Inlägg

Inlägg som pompe90 har skrivit i forumet
Av pompe90
Skrivet av Bagarbosse:

Konstigt, jag har Telenor (som "äger" Vimla) fast bredband och här är det fortfarande blockerat. Även Telia har det fortfarande blockerat.

Vimla kanske tycker att Ryssland är ett jättegulligt land nu igen? Och visst blir det märkligt när det nu låter som att jag kritiserar Ryssland när jag i föregående inlägg lät nästan tvärtom? Det är bara värdelöst att isp ska välja sidor och bestämma vad jag ska kunna läsa. Var står Vimla i Sudankonflikten???

Du ser inte att du motsäger dig själv????
Illegal är ju din definition. Vill man göra någonting illegalt till legalt brukar man i demokratier normalt sett ändra på detta genom att rösta på partier/kandidater som ändrar på dessa lagar. Om det görs omöjligt av sittande makthavare torde det vara diktatur.

Om Ålandsvännerna123, som driver ett fritt Åland, seglar upp till 40% av rösterna i Finlands nästa val blir förbjudna av sittande regering - är det frihet?

Vill bara inflika, jag kommer åt RT både på mitt privata Telia bredband hemma, mobilen samt jobbets mobil med Telenor. 🤷

Av pompe90

Bytt yrke nu då en Fd chef bytt jobb och ringde upp mig, koppla ihop mig med ekonomichef som leta efter IT ansvarig inom deras fordonskoncern.

Sure, jag har noll utbildning inom IT men hållit på med IT vid sidan av sen man va en liten spoling men börja iallafall stadigt på 42kkr med tjänstebil, kort provanställningstid så får vi se vart det landar.

Tidigare var jag tekniker på golvet för personbilar med fastanställning på 36kkr.

Av pompe90
Skrivet av Inet:

Är alltid svårt att balansera att vi inte vill gå ut med för mycket information för det är känslig information men ska försöka vara så transparent som möjligt här.

För den här releasen så hade vi totalt 52 referenskort på lager och inte ett enda kort går för oss att sälja till MSRP utan att ha minusmarginal. Vi fick erbjudandet om att kunna sälja två (2st!) av en modell till MSRP men det tackade vi nej till för vi tycker det är rentav fel med sådana här lockpriser som i princip ingen kan ta del av. Det är kort och gott inte vad korten kommer kosta på marknaden och vi ser det inte som en långsiktig affärsidé att sälja prylar till förlust.

Det har varit varit en stor hype kring den här releasen och som jämförelse när vi släppte 4090 så fick vi över 1 order i sekunden… MBA-modellerna är ju dessutom endast i en begränsad upplaga och som inom kort kommer gå end of life (EOL) och ersättas av 3:e partsmodeller (som är ännu dyrare för oss att köpa in).

Vi vet inte heller exakt hur många fler vi kommer få tag på utöver dom 52st vi redan fått så att tända upp korten i max någon minut och riskera ta en alldeles för stor backlog med beställningar som vi med största sannolikhet aldrig kommer kunna leverera och behöva makulera ordrar osv så tycker vi inte det är en bra upplevelse.

Förstår att det blir konstigt om man inte har full insyn och vi fattar det, men vi har ingen bra lösning när vi hamnar i sådana här situationer. Allt vi kan säga är att vi valt det vi tyckte var det bästa av alla dåliga val vi stod inför med den här releasen som påverkar minst kunder negativt.

Även om ni lägger upp 5st åt gången, backlog blir säg 10st beställningar, totalt 15st beställningar och ni räknar av då 15st av era 52st sedan kör en vända till och ser vart det landar
sååååå.... Kom igen å sälj nu samt glöm inte att smsa mig stunden ni lägger upp dom också haha.

Av pompe90

Referenskortet missa jag men hann få en XFX 7900XTX, men känner redan att 16kkr är fasen för mycket, ca12kkr, där referenskortet ligger är mer rimligt pris. Avbeställt nu å får hålla ut några veckor till för å köpa referenskortet som jag tänkt mig från början, minimal skillnad i FPS mot dom dyrare partnerkorten... Eller något i dom priserna åtminstone.

Av pompe90

Är det kl 15.00 eller kompletts udda tid kl 09.00 som gäller för imorgon ? 😂

Av pompe90

Fick känna på den första datorn i väldigt låg ålder, en IBM model 5140 tidigt 90tal och hade Bibeln å disketter samt mina bröder tillhands.

