Har uppgraderat SSD, tog Time Machine backup men hur får jag tillbaka allt ?

Permalänk
Medlem

Har uppgraderat SSD, tog Time Machine backup men hur får jag tillbaka allt ?

Läste på lite innan, den gamla SSD´n hade 2 (eller kanske 3) startdiskar med olika OS-versioner på (vissa gamla Steam-spel ska inte funka på OS högre än 10.14 = Mojave om jag uppfattat det rätt). Tog Time Machine backup (på allt tror jag, för det tog 90 Gb).

När jag startar med nya SSD´n (den gamla var på 128 Gb, den nya på 1 Tb) så händer liksom inget när jag försöker återställa från Time Machine, den står bara och "förbereder" tills jag avbröt efter kanske 40 min. Installera nytt OS gick bra och då kunde jag hämta inställningar och så från Time Machine (valde då den nyaste startdisken) och datorn funkar som den ska. MEN, jag vill ju ha en startdisk till med 10.14 och den backupen från Time Machine, men det lyckas jag inte klura ut hur jag ska lösa. Jag partitionerade SSD´n i 3 delar när jag började, men om jag försöker installera om den ursprungliga OS-versionen (10.10 tror jag det var) verkar maskinen inte hitta någonstans att installera den.

Det jag TRODDE var att återställningen skulle kunna ske till de 3 startdiskarna som jag hade haft, men med skillnaden att de 3 nu är större.

Vart har jag gjort fel och gått vilse eller funkar det inte som jag trott ?!?!

Permalänk
Medlem

Hej,
Du borde kunnat återställa från Time Machine. Märkligt om det inte funkar.

Har du läst denna? Tänker att det vidrör din frågeställning.
https://discussions.apple.com/thread/4453091

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem

Nej, jag får inte till det och jag kan inte installera El Captain (det var den enda jag lyckades ladda ner). Jag har för sökt flera olika sätt nu...

Kan det ha att göra med att när jag installerade den nyaste Mac OS så blev BootRom automatiskt uppgraderad till 476 - funkar inte äldre Mac OS med den BootRom:en ?