Inlägg

Inlägg som IDX har skrivit i forumet
Av IDX

Verkar vara NAND som tar stryk mer än DRAM i detta fallet. Enligt TechPowerUp så är denna fabriken inriktad på Nand minnen. Så SSD enheter med mera ligger farligt till. Trist i vilket fall dock =/

Av IDX
Skrivet av Schackmannen:

Sen när är datorer avsedda för att vara tv-mottagare?
Edit: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17011002.ab klirr i kassan säger det hos radiotjänsten....
"Snyggt! Med andra ord borde jag nu kunna ansöka om barnbidrag då jag har MÖJLIGHETEN till att skaffa barn.." klockren kommentar

"jag knullade i helgen så jag ska ha barnbidrag från och med om 9 månader och 18 år framåt."

Av IDX

Hos mig får dom inga pengar iaf, bryr mig inte ens om dom går till domstol. Jag vägrar!

Från Warpdrive:
<+steffe20> Övrigt: Svensk kortfilm. Ivar får i uppdrag av sin stränga morfar att skaffa ett ägg. Regi: Gorki Glaser-Müller.
<+steffe20> å folk säger att det inte e värt å pröjsa tv-avgift

Av IDX
Av IDX
Skrivet av Demonoidz:

Jo, men 35FPS är inte flyt heller (:
Har haft minnesfel jag med på kort. Fungerat vid bakning eller höjd spänning (om du skulle få sådan problem igen efter att garantin är slut).

35 fps i boss fight med allt på Ultra i 1080p och 25 pers tycker jag är helt okej. Och ja bakning kan (oftast) hjälpa, men det gör jag knappast på ett 1 månaders gammalt kort

Av IDX
Skrivet av Demonoidz:

Han får snarare byta upp sig till Intel om han vill ha flyt. WoW är tvåtrådat, men kan lägga load på alla kärnor. Problemet är att det inte ger någon märkbar vinst, direkt.
Högre klockhastigheter eller starkare frekvenser per kärna är det som gäller.

Cpun hade inget med saken att göra, läs vad jag skrev i en post ovanför så får du svaret Ena minnet på grafikkortet va defekt, funkar klockrent med nytt kort.

Av IDX
Skrivet av tvelander:

Testa ominstallera drivrutiner och stänga av alla små program, ominsallera flash testa olika webbläsare etc.

Såna här saker är as svåra att ta på, med rak arm.

Jag hade personligen ominstallerat windows bara installera BF3 och WoW clean installation och bara Moderkort drivare och Grafik och sedan testa.

Bra input, fast dessa hade jag redan gjort, va en av sakerna jag började med. Har dock fått det bekräftat att det är ena minnet på grafikkortet som va defekt, har nytt grafikkort i burken nu och fps:en går inte under 35 i boss fight, vilket är en solklar ökning från 10fps/bildspel som jag hade innan. Ett brutalt oväntat fel med andra ord. Men tack så mycket för dina synpunkter!

Av IDX
Skrivet av wipen96:

Låter lite mysko kanske, när jag kör Wow 25-man så får jag
"2013-06-10 23:46:01 - Wow
Frames: 1587 - Time: 60000ms - Avg: 26.450 - Min: 20 - Max: 34" med fraps. Samt jag har inte allt mycket bättre specs än dig!
Du sa att det var något fel med din GPU? Någon av delar vill väll inte funka med de andra! (Grafikkortet?)

De flesta i tråden tror att det är cpun, men så va inte fallet. Va grafikkorts minnet som va defekt, men bara ena minnet som sitter på grafikkortets ovansida sett innefrån chassit (hmm ja du förstår säkert). Testade ett annat 660Ti och min fps går inte under 35fps i 25mana under boss fight. Vilket är en helt klar ökning från 10 fps / bildspel. Extremt oväntat problem som fick mig att skaka på huvudet och slita mig i håret både 1-2 gånger under felsökningen. Men nu är allt up-and-running och funkar toppen. Cpun va alltså inte problemet denna gången

Av IDX

Sorry om jag lät sur innan, men tagit reda på att det va grafikminnet som strulade. Så ofantligt märkligt problem att jag mer eller mindre blev förbannad för det va så oväntat. Men fick hjälp av en kompis som jobbade på MicroStore back in the days och han är lite av min mentor i pc-världen och han kom fram till att det måste vara grafikminnet. Men tack så mycket för era inputs!!

