Permalänk
Medlem

Skillnad mellan de olika chipset?

Hej!

Jag har kikat lite på olika moderkort och begriper inte riktigt vad som är den stora skillnaden mellan ett billigt och ett dyrt moderkort.
Visserligen klarar de dyrar korten av tex två grafikkort eller DDR3 istället för DDR2, men kollar man på två kort som varken har crossfire eller SLI samt bara stöder DDR2, vad är det man då ska utgå efter för att få det bästa av pengarna.

Om jag skulle skaffa ett nytt moderkort men inte behöver dessa funktioner som SLI eller fler än 2 SATA utgångar samt super hög busshastighet, vad är det jag då ska kolla på?

Moderkorten har ju olika chipset, men är det stor skillnad mellan dessa och vad är då skillnaden?

Hypotetiskt, skulle vi ha två kort som har exakt samma stöd för olika grejer (eller det kanske är det som är skillnaden med de olika chipseten?) men olika chipset, vad spelar det för roll vad man tar då?

tex skillnaden mellan Intel® G31 & Intel G45 chipset?

tack på förhand!

Permalänk

Så länge du skaffar ett moderkort som har P35- eller P45-chipset så har det ingen betydelse hur billig modellen du väljer är. Allt annat är mer eller mindre överflödigt.

Visa signatur

"plattan som moderkortet är uppbyggt på (minns ej vad det heter)" - muhihihaha

Permalänk
Medlem

Okej, tack. Men vad är det för skillnader i de olika chipset;en? Är det på klockningsfronten eller?

Permalänk
Medlem

jag tycker du ska leta efter de nyaste, då tex p35 inte har stöd för pci-express 2.0 vilket grafikkort använder och behöver använda mer och mer i framtiden.

Visa signatur

Intel Core i5 750 - Gigabyte UD3a-p55 - 2x2gb Corsair XMS3 1333Mhz - Sapphire HD5850 1gb - 2x W.D. Raptor 74gb Raid 0 - Zalman HP-750w - Fractal Design Define r2 Titanium