Inlägg

Inlägg som Patan77 har skrivit i forumet
Av Patan77
Av Patan77
Av Patan77

Experimenterade lite med min bild och gjorde en annan version:

http://www.patan77.com/download/inet_wallpaper_black_2021_4k.png

Original versionen:

Av Patan77
Av Patan77

Följer över 800 kanaler för tillfället så finns ju mycket bra att välja på men här är ett litet urval av några kanaler jag inte sätt rekommenderats ännu :

Mustard
https://www.youtube.com/c/MustardChannel

Lista på kanaler under:

Av Patan77

@toast_93 Jag ber om ursäkt för min tidigare kommentar.

Du samt andra har helt rätt, oavsett hur avancerad skickligt eller lång tid ett bidrag tar är, i slutändan är det irrelevant eftersom juryn avgör subjektivt så finns inget rätt / fel beslut.

Självklart hade du lagt mer än 10 min, som du säger när man skapar bilder så är det en viss process och det tar tid / många ändringar / versioner för att komma fram till sin slutgiltiga bild, min kommentar var onödigt taskig eftersom jag vet att det tar längre tid, var bara en överdriven "heat of the moment" kommentar.

Jag får skylla på att jag var lite väl trött / sliten när jag skrev min tidigare kommentar eftersom jag hade lagt typ 50h timmar jobb på 3 dagar för att hinna göra nått till den här samt asus dator tävlingen så hade inte fått mycket sömn / var överarbetat.

Grattis till dig samt de andra två vinnarna.

Av Patan77
Av Patan77

Mitt bidrag

"Pappers dator"

http://www.patan77.com/download/asus_dator_4k.jpg

Making of:

http://www.patan77.com/download/asus_dator__makingof.JPG

3Ds Max, Vray,
Totaltid att skapa 30+ timmar
(Jag har gjort allt 100% från scratch, modeller, texturer, material, etc)

Dold text
Av Patan77
Av Patan77

Jag har handlat ganska mycket de senaste 10+ åren från amazon. us, uk, de, se och
har endast haft positiva upplevelse med amazon,oftast går allt smidigt och varorna har alltid varit som förväntat.
Amazon supporten har varit bra, beställde en i7 cpu från amazon.us tredje parts säljare, fick fel CPU levererad, jag kontaktade amazon och dom ifrågasatte inte ens och betalade tillbaka direkt samt jag fick behålla den felskickade processorn, vid nått annat tillfälle när produkten inte blivit levererad har jag också fått tillbaka pengarna utan krångel.

Min åsikt är att dom huvudsakligen kompletterar inte ersätter svenska butiker, eftersom dom erbjuder ett annan utbud.

Exempel jag köpte en köks blandare för inte allt för länge sedan, jag ville ha en med viss funktion och design till ett rimligt pris, och den behövde inte vara särskilt hög kvalitet eftersom jag framöver planerar på att total renovera köket.

Kostade 550kr och uppfyller mina kriterier, i svenska butiker om man vill ha något liknade så är det betydligt dyrare.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71FDb63dzWL._AC...

annat exempel, knödel 9pack 180kr (20kr paketet) , svårt att få tag på i Sverige, finns på Hötorget saluhall i Stockholm men kostar 60kr paket och är ofta slut, blir ganska stor pris skillnad i längden.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91TQsb5-UNL._SY...

Vist sen kanske man inte gillar Amazon från hur dom driver företaget från en etisk synpunkt eller att man tycker deras hemsida är kass att navigera samt mycket fake recensioner och att alla produkter inte håller samma standard som i svenska butiker, Men jag tycker ändå att det positivt att amazon har kommit till Sverige sen får man ju hoppas att dom åtgärdar det som negativt framöver.

