Permalänk
Medlem

LAN och Arrangörsförening

Hejsan,
Föreningen Svealan är en förening som arrangerar Lanevents och turneringar. Vi står för att vilja utveckla svenskt arrangörskap inom LAN och gaming-livsstilen. Vi söker nu medlemmar som är intresserade av att bidra med sina erfarenheter och tankar kring vad som gör att ett LAN betyder för oss spelintresserade.

Medlemsansökan
Svealan är öppet för alla intresserade och vi tror alla kan bidra med något bara att man visar viljan till att tillföra något. Dock några som har lite mer kunskaper inom följande områden skadar inte:

  • El och starkström

  • Hemsidor

  • Design

Ta kontakt med oss genom information längst ner och passa på att läsa mer om oss på vägen ner !

”Jag kan inte göra allt, men jag kan göra något.
Om vi alla gjorde något, skulle vi tillsammans klara allt.”
-Robert L Schimmel

OM SVEALAN

Under sena delen av 2014 började en idé ta form om att skapa något eget inom esportverksamheten, något eget av vad vi själva älskar. Under senare delen av februari 2015 blev idén kring detta en verklighet då domännamnet svealan.se kom i vår ägo.

Vad är då vår idé? Vår idé handlar om att skapa ett nätverk av arrangörer och spelare där vi alla arbetar mot en bättre utveckling av Lanverksamheten. Nätverket skall främja för arrangörernas skapande och deltagares intressen för en gaming-livsstil. Vi vill skapa något för deltagarna att känna att de tillhör något, därför skall våra events betyda något för spelaren, både i och utanför skärmen.

Hur kom vi fram till vår idé? I början handlade snacket om att bara anordna ett LAN. Under planeringens tidiga stunder förstod vi snabbt att det är inte bara el och nätverk som skall tas fram, det är så mycket mer man kan och behöver göra. Vi ställde då oss själva frågan om det inte går att göra det här lättare? Nu blev inte vårt egna arbete enklare, det har istället eskalerats till att vara ett mer omfattande projekt.

Vad gör vi? Svealangruppen arbetar mot en utveckling av Lanverksamheten i Sverige. Genom vårt projekt om ett arrangörsnätverk tror vi på ett underlättande av utvecklingen. Vid flertalet tillfällen har vi uppmuntrats till idén om att ett intresse av liknande nätverk finns med det arbetet vi önskar leverera.

Med nätverket önskar vi nå ut till först och främst mindre arrangörer i första hand för att knyta ihop och underlätta varandras arbeten. Med ett gemensamt nätverk underlättas införskaffandet av utrustning och deltagare för events.

Parallellt med vårt arrangörsnätverket planerar vi inför Lanevents där våra deltagare alltid skall stå i fokus. Genom att ge spelare själva möjligheten att ingå i nätverket finns möjligheten att ge direkta önskemål till arrangörerna om förbättringar och eventuella önskemål för att samtidigt följa deras utveckling.

Varför gör vi det här? Framförallt för att det är kul. Att genomföra projekt med höga ambitioner kring saker vi älskar är inte alltid vi får chansen till. Vi vill också genomföra något som betyder något för andra människor. Samtidigt som vi arbetar mot en förbättring av LAN så främjar vi samtidigt den unga individens datorintresse. Vi anser att det idag går en utveckling åt fel håll. Esport och LAN har en viss ökning men alla events ger inte intrycket av något utstickande eller utvecklande förutom höjda prispengar. Kan vi tillsammans göra det betydande? Vi vill vara med och förbättra denna verksamhet och samtidigt uppmuntra ungdomar till att skapa nya kontakter som delar samma intresse.

Hur ska vi göra? För den här utvecklingen krävs det att fler ansluter sig till nätverket. Vi önskar kontakt med fler arrangörer, spelare, föreningar och företag. Desto fler vi kan komma i kontakt med, desto större chans kan vi alla göra en skillnad på verksamheten. Ensam är inte stark, det är de som ansluter sig till nätverket som gör skillnaden. Vi vill sammansluta folk och uppmuntra till nya kontakter.

