Inlägg

Inlägg som pompe90 har skrivit i forumet
Av pompe90

Så här ser min mobil på startskärm å skrivbord

Av pompe90
Skrivet av 220volt:

Läs tråden om Lumia 920 så förstår du varför du ska undvika den luren. Problem efter problem

det är lika lite problem med 920 som med i5, gs4, htc one osv.

måndags ex kallas dom.

Mjukvaran är mycket bra nu och inom snar framtid så lär många appar vara väl-optimerade också då det är dessa som slukar batteri.

Antar att du EJ har läst tråden om Lumia 920 helt och hållet.

Av pompe90

Har du inga vänner med någon utav dessa mobiler?

galaxy s4 är het, 920 å iphone 5 men dom är så olika så där är det upp till dig. Många uppskattar det moderna och fräscha enkla systemet Windows phone 8 har. Lumia 920 är en kanon mobil om man vill ta bra bilder, att man inte är beroende utav viktiga appar osv.

om du är nu en sådan person som måste ha appar för vissa privata saker, så är iphonen bästa valet mest för att utvecklare/företag har lagt mest tid och pengar på just IOS
men Windows phone 8 börjar nu få ett riktigt bra sortiment med "viktiga" appar eller kan väl snarare säga dom "vanligaste" apparna.

varför gillade du inte HTC One? Pga operativsystemet eller själva mobilmodellen?
jätte svårt för oss att välja åt dig, så kläm å känn på dessa tre mobiler du skrev och återkom. Jag har kört iphone sen första generationen kom. Men idag kör jag på lumia 920, och så mycket fel är det inte som personer skriver om, det är snarare måmdagsexemplar som dom har fått osv. Android har jag själv aldrig gillat pga dess gränssnitt som känns riktigt budget M.m.

Av pompe90

Tror nog att 925 blir så som 920 skulle ha blivit tycker jag även om jag är löjligt nöjd med min 920.

dock blir det ingen 925 för mig, mest pga den är för lik 920 men också för att den ryktade "EOS" kodnamn "Elvis" kommer snart 41mp som många tippar på att det hamnar i den. Den blir ett givet köp om den har en vettig prislapp (under 8000kr) då jag mer än gärna vill ha en fullfjädrad mobil med senaste tekniken och en löjligt kompetent kamera. Då 808 var/är det så kan "EOS" nog ännu bättre pga OSet men även annat runt omkring som komponenter å chassi.

Av pompe90
Skrivet av nVIDIA:

Så där, har nu fått tillbaka telefonen från servicen, gick på en drygt en vecka, väldigt fort...
Det som gjordes var en uppgradering till senaste FW, o det var allt, nu funkar telefonen iaf...
Det lustiga är faktiskt att jag inte har ytrymmeskontroll på min tele? Hur kommer det sig? det skall väl ingå i nya FW?

Tråkigt med alla bilder o sparade filer är borta, surt surt!!! aja, nu får man börja om, hoppas det aldrig mer krånglar...
Hälsningar

ladda ned lumia pusher eller vänta till telefonen automatiskt notifierar om updates finns, gäller extra info osv. System appar.

detta måste uppdateras för att få utrymmeskontroll M.m

1308 versionen inkluderar ej senaste systemapparna, endast aktiverar funktioner såsom utrymmeskontroll när man uppdaterar systemapparna.

nästa os update 1314, eller vad den nu kommer att heta kommer ha senaste systemapparna.

lumia pusher, manuellt uppdatera samtliga system appar

http://www.windowsphone.com/s?appid=492cccf5-6352-4c77-8e5f-fd267bcddafb

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Bacon:

jag kan inte styrka påståendet om köpet eller vilket oljebolag osv. Men det stämmer säkert till 110% att man köper, mutar eller på något sätt försöker stanna upp utvecklingen på den fronten enbart för att kunna sälja mer olja.

Av pompe90
Skrivet av osca_r_00:

Det var ett oljeföretag som köpte ett forskningsföretag som gjorde elbilbatterier som hade otroligt hög kapacitet. Dom gillar helt enkelt inte någon form av utveckling som kan konkurrera på något sätt

oljebolagen skickar säkerligen torpeder på alla personer/forskare som försöker göra genombrott inom el/batteri "världen" då som du säger, dom gillar inte någon form av utveckling som kan konkurrera ut oljan, dessutom köper dom (som du även skrev) upp många forskare, forskningsföretag osv, för att förhindra en för snabb utveckling.

Sen forskar man hela tiden fram nya typer utav batterier, elmotorer osv. Men det är nog inte bara torpederna som stoppar dessa projekt utan det handlar väl mycket om som andra har skrivit om, priser för att massproducera detta eller kanske säkerheten för oss konsumenter osv.

