Permalänk
Skrivet av Nioreh83:

Jag har en del privata grejer jag använder på jobbet, bland annat hörlurar och lite sånt. Ser inget större bekymmer med det. Jag har även mina privata kläder på mig. På en del här i tråden låter det som att detta är helt orimligt. Att slita på sina privata kalsonger under arbetstid!! Crazy.

Vi får faktiskt strumpor och kalsonger av jobbet.

Permalänk
Medlem

Jag som många andra får det mesta man vill från arbetsgivaren. Dock har jag använt mina Bose QC-35 sen jag började där 2017. Så de börjar bli till åren och slitna nu.
Frågade om jag kunde köpa ett par Sony XM5 och då de kostar lika mycket som de motsvarande Jabra kostar som vi har i vår "IT-store" så var det ok.

När jag jobbar hemma så hade jag redan skärm och dockningsstation privat så det använder jag mina personliga saker. Har dock fått ett höj/sänkbart bord och en riktig stol hem under pandemin som jag fick behålla, betalade bara lite förmånsskatt på det. Väldigt generöst.
De skulle säkert erbjuda skärm osv hemma men har bättre grejer privat och eftersom kabeldragning är gjord och samma docka används för både jobbdator och privata så är det skönt att behålla sitt egna.

Om man bara lyfter det med chefen så är nog de flesta arbetsgivare villiga att betala lite mer. Är ett billigt sätt att få en nöjdare medarbetare. Så gör jag ifall mina medarbetare kommer och frågar om något. Stämmer av med IT efter deras önskemål och om det är likvärdiga kostnader och produkten är godkänd av IT är det bara att köra.

Visa signatur

And Jesus said "Come forth and I will grant you eternal life!" I came fifth and won a blender.
| MSI X99A Raider | i7-6850K | 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz | Palit GTX 1080 Super Jetstream | ASUS ROG Swift PG279Q |

Permalänk
Medlem

Är väl lite blandat det här.

I grunden ska man inte själv behöva stå för saker till arbetet, men ibland är det betydligt snabbare och smidigare att använda något eget än att köpa in och vänta på det m m. Dvs jobbet kan bli gjort snabbare och bättre om egen pryl används. Inte minst sådant som man ytterst sällan annars behöver. Det kan förenkla för en själv för att få ihop dagarna/tiderna bättre.

En del saker är det även mer formaliteter kring vem som ska betala osv.
Jobbar som IT-konsult huvudsakligen åt en kund, men ibland mindre uppdrag åt andra också.
En del saker lämpligt att kunden får stå för, andra företaget.
Det kan ju också vara så att man använder företagets prylar privat ibland, så det jämnar ut sig.

Sen är jag även i en roll där jag väljer/säljer prylar åt kunden, märker hur det skiljer sig en hel del bara mellan olika avdelningsar inom företaget där vad de får köpa in. På en del håll är det enormt snålt och de får knappt ens köpa in standardprylar för att ersätta riktigt gamla, på andra håll är det bara att välja och vraka till synes utan begränsning. Det kan t o m vara så att det är cheferna som är drivande i att köpa in prylar som de anställda inte ens vill ha el behöver.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Keneay:

Skrämmande hur många som gör och tycker det är helt okej att koppla in egen utrustning i sitt företags datorer och nätverk utan att tänka alls på den säkerhetsrisk det kan medföra!

Intressant att säkerhetsrisker tas upp. Söker ni efter säkerhetsbrister i de tangentbord, möss och headsets ni köper in till medarbetarna?

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alling:

Tycker det vore intressant att höra panelens åsikter om följande hypotetiska, men inte otänkbara, scenario: genom att köpa kringutrustning ökar man sin trivsel och produktivitet, och därmed det värde man skapar, så mycket att man lyckas förhandla fram en såpass mycket bättre löneförhöjning att man snabbt kan räkna hem den summa man spenderade.

Skulle du i det scenariot välja att spendera egna pengar, eller skulle du vägra av ren princip?

