Inlägg

Inlägg som orig_rejser har skrivit i forumet
Av orig_rejser

Skoj quizz.
Liten tanke vid sidan. Är det it-forensiker som granskar digitalt material som vid barnporr?
Isåfall kämpa på och bryt inte ihop allt för ofta.

Av orig_rejser

Du har missat KVD, där kan du välja fastpris eller lägga på auktion och dom tar mellanskillnaden. Dom går igenom bilen och fotograferar, man slipper ha med slutkunden att göra

Av orig_rejser

dom statliga kanalerna har du ju i svtplay, barnkanalen, kunskapskanalen, 1, 2, 24 och lokal.

Så är ju beroende på vad du är ute efter för kanaler.

Av orig_rejser

Visar ju på att intel har en del att jobba på, men med tanke på hur unga dom är i gpu-delen så tycker jag ändå dom jobbat på bra.
Blir nog ett intel-kort i nästa bygge för att uppmuntra dom och inte överge projektet (det kommer ju vara specifikt mitt köp som avgör)
Får ta en för laget som man brukar säga.

Men amd och nvidia fixar ju drivare för specifika spel stup i kvarten och de hade ju vana sedan tidigare bethesda-spel. Intel har väl inte kommit in i hur det funkar än.
Däremot hade väl supporten kunnat vara mer bemötande. Förhoppningsvis samlar dom ihop lite loggar till intel.

Av orig_rejser
Skrivet av griid:

OT: Sedan tycker jag man borde gått tillbaka och påtalat felet. Har du den inställning att köpa något borde du ha samma inställning att göra rätt för dig.

Jag hade inte kunnat med det och kunnat sova senare.

Av orig_rejser
Skrivet av cyklonen:

Hur ska butiken kunna bevisa att kunden kände till att personen i kassan gjorde fel? Möjligen om man inte betalade nåt alls, eller det var ett absurt lågt belopp, som fem kronor för en ny 55-tums TV, men det är extremfall.

Nej det är ju helt uppenbart att det inte funkar i praktiken.
Hade en kompis som var och shoppade jeans. Så kom hon utanför dörren och bara "Jaaa!! Hon missade slå in ett par i kassan, katsching!!!!"

Av orig_rejser

Märkligt om de inte skulle nyttja nya standarder. Får väl se vad som händer. Men att dom vill ha koll på laddning vid snabbladdning låter väl smart garanti-mässigt. Det är ju hårdvaru-kontrollen som skiljer mac från andra märken både telefonmässigt och datormässigt. Både på gott och ont.

Men bara nyfiken, vad använder folk sladdar till annat än att ladda med på mobilen?

Av orig_rejser
Skrivet av cyklonen:

Vad gäller jämförelsen med fakturor är det som att man fått fakturan men beloppet är lite fel. Men om jag som kund inte vet vad rätt belopp ska vara kan det så klart aldrig vara mitt fel. Om jag betalar fakturan får i så fall företaget skicka en extra faktura om det saknades i första. Jag som kund begår inget brott.

Menar om man är medveten om att kassören gör fel. T.ex. om du handlar 5 plagg och vet om att dom missat att slå in ett plagg i kassan och är tyst.

lite halvt ot. Eller allt detta är ju ot.
(en annan sak https://lawline.se/answers/betalningsskyldighet-vid-utebliven... med texten "Sammanfattningsvis är ni skyldiga att skicka en faktura men kunden är skyldig att betala enligt överenskommelsen även om hen inte mottagit fakturan.", bara att chansa på ocr :), nu är ju lawline inte lagboken, men juridiskt kunniga )

Av orig_rejser
Skrivet av cyklonen:

Nej, om personalen i kassan gör fel är det under inga omständigheter mitt fel som passiv kund.

Så det är inte som fakturor att det ligger på kundens ansvar att de betalas även om de inte skickas ut?
Några länkar? Sådant är alltid intressant att läsa.
Vet att det blev man itutad när man extra-jobbade i butik i unga år. Sedan att det inte gick att bevisa något i vilket fall då det räckte för kund att säga "ojdå"

Av orig_rejser
Skrivet av cyklonen:

Absolut inte.
Ansvaret ligger helt på personen i kassan. Jag som kund kan inte förväntas hålla reda på vad personalen gör.

Är du medveten om att dom gör fel så är det på ditt ansvar och vid vissa belopp kan klassas som stöld (eller så var det innan)

Annat
För oss som pysslar med statistik så är handscannern en bra del av data om hur man rör sig i butiken och hur man då kan möblera om och var man ska lägga kampanj-artiklar.
Nu har många en kartläggning via video också där kunderna får en guid och blir en wire-frame (så bild på dig sparas inte).

(går att göra tämligen bra utan det också, men t.ex som att man ofta får gå förbi barn-tillbehör för att komma till blöjor)

Av orig_rejser

Men har stämpeln info om ur-bilden, ska det saknas något eller har google en kopia på originalen för att avgöra? Eller är det när ord står mot ord?
Känner mig lite trög ..

