Inlägg

Inlägg som yroll har skrivit i forumet
Av yroll
Skrivet av Tumnus:

Inte riktigt. Ökad tull slår snabbt tillbaka på den egna marknaden eftersom det faktiskt finns material man inte kan producera själv. Produkter man inte kan producera själv samt produkter man inte har infrastruktur för. Dessutom kan inte Trump skapa en "ny" marknad genom att föra sin protektionistiska politik utan det kommer att slå mot den egna marknaden. Skillnaden mellan Trump och EU är att EU inte har någon tull för EU medlemmar samt att tullen inte skiljer så markant mellan varor från USA och varor från Asien.

Återigen, du tror kanske inte på mitt tankesätt men det betyder inte att du har rätt(eller jag för den delen). Man tullar ju såklart olika på olika produkter/varor, det borde du vetat. Trump ska inte skapa ny marknad bara destabilisera den som är, den egna marknaden ska lida annars får människor göra det. En Iphone ska kosta 20lök, vill man inte betala det ska man nog inte sitta o säga att Trump är en dålig människa för det han stödjer.
Tullen skiljer extremt på produkter från USA jämfört med Asien, kolla ex stål o dylikt. vi tullar för att våra företag ska överleva, Trump (går ut öppet) tullar för att företag ska sluta utnyttja billig arbetskraft och ist låta amerikanare få de jobben(självklart blir det dyrare).
Tror vi kan släppa detta nu dock

Skrivet av Ozzed:

De grävde inte fram saker om Trump i valrörelsen, bara om clinton. Trump gillar Putin och ryssland, Clinton gör det inte.. Wikileaks gräver inte fram saker om Putinregimen. Du får ursäkta men de gör inte ett jättebra jobb att bevisa att jag har fel.

I min värld är man mer värd om man kan bevisa att man har rätt...
"Bevisa att du inte har mördat någon!"
Logikens segrare..

Av yroll
Skrivet av Ozzed:

Problemet är ju just att Wikileaks inte är en neutral budbärare utan en prorysk högerextrem propagandamaskin. Sen att de säger vissa "sanningar" blir noll och inget värt då de är selektiva till att bara säga "sanningar" som missgynnar deras motståndare.

Det är så jag ser på saken och det är jag stolt över.

Problemet är att du tror att det är en prorysk propagandamaskin*

Av yroll
Skrivet av Mooter:

@yroll: nej alltså jag menade inte att man scannar telefonerna efter buggar. Man lämnar dom utanför och hämtar dom efter mötet.

Skrivet av Tumnus:

Problemet är att det där är inte sant. Faktum är att så fort ingen stoppar Trump (med stoppar så menar jag att någon håller honom i tyglarna) så kommer det fram en hel del skit ur den munnen. Att han skulle vara snäll mot minoriteter är bara felaktigt. Importtullarna är inte heller införda för människor utanför USAs skull så att ge honom cred för något som inte var hans intention bevisar bara hur långt många måste sträcka sig för att hitta något positivt. Däremot så betyder inte ökade importtullar att folk i Afrika/Asien får det bättre. Det enda som händer är att de vänder sig till en ny marknad.

Har aldrig sagt att han är snäll mot minoriteter, men han hjälper dem indirekt.
Jag sträcker mig inte till några längder, jag ogillar Trump starkt men han är absolut inte sämre än Clinton.
Jag ser mig själv som en typ av kommunist och har därför svårt för såna som Trump som tjänar enorma pengar på andras bekostnad (vilket gäller alla presidentkandidater i förra valet).
cred ges till det som är bra, oavsett vad det var menat att bli.
En ny inhemsk marknad gör att de kan förbättra sig själva och inte jobbar efter våra villkor = bättre. Tror du inte lika så visst, men kom inte o säg att det är fel. Dessutom kanske man inte ska klaga så mycket på Trumps tullar när EU friskt drar till med importtullar från Kina/Asien.

Av yroll
Skrivet av Mooter:

När man är på vissa viktiga möten på t.ex. höga myndigheter i Sverige så lägger man alla telefoner i en låda utanför och går sen in i mötet. Så har det varit rätt länge, enkelt att förstå varför.

Det kommer väl dock från tiden då man buggade telefoner osv, detektorerna skiljer ju inte på buggen o annan elektronik?

