Inlägg

Inlägg som mekme har skrivit i forumet
Av mekme
Av mekme
Skrivet av malek:

Jag är verkligen inte en expert så kommer säkert behöva ytterligare vägledning men vi pratar alltså 230 -> 12v och sen på +-polen i första batteriet och --polen i sista batteriet? Därtill har du monterat en led för lite belysning och värme?

Jag hade nån gammal switchad 12VDC trafo. Jag avsäkrade med 1A glassäkring om jag inte minns fel.
2st Wago221 3pol Kopplingsplint där i batterifacket, sen kompletterades den med en G4 LED 12V 2W (som jag hade över) för lite värme.
Gjorde bara ett urtag ur batterilocket så det gick att öppna smidigt och koppla ur.

Av mekme
Skrivet av malek:

OERHÖRT intresserad av hur du gjorde: möjlighet till enkel guide? Visade sig att Danalocken fortsatt lever efter ett dygn inomhus och nya batterier. Dock drar batterierna ur fort så 12V vore perfekt👌

Inget avancerat. Löd på två kablar på batteriblecken. Batterierna ligger i serie så det är bara löda dit en kabel på första och sista.
Sen en liten kopplingsplint.

Om du kan köra med kalibrerade ändlägen kan det nog fungera länge.

Av mekme
Skrivet av aragon:

lol fungerar bra?
Jag tror du har samma mening för orden "fungerar bra" som jag har när någon fråga hur man mår efter ett krampanfall

i ditt fall skulle jag nog kolla på ett motorlås, det finns flera lösningar där du tex styr detta med en dahua ringklocka, dvs någon ringer på, du ser vem det är och öppnar i samma app, när du kommer hem skannar du rfid på ringklockan och låset öppnar.
du kan även göra som jag gjort och ha ansiktsläsning så låset öppnar för dom du vill det ska låsa upp för
den ringklockan jag tänker på går montera både utanpå eller fälla in i väggen.

Hehe ja sommartid fungerade det bra.
Om den inte hade behövt stå i "end-to-end" läget så hade den nog gått i många år till.

Motorlås blir det nog till slut om jag inte får till någon annan öppning. Prislappen avskräcker lite med tanke på att man behöver en del prylar runt det.

Av mekme

Jag hade Danalock V3 monterad i drygt 5år ute i en port.
Fick modifiera den så den gick på 12V matning istället då batterierna drog slut direkt vintertid. När det var minusgrader dygnet runt fick jag sätta i en liten led-lampa i batterifacket så den hade lite värme.
Och när det var riktigt kallt satt jag dit en cellplast skiva runt.

Fungerade bra. Förutom att den dödade 2st låshus och tillslut så gick växellådan sönder så vi blev utelåsta.

Jag söker efter ett nytt lås som fungerar utomhus.. Skulle gärna testa Yale men jag vill inte ha något på utsidan mer än en separat tagläsare och ev. kodpanel som går att dölja lite. Porten är direkt ut mot gatan.

Av mekme

Jag har kört dem med både rena Narrowband, cat-m1 samt kombo cat-m1 / nb.
1nce har funkat bra med autoapn, Men har bara testat ett sånt kort.

Hyltes bas är 360mb/påfyllning om jag inte minns fel men löptiden är bara ett år så med de prylar jag kört har jag haft långt kvar…

Hyltes har jag haft lite bekymmer med deras apn. Men fungerat bättre med auto också. (Men det var ett tag sen, kanske dålig mottagning vid det testet också)

Det ska tilläggas att de grejer jag testat har inte varit igång under så lång tid åt gången, så kan inte uttala mig om hur stabilt det är.
Och jag skickar bara lite mqtt trafik.

Av mekme

hyltesim har jag provat.

nu senast testa jag ett 1nce från acandia. 10års kort 500mb.

Av mekme

Hmm. Jag har inte beställt från mobilshop. Men jag beställde grejer från en annan firma.

När jag tog emot paketet så var det lite tilltuffsat men jag tog emot det och väl hemma när jag kollade lite noggrannare så var det öppnat och omtejpat.

Mina saker jag beställde var i. Men även ett annat paket var intryckt i mitt paket. Ett paket från mobilshopen. Även ett 100pack kuvert. Som säkert skulle fylla ut vikten istället för en telefon?

Jag anmälde detta till postnord då de inte gått från samma ställe ens. Jag antog nån på hanteringen måste ha försökt byta telefon mot kuvert. Men det kanske redan var kuvert i..

Av mekme

Installerade iOS 14.1. Nu fungerar det att ladda på nordmärke med den här telefonen.

Hittar inget i changelog om QI laddningen...

Någon annan som märkt samma sak?

Av mekme

Samma problem här. Provat två st nordmärke. Blir att returnera den här också.

Laddar någon sekund. Börjar sedan blinka för att sluta ladda. Sen börjar det om.

Testat med iPhone xs, 8, se2020. Med som utan skal. Ingen fungerar. Men alla fungerar med skal på LIVBOJ för 49kr.

Av mekme

Maskindelen.se brukar jag handla av. Tråkig fraktkostnad. Men snabb leverans.

Av mekme

låter som du kopplat fel... och när du stänger av kortsluter den istället för att bryta.

