Brev på Kivra brevlådan om ny pensionssparande?

Permalänk

Brev på Kivra brevlådan om ny pensionssparande?

Har tidigare haft en Traditionell försäkring via Alecta ITP1 som fungerat hur bra som helst. Premiepensionsportföljen har jag ökat och allting har ökat som det skall varje år plus bra mycket därtill tack vare tursamma fondval.

Men nyligen fick jag i min digitala brevlåda KIVRA detta meddelandet

Citat:

Välkomstpaket
AMF
2019-01-18

Hej,härfårduinformationomdittnyasparandehosAMF.Detärentjänstepensionsomdinarbetsgivarebetalarintill.AMFhållerbarapåmedtjänstepensionerochvigördetmeddittbästaförögonen.Våraägare,fackocharbetsgivaretillsammans,hargettossiuppdragattsetillattdufårensåbrapensionsommöjligt.Vikommerattskickabrevtilldigperpost,omduintesjälvväljerattfåinformationfrånossdigitalt.Detvaletgörduenkeltpåamf.se/dinasidor.Dågörviocksåtillsammansenliteninsatsförenbättremiljö.

AvtalspensionSAF­LO

När jag trycker på amf.se/dinasidor och går till deras Bank-ID inloggning får jag upp

Välkommen till Dina sidor
Lämna gärna dina kontaktuppgifter så att vi kan informera dig om sådant som rör ditt sparande och ge dig tips kring din pension. Vi kan också använda dina kontaktuppgifter för att marknadsföra våra produkter och tjänster. Om du inte vill ha marknadsföring kan du tacka nej till det på sidan Dina uppgifter.

Eftersom det är första gången du loggar in behöver du också godkänna villkoren för Dina sidor hos AMF.

Från den 25 maj 2018 gäller en ny dataskydsförordning inom EU. Här har vi samlat information om hur AMF tar hand om och behandlar dina personuppgifter, samt dina rättigheter när det gäller din personliga integritet.

AMFs Integritetspolicy
E-post
Telefon
Jag har tagit del av och godkänner villkoren.

Och längst upp på Webbläsar ikonen/emojin (vad det nu kallas) står det "Godkänna avtal AMF"
Har kollat på

https://www.minpension.se/mina-sidor/MinPension/Default.aspx
https://www.alecta.se/mina-sidor/inloggning-mina-sidor/#mobil...
https://www.pensionsmyndigheten.se/min-oversikt
https://www.collectum.se/

Och överallt står bara "Alecta ITP1" ingenting om AMF pension. Är detta något dom skickat fel eller har min arbetsgivare bytt tjänstepensions förvaltare utan att man får ta del av denna infon?? Eller är jag bara blåst och sovit för dåligt.

Permalänk

På collectum står det

SENASTE LÖN ANMÄLD 2019-01-01
och namnet på företaget där jag jobbar.

När jag började min anställning för 3 år sedan på detta företaget fick jag som sagt var detta av Alecta

Att du är kund hos oss beror på att Svenskt Näringsliv och PTK har tecknat ettavtal som ger dig extra trygghet i form av tjänstepension.

Det är Svenskt Näringsliv på arbetsgivarsidan och PTK på arbetstagarsidan som har kommit överens om tjänstepensionen ITP.

Om dom slutet ett nytt avtal så borde väl inte område och förvaltning etc stå kvar på Collectum som det jag alltid haft. Varför skickar AMF ut detta skumma meddelandet och ber mig "Godkänna" med min e-post och ett mobilnummer för komma till "Min nya sida" för pension. Allting ser ju hur legit som helst ut och är säkert det. Men varför har jag fått denna ändring

Permalänk
Medlem

Fick också detta idag eftersom min arbetsgivare verkar ha gått över till AMF, vet inte vad de hade innan.

Visa signatur

ASUS B450-F STRIX GAMING | RYZEN 5 3600x | H100i V2
16GB DDR4 @ 3466Mhz | XFX Radeon RX 5700 XT THICC II Ultra
Corsair RM750X 750W v2 | Samsung 850 EVO 256GB / Intel 335 180GB / 2TB HDD

Permalänk
Skrivet av kapisch:

Fick också detta idag eftersom min arbetsgivare verkar ha gått över till AMF, vet inte vad de hade innan.

Är det en fuling AMF kör? Det står ju "Logga in på amf.se/dinasidor" men loggar man in där så står det ju i webbläsarflikens ikon
"godkänn avtal"

Men har ju redan pension och företagspension via Alecta ITP1 så vill ju inte godkänna något. Ska man maila dom och fråga vad dom håller på med. Någon som har bra råd i en sådan här situation eller som har fått samma brev via KIVRA

Permalänk

Glömt uppdatera men här får ni en intressant läsning. Notera att även en ovanför fick samma mail så verkar ju som dom endå skickat ut sånt här i hopp om att folk skall SIGNA upp sig.

info@amf.se skriver såhär:
Denna försäkring är tecknad av FORA, din valcentral inom SAF-LO avtalet. Försäkringen är i dagsläget tom, du kan ringa FORA och fråga vilken arbetsgivare som begärt att denna föräsrking ska tecknas upp för dig.

Du når FORA på telefonnummer 08-787 40 10

Jag ringer då FORA varpå dom svarar att dom måste återkomma. Dom återkommer med informationen "Hej vad jag kan se så är det en tom försäkring som är skapad av någon av dina tidigare arbetsgivare, kanske du vet någon det kan vara?"

Dom kunde inte svara på vilken arbetsgivare det var som "skapat amf försäkringen" och AMF kunde inte ge något svar heller mer än kontakta FORA. Vilket jävla skämt till "kundtjänst"!

Min nuvarande som är via ALECTA sa bara lungt att jag fortfarande har allting via dom och att dom råder mig kontakta AMF för information om vad det är för utskick dom egentligen gör. <3