Ris och ros: Återförsäljare under Black Friday

Permalänk
Medlem

Ska jag va helt ärlig så va det inte många roliga erbjudanden i år jämfört med tidigare. Blev ett par trådlösa lurar för 800kr (40% rabatt) och en S20 ultra som jag i värsta fall säljer och får ett abonnemang helt gratis i två år ^^

Visa signatur

here we go!

Permalänk
Medlem

En klassisk grej är ju "nya" TV modeller som dyker upp ett halvår innan BF för omrking dubbla priser för vad de sen säljs för under BF. I själva verket är det samma panel som i andra modeller som brukar ligga på samma reapris som de kostar på BF. Sök på "58PUS" på prisjakt så får du ju upp över 10 modeller av typ samma TV med olika design. I själva verket lär det vara samma penel i alla modeller och priserna ligger mellan 4990-12000 kr typ.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Jag tycker inte heller att det var en särskilt spektakulär BF i år, så det blev (i samband med med en tunnare plånbok än vanligt) inte så mycket inhandlat.

Det var väl en WD Black SN750 intern NVMe SSD 1 TB för 1079 kronor som inhandlades hos Elgiganten. Kanske inte den absolut bästa NVMe-SSD:n som finns, men för nästan 1 kr/TB känns det rätt överkomligt. Kan dock komma att lämnas tillbaka på öppet köp, lite oklart.

Sedan hade (har) Fello tre gånger så mycket surf mot vanligt, så 21 GB surf, obegränsat med samtal och SMS/MMS och 25 GB surfpott. För halva priset mot vad jag betalat hos Tele2 och 15 GB surf tidigare.

Yubikeys hade nog bästa rean på 50%, så slog till på 2st YubiKey 5 NFC till ett väldigt fint pris.

Och slutligen så hade (har) MissHosting.se deals på serverhosting så det blev en av deras Ultimate-planer för 29 kronor för ett år. Helt ok pris för att kunna hosta obegränsat med sidor, obegränsad trafik, obegränsad lagring, medföljande Comodo SSL, mail-hosting för alla domäner osv.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 4080 Super 16GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD + Seagate IronWolf 10TB internal HDD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto:
Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro

Permalänk
Skrivet av PlogarN97:

Jag är mycket nöjd i sin helhet. De flesta av sakerna jag tänkt köpa reades ut och det blev väl något oplanerat också... Men i sin helhet sansat.

Enda missödet var att jag köpte en produkt på lyko och de levererade fel. Jag påpekade detta i deras chatt (20:00 på kvällen) och efter 5 min så meddelade de att de skulle skicka den rätta produkten samtidigt som jag kunde behålla den felaktiga, som var värde 320 kr (hela min order var värt 1000 kr).

Så jag är nöjd

Den stora positiva överraskningen var presentkorten som gav 10-15% rabatt på många bra butiker(webhallen, netonnet,lyko,)hm,zalando, med flera). Det var en trevlig stackingeffekt med först ett bra reapris och sedan nedsatt presentkort.

Det var generellt bra rabatter också. Inet hade mkt bra sweclockers rea.

Ehm, kunde man köpa presentkort med 10% rabatt? 😱😭

Vadå inet hade sweclockers rea?
Hur har detta gått under min radar?

Permalänk
Medlem

Köpte en Sony 65A87 på Mediamarkt, den va sänkt från 30k till 20k och normalt så har lägsta priset enligt prisjakt på A8 serien legat mellan 26-30k så det kändes helt ok. Mediamarkt hade faktiskt hyffsat med tillgång på TV apparater som va på rea både i butik och på nätet så det va positivt.
Negativt va väl att man nästan fick tvinga säljaren att sälja tvn utan kalibreringen för 1500:- och extra försäkring vad den nu hade kostat.

Sen blev det 12% rabatt på min nya sim racing rigg, som gjorde åtminstone att frakten från Nederländerna blev gratis.

Tråkigast va väl att jag missade rean på den Direct drive ratt som jag till sist bestämde mig för att köpa.

Annars såg jag rätt bra reapriser på grejer jag brukar kollar efter som NVME SSD, extern HDD även fast jag inte behövde något nytt sånt i år.

