Inlägg

Inlägg som osgorth har skrivit i forumet
Av osgorth

Hm, jag kommer knappt upp i 1900 PPD med ett 4870x2. Jag har Catalyst 8.8, men vad menar du med Core v1.10 ? Jag laddade ner foldingklienten v6.20, har jag missat nåt mer?

Av osgorth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av él Mero
[B]En klenare processor utgör såklart en flaskhals, men jag tror du kan folda på rätt bra ändå.

Mm.. Frågan är väl bara om nätagget orkar med. Jag har ingen koll alls på Nvidia-korten (kör ATI sedan länge). Vilket tycker du jag ska prova med? 8800GTX eller GT kanske?

Av osgorth

Kalas, grattis Bara att spinna vidare nu då, hehe.

Av osgorth

Jag började små smått dra mitt strå till stacken.. Kikar just nu på min gamla Dellburk som jag använder som filserver. Det är en Dimension 9150 som har en Pentium D 3.2GHz och den ger mig ca 515 PPD med dubbla CPU-klienter. Inte så mycket att hurra för.

Moderkortet har dock en PCIe x16 såg jag (Intel 945P chipset), så frågan är om det kunde vara värt att jaga rätt på ett Nvidiakort av nåt slag? Enda kruxet är att maskinen bara har en 375W PSU, och processorn drar en del misstänker jag . I övrigt har den 2x1TB disk + ett RAID-kort för externt kabb och ett Nvidia 7900GTX, som ju tyvärr inte funkar med GPU-klienten. Men 7900GTX torde ju dra en hel del ström..

Så, frågan är om jag kan köra ett 8800GTX eller Ultra, eller är det ingen större vits med en lite klenare processor?

Testar också GPU-klienten på mitt 4870x2 just nu. Det går inte särskilt fort, jag ligger på 1888 GPD just nu.

Av osgorth

Hehe, jepp! Kungligt spel för övrigt. Klarade nästan min första 8-player Skirmish på Expert igår, men inte fan.. Hard är ganska enkelt, men Expert går jag bet på.. Än så länge.

Om Ensemble inte fixar till en AoE 4 nästa år så är de helt dumma i huvudet, det är min åsikt!

Av osgorth

Jadå, men jag är osäker på om de säljer till privatpersoner. Ring dem och fråga!

Av osgorth

Kolla gärna in de enklare ATI-korten, t.ex. 3850. Det finns passiva versioner, och de kan spela HD utan några som helst problem utan att det krävs en snabb CPU.

Av osgorth

Jag skulle byta chassi först, till ett där du har PSU i botten av lådan - t.ex. Antec P182. Misstänker att dina problem försvinner då!

Av osgorth

Inne i fortet har du 4st Barracks som kan producera diverse soldater.. Sätt gathering point strax utanför muren och producera en av varje i varje Barrack. Då håller du stången en stund men det blir för mycket om ett tag.. Du får då meddelandet om att "nu kommer de med kanonerna!" och att du skall tända elden..

Sug tag i 10-15 settlers (ta dem från kvarnen, det går fortast) och skicka dem att samla upp veden som dyker upp som en present vid elden där.. Ju fler du kan skicka desto bättre - då går det fort. Elden tänds så fort du har samlat upp all ved som ligger där. När elden är tänd kan du skicka hem dem igen, så slipper du försvara dem också. Efter en liten stund nu så dyker det upp kavalleri inuti fortet, och dem skickar du ut allihop för att attackera de tre kanonerna. Du behöver inte bry dig om nåt annat -- när de tre kanonerna är borta har du klarat uppdraget.

Men ja, det är ett ganska lurigt uppdrag, man blir ju helt överväldigad av alla soldater som attackerar hela tiden, hehe.

Av osgorth

4870x2 blir riktigt varmt under hög belastning - ja. Men, det har enbart att göra med hur högt varvtal du har på fläkten. I min spelprofil drar jag på 40%, och då väsnas det visserligen en del, men det blir också svalt (sällan över 70C). I min lågklockade profil (jag kör 500/500, fläkten på 25%) ligger GPU temps på snitt 67C. Båda temperaturerna är mycket bra för att vara x2.. Default ligger den runt 80C ur låda. Oavsett så påverkar inte denna värme systemet i övrigt. Merparten/all värme skyfflas ut på baksidan via fläkten på kortet. Jag hade tidigare ett passivt 3870-kort i den här burken, och systemets temp i övrigt är oförändrad sedan 4870x2 kom in.