Av mekme

lite påpekningar här.

det går att köra en fläkt på ganska låg spänning. problemet är bara starten det är då den kan stå stilla och brinna/gå sönder what ever.

alltså med en smart controller som kör upp den i hastighet först sen varvar ner. då ska det inte vara några problem. okej man sliter lite mer på fläkten. visst det går inte köra på hur låg som helst.

3.3 volt hittar du på otal punkter på mobot.. men enklast är nog från atxkontakten.

Av mekme

eller sno farsans blästrings pryl. och sandblästra... fast det kanske inte fungerar lika bra på plexi. hrm.. låter det vara osagt till någon som har erfarenhet

Av mekme

matar du den med 12volt ? brukar bli sådär när den inte får ordentligt med spänning. om man t.ex gör en ccfl-fade så brukar den sakta stiga uppåt ibland men ibland får man den fina fade effekten. (eller också har bara jag misslyckats att bygga min egna ccfl-fade)

Av mekme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av torsken
chippa ett xbox är inte jätte svårt och inte jätte lätt.. beror på vad man sysslat med innan... och man MÅSTE ha rätt sorts verktyg.. en jätte fin lödpenna och en VÄLLDIGT tunn kopplings tråd så blir det mycket lättare...
Tyvär måste jag säga att jag sett bilder på många som chippat kryssboxet och sagt att det var jätte lätt och så ser de ut som FAN och man funderar på varför personen i fråga ens ger sig på de...

det är SMÅ lödpunker men som tur är dom inte jätte många.. har du otur och förstor lödpenna kanske du tar med dig dom hela ytmonterade resistorerna. dom lossanr nämligen välldigt lätt om du har för kraftig lödpenna...

SLUTSATS:
Är du säker att du kan, gör det. om inte LÅT BLI.. har chippat tre stycken för folk som är inne på sitt "andra" xbox på grund av att dom skulle ficksa de själv och det blev fel...
men annars inga problem. har du V1.6 är det ju nästan 3 gånger så många lödpunker.. beror lite på chipp med.

// Johan

en jätte fin lödpenna ?
hmm .. jag hatar små jävla yttepytte spetsar. 1mm spets löder jag allt ytmonterat med från 0402 och uppåt.. och de "små" resistorerna är 0603. löder även kretsar med "finepitch" med min 1mm spets. ibland kör jag med en mejselformad när jag löder kretsar.

det man behöver är en temperaturreglerad lödstation och inte en super fin spets.
och något att torka av spetsen på.

tar man det bara lugnt och inte använder för mycket tenn eller för mycket värme så går det kanon.

visst en total nybörjare på lödning bör inte ge sig på att chippa xbox det första man gör
och definitivt inte playstation2

ett v1.6 är det lite mer lödning än de andra. men där man köper chippen kan man oftast fråga om 1.6plattan (namn?) så löder man på en platta på undersidan av kortet och man slipper kabeldragning.

pimmelman:
lödfritt och lödfritt.. det är ju inte att rekommendera vad jag har erfarenhet så sitter dom inte särskilt bra. kanske är bättre nu men dom "första" lödfria var ganska värdelöst om man flytta runt xboxen.

Av mekme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moddnings nisse
Den såldes som Aladdin Advance XT... Men det kan ju hända att det är pirat.. Jag vet faktiskt inte.. Men jag har ju bara gått efter annonsnamnet, så det är mycket möjligt att det kan vara någon kopia.. Det jag såg på länken du skickade så hittade jag en som såg likadan ut..

http://www.xenochip.com/images/chip/xenochip_white.jpg

"Xenochip XT White Version

The greatest season of the year are coming. We prepare the special things for celebrate. Special version of Xenochip XT are coming with the white PCB. Xenochip XT White PCB available in Lite and Pro Version for this special event only."

Vad jag har luskat ut genom mina aladdin chippningar är att oftast är det xenochip som har gjort chippen som säljs här i sverige under namnet aladdin. även om installations anvisningarna inte avviker så mycket.. (t.ex samma punkt fast på ett annat ställe)

även om man vänder xenochippen.. så står det aladdin xt eller dyl. på en liten klisterlapp.
lite kul?

btw. jag gillade det första bygget mer än tcb.

Av mekme

som "superdisc" använder jag GTjays_Avaxdisk_2.0_CD_w_XBMC_dash_option.rar .. fungerar utomordentligt bra.

alla chip går att läsa sig till på för att installera på deras hemsidor.

jag tycker personligen x2.6 är absolut lättast att löda.
annars är väl aladdin sniken.

bra lödscheman finns på www.xenochip.com (aladdin) och www.teamxecuter.com (x2,x3)

Av mekme

om du ska montera chippet liggande på xboxmobot. bör du använda dubbelhäftande tejp eller något som ligger emellan. vet inte hur det är med duochippen. men är inte viorna lackade så kan det bli kortis.. vilket man kanske inte vill.

lämplig kabel tycker jag är AWG24. (sk. virtråd, teflonisolering)

med teflonisolering behöver du inte skala kabeln. bara värma lite med lödkolven så glider den fint upp. vilket är väldigt behändigt om man inte har fina skalverktyg.

Av mekme

innåt.. mot flänsen