Vad kan vi göra? Mycket, lite eller ingenting alls? Dataspel är idag ett vanligt inslag i många ungdomars vardag. Det är dock mycket som kantar denna vardag och påverkar spelare på olika plan. Social acceptans är något som betyder väldigt mycket för en datorspelare. För många personer, framförallt äldre personer, kan inte alltid acceptera denna spelkulturs spridning och gliringar kan därför uppstå mot spelare. Något som får spelare att dra sig längre ifrån den sociala kontakten. Detta är ett djupt problem som därför kan vara stor del till att andra problem som esporten och dataspel kantas av varje dag uppstår. Genom att öka inslaget av events och engagemanget till fler LAN och datoraktiviteter önskar vi på en förbättring mot att dataspel och esport blir alltmer accepterat i vårt samhälle.

Andra problem som mobbning och trakasserier är också vanligt förekommande och så frekvent att ingen har nog någonsin undkommit något av alla skällsord som existerar. Några som redan påbörjat om en utveckling för eporten är Sverok och deras projekt Respectallcompete. Projektet är uppbyggt på tre delmål: Etablering av flera mötesplatser för datorspelare, sammanställa värdegrunden ”Code of Conduct” och arrangera esportläger med workshops. Det här projektet har följts ett tag tillbaka och detta anser vi är något som behövs för esporten och svenska ungdomar. Det här projektet trycker på många knappar samtidigt och något vi på Svealan vill föra vidare. Vi kan inte arrangera Sveroks esportläger och inte heller upprätthålla en möteslokal, vad vi kan göra är att använda oss av den skrivna värdegrunden Code of Conduct. Projektets hjärta, något vad spelare och deltagare bör ta del av. Att öppna upp spelarens ögon med denna värdegrund kan göra mycket för den svenska esports verksamheten.

Våra event. Vi på Svealan vill utforma våra LAN på vårt eget vis. Startskottet för oss blir WinterLAN 2016 där eventet utformar sig kring en enda stor turnering där vi låter kompletta lag och föreningar eller kompisgäng att anmäla sig. Anledning till detta är att vi låter en stor turnering i spelet Counter-Strike stå i fokuset under hela eventet. Starten av första rundorna på fredagen och avslutas sedan med en stor prisutdelning på söndagen. Vid sidan av turneringen kommer vi ha småaktiviteter och tävlingar som även där skall ges möjligheten av att vinna fina priser. Detta event kommer ge ett intryck av en blandning mellan det seriösa och en tävlingsanda som endast esporten kan erbjuda. Vi vet att events som dessa ger möjligheter för nya såväl som äldre lag chansen att visa upp sig på plats och sedan säga att de tillsammans åstadkommit något ihop.

Våra events kommer självklart variera i utformning och storlek för framtiden och vi kommer alltid vara öppna och lyssna runt på vad som önskas.

Vilka ingår i Svealan? De som vill göra något som betyder. Vi har medlemmar som i flera år engagerat sig i esporten och vi har dem som inte har det. Vi har olika erfarenheter av olika slag men vill alla arbeta mot att skapa något för ungdomar, lag eller föreningar som tillsammans vill uppleva något.

KORT SAMMANFATTAD INFORMATION

LAN, esport och turneringar.
Vi har stor variation av medlemmar inom dessa ämnen, vi har dem som engagerat sig i dessa områden sedan barnsben och andra som istället utbildat sig till sin kunskap på senare år.

Sätesort
Örebro, en stad föreningen tillsammans med andra föreningar nu etablerat sig i. Vi ser Örebro som en väldigt centralt belägen punkt i Sverige som har goda möjligheter för kollektivtrafik.

Arrangörsnätverket
Ett projekt som har vuxit allteftersom vi vuxit som etablerad förening. Målet är att samla fler Lanarrangörer i nätverket och tillsammans kunna bidra till fler skapta events där utgifter, utrustning och erfarenheter blandas. Vi känner att alla försöker nå samma mål om att spel är kul och att vi vill ha fler events som betyder något.

Code of Conduct
En gemensam värdegrund vi kommer att ta till oss för våra event. Ni kan själva idag ta hem egna kopior av dokumentet helt gratis i digitalt eller i fysiskt format här.

Kommande event

Dreamhack Winter 2015!
Vi är på plats på världens bästa party! här har ni möjligheten att träffa och prata med oss. Möt oss på plats och passa på att ta med produkter som vi tagit med från vår sponsor Razorsharp Energy. BILD

WinterLAN 2016
29-31 januari anordnar vi en CS:GO lanturnering i Örebro där prispotten ligger på 10,000SEK !!
Anmäl er på vår hemsida www.svealan.se

Kontaktinformation
Org.Nr: 802496-2329
info@svealan.se
+4672-53 29 066
www.svealan.se

Hoppas vi ses!

MVH Richard