Av Patan77

5500kr + frakt

Av Patan77

Råkade klicka "skicka bidrag" fullt med grammatiska fel och det gick inte att redigera efter men hoppas ni fattar texten i alla fall. lol

Av Patan77

Produkt: Sony A7 II Systemkamera + 28-70 mm
Länk: https://www.elgiganten.se/product/foto-video/systemkamera/DSL...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=2897747
Pris: 7990kr

Av Patan77

Mitt bidrag

http://www.patan77.com/download/sweclockersKomplett2020.jpg

#MagicaVoxel

--EDIT--

Turntable:

http://www.patan77.com/download/swecKomplett2020.gif

Making of:

http://www.patan77.com/download/swecKomplettMaking.gif

"Thumbnail Skiss"

http://www.patan77.com/download/swecKomplett2020Skiss.jpg

De Japanska bokstäverna "スエクロクレ" betyder inget , jag gjorde det bara av estetiska skäl, men om man kör det i Google Translate på Japanska och trycker på "lyssna" så låter det typ som Sweclockers (;

http://www.patan77.com/screenshot/translateJPN.png

Av Patan77
Av Patan77
Skrivet av Octo:

Med en textur behöver du 4bit per pixel för 32bit rgb så ca 64mb.
Det skulle representera ca 33miljoner trianglar. Spara ut en sån mesh på disk och kolla storleken på filen.

Det kanske blir samma mänga data att lagra ett point cloud, men en mesh behöver väl data som säger hur trianglarna ska byggas mellan vilka vertices, och inte minst UVs.

Bör vara en fördel att man kan mippa texturer längre bort istället för lods...det nämns i ue5 demos att lod popping osv är borta.
Håller du iallafall med om att det här är nog tekniken som används, och inte att det är 33miljoners source modeller som renderas direkt?

4bit? antar att du menar 4byte? rgb är 24bit och rgba 32bit.
Hur får du 33 miljoner trianglar? 4096*4096 = ~17miljoner.

#18423425
#18423930

I dessa inlägg^ beskriver jag lite mer i detalj datan som behövs för en triangel, samt metoden som jag skulle gissa på dom använder för "nanite": tldr en triangel behöver en vertex lista xyz position (vanliga fall 32bit per dimension ) sen för varje triangel lagrar man 3st id för 16bit per id som säger vilka vertex som den triangeln använder, sen brukar man lagra, uv, material id, och normals , för varje triangel.

Angående hur jag tro dom gör, så gissar jag på att dom använde BHV accelererings strukturen som är till för raytracing och sen med raytracing använder en camera ray per pixel för att testa vilka trianglar dom eventuellt kolliderar med (d.v.ss som syns "on screen") sen stremar dom in dessa trianglar från ssd och om den kolliderar så renderars den triangeln, så för en UHD display max man behöver rendera är ca 8 miljoner trianglar eventuellt lite mer om man vill ha Anti-aliasing.

PS: la till en till video i mitt andra inlägg som visar nått annat som jag programmerat där jag lagrar geometri i form av en textur.

Av Patan77
Skrivet av Octo:

@Patan77: Klart det är skillnad. Enligt min erfarenhet tar en 4k textur upp bra mycket mindre utrymme än en mesh på flera miljoner trianglar som kan ligga på flera hundra mb. Dessutom kan man komprimera texturer effektivt, något som verkar vara svårare med 3d modeller.

En RGB 8bit 4k textur okomprimerad är ca 50MB, (4096x*4096y*8bit*3rgb).Men som du påpekar kan man komprimera texturen så den tar mindre utrymme, eftersom med färger så har inte komprimering artefakter samt reducerad precision särskilt stor påverkan. Om man använder samma textur och istället använder RGB för att lagra XYZ position som 8bit, vilket redan är mindre precision än vad man brukar använd så tar den texturen också 50MB, dock om man försöker komprimera den texturen kommer alla XYZ positioner ändra sig vilket har väldigt stor påverkan på resultatet, exempel om man har en XYZ position som är x:145.596 y:53.167 z:252.981 så kan man "komprimera / runda" det till 146, 53, 253 med färger så ser man inte direkt nån skillnad mellan Röd 145.596 och 146, men med en position så är det väldigt stor skillnad, om enheten är cm så är position +- 0.5cm om enheten representerar meter är positionen +-50cm från original positionen.

