Inlägg

Inlägg som Almost_Me har skrivit i forumet
Av Almost_Me
Av Almost_Me

Tack för infon om just vattenblocket! Hoppas det dyker upp någongång så man kan prova vattenkyla cpun o grafikkortet.

Av Almost_Me

Alla fläktar jag provat blåser ut det håller fläkten sitter fast i så att säga. Den sidan som det är "galler" på. Den andra sidan är ju helt öppen.

Av Almost_Me

Var så på mitt gamla moderkort när jag körde 6850 i crossfire. Bytte sen moderkort till ett så borde korten gick i x8 istället och det blev mycket bättre då. Så du lär ju få ut mer prestanda än med ett kort. Men ha båda korten i x8 eller x16 är ju att föredra

Av Almost_Me

HJÄLP Skifta hårddisk på ps3an

Köpte nyligen en ny ps3a då gamla nästan aldrig läser skivorna längre. Den är ca 4-5 år gammal tror jag. Köpte den nästan när ps3an släpptes. Så nu när jag köpte nya så ville jag ta hårddisken från gamla och stoppa i den i nya för att ha alla sparfiler osv kvar. Men när jag gjorde det så stod det att det inte gick att starta att en formatering behövdes och då skulle alla filer KANSKE försvinna stod det. Vill ju inte att allt ska försvinna så man måste börja på ruta 1 igen på alla spel.

Sen prova jag starta nya ps3an med tillhörande hårddisk och skapa en ny användare. Kopierade sparfilerna från gamla ps3an och la in på dom nya via usbminne. Men då när jag startade Gran Turismo 5 så kunde den inte ladda sparfilen för att den var från en annan användare. Så hur gör jag!? Spelar nästan bara GT5 nu och jag vill verkligen ha kvar sparfilen. Vågar ju inte formatera så allt försvinner. Måste man klona gamla hårddisken? Kan man stoppa in hårddiskarna i datorn och klona?

Hoppas någon vet hur man kan göra!

Tacksam för svar

Mvh Jimmy

Av Almost_Me

Tycker coolermaster's 120mm fläktar är helt okej. tysta även på 12V. Dock snurrar dom inte jättesnabbt men kyler tillräckligt ändå tycker jag. Transparetna med blåled. Lyser fint. Har 3st såna på min Noctua NH-D14 kyler min i5 750 på 1,4volt iaf

Av Almost_Me

Någon som vet om det finns vattenblock till 7970 Lightning? Eller passar alla 7970 vattenblock alla 7970? Såg på coolingstuff att det finns en som bara är för DCII korten. Så undrar om det måste vara nå speciellt block för just lightningkortet?

Funderat på att fixa vattenkyling till cpun iaf, så blir väl att vattenkyla grafikkortet också nåt tag

Av Almost_Me
Skrivet av Grundis10:

Garanterar inte att det går på ALLA andra kort, men jag har inte hört eller läst nå om att det inte skulle gå att ändra spänningen i alla fall

Av Almost_Me

Har provat kortet ett tag nu i BF3. Riktigt fint kort måste jag säga. Börjar dock bli lite högljudd när man överklockar en hel del när man höjt spänningen mycket. Enligt mig så hade kylaren kunnat varit tjockare som tex DCII-kylaren. Så kunde man nog ha fått ner ljudnivån vid högre spänning/högre clock. Annars ser den schysst ut med lite blåa dioder vid fläktarna och faserna på baksidan.

Pillade lite med överklockning igår. Kör just nu:
1170/1750
Core Voltage: 1212mV
Memory Voltage: 1649mV
Aux Voltage: +30mV
Power Limit: +20%

Kör även fläkten på 50% för att fortfarande vara tyst. Kommer då upp i ca 75 grader. Hellre några grader varmare än att fläktarna ska låta mera.

Undrar ni nå mer om kortet så hojta till så kan jag ev. testa och berätta mera!

Mvh Jimmy

Av Almost_Me
Skrivet av Grundis10:

Vilka 7970 kort kan man höja spänningen på?

Vad jag vet så kan man göra det på alla förutom Asus DCII kort för dom har låst det av någon anledning.

Av Almost_Me
Skrivet av Grundis10:

Off topic: Hur är ditt asus 7970? Fungerar det bra etc?