Överlag nöjd själv men annars va det inte så upphetsande

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheBlackbeard:

Ehm, kunde man köpa presentkort med 10% rabatt? 😱😭

Vadå inet hade sweclockers rea?
Hur har detta gått under min radar?

Finns en hel tråd om presentkorten, tror de fortfarande finns.

Edit: De finns, men mindre %. https://partner.getgifted.com/se/

Permalänk
Medlem

Köpte en tv på onsdagen som alla affärer sänkte priset på med 2000kr. På fredagen sänkte alla med en tusenlapp till

Det var inget impulsköp och jag hade köpt den till fullpris om det inte hade varit någon rea alls, så jag är inte bitter.

Visa signatur

R7 7800X3D | 4070Ti | 32GB DDR5 6000mhz | 1TB SSD | 1TB M.2

Permalänk
Viking

För mig blev det ett par SteelSeries Arctis Pro Wireless från Elgiganten för endast 1790 kr.
Synd bara att de använder Bring. Ska levereras om en vecka trots att jag betalade 150 kr för hemleverans...

Visa signatur

RTX 3080 Gaming X Trio | Ryzen 7 5800X | TridentZ Neo 32GB @3600MHz CL16 | Asus X470-F ROG Strix | Lian Li PC-O11 Dynamic Svart | NZXT Kraken Z73 | 9x Phanteks T30 | LG OLED 27GS95QE 240Hz

Permalänk
Medlem

Köpte en nvme disk från inet på deras swec rea.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Behövde inget så jag köpte inget.

Visa signatur

Also sprach Zarathustra

Permalänk

Köpte m2-disken, moderkortet och kraken-kylaren från Inets sweclockers-rea. Sen köpte jag 27GL83A från Netonnet när den var nere på 4490. Tror inte jag åkt på någon nit där. Inets sweclockers-rea kändes, i mitt fall, som den vettigaste rean. Den där souz viden från Anova kändes dock som en bra deal.

Visa signatur

Asus P8Z68 Deluxe/Gen Sock 1155 -- Inte Core I7 2700K@4.5Ghz -- EVGA GeForce GTX 970 SSC GAMING ACX 2.0+ -- Corsair 16GB DDR3 Vengeance 1.5V Low Blue -- SSD OCZ Agility 3 120GB -- Microsoft Windows 7 -- Foldar med cirka 180k PPD (körs ej 24/7)

Permalänk
Medlem

Ett stycke Mx master 2 mus ifrån elgiganten för 549!

Permalänk
Medlem

Behövde en soundbar, blev en top-of-the-line Samsung Q950T som reades ut för 7990kr.

Nu hoppas jag bara att Roborock S6 VMAX reas ut ordentligt under någon julkalender.

Visa signatur

🟧 Aruba - Certified Edge Professional, ACSP, ACMP & ACDP
🌐 Cisco - CCNA R&S
🧱 Palo Alto Networks - PCNSA

Permalänk
Medlem

Förutom Inet's Sweclockers kampanj, Samsung på Benify, och Asus routern på Elgiganten, fanns det så mycket fler ordentliga klipp?

Permalänk
Medlem

Köpte en LG CX65 veckan innan på NoN och utnyttjade prisgarantin när den sänktes. Så ett köp kan man säga, var skönt att få hem den innan all hets började. Helt nöjd med priset för den

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Arc Midi R2 Moderkort: ASUS Z97-A ATX CPU: i5 4690K @3,5GHz CPU-kylare: SilverStone Argon AR01 RAM: VENGEANCE LP 4x4GB GPU: Sapphire Radeon R9 290 TRI-X OC 4GB PSU: EVGA Supernova G2 750W SSD: Samsung EVO 840 250GB HDD: Seagate Desktop HDD 7200rpm 2TB Skärm: ASUS MG279Q @2560x1440

Permalänk

Beställde 2 leveranser från Webhallen förra måndagen och blev rätt besviken när varken den ena eller den andra han packas före helgen. Känns ju halv taskigt med tanke på att jag betalde extra för att få syrrans nya lur i tid till hennes födelsedag. Kan personligen tycka att Webhallen bör implementera någon form av informationssystem för just sådana fördröjningar innan kunden har lagt in en beställning. Även kundsupporten tog lång tid att svara.

