Mini chassi för en high-end dator?

Permalänk
Medlem

Mini chassi för en high-end dator?

Heej.

Jag söker.. undrar... om det finns små, diskreta chassin som har plats nog för ett s.k. "high end" system.
Med high end,menar jag en dator som framförallt är kraftfull nog för att klara dom senaste spelen på högsta grafikinställningar och även kanske klara av 4k.

Har precis flyttat ihop med en annan person så det gamla systemet får inte riktitgt plats
Men Jag tror, efter lite fundering, att om jag får tag på ett riktigt diskret chassi, som kan husera dom senaste grafikkorten framförallt så kanske det kan gå bra ändå

Visa signatur

Massa skit innanför ett CoolerMaster Cosmos II

Permalänk
Medlem

Som färdiga datorer finns MSI Trident 3/X. Jag har själv en MSI Trident 3 8th med Intel i5-8400 + GTX 1060 som fungerar utmärkt. Storleken är i klass med ett PS4. Trident X är lite större, men har fördelen att kunna använda värre grafik/processorer.
Vill du bygga själv så är "Louqe Ghost S1" ett populärt chassi, dock är det betydligt svårare att bygga i till skillnad från ett vanligt ATX-chassi.
Även om du har ett RTX 2080 TI så kommer det till vissa spel inte räcka till att köra 4K på högsta och fortfarande ha en bra fps.
Kolla tex klippet med LinusTechTips där de jämför skärmar i 1080p 240hz vs 1440p 144hz vs 4k 60hz.
Jag kan spoila och säga att 1440p 144hz vann om man ska primärt spela. Visst finns det någon enstaka 4k 144hz skärm, men oavsett vilken dator du köper så kommer nyare spel ändå inte klaras av att utnyttja det.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Nerd is the new Cool

Permalänk
Medlem

Building a $1750 MINI-ITX Gaming PC in the Lian Li TU150!

Visa signatur

Nerd is the new Cool

Permalänk
Medlem

@qaws: Helt rätt ang. 4k och att orka driva det med bra FPS.
Kan förtydliga att det är inte ett måste med 4k, men det är alltid kul att veta att kapaciteten finns där om möjligheten skulle finnas. Att ha 4k för skrivbordet räcket dock gott och väl för mig, så får väl spelen hålla sig på 1440 eller mer i kanske 120hz

Visa signatur

Massa skit innanför ett CoolerMaster Cosmos II