Ny på Starcraft HJÄLP

Permalänk
Skrivet av trisse23:

Börja mot datorer och andra kompisar för om du hamnar i bronze så brukar typ 90% stanna där typ

Om du lägger ner tillräckligt med tid så ska du se att du kommer upp i silver också...

Själv grindade jag en massa 3v3 och 4v4 och ligger nu i gold.

Permalänk

Jag lärde mig ofantligt mycket av [DAY]9 när han pratade om själva spammandet av hotkeys och varför man gör det.

En helt ny värld öppnade sig. Plötsligt fick jag en någon form av kontroll och allt blev avsevärt enklare.

http://www.youtube.com/watch?v=HzhIjG39Haw

Permalänk
Medlem
Skrivet av lord_real:

Appropå hotkeys beror nog lite på ras.
Men du har alltså tre hotkeys
Med alla så skulle jag göra något i denna stil.

Med Protoss och terran så skulle jag hotkeya knappen T i varje fall (storm för protoss, stim för terran).

Jag undrar om jag inte skulle hotkeya stop och attack med terran och protoss och hold posistion och attack med zerg.

För man vill hold posistiona med zergligns oftare än med någon annan enhet.
Med terran vill du förr eller senare lära dig stutter step (du tar attack move, stop, attack move, stop etc. etc.) för att skjuta snabbare.

Att snabbt kunna stoppa dina enheter och sedan snabbt gå på attack igen är bra (och man vill inte mova in enheter, man vill attackera in dem).

Men om du kan lösa det med musen enkelt så skulel jag sikta på commandgroups på dina hotkeys. Eller köpa en fetare mus med mer macroknappar. Kanske en sådan där MMO mus som ser ut som ett litet tangentbord. Kan kanske vara en investering för dig oavsett spel. För då kommer du få snabbare accsess till fler hotkeys oavsett spel. Men det krävs nog en liten inkörsperiod.

Du kan absolut inte vara högre än Bronze level.

Du kör med standard hotkeys för det första. Inte massa kludd att binda om etc etc etc. Spells på heroes, stop, attack och allt sådant sitter inte på efterblivna knappar som dom kanske gjorde innan.

Detta är inte world of warcraft där man ska binda efter sitt tycke, det kommer bara bli jobbigare då, tro mig.

Ska OP köra Zerg så föreslår jag att han googlar "Backspace inject technique". Detta är det ÄNDA man bindar om i hela spelet.

det bästa tipsen jag kan ge är väl att du ska hela tiden bygga SCVs/Drones/Probes. Max mängd workers är 16på minerals och 6 totalt på gas. För full effekt och få så mycket armé som möjligt, så ska du endast ha drones på max 3 baser, annars tappar du armé storlek.

Det andra tipset jag kan ge är att lära dig spela snabbt. Vill du komma nånstans kan du inte hålla på å slöa som nån jävla pensionär. Att komma igång i matcherna så drar professionella spelare hela tiden musen över Workersen, och trycker keybinden för sin Hatchery/CC/Nexus direkt.

Visa signatur

ASUS GeForce RTX 4080 TUF
Intel Core i5 13600K 3.5 GHz
Corsair 32GB DDR4 3600MHz
@4K/138Hz

Permalänk

Känner mig som en idiot då jag inte läste allt OP skrev >.<

Om du måste ändra hotkeys så blir det såklart betydligt svårare, dom 3 viktigaste beror helt vilken ras du spelar tror jag

Du spelar alltså med handen på musen och stumpen på tangentbordet?
Isånnafall måste du något ha "Shift" på musen

Så att du kan välja enheter trycka på shift (musen) och vilken kontrollgrupp du viill lägga till dom i (Med tangentbordet)
Det borde vara smidigast.

Med zerg kommer du nog vilja ha "Ctrl" på musen också då, så att du kan välja alla enheter av en sort utan att behöva dubbelklicka och lite annat smidigt, detta är något som man gör hela tiden när man bygger enheter som Zerg numera, för att det ska gå snabbt och smidigt och att man inte ska råka få med sig drones i sin arme av misstag.
(Ctrl+Shift+Click = Ta bort alla enheter av den här sorten från det jag markerat)

En hel del av det jag skrev nedanför var innan jag läst frågan ordentligt, så en hel del av det kan ignoreras ^^

________________
Standard hotkeys är absolut enklaste sättet att lära sig och det funkar finfint
Det finns vissa grejer som du kan ändra, t,ex "patrol" kan du flytta till någon knapp på vänster sida om tangentbordet(Jag använder Q), för för det är oerhört jobbigt att behöva flytta handen hela vägen till "P"

Optimal mängd arbetare är 16 på mineraler ( 2 på varje) och MAX är 24 (3 på varje)
3 per gas.
Detta betyder att en optimal bas består av totallt 16+6 arbetare
och en helt 100% använd bas är 24+6 arbetare
Hur mycket arbetare du vill ha beror helt på vad för ras och vad för build/spelstil du kör, men det vanligaste när man kör macro games är:

Zerg: 75-85
Terran: 60-70
Protoss: 65-80

Om du har planer på att verkligen försöka komma upp i ligorna och köra lite mer "seriöst" så är ett tips att börja använda camera-hotkeys direkt, det hjälper oerhört mycket när man väl lärt sig använda dom

Som zerg kan du t,ex sätta en camera hotkey på varje bas och sköta dina injects på så sätt, och slippa få problem i lategame med backspace inject method för att alla dina queens börjar springa omkring för att injecta hatches på andra sidan banan.

och som protoss kan du använda camera hotkeys för t,ex dina warpin pylons.

Besök gärna "sc2improve" kanalen ingame, om den är full så har vi även "Sc2improve2" som backup, de flesta är gold-master, så inte jättemycket folk att spela mot när man är bronze-silver, men det brukar vara ganska lätt att hitta folk som låter en kolla när dom spelar, så man kan lära sig lite nya saker och fråga saker.

*Tyvärr har det blivit en hel del folk som börjat spamma kanalen väldigt ofta, och blizzard vägrar hjälpa, så ibland är det svårt att hitta folk, men oftast funkar det

***** Absolut viktigaste är att du spammar som en galning varje game, för du måste lära dig att röra fingrarna snabbt helt enkelt

/
Namn: Mephtral
nummer: 796

Visa signatur

i7 930 @ 2,8 Ghz - 6GB Corsair 1333 Mhz DDR3 - Asus P6X58D PREMIUM - XFX Radeon HD5870 - Corsair HX 850W 80+ - 80GB 2.5" SSD Intel X25-M G2 - 1TB Samsung Spinpoint F3 - InWin Maelstrom