Kortfattat så handlar det nästan bara om pengar och makt men även lite säkerhet i något hörn.:P

men dom kan ta sig i r*ven, jag vill ha superbatterier nu!

Av pompe90

Är det bara jag ? eller var Jonas SJUKT Speedad i denna recension? Löjligt kul å se Jonas prata så fort så det var löjligt, lite som en kommentator! Exempel 07:12 (när han säger "titta på andra sidan")

Bra recension förövrigt! intressant chassi

Av pompe90
Skrivet av MrPhilicorda:

Tss, finns hur många tester som helst som fått helt andra resultat. Inte som att ens värld går i kras bara för att det finns några tester med dålig utgång för 920:n. Så om du försökte provocera till bråk misslyckades du.

ja man undrar hur man ens orkar å posta massa sådana "tester" som bara visar en sida utav varje kamera

jag tycker min mobil tar bättre bilder än mina vänners mobil, å andra sidan kan jag hantera en kamera å andra parametrar lite bättre än mina vänner.
så för mig är sådana tester inte intressanta, tror heller aldrig på att dom stämmer. Man kan få nästan alla mobilkameror att "glänsa" i olika tester. Därför kommer ingen mobil va all time best år efter år i varje gren.

sen vem har sagt att lumia 920 tar alla andra mobilkameror med hästlängder? 920 har några riktigt Bra sidor, sen finns det dom sämre sidorna som Nokia försöker åtgärda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Dadulka:

Varför skulle det vara bättre med Google istället för Bing?

passar mig bättre, vanesak också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Gunvald Larsson:

Fick hem min 920 i förrgår! Kanon nöjd hittils! (Y)
En enda störande grej bara.... kan man ta bort den j*vla SÖK-knappen?

nej. Råkar du komma åt den stup i kvarten? Du vänjer dig jag kom åt den hela tiden men nu är den inte vägen längre. Vanesak. Å andra sidan är den rätt så trevlig, skulle vara ännu bättre om man kunde haft google på sök knappen istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

jahapp, så kul å kolla på fredagspanelen när youtube inte vill buffra längre drygt

Av pompe90
Skrivet av Telepati:

Om du syftar på appen "Public Service Play" så är den inte ifrån SVT. Men man kan se material därifrån om jag fattat det rätt.

japp, både live å klipp. Riktigt välgjord app och det är faktiskt hyffsat Bra kvalité!

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av t0kk:

Då testar jag det nästa gång. Naturligtvis kom det första upp i huvudet "Ta ut batteriet" men det är lättare sagt än gjort Tack för infon.

så mycket problem är det inte i senaste uppdateringen. Jag har blivit av med alla problem och har inte haft några problem med sensorn, så den blir inte mörk vid samtal där man vill avsluta samtalet eller göra något annat.

det enda som är en bugg är ju 4G felet, men som skall vara åtgärdat i kommande uppdatering, så antingen uppdaterar du till den senaste uppdateringen som finns just nu via datorn eller så väntar du. Tror att Nokia, MS har stoppat senaste uppdateringen just pga 4G buggen så den kommer inte komma OTA

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av fiskarwilly:

Okej då förstår jag. Vad irriterande, när man väl har en 4G-lur så vill man ju kunna nyttja dess kapacitet även om man inte "behöver". Köper jag en Porsche vill jag att den ska kunna gå i 200, även om jag aldrig kör så fort.

mvh

ja jo det håller jag med om, men nu är det fjantigt fel som åtgärdas i nästa update. Så egentligen har man kunnat surfa i 4G sen man köpte den förutom dom som köpte en norsk variant vilket senare åtgärdas i februari(portico) uppdateringen.(OBS! Handlade om en tidigare "bugg" kallare vi det nu, det med norska versionen)

så jobbigt är det inte jämfört med om antennen eller någon hårdvara pajjar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av fiskarwilly:

Vad innebär 4g-buggen?

I senaste firmware/os-uppdateringen "1308" så uppstod det en bugg i 4G datatrafik, jag kan inte ens få svar från någon server/hemsida osv. Allt står stilla, men i 3G funkar datanätet igen.

Alltså inget märkvärdigt då man klarar sig med 3G egentligen men surt att något så litet råkade komma med en nya uppdatering.