Testade för skojs skull att klocka upp kortet i 790/990, satte på 100% fläkt och benchade lite. Tempen då låg runt 40-50C, dock lät det som en jetmotor!

Man behöver ju bara kräma på grafikkortet under 3D-spelande, och då gör det inget att det väsnas lite tycker jag. Bara att skruva upp ljudet i spelet så.. För filmtittande (och allt utom moderna 3D-spel) går det utmärkt att köra den tysta profilen.. GPU load är max 5-10% vid 1080p, så det är inget att oroa sig för. Vid normalt desktopbruk ligger den stabilt på 0% load.

CPUn ligger och myser runt 40C, 50-55C i full load. Moderkortet idlar i 35-36, max load uppemot 44-45. Så det är svalt och fint tycker jag. Det här är också i en P182 (se sig), och jag har bara tysta 800rpm-fläktar.

Av osgorth

Jag sitter och testar lite med ett 4870x2 just nu, och om jag underklockar det en aning och sätter fläkten på 25% är det i stort sett helt tyst i min P182. Sen är det ju bara att ha en profil till för spel, där man klockar upp det igen och ökar fläkthastigheten. Funkar perfekt, både tyst för vardagligt bruk och grym prestanda när man vill. Dessutom tar det bara en sekund att switcha läge, då allt sköts med mjukvaruprofiler.

Ta sedan valfritt PCIe 2.0-moderkort utan SLI (eller behåll det du har), en E8x00 (eller behåll din Quad), en towerheatsink som du gillar och lite tysta fläktar i låddan så blir det finemang.

Av osgorth

Om du kan tänka dig lite äldre saker så.. Ultima Underworld 2! Mitt favorit-RPG genom tiderna, riktigt riktigt bra. Det är från -93 så det är DOS som gäller, men det bör funka med DOSBox.

Av osgorth

Jag ledsnade på usla cracks för länge sedan, och köper numera det jag vill spela. Jag brukar kolla in lite demos och sånt först om jag är osäker, det brukar räcka.

Det är så skönt när allt bara funkar direkt efter install! Det enda jobbiga med original är att de flesta envisas med att kräva att man har skivan i medans man spelar.. Det ÄR jobbigt! Det blir väl nästa sak MS kommer på - att man måste stoppa i Windows-DVD'n för att kunna boota, haha..

Av osgorth

Märke/modell max min avg acc ----------------------------------------------------------------------------------- Mtron MSP-SATA7035 (32GB) 77,2 63,2 76,6 0,1 WDC WD3200BEVT-00ZCT0 (320GB) 61,6 28,0 46,6 16,5

Mtron'en är en SSD från förra året, och WD-disken är en Scorpio 2.5" på 5400rpm. Båda är ganska väl använda så det kanske visar en aning lågt.

Av osgorth

P182 funkar utmärkt till det där skulle jag säga. Snygg och tyst är den ju också, och välkyld.

Du får ju enkelt in 10 diskar om du kör en 4-in-3-modul. Har inte testat en sån själv men det bör nog gå med vilken som helst?

Av osgorth

Ta en titt på Areca vad gäller kontrollers.. Snabba och stabila! De har även kort som stöder >16p: 24 el. 32 om jag minns rätt. Highpoints nya 35xx-serie ser intressant ut också, men jag har ingen erfarenhet av dem ännu. Deras billigare kort skulle jag hoppa över.

Moderkort - som serverkort funkar t.ex. Supermicro mycket bra, men även Asus Workstationkort och Intels serverkort är utmärkta.

1.5TB-disken från Seagate är på gång, men vad jag vet har ingen sett den i verkligheten än. SATA3 ligger i framtiden (typ nästa år), och är inget speciellt att bry sig om f.n. tror jag.

Av osgorth

Tänk också på att hårddisken blir en flaskhals vid höga hastigheter. Har man bara en HD t.ex. så kan det bli svårt att uppnå 100/100 oavsett vad linan säger. Det är inte många diskar som gillar att läsa och skriva samtidigt i 10-12MB/sek.

Se till att ladda ner till en disk, och seeda från en annan fysisk disk. Det hjälper väldigt mycket!