Av orig_rejser

Excel fortsätter bara bli kraftfullare och kraftfullare, vi har ju knappt hunnit kolla på "ai"-integrationen. Däremot har man ju kunnat arbeta med python ett tag på andra sätt.

Däremot har ju R funnits ett bra tag att nyttja till de områden som det skiner i.
(för er python-fanboys/girls/hens där ute, R är bättre på vissa saker och python på andra)

Prenumeration bör väl inte vara ett problem då målgruppen mest troligt redan ligger med i någon form av prenumeration på 365, andelen hemmapulare som "behöver" detta är mest troligt tämligen låg.

Excel är fantastiskt, jobbar som excel/bi-konsult och hittar ständigt nya användningsområden och funktioner där "konkurrenterna" inte ens är med på kartan för mer avancerade implementationer.
Dessvärre stöter man också på kunder som till hälften ersätter sitt erp för att de inte förstår dem ordentligt.
Rätt sak på rätt plats.

Av orig_rejser

Man får ge det för att dom testade något innan dom gick till det tråkiga fack dom nu är i tillsammans med Sony.
Öhh vad ska vi göra? POWWEEERRR! Något lite mer haptisk feedback. Däremot är det ju där kunderna finns i stor utsträckning (iaf för Sony )
Däremot var det ju märkligt med kravet till första xbone...

Nu får vi låta Nintendo stå för innovation som vanligt. Skönt med några lite vilja att utveckla sättet vi spelar, på gott och ont, villiga att testa en flopp såväl som att lyckas. (tänk så tidiga dom var med vr, virtua boy, 3d skärmar med multipla kameror i handhållet format 2011)

Av orig_rejser

Inte funderat på en projektor och kabel sedan en webcam en bit ifrån eller är det krav på högre kvalitet?
Enklare att ställa undan om det är en föreningslokal. I de föreningar jag varit med i där vi hängt upp en större skärm så har dessvärre en ruta eller två gått sönder och skärmen försvunnit då de flesta vet att lokalerna står tomma stor del av tiden och inte alltid ligger där det är mycket folk i rörelse.

Annars en tv och kabel, inte allt för dyrt. Hitta något på blocket, folk skickar iväg tv-apparater i bra skick för inga pengar alls. Går att be att få ett kvitto även från privat-personer och sedan slänga på en webcam följt av någon mikrofon på bordet. (den måste vara där så att inte några behöver halvt skrika om ni är några stycken.

Av orig_rejser

Sedan är ju oftast programmering det en programmerare gör minst av tiden oftast
Sedan är det dokumentation, förstå kravspec, ifrågasätta kravställaren, översätta nya krav till ett kravspec, sitta med i 300 agila möten och bli inringd i 10 andra möten och sedan i slutändan så är det en till rad kod som behövs på ett visst ställe.
Så... förstå beställaren och veta var koden ska in
Är ju tämligen sällan man kodar från scratch, eller för majoriteten av utvecklare iaf.
Ibland gör man lite saker

Av orig_rejser

Roterar de flesta tjänster, men varje gång netflix pausas blir det ramaskri från barnen....
Som de flesta tjänsterna så känns det som man får mest för pengarna om man roterar lite. Bygga upp lite innehåll mellan varven. Är ju enligt mig ingen av tjänsterna som alltid har något att se. Bäst är nog svt play

Av orig_rejser
Skrivet av xSean145:

Skitsamma vad dom har för anledning. Det förändrar inte hur det får mig att känna, utpekad som kriminell.

Var sur på kriminella istället som ställer till det för alla andra.
Enklare för dom att göra så än att vara tvingade att ringa runt till folk enligt lagen för att kontrollera enligt lagen om penningtvätt. Då hade man väl känt sig ännu mer som kriminell.
Men det gäller ju även om man sätter in lite mycket kontanter i omgångar i deras insättningsautomater. (vet inte hur ofta dom ringt mig)

Av orig_rejser

På tidigare modeller har man ju också kunnat stoppa in komponenter från senare modeller, t.ex. byta kamera-modul mot en nyare. Vet inte om de slutat med det dock.

Börjar dyka upp lite mindre aktörer på marknaden som tänker likadant, återkommer när jag hittat dom igen.

Av orig_rejser

Helt OT, bankerna försöker ju bara skydda sig mot svensk lagstiftning i längden, inte tron att alla är kriminella. Sedan om det har med okunskap om krypto att göra eller inte är ju ett annat ämne, men problemet i sig ligger högre upp.

Ej OT, missat revolut, får kika, tack.

Av orig_rejser

Kräver skrivare det? Det kan väl bara vara om man vill skriva ut utanför huset?
Har 2 vanliga Brother-skrivare, en äldre och en nyare. Wifi, DW, inget moln. Funkar på alla enheter även om man stänger av internet. En 2270, men den finns nog inte längre, och en 23**DW, 23:an stödjer cloud-sak, men inget krav såvitt som jag förstår det.

(verkar som iPrint & Scan bollar i molnet.... Används vid utskrift från mobil, men kan svära på att det funkat utan att nätet funkat hemma)