Permalänk

Köpråd: Grafikkort & minne

Hallå,

Jag har idag en konfig med en E2160 @ 3Ghz, 2Gb minne och ett gammalt 7300GT 256Mb.
Är ute efter en budgetuppgradering då främst på grafikkortssidan. Har inget behov av det värsta, utan spelar mest FSX och hade väl tänkt ge mig på Crysis nån dag, dock räknar jag inte med att kunna köra några inställningar på max, men det vore trevligt om det flyter på i någorlunda skapliga inställningar.

Vad ska jag kika på för grafikkort? Måste jag ha ett 8800GT/9600GT (vilket är bäst där förresten?), eller "klarar jag mig" på ett 8600GT t.ex.? Kom ihåg, jag är verkligen ingen hardcore gamer.

Så till minnet, funderar på att trycka in 2Gb till, men så kommer man ju då till problemet med 32-bitars Vista där jag inte rakt av kan utnyttja allt minne, spelar detta någon roll? Det känns meningslöst att köpa 2x512Mb då det på några ställen till och med är dyrare än 2x1Gb. Kommer systemet må gott av 2 Gb till, eller ska jag lägga de pengarna på ett schysstare grafikkort istället?

Kom gärna med alla möjliga förslag och argument, men betänk att det är en lågkostnadsuppgradering det gäller!

Permalänk
Medlem

Om du ska köra crysis så är väll 8800 gt att rekomendera.
Tänk på att du kanske vill att grafik kortet ska hålla en tid framöver också. Man får ju inte vara dum snål.
8600 lär ju inte hålla länge alls och eftersom du inte spelar så mycket så tror jag säckert att 8800 gt kommer att bli ett bättre ekonomisk val en 8600.
Va det gäller minnena så tror jag att det räcker med 2 gb. Ska man inte syssla med en massa video redigering så tror inte jag att du kommer att märka någon skillnad alls med plus 1gb. Eftersom du värkar ha en väldigt tajt budget, annars skulle jag nog köpa 2 gb till. Det ligger ju på ca 300-400 kr inte mycket pengar!!

Permalänk
Medlem

2gb räcker så länge du inte ska köra Vista, som SimonZes skrev så är 8800GT ett bra grafikkorts val se bara till så du har nätagg som räcker.

Permalänk

Tack för snabba svar, jag kör dock redan Vista. Men det är sant, 400:- extra om man ändå ska beställa ett kort nånstans är ju värt det.
Vad gör 8800GT till ett bättre kort än 9600GT?

Permalänk
Medlem

Kolla länken så ser du:
http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6037&page=7

Jag skulle hällre lägga några hundringar extra för 8800 gt.

Permalänk

Tack tack!
Det verkar som att det är lika bra att sikta in sig på ett 8800 gt då, så klarar jag mig ett tag i alla fall.

Permalänk
Medlem

Absolut, det låter bra!!