Av yroll
Skrivet av Ozzed:

Jag har varken pratat om att något skulle vara Putins fel, att någon skulle vara rasist eller att Wikileaks haft fel på ett meningsfullt sätt... Liksom, va? Vad menar du egentligen?

Det jag säger är att Wikileaks agerat på ett sätt som hjälpt Trump till makten, och det tycker jag är fel då jag ogillar extremhögern. Om sedan de säger är "sant" eller inte skiter jag fullständigt i. Jag tillhör verkligen inte den skaran människor som tycker att "sanningen" trumfar allt utan man får passa sig helt enkelt.

Men det är OT så vi kan ta den diskussionen i PM om du vill.

Mitt inlägg handlade egentligen om att jag tycker Wikileaks inte kommer med något nytt och att jag saknar förtroende för dem.

Det kan ju också vara så att Trump inte haft så mycket mer dolt än det CNN grävt upp?
I ett samhälle med en offentlig syn på allt kanske det kan vara bra med motparter, att de hjälpt Trump till makten behöver ju inte bero på något annat än att de andra tokljuger? DVS Trump kanske hjälpte sig själv till makten.

Skrivet av Ozzed:

Och där kom personangreppen, som jag har längtat

Nej, jag skrev ju att jag inte gillar liberaler, men eftersom du gillar Wikileaks så är det väl OK att plocka russinen ur kakan då antar jag.

Hade jag fått som jag velat så hade Sanders vunnit, men Demokraterna sköt sig i foten och Wikileaks hjälpte till, så nu blev det inte så.

Det jag säger är att jag helre hade sett Clinton än Trump, eftersom Trump är högerextrem. Han har för tusan Steve Bannon som chefsstrateg.

Jag vet inte vad högerextrem betyder men i min mening är Trump vänligare mot alla som inte är vita och blekfeta än vad alla demokraterna varit. kanske inte i att ta in folk i USA men när man börjar sätta importtullar osv skapar man stora möjligheter för människor i afrika/asien som kanske snart slipper jobba i H&Ms och Samsungs fabriker med anställningsavtal där man måste uppge att man inte ska ta livet av sig. Härliga villkor där! justja sen vill han ju inte kriga längre men det verkar ju hela västliga världen vara strongt för att fortsätta med, fy vad illa om vi skulle skapa fred och välvilja mot ryssland....

EDIT: jag vet att många citerat dig redan så jag kanske är lite tjatig

Av yroll
Skrivet av Jaeger90:

Beror väl på vilket företag som ligger bakom, ja jobbar endast med Skanova och där är det bra koll och hög kvalité på de jobb vi utför, sen kan det se ut som det gör efter vissa har varit där

Ja skanova sköter sig faktiskt väldigt bra☺️

Skickades från m.sweclockers.com

Av yroll
Skrivet av Jaeger90:

Projektör för fiberutbyggnad, intensiv utbildning om 8 veckor innan dess bara gymnasial.
21k brutto, förväntas öka till 28-29k efter övergång från konsult till fast anställd om ett par månader.

Är det all utbildning som krävs så förstår man varför det blir så konstigt överallt där fiber läggs..
Absolut inget illa menat mot dig, men att gräva fiber verkar vara vilda västern jämfört med el som ändå egentligen ska följa samma standard.

Skickades från m.sweclockers.com

Av yroll

Har gått el på gymnasie och sedan 1 år elkraftsingenjör på Uni varefter jag hoppade av och bytte till YH-utb "Elkraftsingenjör".
Gick ut utbildningen 2015 och fick börja jobba 2 veckor innan examen för 27000kr/mån på konsultbolag.
Efter exakt ett år hoppade jag över till ett entreprenörsbolag, fick då 36500kr/mån + 89 ATF timmar och 2k i glasögen/tandvård och 3k i friskvård.
Dessutom betalar företaget all vård under högkostnadsskyddet

Titeln jag har är "elnäts beredare" och jag är 24 år

Av yroll
Skrivet av mrqaffe:

Synergy borde fungera över vpn om det verkligen är rätt installerat och alla behörigheter är ok.

Jag har inte behörigheter att göra det.

Av yroll
Skrivet av mrqaffe:

Synergy borde väl lösa det om du har behörigheten att använda det.

Datorerna har som sagt olika VPN så det funkar nog inte.

Skrivet av serverfel:

Alltså... Är det för att du bara vill ha en mus vart du än är? Tänk om du glömmer musen. Vad gör du då? Märklig ide. När det gäller urklipp osv så kan man ju ha ett dokument i molnet som man klistrar in i. Så hör jag i alla fall.

