Ersätta Samsung MU7 till något som är bättre på sport?

Permalänk
Medlem

Ersätta Samsung MU7 till något som är bättre på sport?

jag försöker utreda vilken tv jag ska köpa Samsung Q9 55 tum el LG C9 55 tum

Jag köpte en 55 tum Samsung för 2 år sedan som heter UE55MU7005T. Jag är missnöjd hur den hanterar sport. Vid bla ishocky blir det suddiga bilder vid snabba rörelser. Är nya Q9 4 K bättre på att hantera detta? Sedan pratas det om att LG C9 4K som ska klara rörelse bra, inte räcker till i ljusa miljöer hur är det med det?

Förtydligade rubriken från "Val av TV"/Thomas
Permalänk
Medlem

LG är det som finns mest på sportbarer. Jag säger inte att andra klarar inte rörelser, men LG är ett trygg val när det kommer till bra flyt. Sony är också duktig på det, tror jag.
Jag kan också säga att LG har mycket bättre rörelser än Philips TV.

Visa signatur

Ryzen 5 7600- 4070S- Alienware AW2723DF- LCD2C
MacBook Pro M1
Everybody has a plan until they get their mouthgard punched out of the ring in the first round!

Permalänk

Lg C9 är en OLED, Samsung Q9 en LCD. Jag personligen skulle tagit C9 alla dagar i veckan över Samsung Q9, med reservation för att jag är något av en nörd i detta sammanhang. Titta även om det finns någon C8 kvar. Det är förra årets modell som är snarlik men ofta flera tusenlappar billigare.

Det är sant att Samsungen är något ljusstarkare, men på LGn är svart helt svart - alltid, vilket bidrar enormt till upplevelsen inte bara av vanligt SDR-material utan även av HDR-material.

Jag kan dock inte tänka mig att Samsung Q9 inte skulle klara av rörelser bra. De flesta tv-apparater i de högre prisklasserna har inga problem med detta. Den suddighet du beskriver beror säkert på den inspelningsutrustning som använts, typ bildhastighet/slutartid på kameran.

Vill du lära dig mer rekommenderar jag youtubekanalen HDTVtest.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Bildexpert 📺

@MelvinC: I den här artikeln går jag igenom vilket TV som är bäst på sport: https://www.sweclockers.com/artikel/25869

Kort och gott: knappast TV:n som är dålig, utan det är en kombination av inställningar som ger smet och dåliga källor som förstör sportupplevelsen.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av VinceAkStyle:

LG är det som finns mest på sportbarer. Jag säger inte att andra klarar inte rörelser, men LG är ett trygg val när det kommer till bra flyt.

Orsaken till LG är stora på sportbarer beror på att de aktivt riktar sig till barägarna med utbildningar om vilka TV som är bäst på sport.

Skämt och sido.

LG är stora på denna marknad därför att de har lyckats bra i norden med sina publika displayer/signage produkter som används för displayväggar och publika miljöer. Det är inte konsument-TV-produkterna som används utan variationer anpassade för installationer. Det finns ett par företag som specialiserar sig på den här typen av lösningar och det är dessa barägarna anlitar när de bygger nytt eller renoverar.