Första spelet På DOS var nog Grand Prix Circuit fast på en annan dator än 5140n då det var tråkig monodisplay på den. Men det var inte förens senare 97-99 när intresset tog fart på riktigt, som för många andra så var skälet... Spel.
Mina bröder å jag kunde byggde ihop ett nätverk över BNC av tre Compacs och en AST där vi körde AoE, Doom, Dune II, SimCit2000 å massa annat roligt. Varje helg var det gaming i källaren.

Sedan efter 2000talet, Börja skruva ihop olika byggen, blev en del AMD processorer då faktiskt och trixa/tweaka med Windows XP på olika sätt när det släpptes. Källargamingen med bröderna gick över till att spela från var sitt rum när man börja nyttja RJ45, hastigheterna å signalerna orka sig leta sig vidare på längre avstånd.

Sedan rulla det på vid sidan av skolan, jobb å annat, än idag.
Sittande på nyligen ihopsatt AMD setup i väntan på sista komponentuppgraderingen, 7900XTX

Av pompe90

Om alla inom EU slutar köpa intel produkter 1 år så får dom smaka å vara bad guys.

Av pompe90

Alltid varit komplett kund tills några år sedan när inet började ta allt mer marknadsandelar eller ja synas mer, bättre priser.

Så idag är man inet kund till 4 av 5 köp, resterande sker via webhallen när man inte orkar vänta på posten för man har så nära till webhallen men blir lite dyrt då.

Av pompe90
Skrivet av Gefapat:

Tjänst
IT Support Engineer
83115 kr/mån

Arbetstid
40tim vecka

Förmåner
Remote first (om det räknas som en förmån)
8500€ årligen istället för övriga förmåner, betalas månadsvis
30 dagars semester (men ingen övertid)

Utbildning
1-Årig IT-Utbildning på gymnasienivå samt självlärd

Erfarenhet
12 år inom IT allt från support,drift och IT-ansvarig.

Ålder
37 borde jag väl vara nu tror jag.

Har haft ett par andra tjänster imellan med en löneutveckling från 31500->33000->39000->83115

Oj vilket hopp, är det byte av bolag som möjliggjorde detta och brist på en viss kompetens som du har? Intressant hopp iallafall i lön

Av pompe90

Har varit prenumerqnt sen sverigesläppet. Känt senaste 2 månaderna att det är inte samma värde längre och sevärt. Lär bli att hoppa av netflix för att se igenom allt på HBO, paramount eller något istället. Men gillar deras UI, absolut bästa.

Av pompe90

😎

Av pompe90
Skrivet av Jakanbakan:

Pga bla corona säljer jag paketet för 15 000:-, nån som är hemskickad från jobbet och har tid att spela hela dagarna kan göra ett rätt bra klipp här! ^^

Några månader gammalt och 10 000:- rabatt, först till kvarn etc..

Pm

Av pompe90

Kommer snart gå över till firefox på heltid, mycket pga som alla andra tycker å tänker om google.. Och speciellt uråldrigt är känslan, utseende..

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Mjölka Mjölka mjölka mer!

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Blir intressant om dom sätter samma prisnivå som att inget har hänt eller dom pressar priserna(eller inkluderar något "come back package") lite för att locka tillbaka majoriteten av dom som blev bortskämda pga note 7 problemen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Gamla komponenter... För det priset... Jisses

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90
Skrivet av Peterboxy:

Jag vill inte gå med på det här!

Pebblen är (enligt mig) absolut bästa smart klockan. Notifieringar, okej batteri-tid och fysiska knappar om kan styra musiken.

Kan jag protestera på något sätt? Känner att jag verkligen behöver skriva på en lista eller något sånt!

Fan också. =(

Protestera mot att fitbit kanske räddar Pebble på sätt och vis?

Om inte Pebble fixar sina finansiella problem försvinner dom ganska snart ändå.

Av pompe90

Funkar ej längre pga sidan uppköpt eller något. Behöver en uppdatering.

Skall nog ge mig också på detta snart

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

Vill inte köpa infinite warfare, vill bara ha cod4 men tyvärr säljs det ju inte löst

Skickades från m.sweclockers.com

Av pompe90

25år, Ronderande väktare med ~30000 brutto.
Jobbat i 5år, Fast anställd. Litet Privat bolag.
154-165H i månaden.