Inlägg

Inlägg som altair4 har skrivit i forumet
Av altair4

Skulle vilja inflika att Samsung 65Q70R som man kan säga är förra årets modell av 65Q80T kostade 9990:- under lång tid. Förstår inte alla som hoppar på köpknappen. Tycker vi fortfarande inte har sett några riktigt bra priser. LG CX modellerna som faktiskt är snäppet sämre än C9 har inte haft några bra priser än. Om 55CX faktiskt hamnar på 10k så börjar det likna något. Förväntar mig att se 65CX runt 17-18k. Men så länge folk är köptokiga för minsta lilla prissänkning bara för att de legat högt resten av året så kommer det dröja länge innan vi ser några bra priser.

Mest oprisvärda TV-modellen hittils som folk faktiskt genuint verkar intresserad av är ju Samsung Q70T. Den har inte ens FALD men är i prisklassen av FALD-modeller. Men är väl för Q70R som faktiskt var FALD som folk tror att Q70T är bra när den är klart sämre.

Av altair4

Två hårddiskar var på en husvisning. Varför är du intresserad frågade den ena disken? Jag har slut utrymme svarade den andra.

Av altair4

Jag hade nyligen ett returärende av ett nätaggregat hos Webhallen. De skickade ett nytt åt mig samma dag som de mottog returen. Så jag skulle byta om jag vore dig. Däremot var de något långsamma att svara på mail. Tog 2-3 dagar per svar tyvärr.

Av altair4
Skrivet av anon132576:

Det vet du ju inte. Siffran 300W kanske inkluderar Rage Mode.

Nyhet för mig att SeX har en GPU med 80CU som klockar 2+ GHz... Bra att du håller mig informerad!

Framgick dåligt att jag menade 6800 med 60 computer units. Den i Xboxen hade säkert gjort 2Ghz+ om strömbudgeten tillåtit.

Av altair4

Lite dåligt av dem att använda överklockade resultat 6900xt vs 3090 och sen skryta om sina 300w som inte lär stämma så bra när Rage är aktiverat.

Annars var ju prestandan äntligen som förväntat, ingen besvikelse. Men priserna är ju alldeles för höga. Istort sett samma chip som i Xbox Series X har högre pris än en hel spelkonsoll.

Av altair4
Skrivet av callecal:

@adillboy
cpu core voltage: Manual mode
- Cpu core voltage override: 1.320

@altair4
Inte säker på hur man stänger av Intel C1E. Googlade lite men hittade inget definitivt. Ändrar man det i Bios? jag hittade i mitt:
Advanced\Cpu Configuration\PCU - Power management control ->
CPU C-States - enable/Disabled
- Är detta det du talar om

Jo det jag menade.

Av altair4

Min 6700K fick spader en gång och vägrade ändra oavsett vad jag satt Core Ratio till. Fungerade igen efter att jag stängt av alla Intel C1E och alla andra Intel energispargrejer jag hittade. Det konstiga var att innan hade det fungerat med dem igång, men helt plötsligt vägrade den ändra.

Disable Asus Multicore Enhancement med.

Av altair4
Skrivet av fertgh:

Ok, tack! Vet du var jag hittar den lagen någonstans?
Jag kollade på https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...
Men där verkar det bara stå om returfrakten..

Var en mardröm att hitta åt informationen nu. Skumt att de inte skriver ut den tydligare. Hittar informationen i lagen om distansavtal under delen som gäller ångerrätt. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...

14 § Om konsumenten utövar sin ångerrätt, ska näringsidkaren betala tillbaka vad konsumenten har betalat till näringsidkaren.

Av altair4

Ja du ska få tillbaks hela summan du betalade inklusive fraktkostnaden. Däremot får kunden oftast stå för fraktkostnaden tillbaks till butiken.

Alldeles för många butiker som försöker undvika att återbetala det de enligt lag är skyldiga. De har satt det i system. Här kan du läsa där det tas upp i england: https://www.thisismoney.co.uk/money/article-4030572/How-Brita...