Sen i torsdags förra veckan var jag och sambon iväg till Elgiganten för att slå till på en ny TV. Väl där pratade vi med en av de anställda som placerade in en reservation åt oss på kommande leverans, som enligt han själv skulle anlända på Fredagen. Sagt och gjort så kom vi in nu i Måndags för att slutföra köpet när plötsligt den anställde (samma kille) berättar att det inte lagts någon reservation i vårat namn och att produkten vi bett om, som han själv skall ha lagt åt sina åt oss, inte finns tillgänglig från varken lager eller leverantör. Kändes ju en aningen tråkigt så klart med tanke på att jag redan monterat ner den gamla trotjänaren från väggen och förberett med nytt väggfäste. I vilket fall som blev det ingen affär från våran sida och har nu åter fått sätta tillbaka den snart 10 år gamla Samsung skärmen igen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ThePancakerizer:

Köpte en Galaxy Tab A för 1000 kr via Tele2... Trodde jag.

Fick ett SMS dagen efter, 16 timmar senare, att något gick fel, att jag inte borde kunnat köpa produkten till att börja med och att ordern avslutas. Snopet :/

Jag gjorde samma, 990 kr var ett klipp! Men min order står fortfarande under behandling och inte fått något sms. Både fått orderbekräftelse och kvitto. Fick följande på e-mailen:

”Din beställning är godkänd och snart är din leverans på väg. Du kan följa den steg för steg här”

Permalänk
Medlem
Skrivet av SIEMPRE:

DPJ hade en vitt höj- och sänkbart skrivbord som de brandade om till ett black Friday erbjudande utan att röra på priset de haft i veckor innan. Samma pris fortfarande, men med en cyber Monday logga.

Mailade och undrade om något blivit fel, inget svar. Oseriöst.

Jag är överraskad att de ens hann lägga upp nån logga, de har ju så pass fullt upp med beställningar pga alla företag som jobbar hemifrån; massa med kollegor har fått besked om väntetider över 12 veckor numera om de ens hört nånting öht. Vissa fick förslag att avboka efter de utlovade 2 veckor blev 4 sen 6 sen 8. Men vem vet, kanske har de äntligen hunnit skala upp det - är dock rätt så tveksamt.

Visa signatur

Louqe Ghost S1 | Ryzen 5600X | 32 GB DDR4-3600 | Asus Strix X470-I | RTX2080Ti FE

Permalänk
Medlem

RIS: Jag börjar med ris till CDON då använder sig av leverantörer med däligt rykte, de produkter som de förde som var intressanta, enligt mig, såldes av ett skumt företag "Xstra Digital Storage". Jag trodde bättre om CDON, så där fick jag.
ROS: Webhallen, Komplett och Power. Tre av de företag som jag har handlat delar till min nästa dator. Alla tre tycker jag är proffs även om Power inte är specialliserade på datorkomponenter.
Handlingsplan: Intel 10850k, ASUS ROG Strix Z490-F, Fractal Define 7 Compact, 32GB minne, 1TB M2 och en AIO
Resultat: Intel 10850k, Gigabyte Z490 Aorus Ultra, Fractal Meshify 2, 32GB minne, 1TB 970 EVO Plus och Cooler Master ML360R
Jag tror att jag har gjort bra val och det blir bra uppgradering från en åtta år gammal Core i5 3570k.

Permalänk
Medlem

Beställde ett PNY RTX 3070 som dök upp på natten på Elgiganten men var försvunnen helt på morgonen. Ska bli mycket intressant och se om den kommer fram med tanke på hur mycket strul Elgiganten har haft med sina grafikkortsbeställningar under hösten...

Permalänk

Snickers från Webhallen. Smakade gott.

Visa signatur

PS5, ledsen folks :(

Permalänk
Medlem

En 1TB nvme WD SN750 blaha från inet. Ser nu att den tydligen var billigare på Elgiganten men dom är ändå en rutten butik så jag kan leva med att få ha betalat lite mer. Inväntar en PCIe->nvme adapter också för platserna på moderkortet är redan fyllda

Sen ett corsair nätaggregat CX 650W eftersom reservdelsdatorn.. uhm, nummer två, står utan.