Kan du förklara när det skulle vara praktiskt att ha en mus istället för usb sticka eller google drive/liknande för att föra över info mellan datorer?

När man har en laptop/dator på samma skrivbord kanske?

Jag vill gärna förstå din tankegång. Nyfiken.

Saken är det att jag har 3 datorer vid samma skrivbord varje dag, en av de kan hända att jag tar med hem ibland eller ut på jobb.
Docs är besvärligare än att bara skriva för hand, vilket är anledningen till att 3 klick med musen skulle vara bättre. Det handlar alltså om textrader på 1-20 bokstäver som ska kopieras mellan olika filer och program. Tänk exvis att flytta OCR nummer, men jag måste göra klart på bägge ställen innan jag kan flytta nästa nummer så jag kan inte hämta bägge numren direkt.

Skrivet av oxxyyd:

@yroll: 1000ggr/dag mellan 3 datorer
En lätt överdrift va? Det innebär ju typ en gång i minuten. Hur klarar du det mentalt? Måste väl bli fel ibland, ingen som bryr sig? Kan inte låta bli att undra vad det är för företag som tycker sig ha råd att ha en snubbe anställd på heltid bara för att kopiera länkar och texturklipp mellan datorer. Om det är webbintranät t ex, varför gör de (företagen alltså) inte bara om sidorna till databasdrivna så att de hämtar texter och länkar från en gemensam databas?

Hade jag haft en sådan mus hade jag kunnat gjort det en gång i minuten (aktiv arbetstid), nu tar det ju typ en minut för varje del som ska flyttas. Företagen har egentligen inget med varandra att göra mer än att de är beställare samt uförare, sedan är sverige en sån liten del att vi inte har något att säga till om vilket gör mig som person ännu mindre auktoritär att begära sådant.

Av yroll
Skrivet av -=Mr_B=-:

Fast nu pratar du om något annat. Kopiera texturrklipp är en ren mjukvarufunktion, som helt enkelt inte hanteras av musen. Lagra saker "I" musen, borde vara fullt möjligt. Det finns så vitt jag vet ingen som säljer en färdig lösning, men allt man behöver göra är köpa en "större" sladdmus, en "mindre" USB hub, och ett litet USB-minne. Stoppa hubben i musen, och minnet i hubben. Använd musens originalkabel för att ansluta till hubben, och anslut musen till en av dataportarna på hubben.

Personligen hade jag nog föredragit ett löst USB minne. Lättare att byta, mindre jobb, och, om någon frågar, lättare att förklara.
B!

grejen är att jag kopierar små urklipp av text och länkar kanske 1000ggr/dag mellan 3 datorer. rätt drygt att behöva flytta ett usbminne mellan alla datorerna samt att behöva ha 3 möss på skrivbordet. Inte helt lätt att förstå kanske. jag jobbar inte med något säkerhetsklassat alls men företagen har ju samma säkerhet på allt sitt material då man kan använda datorerna för att komma åt klassade dokument.

Av yroll
Skrivet av Karaff:

Det låter lite småskumt att sitta på tre olika företags VPN och klippa klistra som du säger.. ?
Nu påstår jag inte att du pysslar med något skumt utan troligen (förhoppningsvis) gör du något legit och behöver hantera informationen. Men det finns nog många företag vars policy skulle vara problematisk.

Men jag kanske är lite säkerhetsparanoid.

Skrivet av mrqaffe:

Om du verkligen har tillstånd och behörighet att göra som du gör så finns det mjukvara som kan lösa det.
http://symless.com/synergy/
Men det låter väldigt underligt att man bemödar sig med vpn om man skulle tillåta att nån får dela data fritt mellan företag.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Det här finns. MX Master går att programmera till 3 olika donglar, Blåtand, eller Logitechs "unified" system.

Det här är nog i det närmaste omöjligt att göra med en "mus". Möss har absolut ingen aning om vad du klickar på, och vad din interaktion egentligen betyder. Det finns som nämnts, fristående mjukvaror som gör det här åt dig dock.

Jag vet inte hur den länkade uppför sig, men MX master har en knapp på undersidan där du väljer vilken av de tre programmerade anslutningarna som ska vara aktiv. Så det är bara en i taget, och man får bara en dongel på köpet med musen.