Mitt ursprungliga svar i tråden är kanske lite för allmänt och behöver förklaring. Svaret till just din fråga varierar nog en hel del beroende på yrkesgrupp.

Eftersom Sweclockers till stor grad har kontorsarbeten så förstår jag givetvis ditt argument och kommer förhoppningsvis att följa den pricinipen efter min examen. Men då jag för tillfället arbetar på ett lager där lönen är beroende av fackets förhandlingar och inte min insats så finns det ingen anledning att köpa prylar till jobbet. Sen är det förvisso ganska svårt att ta med sig en egen skjutstativtruck 😉

Får endast bära arbetsgivarens kläder på jobbet (vilket jag inte har något emot eftersom det sliter på kläderna och framförallt olika temperaturzoner) så där har jag inte något större val.

Permalänk
Medlem

Beror lite på. Min nuvarande arbetsgivare har jag en hårdvarubudget hos, vilken nyttjats till exempelvis ett vettigt tangentbord och en big-size musmatta. Likaså använder jag privat mus (som dock inte är inköpt i det syftet). Sedan har jag även varit på uppdrag hos kund där det varit väldigt strikt med att koppla in externa prylar, så där var det (och blir det, då det snart är min arbetsgivare) bara att gilla läget med vad man får tillhandahållet (sånär som på musmattan, den kommer jag att ta med mig ).

Så generellt är jag av den åsikten att arbetsgivaren ska stå för vettig utrustning, och gör de inte det så får man avväga om det är värt en slant för att använda utrustning man inte stör sig på - inte för arbetsprestationens skull, utan för sinnesfriden.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem

Rent generellt tycker jag företaget ska stå för den utrustningen som behövs, har dock tagit överblivna grejer som t ex mekaniskt tangentbord till kontoret. Inget som behövs för jobbet, men jag trivs bättre med, det kan vara rimligt att fixa själv.

Däremot är jag helt oförstående till alla som jobbade hemma under pandemin och satt på en pinnstol och jobbade på en 13-14” laptop och fortfarande gör det när de jobbar hemma. Har man 50k+ i månaden och jobbar frekvent hemifrån förstår jag inte hur man inte kan investera i en skärm, mus och tangentbord.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Headset/hörlurar har jag köpt privat. Vi har öppet kontorslandskap så jag behöver ANC och skapligt ljud så jag kan ha Spotify igång i bakgrunden när jag jobbar på kontoret. Eftersom jag ständigt har lurarna på tar jag även emot jobbsamtal i dem. Vet att de flesta kollegorna gör likadant. Har även tagit med någon mus, tangentbord o.s.v. när jag uppgraderat hemma men aldrig köpt något specifikt till jobbet.

Men sedan går det mycket åt andra hållet också. Ska jag resa någonstans tar jag med mig jobb-laptop ifall jag skulle behöva rycka in, och då lär jag knappast släpa med mig en till bärbar dator för privat bruk utan gör det privata som att spela något spel eller kolla Youtube på samma dator.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk

Tidigare var våran arbetsgivare generös när det gällde "bra-att-ha" grejer. Men när företaget växte så började detta missbrukas av en del. Så nu blir vi alla straffade för det, å får inte köpa ut en pinal själva. Allt ska beställas hos mellanchefen och sen inhandlas centralt. Detta gör arbetet fruktansvärt tungrott och missnöje gror hos de anställda som alltid skött sig.

Visa signatur

Det är inte lätt att va tung...

Permalänk
Medlem

Antar att inte inte bara är jag som behöver göra massa medarbetarundersökningar och liknade flera gånger varje år, brukar inte ge toppbetyg och HR är alltid lika irriterade att deras score inte blir som dom vill.

Vi har haft personliga samtal med HR om allt röreande sin anställning och en fråga vad kan vi göra för att du ska uppskatta din arbetsplats mer, påpekade att flera företag erbjuder sina anställa både skärmar och kontorsstolar till sitt hemma kontor kan jag också få det ? Svaret blev nej och jag ger fortfarande inte högsta betyg.

