Var tog alla Short Throw-projektorer vägen?

Permalänk
Medlem

Var tog alla Short Throw-projektorer vägen?

Verkar som hela marknaden försvunnit på sistone. Hittar i stort sett bara Ultra Short Throw och vanliga projektorer nu. Behöver ju Short Throw (helst 0.9:1)

Nån som vet vad som hänt?

Permalänk
Bildexpert 📺

@s0sdaf: Skulle säga att efterfrågan på projektorer inte alls är samma som förut. Idag får du en enklare och för ändamålet (presentationer) mycket effektivare lösning i form av en 55- eller 65-tummare för samma kostnad som en enkel ST-projektor. Då finns det kvar en marknad för mer specialiserade produkter som renodlade hemmabiomodeller eller dessa med riktig kort kastavstånd.

Permalänk
Medlem

Jag har med undrat det, lampan till min Benq W1070 exploderade för ett halvår sen och började då titta efter en ersättare med 4k men kunde endast konstatera att det inte fanns någon. Det fick bli en ny lampa istället så får jag se när den uppgraderingen kommer. Men då jag kräver ganska stor bild, har 120" duk nu och innan hade jag 130" så vill man ju inte gå ner i storlek då mitt biorum inte är så långt.

Permalänk
Bildexpert 📺

@jensa86: W1070 har ju en optik som väl i bästa fall kan beskrivas som "upp till 1920x1080" vilket är problemet med projektorer och tätare pixelmatriser. Optiken är för dålig och det är ännu svårare att göra ST och UST-optik (extrem vidvinkel) fri från alla problem med distorsioner och på samma gång kapabel att lösa upp motsvarande 4K.

Permalänk
Medlem

Tackar för svar. Får hålla utkik efter en W1070 kanske då... Har noterat att det inte finns många projektorer som ligger så nära den (tidigare nämnda) ratio jag skulle behöva, så antar att det får bli short throw men att jag får placera projektorn lite närmare duken då, men W1070 låg ganska nära.