Problemet är att de kommer undan med det och många verkar tro att man inte ska få tillbaks hela summan. Väldigt viktigt att sprida den informationen och inte låta butikerna stjäla pengar "lagligt".

Av altair4

Låt mig gissa att inga partners kommer sälja det till MSRP.

Av altair4

Varning Tradera tar bort köpskydd.

Från och med nu gäller inte Traderas köpskydd annat än via deras egna lösning Paynova som kostar 8% i extra köpavgift för att ge köpskydd.

Håller på att undersöka om Paypal står för sitt köpskydd hos Tradera ändå.

Men om ni som jag litat på köpskydd hos Tradera så finns det snart inte längre. Att begära 8% avgift för det när de är Sveriges dyraste annonssida är absurt.

Blocketpaket kostar inte mycket extra.

Ser nästan dagligen bedrägeriannonser på Tradera från stulna konton. Så uppmanar er att vara extremt försiktiga och att handla från en tryggare sida som Blocket och Sweclockers.

Av altair4

Hittar inte knappen för desktop-versionen på mobila sidan längre.

Av altair4
Skrivet av DavidtheDoom:

Att det finns en peng i bilden oavsett betyg för att det finns någon form av reciprocitet och möjlighet att sätta deadlines. Om man får testa "bara för att man är en fantast" betyder det oftast saknas en känsla att man måste leverera innehåll.

Om du inte lyssnar på någon om det finns pengar i bilden så kan du nog inte lyssna på någon alls. Eventuellt Kubanerna där alla får samma lön, men de finns väl inte på Youtube precis. Kan ju garantera att redaktörerna får lön. 😅

Hade i så fall gett mer att testpiloterna fått hem telefoner från flera olika märken samtidigt att testa. Då blir det mer krävande från deras sida samtidigt som de kan jämföra telefoner på ett sätt som gör att deras åsikt faktiskt får en mening. Fick jag 2500:- i presentkort skulle jag se till att även om jag inte gillade telefonen så skulle jag försöka låta positiv ändå så skulle mina chanser att bli utvald att testa fler produkter sannolikt öka eftersom positiva recensioner ger fler företag intresse av att skicka ut produkter i reklamsyfte.

Av altair4

Skulle gärna se tester av testpiloter som inte får någon ersättning. Är man intresserad av teknik är det tillräcklig ersättning att få prova nya saker utan kostnad. Läser inte testpiloternas tester längre eftersom de får betalt. Spelar ingen roll vem som betalar dem. Deras åsikt är förbrukad hos mig.

Av altair4

Gissar Playstation 5 utan blu-ray blir $499 och med blu-ray $579.

Av altair4

Samsung 8nm. Då var det tydligt varför korten är så strömtörstiga och kräver enorm kylare. Super versioner med TSMC 7nm att invänta nästa år då.

Av altair4

2009-07-22
INTEL SSD Disk Postville 2.5" X25-M 80 Gb, SATA, MLC 9.5mm
Pris: 2410:-

Bästa uppgraderingen någonsin. Används än idag i föräldrarnas dator.

Av altair4

Börja med att koppla bort "bi-amp". Det är inte riktig bi-amp och brukar göra liten/ingen skillnad eftersom det ändå är samma strömförsörjning. Om något så tyckte jag ljudet blev skrikigare när jag själv testat det på hembioreceivers, men oftast var det ingen som helst skillnad i ljudet.

Jag hade en Marantz SR5008 som också brusade som man kunde höra från lyssningsposition om det var tyst. Har även haft en likadan Yamaha RX-V671 som du. Den var jag mycket nöjd med. Inte så strömstark, men Klipsch är ju lättdrivna även om de växer med extra kraft.

Av altair4

Snittar nog 10:- om året. Har kanske lagt ut 100:- totalt. 0:- på appar till telefon, men har köpt någon app till min Shield TV och surfplatta.

Av altair4

Inget stöd för Atmos och HDR sänker värdet lite, men det är en bra förstärkare och uppskattar värdet till ca 2000:-.