Av IDX
Skrivet av Sheik Yerbouti:

Du har redan fått ett svar, vilket jag tror är korrekt.

EDIT: Dock som Tvelander säger är (eller var för 4-5 år sedan när jag lirade det) WoW väldigt dåligt optimerat.

Svar nej, det enda två personer har skrivit är att wow är dåligt optimerat, vilket inte är ett svar. Men är självklart glad att några skriver något alls

Av IDX
Skrivet av tvelander:

WoW ÄR otroligt sämst optimerat, och du har inte den bästa CPu för WoW.

Ja kör fullscreen ingen multisampling ingen AA inga shadows och Fair på viewdistance.
Och DX11 reduce inputlag och testa de.

Ah va kanske fel att ta WoW som ett exempel då alla tjötar om dåligt optimerat det är osv osv, och det vet jag sen innan. Har spelat spelet sen 2005, men jag funderar mest på hur det kan vara att jag har bildspel i wow och höga fps i bf3, då bf3 är extremt cpu krävande det med. Får ju dock fps drops i vanliga flash med, då jag inte ens spelar. Så vi behöver inte haka upp oss förmycket på WoW.

Av IDX

Måste säga att det är lite oväntat att ingen på Swec har en aning om vad felet kan bero på, kom igen nu Sweclockers!

Av IDX

Mjo det vet jag, men att skillnaden är så brutal kan ju inte stämma. 10 fps i wow och ca 100 i bf3. Wow på medium och BF3 på high ^^

Av IDX

Låg fps i WoW, men hög fps i BF3

Tja boys/girls.

Detta felet är minst sagt intressant, jag har jobbat med datorer i flera år och gillar att felsöka men detta problemet får till och med mig att börja undra vad som är galet.

Till felet: Jag bytte moderkort/cpu och grafikkort i hopp om att få bättre performance i spel, problemet är dock att av någon skum anledning så har jag enbart ca 10 fps i 25 mana raids, men spelar jag BF3 så har jag ca 80-100 fps beroende på explosioner eller ej.

Inställningar i WoW
Allt ligger på medium i skalan, 1080p, skuggan är Off

Inställningar i BF3
Kör allt på high

Får även fps drop i Flash player när jag kollar på svtplay/youtube på HD.

Specc:
AsRock Fatal1ty 990FX
AMD FX-4350
Corsair Vangeance 8GB 1600Mhz
Corsair H50 Push-Pull
Gigabyte GTX 660Ti OC WF2
SSD: 80gb Intel (gammal men är inget fel på den, testat med annan OS disk med, är samma fel)
Game disk: 750GB WD Black
PSU: Corsair CX500 har även testat Fractal Design Tesla 650W

Har testat en massa olika saker för att lösa problemet, har testat annat moderkort, cpu, minne, SSD/HDD & psu. Även testat med ett annat grafikkort, men det grafikkortet är mer eller mindre dött, så får andra problem när jag testar med det, vilket inte underlättar.

Grejen är den att jag tror att det kan vara fel på minnet på grafikkortet, för jag har fått kod 500/501 fel i Windows. Det vill säga: Grafikminnesdegradering
Problemet är att det finns inga direkt bra test program för att testa minnet på grafikkortet, enda jag hittade va ett program från 2008 som endast testar 1Gb. Fick inga fel i det programmet dock.

Kan lägga till att gör jag olika benchmarks så går dom igenom utan problem, men testar jag att överklocka grafikkortet med minsta lilla så får jag blåskärm/drivrutinen slutar funka etc. Får även bara 6,0 i windows egna prestanda index med grafikkortet, vilket verkar minst sagt konstigt då ett 660Ti borde ge max poäng.

Så frågan är, finns det någon som har haft liknande problem? Eller möjligen vet vad detta kan vara? För min magkänsla säger att det är fel på minnet på grafikkortet som gör att jag får dessa fel, men kan inte säga att jag är hundra procent säker.

Av IDX

Alltid gillat AMD, men det är väl inte första gången man ser detta marknadsförings knep. AMD skulle ju vara vassare i FarCry 3 med, men så va väl inte fallet (sviktade rejält i "performance"). AMD måste fixa till sina drivrutiner (rejält) innan jag går tillbaks till det röda laget. Men härligt/roligt att se att dom försöker iaf. Hoppas verkligen att det kommer funka för dom och att AMD drar in lite extra cash, då dom halkat efter rejält på marknaden, tänker främst på CPU sidan.

