Inlägg

Inlägg som mille74 har skrivit i forumet
Av mille74
Skrivet av walkiii:

Har inte hört något. Men läste att det kunde ta upp till 90 dagar.

Läste bara att har man inte fått något efter 90 dagar så skulle man höra av sig. Det borde ju vara någon form av inbyggd marginal i det.

Jag registrerade mig för en mus, och det vore trevligt att kunna använda den "direkt" med sitt nybygge (befintlig mus följer med gamla burken). Iofs har jag inte CPU eller minne än, utan hoppas på bra pris under kommande bf.

Av mille74
Skrivet av walkiii:

Jag valde Rog Delta headset, inte för jag behöver det. Men känns lättast att sälja.

Mus eller headset i olika prisgrupper beroende på moderkort. Tror det va en kamera med också.

Skrivet av MarkSix:

Hörlurar eller en mus. Antar att det är utgående artiklar som dom vill bli av med.

Edit:
Jag valde också Rog Delta headset

Har ni sett något om hur och när Asus kommer leverera "bonusprylarna" från kampanjen?

Av mille74
Skrivet av mille74:

Gärna bra pris på en rx6700, ddr5-6000 32GB och en ryzen 7700x. De andra delarna ligger redan hemma 😁

Bidde ett msi rx6700 (4899 kr) igår från Inet då de hade en kampanj. Så en sak mindre för singles day/bf 2022.

Kikar nog endast på "svenska" butiker (som inet/webhallen/komplett/netonnet/dustin), då jag föredrar "lokal" representation.

Av mille74

Produkt: MSI Radeon RX 6700 XT 12GB GAMING X
Länk: https://www.inet.se/produkt/5412219/msi-radeon-rx-6700-xt-12g...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5737529
Pris: 4899 kr

Av mille74
Skrivet av DavidtheDoom:

Med en Radeon 6700XT är antalet PCIE-banor inte en faktor då grafikkortet bara har 8st PCIE-banor.

Vad jag kan se så har 6700xt 16 banor, det är först när man går till 6600(xt) och "lägre" som amd börjar begränsa antalet pcie-banor.

https://www.sweclockers.com/nyhet/32951-amd-radeon-rx-6600-fa...

Vill bara stämma av så jag inte fattat fel...

Av mille74

Vi kan ju alltid drömma och hoppas att detta letar sig hit.

Edit: Jag är själv på jakt efter en 7700x, så jag hoppas att drömmen slår in till singles day eller bf.

Av mille74

Gärna bra pris på en rx6700, ddr5-6000 32GB och en ryzen 7700x. De andra delarna ligger redan hemma 😁

Av mille74
Skrivet av bartil:

För min del blir det ett par Schwalbe med dubb till vintern. Ska man välja smala däck så att de går igenom snön eller breda så att man får mycket kontakt med underlaget?

Vad kör ni med vintertid?

Jag kör ett par Schwalbe Ice Spiker pro 57-622 på min mtb. Testade först ett par Schwalbe Marathon Winter Plus 50-622, men upplevde att jag fick för dåligt grepp på is och lös/moddig snö. De förra har har ett mönster som passar off-road bättre, samt har fler dubb. De senare passar nog bättre vid ren väg/asfalt.

Av mille74

Verkar inte finnas inbyggt i Win*, utan du får köra något extra tool. Vet dock inte hur detta påverkar den begränsade FPS du får.

https://www.minitool.com/news/windows-10-volume-popup.html
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-can...
https://github.com/UnlimitedStack/HideVolumeOSD

Av mille74

Asus moderkort tiers (Prime vs TUF Gaming)

Skulle behöva lite råd/tankar med avseende på val av mammaplanka. Jag hoppas kunna ligga kvar på plattformen en 8-10 år (på samma sätt som jag gjort med nuvarande stationära ).

