Inlägg

Inlägg som euf0ria har skrivit i forumet
Av euf0ria

UPDATE!

Vad sägs om en avslutning? Jag har nog sagt tidigare att jag varit färdig men det tåls att sägas fler gånger=). Jag har nu haft mina custom keycaps några dagar och bildat min uppfattning om dom. Kort och gott så är dom awesome! Plasten är ABS och alla tecken är tryckta med UVfärg, inte UV på det sättet att dom lyser i rejvbelysning utan på det trycktekniska viset som gör att dom är beständiga mot UVljus och på köpet får en lite mer texturerad yta.
Dom känns nästan lika knottriga som ett gäng PBT men är inte lika matta/torra i känslan utan mer glidiga likt vanliga ABS keycaps vilket är en helt ok kombo som ger en behaglig känsla att skriva med. Jag sliter väldigt lite på keycaps överlag, frökenfingrar och icke rökare verkar vara ett bra recept för att beröringsytor ska hålla länge, dessa egendesignade keycaps har dessutom fått sina tecken i övre vänstra hörnet för att ytterligare minska risken att slita ner trycket.

Här kommer då de sista bilderna på detta tangentbords arbete:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

Återigen hamnade sakerna på light-modding bänken i hallen. Trevlig leverans från WASD räddade denna kvällen.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

Jämförelse, gammalt och nytt, visst skiljer sig den vita nyansen lite men det är inget man tänker på såhär vid användande i efterhand. Observera att några keycaps kommer se annorlunda ut i senare bilder och i galleriet, jag hade lite problem med några och fick lov att byta ut dom.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

En rad på plats och ett steg närmare mot en svensk layout där tecknen överensstämmer med funktionen=)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

Här kommer en specialare som jag har infört på alla keycaps större än 2x, dämpmatta på insidan. Dom större tangenterna hade en tendens att låta ihåliga, plastiga och därmed inte speciellt roliga att ha på ett stenhårt bräde i aluminium och stål. Med denna insats så känns dom lika avdomnade som 1x tangenterna och låter i stort sett likadant numera.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

Observera O-ringen, den sitter på alla keycaps... ESC fick tillomed två o-ringar och den kortare slaglängden känns bra där.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

Färdigt!

Tack alla ni besökare både anonyma och ni som har gjort inlägg, som vanligt är det ni som agerar den stora drivkraften att hålla gnistan uppe!

Här är en LÄNK till galleriet med lite mer bilder på finalresultatet.

Av euf0ria
Skrivet av Jagheter:

Får be att tacka dig för 1h30m underhållning på flygbussen, häftigt det du gjort!
Jag sökte på "sleeving" för att hitta en nybörjarguide men hamnade här och här blev jag fast

Bra jobbat!

Tack ska du ha!!;)
Det är inte illa att kunna ge såpass lång underhållning med en byggtråd för ett tangentbord. Vänta bara tills du råkar klicka på mina andra länkar i signaturen

Av euf0ria

Filco MJ II | SENSATION

Hello viewer and welcome to the gallery of my keyboard.

Fast facts:

Keyboard: Filco Majestouch-2
Mods:
Aluminium case
Lubed and stickered switches with 65g and 62g springs
UV/ Purple LED's
Custom designed keycaps
O-rings
Bitumen dampened keys (2x and up)
USB Mini-B Female plug
DIY double sleeved USB cable
Custom controller board "HID Liberation Device" (100% programmable with layers/ macros)

Lots of hours has gotten into this project and in fact so many that i can't even count them! Was it worth it? YES;) The feeling when writing on this keyboard is second to none (for my liking) and I think i have set the future reference for all my keyboards to come.

For a in depth buildlog click HERE. For the google translated swinglish version, press HERE.

Filco MJ II | SENSATION

Av euf0ria

Roligt projekt, detta måste ju följas!

Techkeys har bra priser på switchar, kolla där. Som kontroller är även jag en förespråkare för Atmega32u4, Teensy 2 använder denna krets och det finns många projekt som är baserat på teensy 2 idag.

