Inlägg

Inlägg som henkrik92 har skrivit i forumet
Av henkrik92
Nytt bud: 1 000 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av henkrik92
Skrivet av SuperNova:

Man kan ju undra om TS hade skrivit ett inlägg och varit arg över att verkstaden debiterat en timme extra för att åka runt och kalibrera sensorn. Blir en jäkla dyr reparation av punktering...

Någon stans får man väl lixom avgöra vad man tycker är en rimlig insats för det man vill skall utföras och vad man betalat.

När något blir jobbigt så är det ju ofta enklare att skylla på externa faktorer, det blir mindre tryck på självkänslan då (pun intended).

Av henkrik92
Skrivet av loefet:

Är väl lite som när jag hämtade en bil från verkstan för ett tag sedan och märke efter en tids körning att hjulmuttrarna inte var dragna helt på ett av hjulen de hade tagit av under besöket. När jag påtalade det nästa gång, så fick jag bara svaret att det är förarens ansvar att kolla upp det, så det är väl samma sak här.
Att det är förarens ansvar att se till att bilen man kör sköts och är säker.

Har inte alla som rutin att efterdra sina hjul när man vet att de varit av bilen? Din upplevelse är väl precis varför man bör göra det.

Av henkrik92
Skrivet av qc3fxv3a:

Jo, man kan nollställa varningen men man ska inte göra det utan att ha kollat trycket. Nollställer man varningen när ett däck är tätt men har halvt tryck så kommer den inte varna.

Gällande indirect TPMS:

"The reset procedure,[9] followed by an automatic learning phase of typically 20 to 60 minutes of driving under which the iTPMS learns and stores the reference parameters before it becomes fully active, cancels out many, but not all of these."

"iTPMS are regarded as less accurate by some due to their nature—given that simple ambient temperature variations can lead to pressure variations of the same magnitude as the legal detection thresholds— but many vehicle manufacturers and customers value the ease of use."

Det finns nog en anledning till varför de struntar i lampan, och i detta fall hade det nog spelat mindre roll i sammanhanget om den låt säga ändå inte hade varnat på en timme p.g.a inlärning. Det kanske rent utav var rätt av dem att inte släcka lampan då den som jag förstår ska slockna när man fyllt på däcket till rätt värde igen efter en stunds körande på vissa modeller. Min iTPMS-lampa brukar tändas när det blir minusgrader. I min instruktionsbok står det att "häftig acceleration eller inbromsning", "Snötäckta vägar eller halt väglag" kan tända lampan så att förlita sig på den är nog ingen bra idé oavsett.

Det är ju egentligen bara otur att du fick en till punktering så tätt inpå den andra, inget som behöver vara varken verkstadens eller ditt fel.

Av henkrik92

Du kunde inte nollställa TPMS själv när du hämtade bilen, men efter att du kollat luftryck så gick det? Man får väl hoppas att de kollade trycket innan de hissade ner bilen.

Av henkrik92
Skrivet av SnabelostSWE:

Prolemet med "efter maten snusen" är att den markerar slutet på ätandet. Utan snus får man inte den känslan och det är alldeles för lätt att ta en portion till. Det gjorde 10 kg

Mycket sant, 5kg på två månader nu haha. Nu är det bara kaffe som får handen att röra sig mot fickan. Mat, Alkohol och annat går fint.

Av henkrik92

3500-4000 blocket, 2500-3000 här.

Av henkrik92
Skrivet av Mio-3513:

Jag hade inget fel på datan det var damm i cpu sockeln som spökade så efter gjort rent det så funkar allt som det ska

Called it!

Av henkrik92
Skrivet av Mio-3513:

Oj kan det faila om damm kommit in menar du inne i sockeln där alla små pins sitter ? Tror inte att jag fått in damm eftersom cpun sitter på sockeln men bra tips från dig kan testa montera om cpun med kylaren på cpun.

Hej, Det är väl inte omöjligt tänker jag. Precis, där alla pins sitter. Vet inte vad du menar med att montera om cpun med kylaren på, det är nog inte möjligt, och inget jag skulle försöka mig på. Kylaren måste bort först. Värt att prova då det känns som många andra säger något problem med kommunikationen. Har du testat slot 1 och 3 istället?

Av henkrik92

Jag skulle även testa att lyfta och montera om CPU:n. Har det letat sig in något dammkorn så kan lite vad som helst ske. Hade ett hårstrå i socketen en gång vilket ledde till att enbart 2 av 4 ramslots fungerade. Gäller förstås att vara försiktig och ha extra kylpasta till hands.

Av henkrik92

1000kr + frakt

Av henkrik92

Dator 1 är bättre, skulle dock ge max 5000 för den.

Av henkrik92

2200+frakt

Av henkrik92

1600 + frakt

Av henkrik92
Av henkrik92

Börjar med 2500:- för datorn.

Av henkrik92

Använder inte shark gaming något okänt nätagg från kina? "Shark Gaming Bloodpump 650W ATX 3.0 Bronze Strømforsyning" Bara detta gör ju bygga eget mer attraktivt. Svårt att tro att det är kvalitét.

Av henkrik92

köar

Av henkrik92
Skrivet av Woaini:

Bra jobbat alla ni som lägger av med nikotinet. Kan ta ett bra tag innan hjärnan slutar tjata om snus.

För varje ytterligare dag man hållt upp kan man tänka "Nu har jag hållt upp i xx antal dagar i rad. Det vore jäkligt synd att förstöra den streaken. Och det vore jäkligt najs att öka på med en dag".

Man kanske till och med kan lägga in en överföring motsvarande vad man brukar köpa t.ex. snus för, till ett separat konto så blir det som ett semestersparande 😊

Det värsta är "eftersnusen". Varje gång man käkat, druckit kaffe eller på annat vis gjort sig förtjänt av en prilla så får man helt plötsligt inte. Förutom detta tycker jag faktiskt inte det är så farligt att vara utan. inne på fjärde dagen nu och livet börjar kännas rätt normalt igen.

Av henkrik92

I Tisdags snusade jag två hela dosor Lundgrens och kom på att jag betalar närmre 80kr för att kunna koncentrera mig genom dagen. Nu snusfri i 40 timmar och det går ändå ok. Konstant sug efter en prilla men när man väl sagt nej går det en stund mellan sugen.

Har väl bara nåt toppen på isberget mot vad som kommas ska men nu får det vara nog.