Hårddisk byte i XPS m1710, behålla vista?

Permalänk
Medlem

Hårddisk byte i XPS m1710, behålla vista?

Tjena.

Jo, nu så börjar jag tröttna lite på att inte ha så mycket plats på min 100gb 7200rpm hårddisk som jag konfigurerade med min XPS när jag köpte den.
Lutar sig åt en WD disk på 320gb nu ifrån Komplett.

Men nu till min fråga. Jag vill ju naturligtvis behålla min version av vista som följde med datorn. Men är det bara att köra recoveryskivan på datorn när nya disken är i? Eller är det filer på min nuvarande hårddisk som måste med till nya hårddisken?
Om så är fallet med att jag måste ha över en del av hårddisken, så vore det super om någon visste vad för filer det är som jag måste göra backup på.

Tacksam för svar.

Permalänk
Medlem

Om du byter hårddisk så är det bara att stoppa i recoveryskivan i den nya och installera om allt. Självklart är det väl kul att ta med dina dokument (typ skolgrejer, spelinställningar och -saves, musik etc).

Permalänk
Medlem

Okej. Det va trevligt!

Trodde det fanns några systemfiler på hårddisken för Recovery saken. Men det va skönt att höra.

Då blir det dags för ny hårddisk.

Tack för svaret.

Permalänk
Medlem

Du kommer dock att behöva fixa en partition till överblivet utrymme då recoveryskivan gör precis som den skulle gjort med 100gigarn.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem

Till överblivet utrymme? Jag har bara en partition redan nu,