Mått-/skär-ritningar för switchar och deras hålbild kan jag stå till tjänst med om jag bara får en ihopskissad layout att gå efter, det enda viktiga är att jag ser vilken storlek på keycaps det avser och vilken typ av stabilisatorer som är avsett att användas (eller om en multi för båda två är önskvärt).

Edit: Till en början kanske en prototyp med punk till punk lödning skulle funka? För att senare gå på kapitlet med PCB design först när du har spikat design och funktion tänkte jag.

Av euf0ria

Det blir Teensy 2 i denna till att börja med, men det lutar åt att koppla på något extra för att få mer kraft att leka med så att jag i framtiden kan ha lite bakgrundsbelysning och även en vibrationsmotor inbyggt som ska agera taktil feedback vid lagerbyten eller vad som kommer att kännas givande helt enkelt.

Av euf0ria

Tack Beltet, mycket bra tips där!

Costar stabilizers, switchar, olika fjädrar, stickers, luuuube, teensy 2 har jag redan liggandes hemma som bara väntar på att få en plate att bo i=).

Den sista länken ska jag lusläsa när jag får tid och keycaps är alltid intressant att kika vidare på. Problemet i mitt fall är att det blir svårt att hitta några som passar till 100% såvida jag inte trycker upp dom själv på något vis. Jag kommer ha en egen uppsättning av macron och lager och vill gärna printa lite specialtecken på både top och framsida på keycapsen. Förmodligen blir det någon form av transferpapper liknande gnuggisar man hade som liten men det skulle vara grymt om jag lyckades göra mig en egen station för dye-sublimation transfer vacuum printing. Mig veterligen så finns det bara en snubbe i scenen som gör detta privat idag.

Sen kanske det är på tiden att slänga upp detta bygge på DT också, hehe.

Av euf0ria

UPDATE!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20Teeny...

Ivägskickat för skärning, inga fler ändringar tillåtna på layout

Av euf0ria

Liten förklaring till varför bilder på färdiga resultatet dröjer: Jag väntar på en ny leverans;)

Jag hade lite problem med det keycap set som kom hem men vill här passa på att ge en stor eloge till WASDkeyboards support som hamnar på topplistan! Trevliga, snabba och framförallt måna om kundnöjdhet. Nya caps är på väg och snart ska brädet vara fulländat.

Av euf0ria

Det går enligt planen jag skrev i tidigare inlägg sjukt mycket som händer och ska hända denna månaden och jag kan inte vara utan datorn just nu så det känns verkligen som om det kommer ske i september.
Under tiden just nu så kämpas det för fullt med att spika designen för nya tangentbordet och jag har fått bra erbjudande för både laserskärning och cncfräsning som gör att jag fokuserar på de just nu istället för det går att sprida ut och ta lite när man hinner.

Annars så ligger skruvarna här å väntar så de finns inga hinder mer än tid!

Av euf0ria

Dags att väcka liv i tråden igen efter semestern som tagit tankarna åt helt andra håll.
Det som händer nu är att jag till 99% har spikat layouten, jag har tänkt på den ett bra tag nu och känner att den kommer passa mej. Chassit har fått ny design och ny kontakt för tillverkning har tagits så med lite tur så blir det en beställning inom kort på en mountingplate i rostfritt.

Av euf0ria
Av euf0ria

Ketchup funkar bra, kolla hur mitt blev före och efter:#13853653

Av euf0ria

Wall of text!

Nu ligger skruvarna hemma hos mig sedan ett tag och jag väntade på en detalj från EK innan jag tänkte köra igång med ihs borttagning, detaljen kom igår men det blir inte någon start ändå för nu är semestern i full fart med äventyr.

Angående det jag fick från EK så gällde ärendet att mitt cpublock redan från start tog i kondensarorerna intill sockeln på mobo, min lösning blev då att fila ner koppar-basplattan på det området och nu när jag ska ta bort ihs så kommer ju basplattan ytterligare ca: 4mm neråt och kommer verkligen att ta emot. ek erbjöd då en ny monteringsram som var min enda lösning sades det ... Antar att vi gick lost in translation någonstans på vägen för när jag tittade på ramen jag fick igår så är det en vanlig ek monteringsram för cpublock men med två avfasade hörn och den kommer inte göra någon skillnad.

