Inlägg

Inlägg som smalband har skrivit i forumet
Av smalband

Annonsen är avslutad

Av smalband

Annonsen är avslutad

Av smalband

Det finns ju många vuxna som använder tiktok, inte bara barn och ungdomar. Och det är lika beroendeframkallande oavsett din ålder.

Tiktok fungerar precis som facebook och twitter, men har lite mer förfinade algoritmer för att presentera innehåll.

Alla dessa appar/sajter utnyttjar vårt mest grundläggande belöningssystem, som vi har gemensamt med alla andra djur.

Scrolla ner i appen, och innan du ser nästa inlägg så vet du inte om eller hur mycket du kommer gilla det. När du ser inlägget så får du en liten belöningskick. Eller inte.

Det kommer alltså en strid ström av belöningar, men det är något oförutsägbart exakt när belöningen kommer.

Denna typ av belöningsstrategi kallas "variable ratio" och är exakt samma typ av belöningssystem som finns i enarmade banditer på kasinon. Det är den mest effektiva belöningsstrategin som vi känner till, det går mycket snabbt att "skapa" ett beteende och det är mycket svårt att "släcka ut" beteendet.

Att ta upp din mobiltelefon för att se om det kommit någon notifikation fungerar ungefär likadant. Ibland får du en belöning, ibland inte.

Finns en hel del engelska videos och text skrivet om detta, men begreppet i allmänhet kallas "betinging" (eng. conditioning) och det specifika belöningsstrategin "variable ratio" jag nämner ovan kallas av svenska wikipedia för "Intermittent förstärkning"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Förstärkning_(psykologi)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Operant_betingning

Exakt samma principer kallas inom datorvetenskap för "reinforcement learning" och algoritmer baserade på dessa är vad som använts för att få datorsystem att spela schack, go, dota2 och starcraft2: https://youtube.com/watch?v=tfb6aEUMC04

Av smalband
Skrivet av smalband:

Har glömt skriva hur länge budgivning håller på, och det skulle ju vara fint att ha det hela klart innan jul, eller hur!?

Så jag håller budgivningen öppen till måndag morgon/förmiddag (20/12), så har vi några dagar där att komma överens om tid och plats för överlämning

Kl 12:00 måndag 20/12, så vi undviker missförstånd!

Av smalband

Har glömt skriva hur länge budgivning håller på, och det skulle ju vara fint att ha det hela klart innan jul, eller hur!?

Så jag håller budgivningen öppen till måndag morgon/förmiddag (20/12), så har vi några dagar där att komma överens om tid och plats för överlämning

Av smalband
Skrivet av reeson:

De saknas VESA fäste tror jag?

Japp, det stämmer. Kan ju vara värt att nämna i annonsen, så lagt till det, tack!

Av smalband
Skrivet av Aene:

Antar att frakt drar iväg en del?

Har inte kollat andra alternativ, men Postnord inrikes kostar 199kr för upp till 10kg. Har inte vägt lådan med skärm i men skulle gissa det är under 10kg.

Av smalband

Hmm, trodde jag valde att det skulle vara utgångspris med budgivning, ser ni den som fastpris? Kanske är nån bugg, ni får gärna buda på i tråden här istället

Av smalband

Philips 27" 4K IPS

4K-skärm med eminenta namnet Philips 276E8VJSB säljes pga flytt!

Sjukt nöjd med skärmen, funkar fantastiskt för Excel, programmering, och allt annat textbaserat. Helt okej att spela på, Civilization VI är fint i 4K!

Inköpt 27/12 2020 från Computersalg. Kvitto och original-kartong finns.

Om den skickas står köparen för frakten.

Kan ta mig till Borås (med omnejd) om det förenklar.

Edit: Skärmen har inget inbyggt VESA-fäste

Läs hela annonsen här

Av smalband

Intel i5 3570K, Asus Strix GeForce GTX 970, 16 GB RAM, Win 10 Pro

På grund av flytt är det dags att sälja gamla bettan. Hänger med förvånansvärt bra fortfarande. Klarar Civilization VI i 4K och max-inställningar runt ca 30 fps. Humankind går också i 4K. För snabbare spel är såklart 1080p enda rimliga, t.ex. Jedi Fallen Order orkar den då 40-60 fps beroende på grafikinställningar, om jag minns rätt.

Chassi: Fractal Design Define R3? (90% säker på att det är R3, stämmer iaf med https://support.fractal-design.com/support/solutions/articles...
PSU: Corsair VX 450W
Moderkaka: Asrock Z77 Extreme4
CPU: Intel i5 3570K
CPU-kylare: Coolermaster Hyper 212
RAM: 16 GB DDR3
GPU: Asus Strix GTX 970 DirectCU II
HDD: 1TB Western Digital Green (5400 rpm)
SSD1: Samsung 850 EVO 250GB
SSD2: Samsung 830 128 GB
Ljudkort: ESI Julia Rev G (https://www.esi-audio.com/products/julia/)
OS: Windows 10 Pro (återställt så setup för användarkonto etc körs när datorn startas)

Aldrig överklockat någon av delarna. Sitter två fläktar i fronten av chassit och en i baken. De nedre hårddisk-vaggorna kan med fördel tas bort för lite bättre luftflöde.

Skickas ej, men kan ta mig till Borås vid behov.

Läs hela annonsen här

Av smalband

Problemet här är inte Telia, utan EU:s regelverk som är oklart i frågan om erbjudanden som Telias ska vara tillåtna. Detta enligt den nätneutralitetslag som gick i kraft i april förra året.