Permalänk

Har en bra chef i den aspekten att vi typ för köpa det vi behöver, no questions asked. Detta gäller i alla fall verktyg och maskiner, men för kontorstiden så har jag eget tangentbord och mus, mest för att jag hade grejer över i lådorna men också för att tangentbordet som vi fick kan vara det absolut sämsta skit jag någonsin har skådat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tänker såhär. Man är anställd för att lösa problem. Arbetsgivaren på många ställen har inte en susning om hur många timmar man har jobbat. Det enda de vet om är vad man har uträttat.
Har man då dåliga verktyg så kan man uträtta mindre. De som har bättre verktyg kan på olika sätt dra nytta av att de är mer produktiva.

Jag själv stör mig att jag på arbetsplatser saknar verktyg för att göra vissa kontroller, man får lägga ner mycket tid på omvägar. Eller så tar man upp ens privata pryl i väskan. Ta en apparat som ej är igång, den kan ha gått sönder och den kanske ej har spänning. Många tekniker står där som ett fån och grunnar, hade de haft en 79kr multimeter från Jula så hade de kunnat mäta om apparaten får spänning

Självklart får man tänka till med ens privata prylar vad det innebär för risker.

Arbetsgivaren måste älska ditt tänk varför ska de då köpa de verktyg som behövs om du sliter på dina egna.

Permalänk
Medlem

Det enda privata som jag använder på mitt jobb är kalsonger & strumpor.

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem

Tangentbord, mus och headset är rätt personligt och allt som kan anslutas med Bluetooth är ok på min arbetsplats. De flesta accepterar vad som erbjuds av arbetsgivaren men för egen del är jag rätt kräsen och betalar därför ur egen ficka för bästa trivsel.

Permalänk
Medlem

Vi får vad vi behöver, har dock både högtalare och in ears på plats med
Det enda som jag inte har fått var ett skal till min gamla arbtes tlf o jag vägrade att köpa ett
Och efter ett år åkte tlf i backen o glaset sprack, nästa tlf levererades med skal

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem

Har jag något liggandes o skräpar som jag känner skulle vara en upgrade på jobbet så tar jag med det men jag skulle nog aldrig köpa något för att ha på jobbet, det försöker jag isf få jobbet att köpa till mig annars kör jag på det som finns.

Visa signatur

• ASUS 35" ROG Strix XG35VQ • Lian Li PC-O11 Air Mini • Ryzen 7 5800x3D • NZXT X63 • Asus TUF RTX 3070
• Asus B550-F • G.skill 2x16GB (3600MHz 16-19-19-39) • Corsair RM750x • Corsair Force MP600 1TB • Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Phod:

Intressant att säkerhetsrisker tas upp. Söker ni efter säkerhetsbrister i de tangentbord, möss och headsets ni köper in till medarbetarna?

Jag jobbar inom vården och vi kan bara logga in via vpn med regionens egna datorer, så kan inte använda min personliga dator hemifrån. Där har vi programvara och liknande som har certifierade skärmar och hårdvara (dock skulle det mesta fungera utan omsvep, går att ha låg kvalitet på 3D-rekonstruktioner så funkar med iGPU).
Jag har kopplat in lite extra skärmar till min jobbdator hemma men i övrigt behövs kortläsare och liknande vilket jag inte har i mina privata tangentbord.

Vår It-avdelning är rätt nitisk på säkerheten men det finns ingen kultur på själva avdelningen av att inte plugga in USB från folk och några få har egna tangentbord.

Vi får en rätt hög grundnivå av ergonomi och OK tillbehör och skulle någon ha fysiska skäl (kronisk värk etc) så är det inga problem att få anpassad hårdvara.
Men inte bara för att det ska vara lite bättre och skönare tyvärr .

