Ubiquiti AmpliFi HD AC1750 Användarrecension

Permalänk
Administrativ avgift

Ubiquiti AmpliFi HD AC1750 Användarrecension

NOTERA DETTA ÄR BARA SNABBT IHOPSKRIVET FÖR ATT GE EN INBLICK HUR JAG UPPLEVER PRODUKTEN, kan finnas stavfel , grammatikfel osv

Ubiquti är som många vet en riktig bra tillverkare av nätverksprylar , de gör enterprise saker till konsumetpriser , Ex får man 5st Acesspunkter till priset av 1 Cisco. Det finns många trådar på forumet angående dessa produkter men just nu ska jag kolla på deras mesh lösning. Jag skriver denna recension utifrån vad jag betalat för den , vad jag är villig att betala för bra nätverk och jag har inte fått något gratis.

Förpackning:
Förpackningen överraskar faktiskt lite som HyperX cloud lådan överaskades och man får en riktig WOW-känsla över allt. Det som ingår i detta paket:
1st Amplifi Router – Snygg liten vit kub med touchskärm som visar all information man behöver
2st mesh points som man fäster i valfritt eluttag , snygga eleganta och syns knappt!

Setup
Enligt det som finns online så gäller det endast att köra via app , tyvärr inget webUI men det arbetas på! Man får gå igenom enkla steg nätverksnamn , lösenord osv. Skulle min Mormor klara detta? Troligtvis efter att jag installerat appen åt henne. Enkelt och smidigt lite appleproduktkänsla över detta. Smidigt o enkelt allt synkas upp och uppgraderingarna körs igång. Notering är att jag sätter mina mesh points där jag vet de kommer kunna synka med 5G nätet

Prestanda
Efter några dagars testande med diverse Torrents(Självklart ubuntu distrubitioner som jag delar ut och laddar ner) , Plex server som delar nätverket internt så flyter allting på som det ska. Har inte behövt starta om nätverket eller nånting. (Hade problem med AC66U att den inte klarade av mitt nätverk särskildt att skicka filer dator till dator via trådlöst utan krävde omstart efter ca 15GB av filer).
Hastighet överföring via AC66U -> ca 4mb/s och hängde sig efter 15GB och internet var ruskigt segt
Hastighet Amplifi -> Ca 8mb/s och jag kan fortfarande kolla på youtube/twitch stream samtidigt , ingen omstart krävs och jag har överfört ca 200GB.

Prestandan överlag är inte den bästa som finns men allt fungerar , får ut ca 150mbit/s på mitt rum medans förut fick jag ut ca 50mbit/s via en AC66u. Värt att notera är att jag bor i ett gammalt hus med rör, hönsnät osv i väggarna så det har funnits deadspots överallt. Dessa deadspots har försvunnit helt.
Har mina föräldrar märkt någon skillnad att det sitter 2st mesh points?
Nej ingen har faktiskt noterat att det nu sitter 2st vita mesh points överallt och kuben är riktigt riktigt snygg faktiskt. Den släcker ner sig själv om natten , man kan inaktivera ljud och sänka ljuset som den ger ifrån sig.

Hur upplevs supporten av AMPLIFI?
Jag testade att fejka ett support ärende med en mesh point och chatten betedde sig riktigt bra, inte som ex ASUS supporten där de i princip hänvisar till starta om routern . De var behjälpliga , visste vart man skulle ändra för att få tillbaka. Jag gjorde även så att jag fejkade att en mesh point krånglade och det var inga tal om att få den utbyt kostnadsfritt , de ville inte ens ha mesh pointen tillbaka utan det var skeppning från kina direkt!
Supporten får 9/10 då engelskan inte var helt 100% och UI på hemsidan är inte den bästa.

Betyg?
Ja det är lite svårt att betygsätta en sån här produkt då man dels måste tänka , kommer en vanlig svensson behöva den här? Ja bor du i ett hus där du har en hel familj med IPAD´s , Telefoner , datorer osv, som max har vi ca 30st enheter när släkten är här så en vanlig konsument router hade inte räckt. Vad betalade du för hela kitet? Jag fick ge 3000kr då amazon körde en rea på produkten skickat från Tyskland vilket är ungefär vad en maxad konsumentrouter från ASUS kostar.

Positiva saker:
Enkel och simpel
Snygg – ingen spindel som står där utan den smälter in i hemmet
Supporten är superb
Presterar vad man kan förvänta sig av ett mesh kit i denna prisklass
Kvalitetskänsla
Amplifi lyssnar på förslagen som användare ger
Inga sladdar för mesh points utan direkt i Eluttag!

Negativa saker:
Inget webUI – men det kommer
Saker skulle skeppas från kina vilket kan ta upp emot 2veckor om du skulle få defekt vara
Inte bästa prestandan som finns på marknaden

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På en skala av 10 så får Amplifi HD 8/10 pinnar då den ger mig exakt det jag letar efter , bra prestanda , bra täckning , superb support , snygg och den bara funkar. Inget mer gå och starta om routern när man ska kolla från sin Plex server eller liknande. Jag rekommenderar denna produkt till dig som inte har kunskapen eller orkar sätta upp ett nätverk med Edgerouter och deras runda acesspunkter. Hade dom haft WEBUI så hade denna produkt fått betyget toppklass

Länk till produkten på amazon.de : https://www.amazon.de/Ubiquiti-AmpliFi-Wi-Fi-System-AFi-HD-we...

Och på Inet: https://www.inet.se/produkt/5405045/ubiquiti-amplifi-hd-ac175...

Visa signatur

Jonsbo i100| 7950x3D | B650-i | 2x16GB DDR5 CL30@6000 | 2TB m.2 | 4090 TUF | SF600 | Samsung G9 49 | Vive Focus 3 | Noctua fans | Custom loop