Inlägg

Inlägg som Valonen har skrivit i forumet
Av Valonen
Skrivet av Halvmånen:

Tycker det är större stress att komma på planet. Är man sent på planet så är de flesta väskfacken redan proppfulla om man har med sig en kabinväska.

Stress att komma ombord upplever jag själv aldrig, man får ju ta höjd för incheckning osv.

Av Valonen
Skrivet av pine-orange:

Jag undrar om det är samma folk som ställer sig upp för att ta sitt handbagage och blockerar vägen för dem som redan är redo att gå. Kanske?

Vettetusan men de där personerna är ju grymt irriterande! Det ska pulas o grejas och de som är klara får stå och titta på. Fan, är du inte klar med ditt handbagage, ta en kaffe och chilla och låt folk passera.

Av Valonen

Har jag inte bråttom till ett anslutningsflyg eller möte så brukar jag chilla tills de flesta har tagit sina väskor. Men ibland är det såklart bråttom och själv är bäste dräng!

Av Valonen
Skrivet av DaBone:

Sur, Ledsen eller Galen... Du är galen du, det är inte ofta det fungerar...

Fungerat GaLeT bra kanske

Av Valonen
Skrivet av Kent:

Naturligtvis har du en poäng, men samtidigt kryllar ex. Pricerunner och div. andra sidor med liknande erbjudanden så inte säkert att random köpare handlar i "ond tro". Det märkliga är att butiken påstår att det är konkurrent som vill bråka, lite konstigt sätt att hantera en reklamation imo även om vi bara har hört ena sidan av historien.

Det har du rätt i.

Av Valonen
Skrivet av ThomaZ84:

Tack för tipset kent,
Det är ett alternativ som ska övervägas.

Först får dom moroten, sen blir det pinnen 😁

Intressant att försöka köpa en illegal sak till ett uppenbart lågt pris och sedan ta juridiska åtgärder. Du är nog torsk där.

Av Valonen

Bitdefender funkar bra, hade senast för en vecka sedan ett phisingmail som Bitdefender stoppade. Såg precis ut som en varning från Google. Var en bekant till mig.

Av Valonen

Först och främst vill man ha skattebetalare att stå för mer än beräknat, för att sedan få skattereduktion på produktionen och känna massvis med pengar.
Dags att säga nej eller?

Av Valonen
Skrivet av Ozymandias:

Trött på mig själv som valde hemleverans av ett paket. Leveransföretaget ”kunde inte leverera” (såklart). Borde lärt mig att välja leverans till ombud vid det här laget…

Skrivet av Nicklidstrom:

Det mest störande är när jag köper hem läkemedel om jag är sjuk hem till brevlådan (inget brevinkast) och de säger att det inte kunde levereras ut och finns att hämta på posten. Då försvinner ju hela jävla konceptet och man kunde lika gärna gå till apoteket i samma byggnad.

Har alltid fått sakerna när jag beställt, tråkigt för er som det inte funkar för. Men vill ändå posta och säga att det har fungerat klockrent för egen del i över 5 år. Allt är inte skit liksom.

Av Valonen
Skrivet av landmarks:

Jag känner mig 100 procent trygg i att jag kan skriva saker med glimten i ögat och bjuda på mig själv lite, kollektivavtal eller ej

Det är härligt att höra, dock ingen trygghet. Men låter detta bero, trevligt att ha dig här.

Av Valonen

Starkt utav dig att be om tips, då Sweclockers inte har något kollektivavtal så har du blottat dig lite. Du får börja prestera eller så blir du ännu av de som "valt" att gå vidare.

Önskar dig all lycka framöver.

Av Valonen
Skrivet av DasIch:

Verkar inte så enligt SL själva:

Det jag menar är att de kommer spara allt relaterat till incidenten, stationära kameror, kroppskameror osv. vilket de har rätt att göra.

Lämnar denna tråden men önskar dig lycka till framöver.

Av Valonen
Skrivet av DasIch:

I så fall har de inget annat än video från biljettkontrollen. Det gör varken till eller från.

De har nog sparat allt relaterat till kontrollen, det är min gissning. Men oavsett så får du väl ta dig en funderare på om du vill ta fajten, håll oss uppdaterade.

Av Valonen
Skrivet av DavidtheDoom:

Absolut, bra att ni har koll på SL.
Jag pratade generellt, kameror i butiker, kollektivtrafik i andra städer etc. Jag bor inte i Stockholmsregionen och brukar inte SL.

Generellt så brukar inspelat material sparas i 30 dagar om du tänker på butiker. Skulle säga att SL:s policy är en av de snävare.

Av Valonen
Skrivet av DavidtheDoom:

Generellt sparas bara kamerainspelningarna 24-48h. Så om man inte bett om att de ska spara undan något så är det vid detta laget dunderkört.

På SL:s hemsida:

"Hur länge sparas det inspelade materialet?

Det inspelade materialet från stationskameror sparas i 120 timmar (5 dygn), sedan raderas det automatiskt. När det gäller bildmaterial från kameror i fordon varierar lagringstiden från 18 timmar till 144 timmar (6 dygn) beroende på fordonstyp.

Inspelat material vid biljettkontroll raderas senast tre månader efter inbetalning av tilläggsavgiften eller att ärendet har avskrivits. Om tilläggsavgiften inte är inbetald eller avskriven raderas inspelat material efter 12 månader. Inspelat material i samband med hot och våld raderas efter 30 dagar."

Av Valonen
Skrivet av john2376:

€2399.99 I Corsairs EU webbshop, so.. direkt (kinda) köp ifrån tillverkaren och ca 7000kr sparat, why köpa från Svenska återförsäljare? (retoriskt talat nej gnägga inte på mitt resonemang nu)

Redigerat då editing mode låser upp.. whatever det nu dess akronym för är, chat-forum grejs, nej jag vet vad det heter, tror jag, bara glömt bort det, ett ändlöst hav av CIA, CSS, HTML, ISS, IS? is what? who said that?.. nevermind..)

Direktlänk till Corsair produktsida med priset om 2399,99 "evro" (nej det är "Euro" who says "evro" lol)

1817:- kan man spara, inte 7000:- Det får man ställa i proportion till hur en eventuell reklamation kan komma att se ut.
Sedan så förstår jag inte riktigt din blandade svenska/engelska.

Av Valonen
Skrivet av DasIch:

Vi gick på samtidigt.

Efter en stund funderande så undrar jag varför du inte direkt aktiverade din biljett då du måste ha sett kontrollanten som står vid din hållplats? Känns som att detta är ett utstuderat trick använt av många. "Jag steg precis på" osv. Man aktiverar OM en kontrollant stiger på.

Går det till tinget så kommer nog kamerautdrag användas, kan ju vara till din fördel.

Av Valonen
Skrivet av mrbrix:

Vill ha en skärm som man kan rulla ihop som en ritning och ta med sig under armen. Önsketänkande som nog ligger minst 20 år i framtiden.

Ja det är precis så som jag önskar också. Typ kunna rulla skärmen som ett liggunderlag och fästa längst upp på ryggsäcken inför lan.

Av Valonen
Skrivet av TobiasStockholm:

Det ser för övrigt ut som att något har brunnit i ditt fiberskåp? Kanske bra att kolla upp.

Ja det kanske är den adapter som sitter där som blivit för varm någonstans? Värt att kolla upp absolut.

Av Valonen
Skrivet av DasIch:

Vi gick på samtidigt.

Ah, ja det skrev du ju. Jag fick läsa igen.