Permalänk
Medlem

Derbi Senda - CDI Problem

Hej! Jag har en Derbi Senda Xtreme från 2005. Den är trimmad med ett Tecnigas Original Pro rör (typ ett semi trimrör) och jag har försökt att installera en ostrypt cdi. Jag hittade en blackbox som tidigare ägare installerat som strypte vid 6k som jag senare ändrade till 8k. Mopeden hade original en varvbegränsning på 10k, men jag köpte en ostrypt cdi från division häromdagen (https://www.twostroke.se/division-cdi/tandspole-ostrypt).
Jag installerade den ostrypta cdi:n med sladdarna som satt i original cdi:n. Jag kopplade in kablarna på exakt samma plats och jordade på exakt samma plats som original. Nu kunde moppen varva till 10 500 - 11 000 varv när jag körde, vilket är ca 1000 varv högre än med strypta cdi:n.
Detta är en väldigt liten ökning jämfört med vad andra får av att strypa av sin moped. Jag testade också att lägga full gas i en nedförsbacke, och där stryptes motorn tydligt. Precis som om min ostrypta cdi är stryper? Mopeden är alltså strypt även fast cdi:n ska vara ostrypt enligt twostroke.se.
Kollade runt lite och hittade på andra forum folk som länkade en ostrypt cdi till Derbi Senda som skulle funka (https://razzer.se/showthread.php/10626-Avstrypning-av-CDI-box...). Tänkte att min ostrypta cdi var fel eller sönder så bestämde mig för att köpa den dyra och länkade cdi:n istället (https://www.twostroke.se/top-performances-cdi-box-ostrypt-duc...). Denna verkade mer lyxig och "race-aktig" och tänkte att detta måste vara lösningen på mitt problem. Installerade den likadant och det blev absolut ingen skillnad. Moppen är fortfarande strypt även fast jag nu har köpt två olika ostrypta cdi:er, varav ingen av dem fungerar.

Vad kan vara felet med mopeden, varför vill inte de nya CDI:erna strypa av?

Permalänk
Medlem

kanske felaktig bränsle luft blandning? dåligt tändstift?

Visa signatur

MSI Leopard GP66 liquid metal | 11800H @4.5GHz all-c | 3070m @1470MHz/0.7v | 32GB DDR4 3200MHz cl19
Bild: LG C2 42"
Ljud: Beyerdynamic DT1990 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pontooz:

kanske felaktig bränsle luft blandning? dåligt tändstift?

Har faktiskt bytt förgasare denna månad men tändstiftet (byttes för en månad sen) var brunt så antar att blandningen var bra. Kan förgasaren påverka om mopeden är strypt eller inte? För varva högre än 11 vill mopeden göra, det känner man.