Visa signatur

Storburk: Ryzen 7 3700X, MSI B450M Mortar, FD Define Mini, CM M2 Silent 720W, 32 GB, RX 5700 XT 8GB, NVME SSD + HDD - HTPC: Ryzen 5 2400G, 16 GB, NVME SSD, BeQuiet 550W

Permalänk
Medlem

Är det något jag måste ha för att göra mitt jobb (bra), eller behöver för ergonomi så jag faktiskt kan vara på jobbet förväntar jag mig att arbetsgivaren står för det. Sen har jag grejer jag har köpt i andra ändamål privat som jag ibland har med till jobbet. Typ hörlurar.

Jobbar på kontor så behöver inte så mycket mer än dator med kringutrustning och lite mjukvara

Permalänk
Medlem

Det mesta jag använder i tjänsten står min arbetsgivare för, och detta med rätta.

Med ett undantag. Jag stod inte ut med tangentbordet jag blev given (lågprofil rubber dome), så till slut tog jag med ett extra mekaniskt tangentbord jag hade liggandes "i smyg". Hemlighöll det initialt för att testa ifall kollegan jag delar kontor med skulle märka att det knattrar. Det gjorde han inte.

Permalänk
Skrivet av Robiban:

Typ hörlurar.

Bra exempel på något jag skaffat på egen hand. Jobbet köper hyfsat dyra ANC-lurar, vilka fungerar mer än väl för Teams-möten men är obekväma som stryk om man behöver ha dem på under längre tid. Mina egna in ear-snäckor kan jag ha i öronen i timtal utan obehag.

Permalänk
Medlem

Jag kör med mina egna hörselkåpor på jobbet, men det är endast för att de har bluetooth och mycket bättre ljud än kåporna jag får från arbetsgivaren.
Det gör att musik och ljudböcker blir trevligare att lyssna på och att jag kan snacka lite skit med polarna ibland medans jag arbetar.
Med andra ord är det för mitt eget nöjes skull, arbetsdagarna blir roligare och känns kortare.
Skulle däremot aldrig köpa egna verktyg ut till golvet eller tillbehör till datorn.
Det är helt upp till arbetsgivaren om de vill ge mig utrustning för att kunna vara effektiv eller inte.
Nu är det väldigt sällan ett problem och är jag missnöjd med något brukar jag visa upp ett räkneexempel på hur mycket tid det går att spara. Då får jag för det mesta det jag vill ha.

Permalänk
Medlem

Jobbar mest hemifrån och då används privat skärm, skrivbord, tangentbord, mus, högtalare, hörlurar, tja, praktiskt taget allt utom laptopen som kommer från jobbet. Jag hade gärna bytt ut den med till en stationär men tyvärr är det mot reglerna så där är jag fast. Men såklart, det är såhär det blir när man jobbar hemifrån. I företagets lokaler är det bara hörlurarna jag själv betalat.

Grejen är att utrustning kostar företaget praktiskt taget inget i jämförelse med annat så behöver man något så är det generellt inte några problem. Men när det gäller hemmakontoret är det lite annat tänk, där får man stå för det mesta själv.

Jag skulle aldrig köpa eget tangentbord, mus m,m till att ha i företagets lokaler, kan de inte köpa in vad jag behöver så hade jag funderat om det är rätt arbetsgivare.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Har man ett jobb där man spenderar majoriteten av sin tid framför datorn tycker jag arbetsgivaren ska erbjuda en pott att kitta upp sin arbetsplats med.

Det ger gladare anställda. Där jag jobbar har vi ingen policy men försöker göra det rättvist för anställda och behovsanpassa utrustningen.

Permalänk
Medlem

Blandat men nuvarande arbetsgivaren står för det mesta. Hade dom inte gjort det hade jag betalat ur egen ficka, att sitta med ett tangentbord eller mus som man stör sig på är inte värt det.