Länk till bild på kondensator området:
https://www.dropbox.com/s/g57wkhcpx2ju5c1/20131020_125102_Ric...

Jag har dock sett en likadan kombo av mobo + cpublock + no ihs där man lyckas skjuta blocket i sidled för att sedan dra åt det, hoppas på att det funkar för mig också för annars måste jag börja fila upp monteringshålen och krångla med målning igen.

Nu är det bara tid som behövs och det ser ut att finnas i slutet av september upptagen som man är. De blir väl lagom till releasen av GTA V då antar jag haha;-)

Av euf0ria

Japp, WASD är det.

Av euf0ria

Tack för input, jag kom fram till samma sak jag också och dämpade ner alien-stuket, beställning är nu lagd och det blir layout enligt bilden nedan.

Detta kommer bli ruggigt bra på skrivbordet känner jag! Vita keycaps, svensk layout i svagt grå nyans och egen logo. Logon är dessutom beställd uppochner vilket gör att jag kan fortsätta köra med spacebaren uppochner vilket ger en skönare vinkel för tummen att ligga an emot.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

Av euf0ria

UPDATE!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Tangentbord%20-%20F...

Vad tror ni om att köra på denna grafiska design när det gäller font och tecken? Jag har fått en möjlighet att få tag i custom-set och det brinner i knutarna innan betällning ska läggas!

Av euf0ria

Ibland blir man bara så positivt överraskad att man bara måste sprida lite beröm;)
Redan idag har jag fått meddelande från posten om att min leverans från Coolingstuff har kommit fram och det som då är anmärkningsvärt är att varan stog som beställningsvara med 1-3v leverans men att den nu finns klar att hämta på posten redan dagen efter! (beställdes natten till torsdag...det är tydligen på natten man gör de bästa köpen hehe).

Stort tack för en grym service Coolingstuff!

Av euf0ria

UPDATE!

(Jag kan visst inte sluta att skriva updates, börjar det bli en vana? Jag har trott att bygget vart klart både en och två och n gånger vid det här laget men klåfingrigheten och klurigheten och klättervilligheten har inget slut!)

Nu kör vi!
För att ta hatten av på riktigt så behöver vi kortare skruv och dom har jag nu beställt.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/39367418/Dator%20Bitfenix%20...

En tving, en hammare och ett stycke furu ska inte vara några bekymmer att få fram vid det här laget heller. De enda jag faktiskt är bekymrad över är hur vattenblocket ska passa in på moderkortet då jag redan har fått fila bort en bit på blockets bas för att det skulle passa, det tog nämligen i några kondensatorer som sitter lite dumt till. Jag såg dock en snubbe på youtube som lyckades justera in blocket innanför kondensatorerna så det finns hopp!..Annars finns det fil och dremel.

Av euf0ria
Skrivet av sCruCen:

Ni som använder mekaniska tangentbord på jobbet, vad jobbar ni med?

konstruktion och 3dcad, sitter dagarna i ända med Inventor (och andra liknande) samt officeprogrammen.
Sitter med ett Steelseries 6gv2 med svarta brytare med oringar på. Det låter väl en del men än så länge är det ingen som har klagat. Jag tog bort de keycaps i metall jag hade på esc och backspace för jag tyckte själv att jag hamrade för hårt och högljutt på dom=)

Av euf0ria
Skrivet av NintendoRobin:

Kom igen nu Euforia, håll tråden vid liv.
*skriker "delid" och bankar på tangentbordet i takt*
Delid, delid, delid, delid!
mj nmjhnmjuyh nmjuhh nbc m kmlcb b mkcmkcmklc mklmkc mk.c mk. mk jvjj jdf n

HAhahaha, tack för ett gott skratt!=)
Jag ska bannemig ta och beställa EK precisemount kit (aka korta skruvar) och delidda och sedan köra vattenblocket direkt på chippet och inte ha nån IHS över huvud taget. Skiter det sig så får jag gå på jakt efter en ny CPU men jag känner mej rätt säker på att det kommer gå lätt som en plätt!

Hatten av!!!