Inlägg

Inlägg som Piece of Cake har skrivit i forumet
Av Piece of Cake
Skrivet av Yorg:

Det lustiga här är att jag lade ingenting hos dig, men du väljer att tillskriva mig massa skräp som du uppenbarligen inte har en susning om. Projektion much?

Blir fortsatt förbluffad över hur "sanningssökare" alltid är så blinda för de berg av forskning och vetenskap som inte passar deras världsbild.

Coolt, först drar du en straw man och när jag påpekade det så tillskriver jag dig skräp. Tack för att du visade det för mig nu, hur kunde jag missa den logiska slutsaten själv?

Jaha, så först finns det bara ensidig information och sen finns det helt plötsligt berg av forskning och vetenskap. Intressant. Notera att jag fortfarande syftar på videoklippet och inte din straw man om platt jord osv.

Av Piece of Cake
Skrivet av godzlindauu:

@hunkaboy86: Nej. Men i lördags skulle jag sälja en sak via swish till en snubbe jag inte kände. Gav mitt riktiga nummer, o sen vare kört. Han id-kapade inte bara mig, utan hela min familj. Han beställde en massa saker i våra namn osv. Därför jag undrar om det går att fixa ett nummer som inte är mitt riktiga...

Hur gjorde han det då? Låter som att han lika gärna kunde sätta sig med telefonkatalogen och börja ID-kapa i bokstavsordning i så fall?

Av Piece of Cake
Skrivet av Trunk:

Har haft två macbook pro som båda varit tysta som natten. I den ena (min nuvarande från 2012) har jag en mekanisk hårddisk som lagringsdisk så den låter ju lite ibland.

Och när man spelar krävande spel. Jävlar vad fläkten snurrar igång.

Precis samma på min, från 2015, som har SSD så den är helt ljudlös oftast. Den blir ju dock rätt varm innan fläkten går igång så jag blir ibland rädd att man förkortar livslängden på batteri och andra komponenter när den blir så varm. Jag har också läst att kylningen är underdimensionerad så att CPUn throttlar pga temperatur innan man når max prestanda, men om man inte kör beräkningstunga program så är det inget problem.

Av Piece of Cake
Skrivet av Yorg:

Eller så kan man leta vidare efter information om att jorden är platt, mänskligheten styrs av en elit i form av ödlor och att vi hålls i schack med kemikalier i flygplansrök.

Oavsett vilken konspirationsteori man har så får man den bekräftad om man söker ensidig information.

Intressant att du direkt antar att det är just den slutsatsen jag avsåg. Det enda jag skrev var att man borde dra sin egen slutsats, inte blint lita på vad någon annan säger, något du verkar göra utan att blinka. Eftersom du inte anser att det ämnet har någon grund så innebär det att det antingen finns mycket information som motbevisar vad som sades i klippet, eller att du blint tror på att det inte stämmer. Eftersom du själv skriver att det är ensidig information (något jag aldrig nämnde) så skulle det i så fall betyda det senare vilket snarare säger mer om dig och hur du drar dina slutsatser än nånting om ämnet i sig.

Av Piece of Cake
Skrivet av Severin87:

Kan det ligga nåt i det denna mannen berättar ?
https://www.youtube.com/watch?v=zCpjmvaIgNA

Leta vidare efter information inom området och skaffa dig en egen uppfattning, du har hittat spåret, det är bara att följa det och se vart det leder.

Skrivet av GilbertG:

Holy shit, inte så fort, popcornen är inte klara än.

"Feminism Was Created To Destabilize Society, Tax Women and set up the NWO - Aaron Russo " Han glömde Soros, judarna, bankerna, Monsanto och dödsknarkarnazistrasistfascistkommunistsionisterna.

Go back to bed, your government is in control, go back to bed, you are free to do as we tell you.

Av Piece of Cake

Kul att jag äntligen hittat en tråd för trummisar här. Är inte medlem på något annat trumforum som drummerworld t.ex.

Har mina trumset i föräldrarnas garage, men de funderar på att sälja huset och flytta till lägenhet för att de är för gamla för att ta hand om huset i fortsättningen så jag letar desperat efter replokal utan framgång. Har för fina grejer för att ställa dem i nån gammal lortig lagerlokal.

Jag har ett Tama Starclassic och ett Tama Star. Starclassic-setet är ett metal/fusion-set med två bastrummor och sex pukor, Star-setet är ett mindre jazz-set med en bastrumma och fyra pukor. Har tyvärr inga bilder pga att det är så trångt i garaget att det inte ens går att ta kort på dem så att man får med hela setet i bilden.

Av Piece of Cake

Höger framficka: Mobil
Vänster framficka: Plånbok eller nycklar

Jag skummade igenom tråden, men hittade inga inlägg (kan ha missat nåt) om hur folk klarar av att ha saker i backfickan. Hur kan ni tycka att det inte är obekvämt att sitta på något? Framför allt plånbok eller nycklar. För att inte tala om mobilen som ju kan böjas eller spräcka skärmen.