Visa signatur

| Ryzen 5800x | Asus prime x470 pro | Asus rtx 3080 tuf oc | Gskill 32gb 3,6ghz | aw3225qf |

Permalänk
Medlem
Skrivet av confal:

Jag kör med mina egna hörselkåpor på jobbet, men det är endast för att de har bluetooth och mycket bättre ljud än kåporna jag får från arbetsgivaren.
Det gör att musik och ljudböcker blir trevligare att lyssna på och att jag kan snacka lite skit med polarna ibland medans jag arbetar.
Med andra ord är det för mitt eget nöjes skull, arbetsdagarna blir roligare och känns kortare.
Skulle däremot aldrig köpa egna verktyg ut till golvet eller tillbehör till datorn.
Det är helt upp till arbetsgivaren om de vill ge mig utrustning för att kunna vara effektiv eller inte.
Nu är det väldigt sällan ett problem och är jag missnöjd med något brukar jag visa upp ett räkneexempel på hur mycket tid det går att spara. Då får jag för det mesta det jag vill ha.

Köpte in 10st PELTOR WS ALERT.
Arbetsgivaren blev lite orolig för att alla andra skulle be om samma lurar.
Tyckte väl att det skulle bli lite väl mycket att köpa in ca 100st lurar

Men det är ett jäklar bra ljud i dem jämfört med vanliga radiolurar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SUMITOMO:

Köpte in 10st PELTOR WS ALERT.
Arbetsgivaren blev lite orolig för att alla andra skulle be om samma lurar.
Tyckte väl att det skulle bli lite väl mycket att köpa in ca 100st lurar

Men det är ett jäklar bra ljud i dem jämfört med vanliga radiolurar.

Lite av samma anledningen jag inte fått sådana även om det vore befogat då jag är arbetsledare och får samtal både från kontoret, kunder och pratar även med support när det krånglar i maskinerna.
Men har redan förhandlat till mig en del andra förmåner och vet att det sticker ögonen på en del. Därför har väl chefen satt någon form av gräns och tycker jag kan kliva in på kontoret när det ska pratas.

Jag kör förövrigt med Hellbergs Xstream MP är grymt nöjd med ljud och batteritid tycker dem slår Peltor där.
Komforten finns det mer att önska av däremot om man jämför mot Peltor, men det vänjer man sig ganska fort med.

Permalänk
Medlem

Heh, ja fifan.
Jag har haft mer med mig till tidigare arbetsplatser men nu har jag släpat dit en Audio Pro C5, en Raspberry Pi 3B, ett Razer Ornata v2, en Logitech MX Master 3, egna lurar (varierar mellan ett par olika), nån Razer-matta, mobilladdare, docka, USB-hubbar, extern disk, SSD samt USB-minnen. Har även bytt SSD i laptopen och har med mig en egen powerbank med PD för att kunna köra laptopen med. Och ja juste, två 50 W-fläktar för att det blev så jefla varmt på förra kontoret.

Varför? Antingen är sakerna för dyra för att få igenom, anses inte motiverade, de som tillhandahålls är för små/långsamma/få etc. men oftast är det för att det är "gaming"-produkter och det är uppenbarligen helt otänkbart att de kan användas till annat än just gaming.

Mer än en gång har det dessutom varit saker jag ändå haft liggandes privat och orken att ta upp vad man vill ha inköpt, motivera det, vänta på det etc. är onödigt frustrerande när jag bara kan lösa det själv istället.

Tidigare har jag behövt ha med skärmar, mobiltelefoner, kablar, verktyg, nätverksutrustning, hårdvara av ALLA typer (från kabinetter till hela laptops) etc. etc. etc.

Har haft en del skitjobb och detta är iallafall inte ett sådant Kom tyvärr på plats under en större organisationsomställning (och därmed stramades så klart budgeten åt lite) annars hade jag iallafall tjatat till mig t.ex. musen som jag vet att andra har fått tidigare men själv är bäste dräng som alltid.

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 1060 6GB@2100/4500MHz + 1 TB NV2 & 512GB SN730

Permalänk
Medlem
Skrivet av Phod:

Intressant att säkerhetsrisker tas upp. Söker ni efter säkerhetsbrister i de tangentbord, möss och headsets ni köper in till medarbetarna?

