Nya medlemmar på forumet

Permalänk
Medlem

Nya medlemmar på forumet

Hej!
Det är bra och kul att det kommer nya medlemmar till forumet men det blir stökigt som tusan när det första dom gör (ofta) är att starta en tråd om något som redan har diskuterats många gånger tidigare.

Många verkar bli medlemmar bara för att fråga vad vi tror att dom kan få för sin "burk", fråga om något dom har sett på t.ex Blocket är värt det utsatta priset, fråga vad dom ska/borde köpa för komponenter med en viss budget mm mm.

Jag tycker att det borde införas någon typ av karantän/väntetid eller nåt när man blir medlem för att minska på alla dessa nya trådar. Det kanske även gör så att folk blir bättre på att söka fram informationen också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaimor:

Hej!
Det är bra och kul att det kommer nya medlemmar till forumet men det blir stökigt som tusan när det första dom gör (ofta) är att starta en tråd om något som redan har diskuterats många gånger tidigare.

Säger inte att du har fel, men vet inte om jag håller med om att det bli "stökigt som tusan" - mycket nyreggade medlemmar som ställer frågor tycker jag inte att här är?
Börjar folk bumpa/spamma etc. (oavsett nyreggade eller ej) så är det upp till moderatorerna att åtgärda, t.ex. genom att slå ihop trådar eller låsa och hänvisa till existerande tråd om samma ämne.

Skrivet av kaimor:

Många verkar bli medlemmar bara för att fråga vad vi tror att dom kan få för sin "burk", fråga om något dom har sett på t.ex Blocket är värt det utsatta priset, fråga om vad dom ska köpa för komponenter mm mm.

Ser inte vad problemet med detta är. Vissa tycker sådant här är kul att besvara, vissa bryr sig inte direkt (tillhör själv denna kategorin) och isåfall är det bara att ignorera. Att få en specifik konfiguration värderad är dessutom inte information som direkt går att söka sig till.

Skrivet av kaimor:

Jag tycker att det borde införas någon typ av karantän/väntetid eller nåt när man blir medlem för att minska på alla dessa nya trådar. Det kanske även gör så att folk blir bättre på att söka fram informationen.

Dum idé; ofta när man behöver hjälp med något vill man helst ha det snabbt.
Detta är ett forum för (mestadels) folk intresserade av hård- och mjukvara och är därmed ett bra ställe för folk som kanske inte kan så mycket om sagda områden att be om hjälp. Återigen, om det inte ligger i någons intresse att besvara dessa trådar, så bara ignorera dom?
Kan tänka mig att många "veteraner" på forumet började sina dagar här just som någon som bara behövde hjälp snabbt, fick ett bra och positivt bemötande, och sedan bestämde sig för att fortsätta hänga här för att till slut bli någon som började hjälpa andra.

Edit: iirc så finns det dock en "väntetid" för nya medlemmar innan dom kan använda "Övriga Ämnen"-subforumet och Marknaden, och så bör det förbli.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem

Ofta hänvisas det på andra forum till Sweclockers för hjälp med en del specifika problem eller undringar. Med karantän så förhindras detta flöde så jag tycker inte vi ska ha karantän här. Detta forum är för nischat för det! Här vill folk ha hjälp så snabbt som möjligt från entusiaster och kunnigt folk.

Ibland kan resan mot en ny entusiast/datorfrälst börja med just en prisförfrågan. Minns att mitt engagemang ökade kring datorer 2010 när jag här fick hjälp att välja en datorskärm då min gamla Samsung skärm gått sönder. Blev en Dell IPS skärm som fortfarande kommer till användning. Visserligen var jag medlem redan tidigare men var då mest en lurker...

Visa signatur

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version

Permalänk
Geeks
SweClockers

Känner bara glädje när nya medlemmar kommer till SweClockers och intresset för datorer och hårdvara växer. Vi har alla varit nybörjare någon gång, och att de väljer just oss är en stor komplimang till alla aktiva medlemmar som bidrar till den inkluderande atmosfären i forumet.

Om vi ser det från motsatt håll, så skulle en minskning av nya medlemmar i själva verket vara farligt för forum som SweClockers. Utan en kontinuerlig tillströmning av nya användare skulle användarbasen gradvis krympa, vilket i sin tur leder till minskad aktivitet. Detta skapar en negativ spiral som kan leda till att forumet med tiden dör ut.

Som lösning på det problem som nämns i trådstarten, skulle jag föreslå att man helt enkelt väljer att inte engagera sig i trådar man inte finner intressanta. Om det rör sig om regelbrott räcker det med att anmäla så tar en moderator hand om ärendet.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015