Av Piece of Cake
Skrivet av anon267242:

Har aldrig stavat fickpengar i mitt liv. Hoppas ni fattar vad jag menar åtminstonde!

jag menar fickan du har i dina byxor xD

Haha, jag gjorde faktiskt inte det. Kopplade först "fickpengar" när folk började påpeka särskrivningen

Av Piece of Cake
Skrivet av anon159643:

Det jag har svårt att förstå varför många tjejer har så svårt att uppgradera? Missköter mannen sig dumpa honom, räcker ej er ekonomi till byt då till en man med högre inkomst.

Sedan är det ointressant att enbart veta skuld om man ej får veta förmögenhet, han i det aktuella fallet har en lägenhet.

Haha, det är väl snarare så att de flesta tjejerna är just experter på att uppgradera. Hört talas om hypergami?

Av Piece of Cake
Skrivet av Dracc:

Perfekt Prisjakt-produkt (som vanligt)!

Skrivet av fadelol:

Svårslaget god nyhet såhär en onsdag. Det här tyckte jag var lite kul med

https://i.imgur.com/4GApWSU.png

Jag har aldrig fattat om det är autogenererat av prisjakt eller om det är sweclockers som väljer vilken produkt som ska visas i anslutning till artiklar. Nån som vill upplysa mig?

Av Piece of Cake
Skrivet av nanne:

Man bör även stänga av att man kan swipa upp kontrollpanelen. Om denna finns kan man sätta telefonen i flightmode utan att behöva använda kod och därmed undvika att man kan använda find my iphone.
Du bör även inte använda wifi eller bluetooth

Tack, stängde precis av det. Lite skrämmande hur mycket man kan göra med en iPhone utan att låsa upp den.

Av Piece of Cake
Skrivet av Baxtex:

Var det på bilprovningen eller hos en verkstad? Personen måste ju kunna förklara vad det är. Något som är vanligt är ju att framvagnen är instabil/sned och då kan däcken slitas snett.

På däckverkstad. Bilen är nästan helt ny så det är nog inte nåt fel på framvagnen. De sa inget om att det skulle vara snett slitet, utan det var just stommen det var nåt litet fel på.

Av Piece of Cake

Rörelse i däck

Jag fick reda på att ett av mina däck "har en liten rörelse i stommen". När jag frågade vad det innebär så fick jag svaret "det är en liten ovalitet kan man säga, men inte som ett ägg, utan det är en liten rörelse bara". Då frågade jag "rör det sig relativt däckets mittpunkt eller vad innebär rörelsen?" och fick svaret "nej, det är bara en liten rörelse, kan man säga". Så jag gav upp, men jag skulle uppskatta om någon kunnig kunde dechiffrera detta åt mig. Försökte googla, men fick inga resultat alls. Jag vet hur ett däck är uppbyggt, så det behöver inte dummas ner helt, men jag har aldrig jobbat med däck så vissa saker känner jag uppenbarligen inte till.

Av Piece of Cake

Notera att detta inte är telefonförsäljare. En kille från företaget ringde och bokade ett möte och sedan kom han och frågade vilka behov vi har och skapade en offert utifrån det. Allt gav ett mycket proffsigt intryck, men jag har aldrig hört talas om dem innan, därav oron.

Av Piece of Cake

Teleekonomi

Har blivit kontaktad av Teleekonomi (teleekonomi.se) och enligt dem förhandlar de fram bättre avtal med befintliga operatörer. Det ser onekligen bra ut, men jag är rädd att det är för bra för att vara sant. Har försökt hitta omdömen via google, men deras facebook har bara 10 omdömen utan givande kommentarer och all information verkar vara från ca 2010, och det verkar som att det handlar om ett annat företag då.

Har någon hört om detta är ett legitimt företag eller om det är bluff?

Av Piece of Cake

Nej, det var inget speciellt nummer. Tänkte bara att det kanske var ovanligt att fortfarande ha kvar de gamla sedlarna (som blir ogiltiga snart) i nummerföljd. Eftersom det uppenbarligen inte var det så satte jag in dem på konto.

Har dock kvar gamla enkronor från 1968 och tidigare med silver i, dem tänker jag inte göra mig av med

Av Piece of Cake

Ok, tack för svaren!

Av Piece of Cake

Samlarvärde på sedlar?

Finns det något samlarvärde på sedlar med på varandra följande serienummer? Har en del sedlar (100- och 500-lappar) hemma där serienumren går typ *****25, *****26, *****27 osv, undrar om det är värt att spara, eller om man lika gärna kan sätta in dem på konto.

Av Piece of Cake

Ska man polisanmäla så är det ofta bra att inte radera hela konversationen. Bara ett tips. Jag kan inget om facebook annars.

Av Piece of Cake
Skrivet av Agustavsson:

Har inte räknat med att kunna följa racet lika bra som på TV såklart men det ska bli en upplevelse.

Ok, det är ju bra. Jag blev lite besviken att man inte visste vad som hände. Det var också 8 år sedan så man kunde inte följa live timing i mobilen t.ex. Men en upplevelse var det verkligen. Man ser verkligen farten, det försvinner i TV. Dessutom känner man lukten av brända däck hela tiden.