Inlägg

Inlägg som Almost_Me har skrivit i forumet
Av Almost_Me

Sitter i samma sits jag med. Men vet inte om man ska satsa på 680 Lightning med 2GB minne eller Gainward Phantom med 4GB minne. Då jag spelar BF3 med 3 skärmar. Räcker 2GB minne i 5760x1080 på medium?

Av Almost_Me
Skrivet av bondi:

Var Asus 7970 DCII som var helt voltlåst i hårdvaran, såg ingen anledning till att ha kvar det med den kylaren ifall man ändå inte kan överklocka det. :/

Ska du sälja ditt DCII eller får du lämna tillbaka? sitter nämligen i samma sits. Värdelöst att det är voltlåst. MSI 7970 Lightning verkar vara roligare kort än DCIIan

Av Almost_Me

Kör själv i 4800x900 på High inställningar. Inge MotionBlur och SSAO. Ligger oftast runt 60 fps med ett 7970. Kör jag 5760x1080 så ligger ja runt 45 fps ungefär på samma inställningar. Så 7970 CF eller 670/680 SLI borde fungera finfint. Köra allt på Ultra känns bara onödigt då det knappt är nå snyggare.

Av Almost_Me
Skrivet av Gunner357:

Finns inte på skiva vad ja vet. Det är så simpelt att ladda ner. Gick på 5 min med telia 30mbit

Skickades från m.sweclockers.com

Bara 5 min med 30mbit? Tog ju nästan 4 min för mig med 100mbit. Tankade ner i 13mb/s.
Vad hade du för hastighet? ;D

Av Almost_Me
Skrivet av DeathAdder89:

jo jag har kollat på dom men den som jag är sugen på är lite dyr bara :/

Jo det kostar ju lite att ligga på topp!

Av Almost_Me

Arctic Cooling's kylare är grymma! Dom borde väl ha någon som passar 6970. Har dock inte kollat det. Finns info om deras kylare på hemsidan. Hade sån kylare på mitt 6850. Maxtemp var 65 grader med 1,3V. Körde ja på standardklock så låg tempen på max ca 50 grader om det var ens det. Kommer inte riktigt igår då jag körde mitt maxöverklockat. Jämför man kylaren med original så är det som natt och dag. Väldigt tyst var den också. Körde min på 7V ist för 12V. Kylde så pass bra ändå

Av Almost_Me
Skrivet av bondi:

Vad menar du med att det inte funkar? Går det inte att ändra alls? Har du gått igenom alla steg?
Funkar inte det jag skrev tidigare så kan jag tyvärr inte hjälpa dig =(

Jo det kommer ju upp en ruta om man lägger till -xcl. Men sen när jag tar bort det och startar msi afterburner så är det ingen skillnad alls.
Tror det inte går att låsa upp spänningsdelen alls länge pga att asus verkar ha låst det av någon anledning.

Köpte ju just dcII för att kunna överklocka ordentligt, men man kan ju säga att man blivit lurad.

Asus borde ju kunna fixa till det så man kan ändra spänningen. Annars tycker jag man borde få lämna igen kortet.
Jag lär väl inte vara ensam om att köpa just DCII för att kunna överklocka?
Vi som sitter i samma sits borde ju kunna gå ihop o klaga ordentligt så kanske det blir någon ändring på detta?

Av Almost_Me

Men funkar ändå inte att ändra spänningen på kortet. Knepigt...

Av Almost_Me
Skrivet av bondi:

Haha jag förstod inte heller i början

  1. Börja helt enkelt med att avinstallera MSI Afterburner. Installera det igen men STARTA INTE programmet.

  2. Det har nu skapats en genväg på Skrivbordet som pekar på exefilen för Afterburner. Högerklicka på den och tryck Egenskaper.

  3. Du borde se ett fält som heter "Mål: " och till höger om det så finns det en sökväg, för mig stod det exakt:

    "P:\Program\MSI Afterburner\MSIAfterburner.exe"

  4. I det fältet lägger du till -xcl efter allt. För mig såg det då ut såhär:

    "P:\Program\MSI Afterburner\MSIAfterburner.exe" -xcl

  5. Tryck på Ok och starta genvägen. Det borde komma upp en ruta som säger att den måste starta om. Tryck okej men kör INTE programmet igen!
    (Ifall det inte kommer upp någon ruta eller det helt enkelt inte fungerar, gå till steg 4 och testa att skriva /xcl istället för -xcl och testa igen.

  6. Högerklicka på genvägen och ta egenskaper. Ta bort -xcl(eller /xcl) och tryck Ok. Starta genvägen och se ifall det fungerar.
    Ifall det "fungerar" så borde du kunna dra volten till 1300 mV och klocksen till tillräckligt högt. Funkar det så GRATTIS! Annars:

  7. Stäng programmet(viktigt) och gå till mappen där Afterburner är installerat. Leta upp .cfg filen och öppna den i anteckningar eller valfritt program. Vid raderna

    UnofficialOverclockingEULA =
    UnofficialOverclockingMode = 0

    Så ändrar du så det står

    UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
    UnofficialOverclockingMode = 1

  8. Ctrl+S(spara helt enkelt) och stäng filen. Starta programmet igen och se ifall det funkar... Gå till inställningar INUTI programmet och kryssa i typ "Voltage Control" och "Voltage Monitoring". Nu BORDE det funka.

OBS! När jag ändrar volten så tar det ett tag innan det faktiskt registreras i övervakningen, vet inte vad detta beror på menmen...

Fråga om det är något mer du undrar

NU förstod ja

Av Almost_Me
Skrivet av bondi:

Gah dumma mig, menade såklart apostroferna/citattecknena... Du lägger till -xcl ELLER /xcl i "målet" i genvägen som pekar på exe filen.

