Inlägg

Inlägg som inquam har skrivit i forumet
Av inquam

Har byggt mina PC-datorer sedan typ -94 och har aldrig bytt ett nätagg i förväg "bara för att". Utan endast bytt om jag behövt mer effekt osv. Har inte lett till någon katastrofal förlust av hårdvara på uppskattningsvis 15-20 datorer där tex ett 2600K bygge med ett R9 290 som yngsta sonen fått ta över sedan länge snurrar sedan det var nytt.

Med det sagt så har jag ju inte heller köpt det billigaste nätagget när jag byggt utan försökt köpa något som brukar ha lite kvalitet.

Av inquam
Skrivet av lilu:

Rengjorde fläktar och chassi nyligen, så det ska vara i sin ordning. Rumstemperaturen kan såklart bidra till det. Kanske får testa med öppet chassi och golvfläkten på max in mot chassit.

Dock undrar jag om cpun boostar såpass mycket lägre redan vid 70c? Jag har använt kylpastan som ingick till noctua nh-u12a. Blir lite sugen på att byta och ser om det ger något.

"Fläktar" eller rengjorde du mellan kylflänsarna på kylaren eller radiatorn om du kör AIO

Av inquam
Skrivet av anon343577:

Jag kom och tänka på den härliga musiken som Rob Hubbard gjorde, nedan finns en wiki samt en länk till Youtube
med hans C64-musik. Det är bara att starta musiken och börja läsa

Rob Hubbard Wiki

Rob Hubbard musik - Youtube

Han gjorde mycket bra musik för maskinen. Har hans autograf hemma som får mig att vilja lyssna på C64 musik varje gång jag ser den 😜

Av inquam

Skulle säga att hög yttre temperatur (som leder till högre temperatur i chassit) eller kanske damm som samlats i burken under tiden och påverkar kylningen är möjliga "bovar".

Av inquam
Skrivet av Toss3:

Förstår dock inte riktigt poängen med detta: Varför inte försöka ta marknadsandelar och få mycket PR innan blåa laget är med i matchen? Låter mer troligt att AMD vill göra sig av med så mycket gammal stock som möjligt.

Vi pratar typ två veckor. Inte så mycket tid om ens fokus är att föröska sälja av äldre modeller och tror nog många hade väntat in Intel ändå för att jämföra.

Istället kommer vi nog se äldre modeller existera vid sidan om som billigare alternativ och möjliga uppgraderingsalternativ till de som är på AM4 plattformen. För någon att gå från en 1000 eller 2000 till en 5000 för en rimlig peng är nog lockande för många som kanske inte har råd att byta moderkort, minnen osv också.

Om dessa uppgifter ens stämmer så ger de också möjligheten för AMD att bestämma pris utifrån Intels prissättning och prestanda istället för att säga ett pris två veckor innan Intel och sedan hamna i en sitts där man kanske framstår som för dyr eller tokbillig.

Av inquam

Logiskt förstår jag att detta har "mer funktionalitet" än min stream deck... Men samtidigt ser den bara ut som en blandning av random crap ihopslängt i en enhet för att ge folk en massa olika typer av input möjligheter. Så vet inte vad jag egentligen tycker

Av inquam

Att Intel hade tagit över GPU marknaden hade självklart inte varit bra. Men att ha 3 spelare på GPU-planen är så otroligt spännande då det öppnar upp för att vi får prisvärda modeller från olika tillverkare i olika prissegment. Precis som när 3D-acceleratorer började komma på 90-talet MEN att det idag finns standarder som de alla följer

Sedan måste jag säga att även om det var lite vilda västern på den tiden så var det ändå roligt att köra S3 Virge (som jag fortfarande ha liggande hemma... hehe), Voodoo 1/2/3, Nvidias första kort osv och se vad som var deras olika styrkor.

Av inquam

Att skriva ut information om det är ju dock morsattsen mot att smyga ut med det. Värre är de som bara byter komponenter som faktiskt påverkar prestanda och låtsas som ingenting.

Av inquam

Gick till en Kia Optima hybrid efter en uppsjö bensin- och dieselbilar(inklusive en diesel Optima GT Line) och kände nästan omgående att jag nog ser fram emot när jag kör en ren elbil. Klarar idag säkert 90%+ av resorna på el och snittade 0.07L/mil förra tanken med ett par resmål 10-15mil bort tur och retur med i den kalkylen. Har varit riktigt skönt nu när priset på drivmedel drog iväg som det gjort och man behöver fylla tanken någon gång i kvartalet. Men jag hoppas orka med den ett tag till så det kan komma lite mer familjevänliga elbilar i storkombi-format och lite framsteg på batterisidan.

Av inquam

Pris/performance så är Steam Deck i en egen liga.

Av inquam

Tänkte att möss är nog inget jag minns detaljer om

Av inquam
Skrivet av test0r:

Relevant video om detta men även RAID i allmänhet:https://www.youtube.com/watch?v=l55GfAwa8RI

Mindes denna när jag såg nyheten och skulle precis posta samma video

Då jag är ensam... eller ja, familjen... så klarar vi oss rätt bra med SnapRAID och mergerfs på vår 24diskars hemmaserver.
Allt backas varje natt offsite till google drive för extra säkerhet om huset skulle brinna ner.
Rullat fint i många år nu.

Av inquam

Minns sportspel vi utvecklade sent -00'tal där vi hade dynamisk reklam på skyltar i spelet. Dock var spelen gratis att spela.
Det kändes också naturligt i den kontexten. Reklam som liksom är "in your face"-reklam, som inte passar miljön osv förstör dock för mycket av upplevelsen.

Av inquam

Det är något speciellt som händer i kroppen när den hör ett ljud man inte hört på många år och direkt känner igen det. CD32'an hade jag inte ens själv utan satt på an A500, men en polare hade en. Jag såg den säkert bara starta en handfull gånger men ljudet etsade sig fast

Av inquam

Detta är varför "online first" eller krav på "phone home" eller annan molnhistoria är problematiskt. Ett bolag går omkull eller stänger ner en server och har i ett ögonblick skapat en massa e-waste.

Av inquam

Inte en dag för sent... Då kan vi kanske börja få lite rim och rason kring avgiften och kanske till och med lite krav på motprestation som att faktiskt möjliggöra privatkopiering av sina verk för att kunna få ta del av avgiften.

Av inquam

Har man den i fickan så kan det bli så

Av inquam

Satt och hoppades på en 5950X3D... Nu sitter man och funderar på om man skall byta sin 3950X mot en 5950X eller vänta och byta allt mot AM5.
En störra kostnad, men en plattform som kommer leva ett tag.

Av inquam

Den där katten blev en gissning... den gick inte hem

Av inquam