för att underlätta i spel istället för 4k. Så används 40" till Design. Det man kan påpeka är ju att mellan 32"-40" (speciellt om man gillar RTS, citybuilders osv mer än FPS) är väldigt mkt ögonrörelser och ja du får ta fler pauser för det blir ansträngande för ögonen till slut.

Acer kommer med fin curved 144 HZ VA 32" skärm nu i december. Nackdelen den är 1080 P

Av BlackscorpioZ

Ja större än 27" med 120+hz. Då det är spelskärmar det gäller. Uttryckte mig klumpigt :/