Jag ansluter mig till de som säger att det låter som en säkerhetsrisk att tillåta klipp / klistra mellan olika företags system över VPN. Behöver du överföra text, gör det manuellt. Skicka filer, eller kopiera dem till portabla media.
B!

Det jag tänkt mig är ju helt enkelt en mus med lagringsmedia, är ju ansluten i USB så borde ju inte vara något problem. Anledningen är att jag ska slippa överföra saker från 3 olika datorer manuellt hela tiden, samt att datorerna inte ska innebära säkerhetsrisker för företagen i sig. Stora företag har ännu inte förstått att alla krypteringar och lösenordsskydd som måste ändras varje månad etc i sig är den största säkerhetsrisken..
Vet ingen som har såna system som inte har skrivit upp alla lösenord på sin skärm och i olika dokument i datorn..

Av yroll
Skrivet av anon81912:

Japp, urklipp följer med.

Det beror på hur du konfar din VPN, datorerna måste ha tillgång till varandra

tyvärr inte min vpsn så datorerna kommer inte ha tillgång mot varandra, 3 olika företags egna "intranät" via internet.

Av yroll
Skrivet av anon81912:

Det finns ett program som sköter detta helt perfekt över ditt nätverk.

Du hittar det här: http://symless.com/synergy/

Intressant, följer även urklipp med då? Kan man köra det trots att alla 3 datorer går på varsin vpn?

Av yroll

Den har väl bara en dongel, dvs bara en dator i taget?

Av yroll

Varför finns inte detta? Mus till flera datorer, med viktiga funktioner.

Hej!

Jag har letat som sjutton men inte hittat någon mus där man kan använda ex flera usb donglar för olika datorer, så slipper man byta mus mellan datorerna.
Jag skulle vilja ha en sådan samt med minnesfunktion för ex urklipp, så dessa stannar i musen och förs över mellan datorer.

Vad tror ni går det att göra?
Borde inte vara så svårt...

Av yroll
Skrivet av ArcticFire:

Såklart inte, men det är ju dumt att börja prata om andra företag om man inte själv föregår med gott exempel. Påven som viftar med extremt dyrbara guldreliker medan han pratar om fattigdom är ganska lika, den nuvarande påven verkar dock vara bättre.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

För det är ju oerhört logiskt att gå ut och säga att Apple borde kunna tillverka saker i USA när inte ens företag han själv äger gör detsamma. Logik på hög nivå.

Kan ni två snälla lyssna på vad han säger -.-
Swecs rubrik var knappast någon höjdare, mer som när aftonbladet försöker dra läsare...
Han säger att han tror att "vi" kan få amerika bra igen och han tror ärligt att we are gonna get things comeing, we gonne get Apple building thier damn computer and things in this country insted of others...

Kan ni endast översätta det (med hans kroppsspråk inkluderat) till att vi ska endast tvinga Apple att flytta produktion till USA, då borde ni ta en engelska lektion eller fler....

EDIT: Det är såhär det blir när man inte lyssnar på folk som man inte råkar gilla, men tar allt de säger på fel sätt.. typiskt southpark avsnitt..

Av yroll
Skrivet av norpan111:

Människor här, vad påståendet syftar på är just att han vill göra Amerika så bra att till och med Apple kommer vilja göra sina prylar i USA istället, alltså eftersom fördelarna skulle väga över efter hans "vinst".

Det är som att jag skulle säga "Jag ska trimma min bil så den flyger till månen!" Varpå hundratals kommentarer ramlar in som berättar för mig att det är tekniskt omöjligt blablabla.

Sweclockers , snälla börja inte ni också med att misstolka fritt för att sedan clickbaita nåt skit.

Skickades från m.sweclockers.com

TACK!

Många tror att endast Apple ska bli tvingade att producera i USA... (som om det vore möjligt).

Av yroll
Skrivet av ArcticFire:

Han borde väl börja med att flytta sin egen tillverkning till USA. skog1s länkade en bild som visar att hans klädmärke har tillverkningen i Kina.

Det kanske är något han gör i samband med att allt flyttas, eller vill du att ett företag ska bära hela världens välfärd på sin rygg?
Han tänker ju knappast tvinga endast Apple till USA, dessutom kan han inte det. men lite ändringar i systemet hjälper ju till att flytta alla företags tillverkning inom landet.

Av yroll

Det är ju ett väldigt bra tänk, kvaliteten lär knappast bli lidande men priset lär skjuta i höjden!