Inlägg

Inlägg som 220volt har skrivit i forumet
Av 220volt

Rätt okej pris för AW3423DWF nu 10899:-
https://www.dell.com/sv-se/shop/b%C3%B6jd-spelsk%C3%A4rm-alie...

Det fick bli en beställning 🙂

Av 220volt

VA-panel med FALD

Av 220volt

Har man svårt att sova då tittar man på sömnpillret från Gamers Nexus

Av 220volt

😎

Av 220volt

En Galaxy S23, samt skal och skärmskydd från Spigen

Av 220volt

Asus RX 6800XT

Av 220volt
Skrivet av Adnerhill:

Känner du någon skillnad? Har funderat på o köpa då hela familjen lider av sjuk pollenallergi :'D

Vet inte om det är placebo eller inte men tycker nog luften i sovrummet känns behagligare på något sätt, även sambon tyckte det.

Av 220volt

En luftrenare till sovrummet

Av 220volt

RGB har man väl inte för att det är snyggt eller coolt, men för att få mer FPS!!1! Det vet väl alla?

Av 220volt

Sony WF-C700N

Av 220volt

iPhone 14 Pro

Av 220volt

LG:s modell är orimligt dyr tycker jag, AOC kommer med en modell med samma panel för 11990kr.

Av 220volt

Hahah! Att det kan skapa sån debatt kring hur folk väljer att köp sina telefoner…

Varför ens bry sig?

Av 220volt

Två iPhone, två Apple TV 4K, en iPad och ett par AirPods

Av 220volt

Lägger in ett citat av Laxpudding från en annan tråd då jag antar att det det kommer låta samma här…

Skrivet av Laxpudding:

Har nog skrivit detta i varje diskussiontråd om skärmar med höga (högre) frekvenser.

Det handlar inte om vad "ögat kan se" eller "reaktionsförmåga" (som brukar dyka upp då och då) utan om koordinationen mellan öga och hand. Som att ute i verkligheten svinga ett racket och träffa en boll i luften vilket kräver millisekundprecision i koordinationen. Detta blir svårare om rörelsen både i boll och racket/arm fryser fast flera millisekunder hela tiden.

Särskilt om det dessutom varierar i tid och position, vilket det blir mer av ju lägre FPS och lägre Hz man kör. Extra särskilt när man blandar in synkproblematik. Effekter som båda minskar ju högre frekvens vi har.

Det man är ute efter är alltså att minska temporal aliasing och nå gränsen för vad vi kan förnimma. Det mesta tyder på att den gränsen nås vid en temporal upplösning om 1000 Hz – 1 ms, så 500 Hz – 2 ms är halvvägs där.

Mindre eftersläp är inte huvudsyftet med högre frekvens. Det eftersläp du upplever idag är mer ett symptom på låg temporal upplösning – samt förstås dåliga produkter. Mindre eftersläp är naturlig följd av högre temporal upplösning.

Några andra inlägg som alltid återkommer.
• "OLED är bättre". OLED har i princip noll eftersläp och typexemplet på att eftersläp är symptomet och inte syftet. I praktiken upplever vi tydliga eftersläp på OLED vid 120 Hz eftersom 120 Hz är för låg temporal upplösning.

• "LCD är för trögt, det hjälper inte". LCD-panelerna får mindre eftersläp när de kan drivas i en högre frekvens. Effekten och skillnaderna speglas väldigt väl i bilden som presenteras ovanför av @r0cc0

• "Det finns LCD:er som har 20–40 ms eftersläp, det hjälper inte med högre frekvens". Det finns rätt kassa och billiga VA-paneler som alltid ger eftersläp. Vilket knappast är de LCD-panelerna som är aktuella i 500 Hz-skärmar. Ska man piska sin häst så piskar man inte den häst som redan är död.

• "Det krävs BFI för att ögat inte ska se eftersläp". Black Frame Insertion eller strobing backlight-lösningar kringgår hur vi upplever eftersläp vid låg temporal upplösning. Inte självklart det får samma effekt vid högre temporal upplösning. Men det vet vi först när vi sitter med 1000 Hz-panelerna. Vi har inte riktigt nått facit ännu. Dessutom som redan skrivet: eftersläp är endast en delmängd av syftet med 500 Hz-skärmar.

• "Ingen märker skillnaden i spel". Det är avtagande avkastning som @Zemlan skriver. Du (och jag) kanske inte förnimmar den skillnaden ovanför de frekvenser man kör på just sin alldeles egen skärm. Jag blir antagligen inte en bättre spelare enbart på högre FPS och högre Hz. Vilket förstås säger noll om tekniken men väldigt mycket om individen.

• "Inga grafikkort orkar med så många FPS" Den FPS man får i The Witcher 3 på Ultra-nivå med RT säger inget om den typ av spelande den här skärmen riktar sig mot. CSGO är heller inte det enda spelet. Flera av spelen som är aktuella för den här typen av skärm håller FPS-nivåer långt över 400+ sedan flera år tillbaka. Vilket jag skulle säga att man redan visste ifall man faktiskt kör den typen av spel som en 500 Hz-skärm riktar sig mot.

• Det är "onödigt" och "placebo". Allt bortom det egna skrivbordet är påhitt. Knep som tillverkarna använder för fånga alla lättlurade individer (som inte är jag). Jag har själv 165 Hz och det är självklart mer än tillräckligt. Grafikkvalitet i 4K är viktigast. Då måste jag berätta att 500 Hz bara är fejk.

^^^
I särklass vanligaste typen av argumention på Swec.

• "Det liknar det löjliga Megapixel-racet". Kanske – då diskussionerna påminner om varandra. Det är enkelt att begripa kvantitetsparametern 500 Hz – då blir det vad som diskuteras. Kvalitet och effekterna av tekniken och hur det används är mycket mer komplexa ämnen vilka tar lång tid att greppa. Det har tagit mig flera år och jag lär mig fortfarande.

Alla med någorlunda kamerakoll vet idag att Megapixel i kameran faktiskt har stor betydelse men självklart inte är hela svaret. Megapixel är en viktig parameter bland väldigt många och på olika sätt viktiga parametrar vilkas existens man antagligen inte kände till när den diskussionen gick som varmast för 15–20 år sedan.

Självklart samma sak här.

Av 220volt

Acer Predator XB323QKNV från Inets mellandagsrea, 6990kr

Körde ett tag en LG C2 42” men det var på tok för stort tyckte jag, 32” känns mycket bättre

Av 220volt

Produkt: Acer 32" Predator XB323QKNV 4K 144 Hz
Länk: https://www.inet.se/produkt/2218911/acer-32-predator-xb323qkn...
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5682284
Pris: 6990kr

Av 220volt
Skrivet av Donnerstal:

Hur kan han behöva en ny CPU när han har en 11400F?

100% grafikkort som du behöver köpa nytt av.

Står skylake i hans inlägg = någon 6000 variant…

Av 220volt
Skrivet av Wizbro:

Men då får ni inte 240Hz.

Samt att 42” är väl stort på skrivbordet.

Av 220volt

Burken skulle må bra av både ny gpu och cpu. Om du endast köper ny gpu är risken stor att cpu:n blir en stor flaskhals