Jag kikar på att köpa på mig antingen ett "Asus Prime X670E-Pro Wifi" eller ett "Asus TUF Gaming X670E-Plus Wifi". Vad jag förstår så ligger TUF "över" Prime i Asus MB-tiering, men här kostar Prime-kortet oftast några hundralappar över TUF-kortet. Prime-kortet har några enstaka extra "smarta" lösningar som "Q-connector" (för lättare anslutning av sladdarna från fronpanelen) och "Q-release" ("remote" släpp av snäpplåset för övre PCIe-sloten), dessutom skiljer sig några interna och externa kontakter.

Jag har inga planer på att överklocka cpun/systemet, utan snarare underklocka och/eller sätta lägre power-limit (eco-mode). Jag vet att det är B650E på ingång, men de indikationer jag sett så ligger dessa i samma prissegment för motsvarande funktionalitet (verkar bara presenterats för "toppskiktet") och då för mer julgran etc som jag inte är intresserad av.

Min fråga är skiljer sig dessa Asus MB-tiers (Prime och TUF) något åt i kvalitet? Framför allt om man ser till "förväntad" livslängd på komponenterna (kondencatorer etc).

Av mille74

Vad ska man ha för mammaplanka om man vill ha gott om portar (inkl. DP för iGPU och en PCIe5-x16-slot för AIB) men inte ett diskotek? Verkar liksom inte finnas i tillverkarnas universum...

Av mille74

Kör win10 just nu pga gammal hw, men lär nog fortsätta med 10an eller linux när hw-refreshen blir av. Jag vill ha mitt lokala användarsystem och att alla hemma ska kunna nyttja den utan att deras användare måste ha ms-konton. Känner mig heller inte övertygad om att ny meny/taskbar/mm är rätt för mig.

Teknikutveckling är bra, men det betyder inte att all ny teknik är bra...

Av mille74

Ett allmänt tips är att rita upp sitt nätverk och där märka upp till vilken port respektive kabel är kopplad, samt om det går via kablar "i väggen". Ett enklare program (gratis när detta skrivs) som man kan använda finns på "https://draw.io/". Resultatet kan sedan delas för att bättre beskriva ens nätverk.

Som andra redan skrivit så är nog det bästa att börja med att koppla isär alltihop, och sedan koppla om allt från början, enligt den nätskiss man gjort från början (t.ex. enligt ovan, samt ta en enhet i tagit.

Av mille74
Skrivet av stelex:

Va? Vem svarar du? IT/HR bryr sig knappast om ett displayskydd

Jo, hos oss gör de faktiskt det. Telefonerna är leaseade från en operatör och jag jobbar på ett större svenskt företag. På jobbobilen så får vi inte ta av det medföljande (påklistrade) skärmskyddet i plast för att t.ex. sätt dit ett i "glas". Vi får inte heller (officiellt) byta fodral/skal från det medföljande.

Av mille74
Skrivet av glemmy:

Söker lite tips!

Trött på att studsa runt i skogen med min hardtail nu och tänkte köpa mig en stigcykel/all mountain, tror det är vad jag vill ha i alla fall.

Cyklar på stigar och leder i skogen, det kan bli lite stökigt med rötter och stenar. Sen är Bohuslän ganska kuperat så vill ju gärna att den ska klättra hyfsat bra.
Ska försöka få till någon tur till i en MTB-anläggning nästa år också.

Prisklass upp till 30 tusen kanske, kan sträcka mig lite längre om det är någon riktigt bra deal.
Är inte främmande för att köpa begagnad eller en lös ram och komponenter, men misstänker att det blir dyrare.

Har kikat på massa modeller men känner att jag drunknar.

Jag tror det bästa är att kika förbi något MTB-ride-ställe där du kan hyra cykel för att kunna jämföra själv då det kan ge mer än bara ett "snabbtest" i någon butik. Jag missade den biten själv när jag skaffade mig min MTB.

Alternativt kan man göra som jag - Snöa in sig på vad man vill ha för teknisk spec och pris, sedan letar man redan på någon som säljer en sådan cykel och kollar om man kan komma förbi och prova. Det handlar också om att ramstorleken skall vara "rätt" för dig som individ.