Har inte kvar det, men det fungerade finfint. Tyst o bra kylare. Presterar väldigt bra. Nackdelen är just att man inte kan höja spänningen. Så vill man överklocka en del och pilla med sånt så är asuskort inge vidare. Annars är det ett kanonbra grafikkort enligt mig!

Av Almost_Me
Skrivet av dahlberg1992:

Jag har ett Sapphire 7970 Ref. Det har så höga temps tycker jag. Nu idlar det på 67 grader, men fläkt på auto (33%).
När man spelar ligger det nog omkring 85 grader. Kör just nu i 1100/1500 på stockvolt. Temperaturerna har alltså alltid vart så höga sedan jag köpte det. Blåst ur det med tryckluft när det började bli dammigt, och har ett stort och välkyllt chassi.
Några idéer? Skulle väll kunna byta kylpasta, men då ryker väll garantin...

Tror garantin ryker då. Var iaf så på mina 6850. Då satt det en liten klisterlapp över ena skruven för kylaren så om den lappen blev förstörd så gällde inte garantin längre. Men om man ändå ska pilla med kylpastan så kan man ju lika gärna satsa på en Arctic Cooling kylare om man har råd?

Av Almost_Me
Skrivet av Zeuxlarsson:

Nja. Det är värmen som produceras som är direkt skadlig. Jag ser ingen anledning till varför över 1.3v skulle skada så länge du kyler tillräckligt.

Precis så jag tänker också. OM vi nu säger att man höjer ända till 1,4V och maxtemp ligger på 70grader så borde det inte vara farligt alls? om man nu har så bra kylning bara ett exempel. Man borde kunna höja spänningen rätt mycket på Lightningkort skulle jag tro. Därför jag undrar om man vågar gå förbi 1,3V om man nu håller vettig temp vid 1,3V vill säga

Av Almost_Me

Lånar tråden lite. Är 1300mV alltså en maxgräns på grafikkoret för att inte paja kortet? Har nämligen köpt ett 7970 Lightning och ja undrar hur högt man vågar höja spänningen. Tänkte om man kan höja till kanske 1350mV eller lite högre ändå om man har vettig temp fortfarande?

Av Almost_Me
Skrivet av Shooto Great:

Nice!!Skriv gärna om dina intryck osv.

Yes det ska jag göra!

Av Almost_Me

Jag har beställt ett hoppas man får det imorgon!

Av Almost_Me

Då har jag fått lite hum om hur det ligger till. Tack för alla svar
Vill helst att nytt grafikkort i veckan och 680 lightning finns ju inte än tyvärr. Skiljer ju som sagt inte jättemycket mellan 680 och 7970.

Av Almost_Me

MSI HD7970 Lightning eller GTX 680 Lightning?

Sitter o funderar på vilken av dom man ska köpa.7970 har ju mer minne men gissar på att 680 presterar lite bättre än 7970. Spelar mest BF3 och även lite skyrim. Har 3 st 24" BENQ skärmar 1920z1080. Så kommer spela i Eyefinity/Surround. Hade själv ett 7970 DCII för ett tag sen och enligt Afterburner gick det bara åt lite mer än 1GB minne i 5760x1080 på medium, stämmer det? Spelade då i 4800x900 på medium och då användes bara 800-900mb minne. Om det nu stämmer så lär ju minnet på ett 680 räcka finfint.

Så det är just därför jag undrar vilken av dom man bör satsa på, 3GB minne eller 2GB. Sen kostar ju 680 ca 500kr mer.

Av Almost_Me
Skrivet av MrNeikter:

Och nu är det ute på marknaden.

Japp ville ju ha ett kort som gick att överklocka ordentligt. För kylaren är ju gjort för det (tycker jag). Men så var inte fallet

Av Almost_Me

Nackdelen med DCII korten är att det inte går att höja spänningen. Så man kan klocka till max~1150/1625 ungefär. Skiljer nog sig lite från kort till kort. Mitt kort klarar utan problem 1125/1575 i alla fall. Ger några extra fps. Helt klart värt det.

Mitt kort ligger i ca 70 grader i load. Idle runt 50 grader pga att jag har 3 skärmar.