Här finns en okej översikt: https://arstechnica.co.uk/tech-policy/2016/08/europe-net-neut...
Lagen i sin helhet finns här: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/PDF/?uri=CELEX:...

Telia utnyttjar alltså kryhål i lagen, vilket på sätt och vis kan vara bra, då resultatet av striden med PTS kommer göra det klart vad som gäller i Sverige.

Vill man klaga, så gör det gärna även till Sveriges EU-representanter: http://www.eu-upplysningen.se/Sverige-i-EU/Svenskar-i-EU/Sven...

De älskar att få mail från Sweclockers medlemmar

Av smalband

Om du känner någon i UK/US som du kan köpa genom så kanske nya (late 2016) Razer Blade kan vara något? http://www.razerzone.com/gb-en/gaming-systems/razer-blade

Av smalband

Och nu hittade jag ännu ett alternativ, Kolab, som verkar ha både EAS, CardDAV, CalDAV. Befinner sig dessutom i Schweiz (som har ganska hårda lagar när det gäller integritet) och jag gillar att de har instruktioner för att ställa in Emacs

Av smalband

Hmm, Zoho har ju fördelen att de har en gratisversion som är förvånansvärt generös.

CardDAV verkar dessutom vara på G: https://forums.zoho.com/topic/carddav-support#226600000793515...

Av smalband

Vill du köra med din existerande Windows Home Server går det jättebra. Det finns paketlösningar som t.ex. Wampserver (PHP-programmering), MEAN (Javascript-programmering) eller Django (Python-programmering). Bara att välja vilket språk du är intresserad av utöver HTML/CSS som såklart alltid behövs mer eller mindre för själva webbsidan.

Alternativt kan du testa Digitalocean som @THB tipsade om, kostar $5/mån för minsta servern och du kan välja att köra server där du sätter upp allt själv från början eller deras "one click apps" så får du en färdig Wordpress/Ghost eller vad du nu vill ha, de har massor att välja på:

http://i.imgur.com/7N9Cr8A.png

EDIT: Ett tips är att köra igång en Ghost-blogg med one click på Digitalocean och skapa ett eget tema, då lär du dig lite CSS och HTML och får erfarenhet av att designa.

När du sen vill börja leka djupare i koden så kan du antingen börja rota i koden för Ghost eller dra upp en server med MEAN/Django/whatever floats your boat

Av smalband

Ah, jag hade inte läst så bra om Zoho som jag trodde. Tack för att ni är så noggranna! Synd att dom inte har CardDAV.

Men jag har hittat två till kandidater: Fastmail och Mailbox.org

Båda ser ut att ha möjlighet att testa, så blir till att göra det helt enkelt.

Iofs lutar det åt mailbox.org då de är i Tyskland och Fastmail är australiensare med datacenter i New York.

Skrivet av zyberzero:

När det kommer till integritet
Gmail kan jag förstå i nått mått, men Office365 är väl ändå ganska "snäll"? Tänk på att ALLA mailtjänster läser och analyserar din mail. Det är i princip själva definitionen på ett spamfilter...

Spamfilter är såklart nödvändigt, men analys för annonssyften känns sådär och det gör både Google och Microsoft. I Windows 10 får du ju till och med reklam på låsskärmen ifall du inte stängt av den funktionen.

Men företagsabonnemangen för både Google Apps och 365 är nog egentligen okej, även om jag inte läst avtalen och vet säkert.

Av smalband
Skrivet av zyberzero:

@smalband: Du slipper använda Zohos App om du inte vill: https://www.zoho.com/mail/help/imap-access.html

annars finns ju ProtonMail, https://protonmail.com/ , har inte använt själv men hört mycket gott om.

Ja, fast i båda dom fallen missar man kalender och kontakter (som kan synkas med valfri enhet, typ telefon), eller?

Av smalband

Tips på epostleverantör?

Jag kör i nuläget min privata mail på egen domän hos one.com, men blivit tvungen att inaktivera spam-filtret då det blockerat helt legitima och sjukt viktiga mail. Deras support har tyvärr inte kompetens nog att förstå hur det är ett problem.

Så jag söker en ny leverantör för epost, kalender och kontakter. Med spam-filter som fungerar.

Har kikat på Zoho men de verkar ha egen app för telefoner och jag vill helst kunna välja app själv.

Office365 och Google Apps har det jag vill ha, framförallt spam-filtren lär vara svårslagna på grund av all data de behandlar. Av samma anledning vill jag helst undvika dem av integritetsskäl.

Såååå... vafan finns för alternativ egentligen?

Av smalband
Skrivet av TsExi:

Kan jag läsa ett tekniskt basår ändå om jag inte har sökt till det nu?

Basårsutbildningar med sen anmälan

https://www.antagning.se/se/search?period=HT_2015&freeText=ba...

Av smalband
Skrivet av TsExi:

Jag har 1 i högskoleprovet men jag vill inte vänta 1 år sen söka igen. Känns bara slöseri med tid. Men jag ska försöka kontakta KTH och förklara hur det ligger till och hoppas att de känner sympati

Äh, stressa inte över det. Kommer du inte in i höst så har du ett helt år att fixa fysiken och chilla. Sen är du sjukt taggad nästa höst. Om du inte ändrar dig, just första året efter gymnasiet förändrar mänskors perspektiv en hel del i min erfarenhet.

Fast om du måste ha CSN i höst av någon anledning finns alltid platser på de mindre populära kurserna.