Går man till en butik så kan man ta hjälp av någon säljare där och diskutera sig fram efter sina önskemål. Även om de är säljare och vill sälja på dig efter vad som ger dem mest avans, så finns det ju ett självändamål att du som kund ska vara nöjd. För då återkommer du sannolikt och köper tillbehör och reservdelar

Av mille74
Skrivet av medbor:

Beror till 90% på hur din fälg är utformad, vissa fälgar kräver längre ventiler, men annars gör det nog inte så mycket

Tack för svar. Jag har 42mm ventil tidigare, men fått en smygpunka så jag behöver köpa ny reservslang att ha på hyllan hemma.

Tänker att en 60mm ventil är lättare att komma åt, men samtidigt mer utsatt (vid t.ex. skog/stigcykling) för "våld" än 42mm-varianten. Eller är det bara ett spöke i min fantasi?

Av mille74

Mors,

Behöver köpa ny slang till min cykel (MTB/XC med 60-622 däck) - Noterar då att det finns med 42mm respektive 60mm ventil (presta/sclaverand vill/ska jag ha). Någon som kan bistå med argument för det ena eller det andra (under förutsättning att båda passar)?

Tack på förhand

Av mille74

Detta är något jag också gärna skulle se.

T.ex. man hittar ett inlägg i en tråd för nyhetskommenterar med frågor som man gärna skulle vilja se svar på. Istället för att leta igenom upp till flera hundra inlägg i "populära" trådar efter svar, så skulle en sådan funktion som den efterfrågade vara till mycket hjälp.

Av mille74
Skrivet av anon125263:

sämsta argument för en 7950x???
uppenbarligen har han inge behov eftersom han har en 10år gamal cpu?

om han ska ha nytt är det bästa köprådet.. köp 12900ks begagnat.
eller köp intel 12100f nytt eller vänta 4 månader och köp am5. Folk som uppgraderar sin hemmakontors-dator var 10e år tjänar inte ett skit på att 'investera' i 7950x /12900k.

på fullaste allvar.. svenskar har mer pengar än vett, och det är jävligt tråkigt att se att vi är så döfödda här i Sverige. Typ som att folk som har gått på högskolan slutar utvecklas efter de fått sin akademiska tjänst.

  1. 12900k(s) - har symmetriska cores eller har den P/E-kärnor (retorisk fråga)?

  2. Jag skrev inget om att köra 7950x, utan snarare 7700x (eller motsvarande). En 7950x är way över mina behov samt kostar (listpris) mer än vad jag är beredd att betala.

  3. Vem har sagt att jag ska köpa något nu? Har jag lidit med en gammal plattform i några år extra, så kan jag nog lida ett par månader till

Att jag ligger på en 10 år gammal plattform idag, beror på att jag varit för snål för att köpa in mig under de senaste två-tre åren då priserna skenat och tillgången (till viss del) varit som tre kassar skit. Men snart har jag inte mycket val.

Av mille74

För mig som sitter på en i5-3570k och vill ha symmetriska kärnor för att kunna ha labb-vm med virtualisering på desktop (och ändå köra andra program lokalt parallellt) så är nog AMD att föredra idag framför Intels P/E-kärn setup. Motsvarande en 7700x (eller dess x3d-version) lär nog räcka för mina behov. Och ska jag ändå "uppgradera" från en 3570k så behöver jag ju köpa nytt från grunden oavsett plattform, och ligger jag hellre på en plattform med PCI-E 5.0 och DDR5 än köper något som är "på utgående". Att man sen kan dra ned ppt/köra eco-mode på AMD verkar lockande.

@CrispVanDahl @Jacob
Apropå eco mode - Finns det på alla (zen4-) moderkort/chipset/cpuer? Ställs det in via BIOS eller måste man köra Ryzen Master (och Windows) för att det ska funka?