Av IDX

Kan glädja spelarna på Webhallens bf3 servrar att servrarna kommer att vara kvar.

Av IDX

Ett kort jag kan tipsa om som är rejält snabbt, i klass med GTX 670 (dock med mindre minnesbuss) är Gigabyte 660Ti OC Windforce 2X. Går att klocka upp lite extra om man vill få mer fart. Är inte riktigt lika tyst som t.ex ASUS 660Ti DirectCU II men bra jäkla nära.

I vilket fall så är Gigabyte kortet mest värt för pengarna just nu, Asus motsvarighet kostar ca 200:- mer.

Alternativt så kan du göra som folk sagt redan, och köra sli på 560, helt upp till dig såklart

Av IDX
Skrivet av Mixe:

150 fps i 25-man raids, speccs på den datorn?

Asus P8Z77-I Deluxe/WD: TPU och LucidLogix Virtu MVP vilket gör det bättre för gamers samt DIGI+ VRM. http://www.asus.com/Motherboard/P8Z77I_DELUXEWD/#specificatio...

Patriot Viper 3 1866Mhz (2x8Gb) @ 1888Mhz, 1.550v XMP enable.
http://www.patriotmemory.com/product/indexp.jsp?source=0&prod...

Intel i5 3570K 3,4Ghz @ 4,2Ghz
http://ark.intel.com/sv/products/65520/Intel-Core-i5-3570K-Pr...

EVGA 660ti bara smått överklockat, ca 75Mhz (GPU), inget på minnet. Använder EVGA PrecisionX för överklock samt fläktkurva.
http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P4-3660-KR&fa...

Samsung Pro 840 128GB
http://www.samsung.com/us/computer/memory-storage/MZ-7PD128BW

Corsair H55
http://www.corsair.com/en/cpu-cooling-kits/hydro-series-water...

Fractal Design Node 304
http://www.fractal-design.com/?view=product&prod=94

XFX Pro Series 650W Semi Modulär
http://xfxforce.com/en-gb/Products/Power-Supply/XFX/Pro-Serie...

och 1st TB disk från Western Digital (Green)

Är inte den värsta datorn i världen, men enligt Fraps och Wow´s egna fps mätare så ligger jag på mellan 80 - 150fps i 25man raid. Den hoppar ju lite upp och ned, men flyter på felfritt och jag upplever inga som helst lagg/hack.

Av IDX

Som många sagt innan så är WoW rätt svårt att få konstant hög fps på. Men det som jag anses räknas är att fpsen/spelkänslan känns jämn medans man kör 25man raid. En dator som vi har byggt till en kund nu klarar Mist of pandaria i ca 80-150fps i 25man raid och ligger runt 45-80fps i ogrimmar (överlag). Testat på Twisting Nether som är full med folk. Men sen är WoW lite skumt när det kommer till fps med, tittar du åt ett håll har du t.ex 100fps vänder du dig om får du 40fps. Så va nöjd så fort datorn/grafiken flyter i raids eller större bgs. Ingen idé att strirra sig blind på fpsen i detta spel.

Av IDX

Mest LOL, ringer man till Asus Sverige så finns det för det första inget alternativ att välja för moderkort, väljer man något annat så bli man kopplad till support. Där tipsar dom om ett långt nummer man skall ringa för komponenter. Jag frågar vart nummret går till och får svar " Tjeckien " varpå jag ringer och det pratas tyska i luren och finns ej alternativ för engelska. Så tjeckien asså, nope med tyskland därimot. Bra koll där Asus Sverige..

Bästa va dock när jag sa att jag hade problem med ett moderkort till svenska asus, då fick jag svaret att han jag snacka med körde MSI... hahaha

Ännu en spik i kistan för asus när det gäller mig, sista gången jag handla asus produkter. Dom får deras support att låta så bra om man läser här: http://www.facebook.com/asussverige?sk=app_278322905544146&ap...

Men det är tyvärr mer bullshit än nått annat, bra är väl att dom får bra betyg i USA, men hur hjälper det oss i Sverige?

pinsamt...