Man kan föröka vara smart och använda en geometrisk boll (sphere) sen "unwrappa" den så att den är platt, sen använda de "normals" från bollen och representerar positionerna som 1D displacement, eftersom då måste man inte lagra XY, i texturen kan man ha RGBD, men fortfarande samma problem med precision och om man bara lagra Z, så kan man inte ha convex geotermi.

Ett enkel test för att se problemet med komprimera textur som representerar position, ta en 3D plane sen använd en komplex 32bit float exr svartvit displacment map och rendera, sen i PS sänk den till 8bit och använd jpg för komprimering och nu använd jpg bilden som displacment och rendera sen jämför resultaten så är problemet bli ganska uppenbart.

Vilket jag gjort här som som exempel:
Eftersom ej convex geometri representeras som 1D displacment så har den vissa artifakter, men precisions skillnaden är gaska uppenbar mellan 8bit jpg and 32bit float, och det här är ett ganska enkelt scenario eftersom det inte är mycket höjd skillnaden mellan lägsta punkt.

32bit float displacment

http://patan77.com/download/exr_displacment.jpg

4k 32bit float displacment närbild (64MB exr mono okomprimerad):

http://patan77.com/download/32bit_float_displacment.jpg

4k 8bit jpg displacment närbild (800KB, 8/12 kvalite ):

http://patan77.com/download/jpg_displacment.jpg

4K jpg displacment , ser bra ut för ögat men för lite data för att representera position korrekt.

http://www.patan77.com/download/depth_01.jpg

Exempel här är en shader jag har programmerat som använder lagrar "geometri" i textur istället för trianglar jag lagrar Z i alpha med RGBA 11:17 unity modellerna på vänster viewport är bara som referens i högra viewport är all "gemerti" renderat i min shader med en textur för att lagra data.

Här är min Texture2D class som jag har programmerat till mitt 3D program som jag håller på utvecklar,det är en väldigt "basic" texture class som är okomprimerad, men som man kan se är en "textur" i grund och botten är bara en array i det här fallet av bytes.

http://patan77.com/download/texture2D.png

En annan video på nått jag programmerade för ett antal år sedan där jag lagrar geometri data i from av en textur. (4k video)

Av Patan77

Inte särskilt förvånande att spelen måste vara större om man vill ha flera/högre upplösta modeller / texturer.
Mer detaljer kräver att man lagrar mer information. (ifall man inte använder instancing eller procedural)

Vilket jag påpekade tidigare i mer detalj ångande UE5:
#18423425
#18423930

Skrivet av Octo:

Tror knappast att man skeppar med source materialet med spelet. Iallafall inte som en okomprimerad mesh med 16k texturer.
Som jag har förstått det så är det snarare mer likt ett shading trick med vertex positioner representerade i en textur, likt detta
https://www.youtube.com/watch?v=bFEkC64N7mM&feature=emb_logo

Då skulle en 256x256 textur kunna representera en mesh på 65.000 polys, och en 4k textur skulle se ut som ett 33.000.000 triangel mesh.

Cool video, men data är data oavsett hur man lagrar det, en textur är bara en nummer array så finns ingen lagrings fördel med det.

Av Patan77
Skrivet av burk404:

2000, hämtar. Eventuellt intresserad av kablar eller ljud (strömsladdar/bildkabel/mixers).

Skrivet av Klorixx:

Tar och kastar in ett bud på 2500:-

Tänkte bara meddela att servern är såld.
("Vinnande bud" 5000kr)

Av Patan77
Skrivet av ingulf:

Får inte nåt av cyklarna att fungera. utgången vara och finns inte i lager vad jag kan sen. Snabb åtgärd från deras webshop tro?

Verkar slut såld, man kan välja varuhus längst upp på sidan, jag testade att gå igenom alla men verkar inte finnas kvar någon längre.