Ja som e totalt efter haha förklara exakt steg för steg så även döda förstår hehe

Av Almost_Me

Beror ju på hur snabba rörelser man gör i spel. Som tex i skjutspel som BF3 så vill man ha höga fps för att man ska kunna titta runt snabbt utan lagg. Kör själv BF3 i 5760x1080 med 40-70 fps o snittar runt 50fps. Helt klart spelbart men hade ju inte tackat nej till mer fps

Av Almost_Me
Skrivet av bondi:

Hmm... Lägger du till det utanför parantesen? Och utan mellanslag mellan - och xcl? Testa /xcl istället o se ifall det funkar...

Skickades från m.sweclockers.com

Parantes? ska man bara döpa om filen MSIAfterburner som är en exe-fil som ligger i mit fall i C:/program (x86)/MSI Afterburner sen i den mappen finns ju en exe fil som heter MSIAfterburner. andra filen under CFG-filen

Av Almost_Me
Skrivet av bondi:

Nej nej inte byta ut, lägga till. Så i genvägen ser det(för mig) ut såhär vid målvägen:

"P:\Program\MSI Afterburner\MSIAfterburner.exe" -xcl

Starta en gång ta sedan bort -xcl igen.

@Atlas Tasume: Core voltage anges i AB som tusendels volt(mV) ja. Klocksen går inte över de värdena du skrivit förens du "accepterar" att MSI inte tar något ansvar för det du gör.

Jag lyckas inte få till det iaf. Blir ingen skillnad om jag lägger till - xcl eller inte.

Av Almost_Me
Skrivet av bondi:

Jag gjorde flera saker för att fixa det. Först började jag med att stänga av Overdrive helt och avinstallera Asus GPU Tweak. Sen installerade jag MSI Afterburner men UTAN att starta det. I genvägen som skapades ändrade jag målvägen till:
"P:\Program\MSI Afterburner\MSIAfterburner.exe" -xcl

Kör programmet, det kommer stå att det måste starta om för att optimizera typ, gör det men starta INTE programmet igen! Ändra genvägen så du tar bort -xcl och kör sen programmet.

Stäng programmet och gå in i Afterburners mapp. Öppna filen "MSIAfterburner.cfg" och leta upp och ändra:

UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1

Gå in i inställningar och klicka för båda volt-alternativen

Nu borde det gå att dra upp volten till 1300mV och även klocka högre.

Jag tar inget som helst ansvar för någons problem, detta är vad jag gjorde och vad som fungerade för mig, men det är helt upp till dig att testa samma metod!!!

Vad menar du med xcl? byta ut "exe" mot xcl? Allt annat förstod jag med att ändra i CFG-filen och i inställningarna.

Av Almost_Me

Behöver hjälp med att överklocka mitt 7970 DCII. Man kan ju knappt höja spänningen alls på kortet. Max är 1180mV och standard är 1175mV. Så jag kör 1125/1575 just nu med power limit på 20%. Men trodde DCII korten skulle klara mera än så. Runt 1250 på kärnan i alla fall.

Kan man flasha om bios till tex MSI Lightning så man kan höja spänningen mera?

Av Almost_Me

Jag är också väldigt nyfiken på hur det klockar med originalkylaren och hur pass bra det presterar i Bf3. Har själv funderar väldigt länge om jag ska köpa just 7970 lightning.

Du har inte 3 skärmar så du kan testa bf3 i Eyefintiy (5760x1080) ?

Av Almost_Me

Man brukar inte tjäna nå på att ha minnet över 1100-1150. Det är typ max på 6850 vad jag märkt och läst mig till. Klocka kärnan tror jag ger mera.
Jag klockar lätt upp mitt XFX 6850 till 1GHz på GPU och 1100 på minnet. Kör på 1.3V (max i msi afterburner) Har temp på max 55-60 grader.

Kör jag 1030 på kärnan så slutar drivrutinerna att fungera efter att jag spelat ett tag. Men har aldrig märkt nå när jag kör på 1Ghz.
Sen ser jag ingen prestandaskillnad på 1100 på minnet jämfört med 1150. Kanske en enstaka fps eller nå. Så jag kör 1100 för att få det stabilare.

Av Almost_Me

Högerklicka på filen välj "Egenskaper" Sen klicka på fliken "Säkerhet" och klicka på "Redigera" Sen står det SYSTEM, Administrators och Users (ditt datornamn) Välj då att "Users" ska ha tillgång till allt genom att bocka i alla smårutor. Sen borde det gå att spara CFG-filer efter att ha ändrat i den

Av Almost_Me
Skrivet av cheben:

Har tröttnat på tornardon mitt Sapphire 7970 utgör och skall nu byta kylare.

Jag kommer få kapa i min HDD bur om jag skaffar Acceleron, vilket jag gärna undviker om det går. Finns det något bra alternativ till Acceleron, eller får jag helt enkelt ta fram dremeln? Är den helt enkelt tillräckligt överlägsen att det är värt att göra en sådan modifikation i chassit?

Har inte sett nån annan kylare till 7970. Men kan säga att jag har en Arctic Cooling kylare på mitt 6850 och det kyler otroligt bra. Kör mitt kort på 1.3V och ligger runt 55-60 grader i spel. Så Accelero Extreme måste vara lika bra den om inte bättre.

Av Almost_Me

Nvidiakort stödjer numera 4 skärmar per kort. Behövs alltså ingen SLI-lösning för att köra med 3 skärmar. Ska du köra med 3 skärmar så rekommenderar jag att man ska ha minst 2GB grafikminne. Sen beror det ju på vilken upplösning man spelar i osv.