Lurad av deepfake-chefer – betalade ut 270 miljoner kronor

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunde:

Låter fejkat. Antingen är det en helt fejkad nyhet. Alternativt är den "lurade" med på noterna och har en andel i den scammade summan.

Jag litar inte på något från trakterna runt kina. Det är ett fusksamhälle, frammanat av en fuskkultur som har närts upp i kommunistkina. Man ljuger, bedrar och fejkar ända in i kaklet.

Instämmer, känns väldigt sannolikt att de "lurade" kommer visa sig vara insiders givet den synnerligen bristande kontrollen. Det vore hursomhelst gravt tjänstefel att inte utreda den aspekten.

Får dock lov att tillstå att uppslaget i sig hade varit imponerande om deepfaken varit så bra att den överlevt mer rimliga säkerhetsrutiner.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Alexraptor:

Tror ärligt talat det är bara en tidsfråga innan generativ AI antigen förbjuds eller förses med kraftiga restriktioner. Det kan inte och får inte florera så fritt som det gör nu. Vissa människor har bokstavligen fått sina liv förstörda eller förlorat sina liv på grund av sådant.

Med en vanlig spel-PC kan du köra generativa AI-modeller som kan generera bilder utifrån text på några sekunder per bild. Programvaran och modellerna är fritt tillgängliga för nedladdning och kan köras offline, och inget hindrar någon från att göra en kopia och sprida den vidare även om alla siterna som man nu kan ladda ner den finns på. Liknande finns även för generativa textmodeller.

De här fritt tillgängliga AI-modellerna är inte heller försedda med samma spärrar som många av modellerna i molnet har, och kan i princip avbilda eller skriva vad som helst.

Det är alldeles för sent att förbjuda den här sortens teknik. Den existerar, den är vidspridd, och kommer aldrig att försvinna. Brottslingar kommer ha tillgång till och kunna fortsätta använda den här sortens teknik oavsett.

Tyvärr, generativ AI är här för att stanna, vare sig vi gillar det eller ej. Det finns ingen stoppknapp.

Permalänk
Redaktion
Redaktionschef

Hallå i tråden. Onödigt sidospår har tagits bort pga OT.

Permalänk
Medlem

Det blir enklare och enklare att genomföra såna här bedrägerier. Det var ett exempel i nyheterna förra veckan om en AI-fejkad röst som användes av svenska bedragare, bara för att få 15'000 SEK från den fejkade personens mor.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.