Visa signatur

i7-2700K 5 GHz | 16 GB DDR3-1600 | ASUS Maximus V Gene Z77 | GTX 980
i7-4790K 4.8 GHz | 32 GB DDR3-2133 | ASUS Maximus VII Gene Z97 | GTX 980

Permalänk
Medlem

Enda jag har köpt är 10st 4k filmer för 1000kr.

Permalänk
Medlem

Köpte OLED TV på netonnet. Listade priset var banne mig 13990:-, men likt förbannat är det 14990:- som står på alla kvitton. Fortfarande en del rabatt jämfört med ordinarie, men inte så mycket som var angivet.

Permalänk
Medlem

Haltech hade 20% på ECUs så det blev en Elite 1000 som jag sparade nästan 3000 på. Och beställde en G7 32 Odyssey men den var restad till januari :(..

Skulle köpt en batteridriven motorsåg men där hade de allt höjt priserna med en tusing på nästan alla modeller som jag fann intressanta och sen lagt ett "-1000kr trams" enligt prisjakts statistik.

Visa signatur

It's out there
P4C800 Deluxe|2.6@3.2|4x256MbPC3200|2-2-2-5|Club3D ATi Radeon 9800Pro|http://service.futuremark.com/compare?2k1=7108213

Permalänk
Medlem

Gjorde ett skärmköp på Inet som jag är nöjd med, snabb leverans och bra pris jämfört med orginalpriset.
Dock gjorde jag ett köp av ett tangentbord hos Inet dryg vecka innan BF, kontaktade dem om det fanns något smidigt sätt att ta del av det billigare priset. Gick dock inte, fick köpa ett nytt och skicka tillbaka det första... Kan säga att det som skickades tillbaka var i lika bra skick som det andra inköpet.

Visa signatur

Moderkort: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING Processor: AMD Ryzen 5800x3D Kylning: Corsair Hydro H100i RGB Platinum Grafikkort: EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA Minne: Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL17 Diskar: Corsair Force MP600 1TB M.2, Kingston A2000 1TB M.2 Nätagg: Corsair RM750 750W

Permalänk
Medlem

En 1tb m2 nvme från elgiganten.
Står fortfarande reserverad på status, så får väl se om det ens blir något...?

Permalänk
Medlem

Blev lite besviken på inet, efter att jag beställt nya datordelar, i7 9700K, SSD EVO 970 1TB o lite mer som var "på rea", Sen visade sig att dagen efter var allt ännu billigare.... Sen plötsligt försvann SSD EVO 970 TB ur sortimentet, och istället hamnade en EVO 970 Plus 1TB på rea, som kostade ännu mindre..... Kände mig riktigt blåst av inet där.

Visa signatur

* 🖥️ 7800X3D | B650 | 32GB | 7900XTX | 27" 16:9
* ⌨️ G915 | 🖱️ G Pro X Superlight | 🎧 Logitech Pro X | 🖥️ Predator XB273UGX

Permalänk
Medlem

Förväntade mig inga "jaw dropping" deals direkt då det inte existerat på senaste årens BF men blev trots det köp av 2st Sonos One och Philips Hue som jag tittat på länge så blev några hundralappar över till öl och pizza istället för att köpa för org. pris
Så nöjd är både jag och magen!

Visa signatur

ROG Strix Z370-E | Intel 8700K | RTX 3080 TUF OC | G.Skill 16GB 3200Mhz | Samsung Evo 500GB | Corsair 550D | Corsair RM750X

Permalänk
Medlem

Kollade allt på prisjakts prishistorik och det var svårt att säga om det faktiskt var rea eller om det var normal/naturlig prisnedgång. Det enda som det helt klart var rea på var ramet jag köpte.
Jobbiga är bara att jag får vänta till 14 december på just ramet. Men det får det vara värt då det var 200 kr billigare än hos andra aktörer som också reade ut det. Får bara vänta på att uppgradera datorn då jag måste ha ramet för att kunna göra det....

Får se nästa år. Finns ju så mycket annat man vill ha eller byta ut. Inte bara datorgrejer. Kanske går att göra riktiga klipp på helt andra grejer.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.