Det är redan uppmärksammat redan utav MS, Nokia osv. Detta skall även vara fixat i kommande firmware/os-uppdatering

Mer info om detta finns exvis. på wpcentral.com

ni som fortfarande kör på februari uppdateringen/firmwaret har inte detta problem. Finns endast i "1308" versionen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av PeterMagnuss0n:

Ja apple har ju alla appar så det är ju positivt, men operativsystemet är ju dock ganska hemskt i jämförelse med WP8 och Android.
Varför vill du inte gå över till Android istället?

om man inte har testat Android innan kan det blir mer diss än hiss jämfört med iphone 5(om man bara har haft iphone innan), har för mig att Concorde hade iphone innan lumian(???) vilket kan vara jobbigt om man inte har råd byta ännu en gång.

givetvis menar jag inte att en Android baserad mobil är dålig generellt men jag föredrar hellre Ios före Android när det gäller appar och användarvänlighet. Men nu är jag fast hos WP vilket jag också är ruskigt nöjd med. Har bara en bugg kvar på min lumia, å det sitter nu OS:et själv (4G buggen). )))))

så skönt att slippa alla problem nu !! Har inte laddat batteriet på 24tim å har 20%+ kvar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av hirsch:

Trevligt med en kommunikationsexpert som är betingad att ge råd och tala om exakt hur det ligger till.

Det kanske var så att min kommunikation var klanderfri och du missförstod den enkla och ganska grundläggande svenska som jag uttrycker mig med? Kanske en kombination? Eller är du ofelbar och alla andra har brister och bör föra sig annorlunda? Ganska intressant frågeställning med tanke på hur du skrev ditt senaste svar.

Ifall jag ler och har en lapp på magen med texten "Jag är glad, inte sur" - är det fortfarande mitt fel ifall folk skulle uppfatta mig som sur? Eller var går gränsen för vems fel det är att man blir missförstånd?

Ganska intressant att du dessutom skriver "[...] Vi bara responderar på det DU skickar ut. [...]" - så vitt jag kan se är du den enda som har uttryckt dig om huruvida jag är glad eller sur. Att använda vi i detta sammanhanget tyder på att du försöker hitta stöd hos resten av forumet då du gång på gång gör bort dig med helt och hållet meningslösa inlägg. Väldigt tröttsamt!

Sista raden tolkar jag som ett desperat försök att avsluta diskussionen, fast med stoltheten i behåll. Sluta bjäbba emot och försök svara på min ursprungliga fråga, som dessutom råkar vara relevant, så kan vi helt och hållet byta samtalsämne - inga problem!

ta en pilsner, hakuna matata!

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av leafbranch:

Visst är det en smakfråga men folket röstar på det de tycker ser är bäst utav de fotona utan att veta vilken tillverkare det är.
Vilket är ganska rättvist tycker jag.
Det visar iaf att 920 inte är en bättre kamera mobil än en andra high-end mobiler.
Jag menar det har sagts mycket om 920 kamera....

skulle vilja se bilder tagna i väldigt dåligt ljus då hade nog 920 tagit ledningen på just den fronten.

vi får se hur det blir senare i år. Kommer ju fler förbättringar till mobilen hela tiden som gör att både mobilen och kameran blir snäppet bättre varje gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Vet inte om folk har skrivit om detta men det handlar om när man tar kort med lumian, ljuskäglor/ljusstreck....

det händer nästan alltid att man får en ljuskägla/or eller vad det nu kallas som när man tar kort på lampor eller solen(eller har det i bakgrunden utav själva motivet) å får "streck".

givetvis kan man inte undvika sådant helt med sämre kamera , lins osv osv. Finns väl massa olika skäl varför sådana uppkommer.

hittade nämligen ett skäl på lumian, verkar va ett riktigt dåligt glas/plast i unibodyn/skalet framför kameran. Hur mycket jag rengör glaset framför kameralinsen så försvinner inte "ljuskäglorna"(kallar vi dom nu).

dock kan jag minska ner detta fenomen genom att röra runt lite med fingret så "brytningen på ljuset" ändras pga fettet man lägger på man har på sina fingrar. Så 1 utav 3 kort så får jag nästan ingen "ljuskägla" efter att ha finlirat med fingret på glaset.(har mobilen helt still medans jag tar nya kort efter pillat runt med fingrarna på glaset)

som jag skrev så har jag försökt med rengöring osv, använder fina dukar å testat med medel också som jag använder på mina gluggar till min lite större kamera.

är inget proffs, men blev paff när jag upptäckte detta, löjligt att man har snålat på glaset/plasten eller behandlingen kanske det är??

kameran i sig är ju kanon när man väl får till bilderna i lumian. Älskar mobilen mer då.

var en tanke bara hehe.
vad tror ni? Ni får gärna testa själva.
skall hinna med å lägga upp jämförelse bilder också.

Skickades från m.sweclockers.com