Det finns ju en anledning till att det finns ett så skralt grundutbud och som många i tråden påstår vara "skräp utrustning" och jag vet inte hur bra koll du har på det som vanligtvis kopplas mot en dator men faktum är att väldigt mycket kringutrustning har ganska stort inbyggt minne och egen processor som defintivt kan innebära en säkerhetsrisk för att inte tala om problemet när man flyttar utrustning mellan jobb och privata enheter eller det som heller enligt tråden inte verkar vara helt ovanligt, mellan olika arbetsgivare. Skandal.

Ett lika stort problem är säkerhetsaspekten och underhåll av alla drivrutiner som någon i tråden nämnde ifall nu varje medarbetare skulle vilja ha olika kringutrustning, men som jag även nämnde kommer ingen arbetsgivare att neka dig special inköpt utrustning om du kan redogöra för varför du behöver den. Vanligast är av ergonomiska skäl eller att du jobbar i speciella system/program där du kräver mer påkostad dator/skärm osv. men kan ju även finnas sanitets krav som inte annan utrustning uppfyller.

Permalänk
Medlem

På min arbetsplats så har vi en fast summa varje år som vi fritt får använda för att köpa individuell utrustning, så som mus/tangentbord/verktyg etc och annat till sin arbetsplats.

Skrivet av Phod:

Intressant att säkerhetsrisker tas upp. Söker ni efter säkerhetsbrister i de tangentbord, möss och headsets ni köper in till medarbetarna?

Och ur säkerhetssynpunkt går alla inköp alla av IT-utrustning via oss på It-Avd och ser vi något som inte är ok ur säkerhetssynpunkt eller att det är skitkvalitet så kan vi neka beställningen eller föreslå bättre alternativ.

Och behöver någon komplettera med något nytt som vi inte har för att utföra en uppgift så är det fritt fram och köpa det upp till en viss summa sen över det så behövs chefens godkännande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Keneay:

Det finns ju en anledning till att det finns ett så skralt grundutbud och som många i tråden påstår vara "skräp utrustning" och jag vet inte hur bra koll du har på det som vanligtvis kopplas mot en dator men faktum är att väldigt mycket kringutrustning har ganska stort inbyggt minne och egen processor som defintivt kan innebära en säkerhetsrisk för att inte tala om problemet när man flyttar utrustning mellan jobb och privata enheter eller det som heller enligt tråden inte verkar vara helt ovanligt, mellan olika arbetsgivare. Skandal.

Ett lika stort problem är säkerhetsaspekten och underhåll av alla drivrutiner som någon i tråden nämnde ifall nu varje medarbetare skulle vilja ha olika kringutrustning, men som jag även nämnde kommer ingen arbetsgivare att neka dig special inköpt utrustning om du kan redogöra för varför du behöver den. Vanligast är av ergonomiska skäl eller att du jobbar i speciella system/program där du kräver mer påkostad dator/skärm osv. men kan ju även finnas sanitets krav som inte annan utrustning uppfyller.

Jo, men om man har en policy som säger att enbart godkänd kringutrustning får kopplas in så måste man ju testa produkterna som arbetsgivaren tillhandahåller. Annars är ju policyn tämligen värdelös. Att någonting köps in av ett företag gör det inte mer sannolikt att den prylen är mer säker. Så för att kunna komma och säga att tangentbordet som en medarbetare har köpt privat innebär en säkerhetsrisk så måste man lägga mer arbete än de flesta organisationer mäktar med.

Jag har litet koll på USB-protokollet, nog för att veta att en enhet som kopplas in inte bara sådär kan köra kod på systemet. Förutsatt AutoPlay är avslaget för lagringsenheter, men det får man hoppas att det är i en kompetent organisation.

Nu verkar du jobba in en speciell miljö, men jag skulle tro att för de absolut flesta företag som jobbar med IT så är det idag ohållbart att ha en "clean environment". Vilket tangentbord en enskild medarbetare använder är helt inkonsekvent.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607